Özel hastanede doğum yapan anne

Bir de sezeryanda cok aci cekiliyor, toparlanmak zor oluyor diyorlar ya, sanki bebek olunce daha az aci cekip daha kolay toparlanacaksin...
Eskidenmis o normal dogumla catir catir dogurmak, cunku o kadinlar butun gun tarlada calisir, en basiti saatlerce comelerek camasir bulasik yikarmis, simdi hangimiz bu sekilde yasiyoruz? Dolayisiyla cati dar, en iyi ihtimalle bolca epizyo kesisi, en kotu ihtimalle kanalda sıkıştığı icin kaybedilen/bir omur sakat kalan bebekler. Son 10 yildir duydugum normal dogum oykulerinin yarisi korkku filmi tadinda, 1 hafta aci cekmemek icin deger mi?

kaldı ki sonrasında idrar tutamama gibi sıkıntılar da var.. benim ailemde herkes normal doğum yapmış, millet 50'sinden sonra patır patır hastanelere döküldü.. bu ülkede normal doğum da normal değil zaten.. kimse yurtdışındaki gibi yatağında doğurmuyor ki.. ölüme gider gibi gidiyorsun, ailen yanında yok, güç alacağın kimse yok.. bir de dayıyorlar suni sancıyı, açılma olursa ne ala, olmazsa o sancıyla sezeryana alıyorlar..

ben ilk doğumda ameliyattan çıktıktan sonra hala suni sancı ağrısı çekiyordum yahu.. o yüzden hep derim ya 40 kere dünyaya gelsem sezeryan olurum, oh mis..

Ben yurtdisindayim.
Yeterli acilma yoksa hastaneye giris yapilmiyor.
3. De ancak aldilar beni agir sanciyla 2 kere gittim geldim yolu. 1.5 cm diye almadilar.
Boylece suni vereyim yapsin gitsin durumu olmuyor. Sancilar 3 dk ya dusmeden gelme diyorlar.
Suni sanci gerekmedikce vermiyorlar. Epidural varsa nst takili olur kalp atisi izlenir. Asla elle asagiya cekme itme falan yapilmaz. Ozel aletlerle Vakum makas vs ancak.
Ama sorun yoksa 3 gun bile bekletirler sezeryana almadan once.
Turkiyede ise ilk sancida kostura kostura gidiyor insanlar yatis yapiliyor hemen suni dayaniyor. Bebek ciksin diye ustune ebe oturanlar mi istersin.
Normal dogum sureci bu kadar anormal olabilir. Mudahale ustune mudahale. Bebege hic sans vermiyorlar. Sonra normal dogum karsitligi hede hodo. Zaten normal dogum yaptirmiyorlar ki.

+1
Kesinlikle Türkiye de normal doğum aceleye getiriliyor.

Cok uzucu :(

Benim yakinimin basina da bire bir ayni olmasa da benzer bir durum geldi. Bebek yarida kaldigi icin cok fazla bastirmislar. Bebek oksijensiz kalmis.. Bir hafta sonra kuzum vefat etti. Bir anne icin Ne buyuk aci eve eli boş dönmek.. Allah kimseye yasatmasin.

çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız, benzer bir durumda arkadaşımın ablası bebeğini kaybetti, kadın bas bas bağırmış çatı muayenesi olumsuz, ilk bebeğim sezeryan diye, dinlememişler, bebek kanala sıkışıp nefessiz kaldı...

Daha önce sezeryan doğum yapan kadını normal doğurtmaya mı çalıştılar :KK57:

Benim bildiğim sezeryan sonrasi normal doğum annenin isteğiyle oluyor onu da her doktor yapmıyor, risk almak istemiyorlar.

Cok uzucu :KK43:

Benim yakinimin basina da bire bir ayni olmasa da benzer bir durum geldi. Bebek yarida kaldigi icin cok fazla bastirmislar. Bebek oksijensiz kalmis.. Bir hafta sonra kuzum vefat etti. Bir anne icin Ne buyuk aci eve eli boş dönmek.. Allah kimseye yasatmasin.

Başınız sağ olsun. Gerçekten bu saçma sapan sezeryan yasağı kuralını kaldırtmak lazım. Gerekli olsa bile yapmıyorlar artık anlaşılan o ki. %20 izin var yanlış bilmiyorsam. Hesaplamaya göre doğum yapılsın da bebekler, anneler kimsenin umurunda değil. Gerekli rapor istenmeli ve bu rezaletler artık son bulmalı. Sağlık bakanlığına yazmak lazım.

Allah'ım sen koru şansa yaşıyoruz valla. Benim doğum uzun sürdü ama gereksiz müdahale etmemişlerdi. Ben de özelde doğum yaptım. Ama haklarını yiyemem. Çok uğraştılar ama olmadı. Öyle sürekli alttan muayene edelim baskı kuralım suni sancı verelim de yoktu. Sürekli nst ye bağlıydım. Saat başı kontrole geldiler. Bir cm ile gitmisim sancılar düzenli gelmeye başlamıştı nisan da gelince gittik. Sabaha kadar sancı çektim olmadı 5 cm de takılı kaldık ikinma da gelmedi. Kalp ritmi bozulunca serum verdiler yine düzelmedi sık sezaryene girdik. Normal doğum olsun diye kendime çok dikkat etmiştim. Çatı muayenem de iyiydi. Ama kısmet olmayınca olmuyor. Kendi doktorum yoktu pazar gecesi gitmiştik o olsa başka tuu olur muydu bilmiyorum. Sezaryeni olduk ama şüpheye de düştük gereksiz mi oldu diye. Sorduk ettik yok doktor iyi yapmış riske atilamazdi dediler. Allah bütün bebekleri ve annelerini korusun. Doğum çok zor.

Türkiye'de normal doğum normal değildir.
Anne bebek ölümleri de sezaryenin artmasıyla azalmış gibi duruyor.
Alttan bin dikişli doğumun neresi normal oluyor ki?
Bir de çok becerikli,profesyonel personeller varmış gibi sezaryene kısıtlamalar getirmişler. Tuhaf.
Küçük illerde herhangi bir özel hastanede ne normal doğum yapılır,ne de sezaryen olunur.
Hakkari'ye,Urfa'ya,Diyarbakır'a gidip devlet hastanelerinde normal doğum yapılır. Doğum oranları çok yüksek olduğu için çalışanlar deneyimlidir oralarda.
Çok ciddiyim haberdeki kadıncağız Şırnak'ta devlet hastanesinde doğursaydı daha az zarar görürdü.
Sıradan özel hastanelerde olmaz o iş.

Allah yardımcıları olsun.umarim bu son olur allahım kimseyi evlat acısıyla sınamasin.Ben ilk dogumumu izmirin en cok dogum yapilan 2.ozel hastahanesinde dogum yaptım.2.dogumada oraya gdicektm son haftalarda devlete acile gittim ve çok hoşuma gittı orada dogum yaptm 2.dogum yapmama ragmen ki aralari 1bucuk sene ilki gibi acı cekmedim cok ilgililerdi herseyi arastirdılar.Simdiki aklım olsa kesinlikle devlette yapardım.Ilkinde doktor kesti bebegi çikardi gitti.ikincide doktor sonuna kadar kaldı hemsireyle beraber diktiler
hangi hastane acaba

Rabbim bebişe tez zamanda şifa ailesine dayanma gücü versin inşiallah.. Ne kötü şeyler bunlar,ne yazık ki insanlığımızı kaybediyoruz..:KK42:
Allah bağışlarsa 2 tane kızım var ikiside normal doğum yaptım. Herhangi bir komplikasyon olmadığı sürece normal doğum istedim.
Normal doğumunda sezaryanında kendine göre ayrı zorlukları var. İkiside doğum ve her doğum zorluklarıyla güzelliğiyle kendine özeldir.
Tutturdular bi normal doğum diye. Korkunun da normal doğuma engel olabileceğini kimseye anlatmak mümkün değil. Kadınların en özel anı olan anneliğe adım atmalarına dahi karşılıyor.
İlk kızımda daha iyi ilgileniyorlar diye duyduğumuz için özel hastaneye gittim. 36 haftaya kadar devam ettim. Doktorum hep normal doğum için elverişli olduğumu söyledi. O ana kadar herşey çok iyiydi 36. Haftaya kadar. Doktorum kızımın boynuna kordon dolandığını,bir hafta içinde karar vermem gerektiğini,4 haftalıktan beri ona gittiğimi artık aile gibi olduğumuzu,benim yerimde eşi olsa bu durumda asla normal doğuma almayacağını,eğer bende bebeğimi düşünüyorsam sezaryan olmam gerektiğini,9 ay karnında taşıyıp ölü bebek mi doğurmak istediğimi,çocuğun doğum kanalına sıkışıp boynundaki kordonla nefessiz kalacağını bunun vebalini ömür boyu üstümden atmayacağını uzun uzun anlattı.
O zaman özel hastanede mecburi ve keyfi sezaryenin fiyatı farklıydı. Belki doktorun amacını anlarım diye sorduğumda yüksek olan fiyatı söyledi. Madem bebeğimin riski var niye böyle dediğimde eee devlet normal doğum için kordon dolanmasını engel görmüyor ki dedi..
O gün eve ağlaya ağlaya nasıl geldiğimi nasıl dua ettiğimi bir ben bir de allah biliyor.
O akşam eşimle bir sürü araştırdık. 1 kez kordon dolanıp anne karnında ölen bebeğin de olduğunu,3 kez dolanıp normal doğanda olduğunu okuyup. Sabah devlet hastanesine gitmeye karar verdik. Gittim de doktoruma her şeyi anlattım. Aynı araştırmamız da ki lafı söyledi. Küçücük bi yer tabiki kordon ille bi yere dolanacak sakin merak etme ama bebeğinin boynunda kordon falan yok dedi.
Allahımın izniyle 2 kızımıda sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım.
Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin inşiallah. İsteyen herkesede sağlıklı sıhhatli bebek nasip etsin.
Evet bencede devlet hastaneleri daha iyi çünkü ebeler daha tecrübeli. Genelleme yapmak yanlış olur ama çoğunluk olarak özel hastaneler artık insanları maalesef müşteri olarak görüyor..
Doğumda başıma gelen tek yanlış şey. Yasaklanmış olmasına rağmen ebenin bir kez de olsa karnıma bastirmasiydi.
İnsanlarda önce sezaryen doğumu küçümseyen kesimi biliçlendirmeyi.Sağlığı ve kararı doğrultusunda bu seçimi anneye bırakmayı sağlayacak şeyler lazım ama.....
İnşiallah günün birinde bunların hepsi geçer. Ve bu yaşananlar yerlerini iyilerine bırakır.

bu karna bastirmanin mantigi nedir ya ben anlamiyorum hamileyken karnimiza dikkat ediyoruz her yerde yazio karniniza darbe almayin ani bebek ölümü olur falan onu da gectim bebek tekme attiginda ayaginin sekli bile karinda belli olurken
karin bolgesi bu kadar incelmis hassaslasmisken uzerine baski yapmak nedir ya bu resmen iki aracin arasinda kalip sikisarak olmek gibi bisey

Bu haberi ben de ekşi sözlük te okudum az önce ve cok üzüldüm. Ve dogumumu dogum evinde yapmaya karar verdim. Eger dogumevi tecrubesi olan anneler varsa yararlanmak isterim

merhaba ben ilk hamileligimde ikizdi ve özele gidiyordum...ama 5 bucuk aylikken sancilarim varken gittigimde beni kabul etmediler.cunku ikiside ölecekti ve hastahanenin adı lekelenecekti...devlete yolladilar beni...devlet hastahanesi benimle öyle güzel ilgilendiki ama maalesef bebekleri kaybettim...sonrasinda 2 kızim daha oldu ikisinide dogum evinde dogurdum ve cok memnunum yine olsa yine devlete giderim...tavsiyede ederim

çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız, benzer bir durumda arkadaşımın ablası bebeğini kaybetti, kadın bas bas bağırmış çatı muayenesi olumsuz, ilk bebeğim sezeryan diye, dinlememişler, bebek kanala sıkışıp nefessiz kaldı...
Nasıl ya? İlk doğum sezaryense daha sonraki doğumun vajinal olması için annenin riski aldığına dair belge imzalaması gerekiyor. Ne yaptı? Mahkeme süreci oldu mu?

Devlet hastanesinde doğum yaptım. Çok ilgiliydi herkes. Doğum öncesi emzirme hemşiresi bilgi verdi. Doğum dan sonrada uğradı. Ayrıca işitme testi için ve çocuğu muayene etmek için çocuk doktoru iki gün kontrole geldi. Bu arada çatı muayenesinde dar ve su azalması var ye hemen Sezeryan yapmıştı doktor

Bizim akrabamızdan da var böyle normal doğum yaptırmışlar ama doktorçatı muayenesi yapmamış .Çatısı darmış ikinci sezeryan oldu o doktor demiş senin normal doğuma elverişli değilsin diye .Doğumda saniyelik nefessiz kalmış bebek o an hastane hiçbir şey dememiş .Pek ağlaması olmayınca şüphelenmeye başlamışlar .Ankara ya kadar gitmişler orda bir Prof söylemiş .Yıllardır bebek gibi bakıyor .Hayırlısını dilemek gerek.Bi de tek doktorla kalmamak lazım .

bu karna bastirmanin mantigi nedir ya ben anlamiyorum hamileyken karnimiza dikkat ediyoruz her yerde yazio karniniza darbe almayin ani bebek ölümü olur falan onu da gectim bebek tekme attiginda ayaginin sekli bile karinda belli olurken
karin bolgesi bu kadar incelmis hassaslasmisken uzerine baski yapmak nedir ya bu resmen iki aracin arasinda kalip sikisarak olmek gibi bisey

tam bir cehalet maalesef karna bastırma olayı. amerikada yapılmış kaç tane normal dogum videosu izledım karna bastırma falan yok. Allah korusun tam açılmadan 10 cm açıklığa ulaşmadan yada bir an önce çıksın bitsin mantığıyla ebe iki dirseğiyle birden kadının karnına yukarıdan bastırıyo çocuk hemen çıksın diye. tabii annenin vajina şak diye tek hamlede çıkmasıyla paramparça. Allah korusun bu tarz cahil meslek sahiplerinden bizi :(

Back
X