Rabbim bebişe tez zamanda şifa ailesine dayanma gücü versin inşiallah.. Ne kötü şeyler bunlar,ne yazık ki insanlığımızı kaybediyoruz..

Allah bağışlarsa 2 tane kızım var ikiside normal doğum yaptım. Herhangi bir komplikasyon olmadığı sürece normal doğum istedim.
Normal doğumunda sezaryanında kendine göre ayrı zorlukları var. İkiside doğum ve her doğum zorluklarıyla güzelliğiyle kendine özeldir.
Tutturdular bi normal doğum diye. Korkunun da normal doğuma engel olabileceğini kimseye anlatmak mümkün değil. Kadınların en özel anı olan anneliğe adım atmalarına dahi karşılıyor.
İlk kızımda daha iyi ilgileniyorlar diye duyduğumuz için özel hastaneye gittim. 36 haftaya kadar devam ettim. Doktorum hep normal doğum için elverişli olduğumu söyledi. O ana kadar herşey çok iyiydi 36. Haftaya kadar. Doktorum kızımın boynuna kordon dolandığını,bir hafta içinde karar vermem gerektiğini,4 haftalıktan beri ona gittiğimi artık aile gibi olduğumuzu,benim yerimde eşi olsa bu durumda asla normal doğuma almayacağını,eğer bende bebeğimi düşünüyorsam sezaryan olmam gerektiğini,9 ay karnında taşıyıp ölü bebek mi doğurmak istediğimi,çocuğun doğum kanalına sıkışıp boynundaki kordonla nefessiz kalacağını bunun vebalini ömür boyu üstümden atmayacağını uzun uzun anlattı.
O zaman özel hastanede mecburi ve keyfi sezaryenin fiyatı farklıydı. Belki doktorun amacını anlarım diye sorduğumda yüksek olan fiyatı söyledi. Madem bebeğimin riski var niye böyle dediğimde eee devlet normal doğum için kordon dolanmasını engel görmüyor ki dedi..
O gün eve ağlaya ağlaya nasıl geldiğimi nasıl dua ettiğimi bir ben bir de allah biliyor.
O akşam eşimle bir sürü araştırdık. 1 kez kordon dolanıp anne karnında ölen bebeğin de olduğunu,3 kez dolanıp normal doğanda olduğunu okuyup. Sabah devlet hastanesine gitmeye karar verdik. Gittim de doktoruma her şeyi anlattım. Aynı araştırmamız da ki lafı söyledi. Küçücük bi yer tabiki kordon ille bi yere dolanacak sakin merak etme ama bebeğinin boynunda kordon falan yok dedi.
Allahımın izniyle 2 kızımıda sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım.
Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin inşiallah. İsteyen herkesede sağlıklı sıhhatli bebek nasip etsin.
Evet bencede devlet hastaneleri daha iyi çünkü ebeler daha tecrübeli. Genelleme yapmak yanlış olur ama çoğunluk olarak özel hastaneler artık insanları maalesef müşteri olarak görüyor..
Doğumda başıma gelen tek yanlış şey. Yasaklanmış olmasına rağmen ebenin bir kez de olsa karnıma bastirmasiydi.
İnsanlarda önce sezaryen doğumu küçümseyen kesimi biliçlendirmeyi.Sağlığı ve kararı doğrultusunda bu seçimi anneye bırakmayı sağlayacak şeyler lazım ama.....
İnşiallah günün birinde bunların hepsi geçer. Ve bu yaşananlar yerlerini iyilerine bırakır.