• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel hastane masrafi

Kızımda özel sağlık sigortam yoktu,özele gittim,muayene testler dışında sadece doğuma 2.500 lira ödedim. Testler muayene masraflarıda 4-4.500 lirayı bulmuştur. Ki ekstrem bir durum olmadı,sezeryan doğum,2 gün yattık çıktık.
Özel tercih etmemin sebebi doğum sonrası ekstrem bir durum olursa yenidoğan ünitesi ve gerekli diğer birimler bulunsun halihazırda diye.
Şu an sağlik sigortam var,5 kuruş ödemiyorum hastanede. Yine özel ve a plus bir hastane ve evime çok yakın. Bu sebeple tercih ettim.
Bence sigorta şirketleriyle görüşüp,soruşturun 6 ay diye biliyorum ben dogum konusunu.
Sigorta olursa daha rahat olursunuz bu bir gerçek. Sonuçta her ay ve son zamanlarda ayda 2 kere gideceksiniz doktora. Tahliller,testler de ekstra. Ayrıntıli ultrason bile almiş basıni gitmiş. 6 sene önce 200 liraydı şimdi ne kadar olmuştur kimbilir.
Sigorta olunca ozel hastane ye para odemiyo musunuz o kismi anlamadim

Gece Doğuma gec geldi cok fazla bekletti beni yoksa cok memnundum
Bn de memnundum. O an uzuntuden aglamaktan idrak edemedim.ama sonradan dusununce kadin bebegimi kaybettigim an bi doktor gibi degil anne gibi yaklasmisti...gene anne olacaksin ben doğurtacağım seni demisti. Ama o ani hatırlar her muayene de gerilir miyim diye semih beyle devam etsem mi diye düşünuyorum. Riskli gebelik uzmani hem.

Bn de memnundum. O an uzuntuden aglamaktan idrak edemedim.ama sonradan dusununce kadin bebegimi kaybettigim an bi doktor gibi degil anne gibi yaklasmisti...gene anne olacaksin ben doğurtacağım seni demisti. Ama o ani hatırlar her muayene de gerilir miyim diye semih beyle devam etsem mi diye düşünuyorum. Riskli gebelik uzmani hem.
Cok ılgılı bir doktor dedıgın gibi anne gibi sadece bekletti dıye bıraktım

Sigorta olunca ozel hastane ye para odemiyo musunuz o kismi anlamadim
Ödemiyorum. Yüzde yüz karşılıyor masrafları,muayene,tahiller vs.(Bu durum hastane ile sigortanin anlaşmasına göre değişebiliyor yanlız,evime yakın bir tıp merkezinde yüzde 80 karşılıyor,oraya gidersem cüzi bir miktar ödüyorum)
Ani gelişen durumlarda da limitsiz karşılıyor masrafları. Eşim 9 gün A plus özel bir hastanede yattı,operasyon gecirdi vs 40 bin lira masrafın tamamını karşıladı sigorta. O zamanda ödeme yapmamıştım hiç.

Sigorta sirketine gore değişiyor bekleme süresi. Bmm istedigim hastaneyle anlasmasi olan kurum 1 yil bekleme süresi koymuş. 6 ay olan da var. Sadece 1 ay olan da.
O zaman sigorta için ödeyeceğiniz meblag ile hastane masraflarını karşılastırın,doğum,tahliller,muayene ücretleri vs. Kafa kafaya geliyorsa beklemeye gerek yok diye düşünüyorum.
Sonucta az buz para almıyor sigorta şirketleride.

Back
X