- 28 Ağustos 2020
- 8.360
- 36.916
- Konu Sahibi cheescakevesufle
- #21
Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İhmali olduğunu düşünüyorsanız daha önce de belirttiğim gibi hukuki desteğe başvurmanız yerinde olur.Yine şeyi söylemek durumundayım.Hastanın kronik hastalığı var mıydı,tedavileri düzenli uygulanıyor muydu,ilaçlarını kontrollerine düzenli uyuyor muydu bunların hepsi önemli parametreler.Ancak sizin yazdığınızdan babanız hastaneye sapasağlam gelmiş ama hastane ihmali sonucu ölmüş sonucu çıkıyor ki bunu başlığınızda da belirtmişsiniz.Bunun da çok vicdani olduğunu düşünmüyorum haklı olarakBen doktorun doktora soylemis oldugu "nasil yogun bakima almazlar" cumlesinr dayanarak skandal bir sey yasadigimi ifade ediyorum. Ve babamin bilinci yokken babam sedyede serumlara bagliyken ilk doktor bana " babani kontrolune goturebilirsin" dedi. ( Babam o hastanede takipli hastaydi ve o gun de kontrolu vardi ben sadece bunun bilgisini vermek icin soylemistim ciddi ciddi babami o halde iki uc kat kontrole cikarabilecegimi duymak bile tuhaf geldi)
Ve anlattiklarimdan nasil boyle bir anlam cikardiniz. Babam zaten yogun bakimda vefat etti fakat ben de diyorum ki madem aksam baska hastaneye sevki olabiliyordu sabah da olabilirdi. Erken yogun mudahale ile belki de yasayacakti. Ben bunu kabullenemiyorum. İhmal olmadigina emin olsam emin olun sadece uzulurdum. Vakti bu kadarmis derdim. Ama o benim canimin otesiydi. En ufak bir hata varsa bunu kabullenemiyorum.
Merhabalar öncelikle başınız sağ olsun hastanelerde yoğun bakım yeri yoksa acil kırmızı alanda yoğun bakım şartlarına yakın bir şekilde takip edilebilir hasta. Muhtemelen karşı tarafta başka bir hastaneye sevk etmek istediler ve onlardan red yediler ve siz o konuşmayı yorumladınız diye tahmin ediyorum. Yoksa yoğun bakım yeri olmayan hastanede zaten hangi yoğun bakıma yatıracaklar ki? Merak etmeyin eminim kırmızı alanda da ellerinden geleni yapmışlardır, yine de araştırılması açısından tabii ki başvurmak hakkınız. İhmal olduğunu sanmam çünkü çünkü eminim monitörize edilmiştir ki zaten tansiyonu da ordan görmüşsünüz. Maalesef hastaneler artık nüfus yüküne dayanamıyor özellikle yaşlı nüfus arttıkça yoğun bakım oranı düşük kaldı, İster istemez sevk problem problemleri olabiliyor yani. Tekrar başınız sağ olsunBen doktorun doktora soylemis oldugu "nasil yogun bakima almazlar" cumlesinr dayanarak skandal bir sey yasadigimi ifade ediyorum. Ve babamin bilinci yokken babam sedyede serumlara bagliyken ilk doktor bana " babani kontrolune goturebilirsin" dedi. ( Babam o hastanede takipli hastaydi ve o gun de kontrolu vardi ben sadece bunun bilgisini vermek icin soylemistim ciddi ciddi babami o halde iki uc kat kontrole cikarabilecegimi duymak bile tuhaf geldi)
Ve anlattiklarimdan nasil boyle bir anlam cikardiniz. Babam zaten yogun bakimda vefat etti fakat ben de diyorum ki madem aksam baska hastaneye sevki olabiliyordu sabah da olabilirdi. Erken yogun mudahale ile belki de yasayacakti. Ben bunu kabullenemiyorum. İhmal olmadigina emin olsam emin olun sadece uzulurdum. Vakti bu kadarmis derdim. Ama o benim canimin otesiydi. En ufak bir hata varsa bunu kabullenemiyorum.
Sadece maddi ceza mi olur sonucu yaniOlay günü ve saatlerini not edeceksiniz. Gidip iki hastaneden de epikriz isteyeceksiniz. Doktor hatası olup olmadığını anlamak için başka doktorlara danişabilirsiniz. Bu safhada da bir avukat ile anlaşabilirsiniz. Eğer doktor hatası olduğunu düşünüyorsanız avukat sağlık kuruluşuna ya da direkt sağlık bakanlığına malpraktis davası açacak. Dava sürecinde kameralar ve epikriz incelenir. Bilirkişi fikrini beyan eder. Eğer ihmal olduğu anlaşılırsa 200-800 bin arası bir tazminata hükmedilir. Bunu da ya hastane öder ya da doktora ödetir.
Hastane ve doktorlarin da hatalari, yanlis tedavi uyguladiklari olmaz şeyler değildir. Nihayetinde onlar da insan. Ama saglik ve olum gibi ciddi bir konuda sevdiklerimizle ilgili en ufak suphemiz sonucunda bunun sorgulanmasi neden hakka girmek oluyor? Ben bu süreçte babamin hastaligi ile ilgilenen tum saglikcilardan raziyim. Tabii ki icime sinmeyen cok sey de oluyordu. Fakat bu son yasadigimiz şeyi ben kuruntu yapmiyorum bizzat bilgisinin donanimin belli olduğu bahsettigim o ikinci doktorun soylemine dayanarak bahsettim. O halde doktor doktorun da mi hakkina girdi? Babamin o doktor bunlari soyledikten sonra kalbi durdu. Durumun vehameti ve doktorun endisesinin nedeni kanıtlanmış oldu... Beni elestirenler belki saglikci veya saglikcilara cok onem veren insanlardir. Ama bir de benim yasadigim duruma kendi yerinizi koyarak düşünmemizi dilerim. O caresiz bekleyisler ne yapacagini bilememek, evden cikarken bilinci yerinde olan adamin saatler gectikce sesinin hareketinin ve niyayetinde bilincinin gitmesine an be an sahit olmak, gozlerinin onunde cocuklasmasi eriyip gitmesi...aglamaktan ve dua etmekten baska bir sey elden gelmeden, once allaha siginmak sonra doktorlara guvenmek, serumlarla duzelecek umuduyla telefondan anneme kotu bir sey olmadigini surekli anlatmak ama bir gece bile yogun bakimda kalmadan sabahina anneme babamin tabutunu goturmek ve belki de tum bunlarin sebebinin bir ihmalden kaynakli olma ihtimali...İnsanlar bir gün ölür. Özellikle yaşlılar. Babanızı kaybetmenin acısını, yeterli bilginiz olmadan, insanlara hayatını adayan insanlardan çıkarmanız kusura bakmayın ama bu toplumun ve doktora ihtiyacı olan halkın hakkına girmektir.