• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel hastane masrafi

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.162
19.723
498
Ilk bebegimi kaybettikten sonra 2.kez hamile kalmak konusunda cok endiseliydim ama artik yavas yavas cesaretlenmeye basladim. Butcemize gore iyi bir ozel hastane ve doktor arayisindayim. Aslinda evime yakin cok iyi bir hastane var ilk gebeligimde de oraya devam ediyordum ve cok memnumdum. Ama doktorun muayene ve dogum ucreti oldukca yuksek. Özel saglik sigortalarini arastirdik ama onlar da 1 sene bekleme suresi koyuyor bu hastane icin. Sadece 1 ay bekleme sureli bir tamamlayıcı saglik sigortasi buldum.ama o da bu istedigim hastaneyi karşılamıyor. Anlasmali oldugu hastaneler hep uzakta ve kac gundur tek tek tum doktorlarını arastiriyorum hiçbiriyle ilgili tam anlamiyla olumlu yorumlara rastlamadim. Sizce gene de ekonomik dusunerek bebek icin daha fazla beklemek istemedigimizi de goz onune alarak bu 1 ay beklemeli sigortayi mi alayim? Yoksa ilk hamileligimdeki gibi butcemi cok zorlayacak da olsa özel saglik sigortasiz istedigim doktora mi gideyim? Ozel saglik sigortasi bir guvence gibi oluyor. Eger yaptirmazsam allah korusun doğum sonrasi beklenmeyen durumlar olursa ( yogun bakim vs) maddi acidan bizi asmasindan korkuyorum.

Not: konum hemen tasinmazsa cok sevinirim. Diger kategorilerde nerdeyse hic cevap alamiyorum bu gibi konulara.

Valla konuyla alakali bi bilgim yok ama ben dogumumu özel bi hastanede yaptım bir doğuma 3 bin TL para ödedik nerdeyse çok pAhalli gerçekten imakniniz varsa bildiğinz Dr ve hastaneden vazgeçmeyin derim... Ben bu konularda Dr çok önem veriyorum yine doğum yapsam yine o hastaneyi ve doktorumu tercih ederdim. İsterseniz bi müddet bekleyip biraz birikim yapın... Umarım en kisa zamanda sorunsuz sağlıklı evlat sahibi olursunuz Rabbim yardımcınız olsun

ben olsam riske atmam istediğim doktora giderim. sigortasız olursa muayene ve doğum toplamda ne kadar fark ediyor ki? yoğun bakım falan inşallah gerekmez allah ın izni ile şimdiden bunları düşünmeyin

Hangi şehirdesiniz ?

Sehire gore degisiyor aslinda fiyat.ayrica özel hastane adı altinda küçücuk ve yeterli olmayan bir hastaneyi de tercih etmek dogru olmaz tabi

Benim fikrim olacak olan tüm kötü şeyler heryerde olur Allah korusun.o yüzden çok düşünüp kendinizi üzmeyin ve yormayin.kotüyü de çağırmayın.

Güveneceginiz guler yüzlü sorularinizi cvplayan bir doktor bulup oraya devam edin.artık çogu hastane hastalarini müşteri gibi görmeye başladi maalesef

Ben olsam 1 yil bekleyip istedigim hastanede ozel sigortayla dogum yapardim sanirim veya her ihtimale karsilik kenara para atip sigortasiz giderdim. Doktor ve hastane cok onemli,benim cok sukur cok rahat gecti discide daha cok canim aciyor oyle soyleyeyim.5bucuga yakin tuttu ama para vermedim.

Şehir faktörü önemli tabii ki.
Hangi şehirdesiniz?

Ben yerinizde olsam sağlık sigortası poliçesi yaptırır 1 sene beklerdim.
Aslında bir çok poliçe 6 ay beklemeyi ön koşul tutar, iyi araştırdınız mı?

Yerinizde olsam 1 sene bekler istediğim ve içime sinen doktora giderdim, çünkü bu çok önemli.
Sizin doktorunuz ile kurduğunuz iletişim ve doktordan aldığınız ilgi - tedavi - güven önemli.
Benim ilk doğumumda özel sağlık sigortam yoktu ve bütçemi zorlayan özel hastaneye gitmiştim.
Doğumumu da yine aynı hastanede geçirdim, oğlum 1 hafta yoğun bakımda kaldı.
Bebeğin yoğun bakımını devlet karşılıyor! Bunun altını çizeyim.
Bu konuyu araştırın lütfen. Ayrıca, sizin sağlık sigortası poliçeniz bebeği otomatik karşılamaz.
Ona da özel poliçe yaptırmanız gerekir, bunu da muhakkak araştırın.

2. doğumum da aynı doktorumla, fakat özel sağlık sigortası ile oldu.
Gayet iyi geçti. 2. oğlum yoğun bakımda kalmadı çok şükür.
1 gece yatış ile çıktık hastaneden.
Ama tabii sağlık sigortasının avantajı çok oldu.

• Beğen
Reactions: KV_
Bende kendimi birazcık zorlayarak özele gidiyorum. Birde çoğul gebelik olunca herşeyde bir tereddüt yaşıyorum. Evet maddi açıdan zorluyor ama sağlıktan önemli de ne varki hayatta. Bebeklerime birşey olduktan sonra o paraları ne yapayım diyerek kimseyi dinlemedik özele gittik. Çok şükür doktorumuzdan memnunuz. Kendinizi güvende hissedeceğiniz gibi davranın gerçekten önemli bence.

Kızımda özel sağlık sigortam yoktu,özele gittim,muayene testler dışında sadece doğuma 2.500 lira ödedim. Testler muayene masraflarıda 4-4.500 lirayı bulmuştur. Ki ekstrem bir durum olmadı,sezeryan doğum,2 gün yattık çıktık.
Özel tercih etmemin sebebi doğum sonrası ekstrem bir durum olursa yenidoğan ünitesi ve gerekli diğer birimler bulunsun halihazırda diye.
Şu an sağlik sigortam var,5 kuruş ödemiyorum hastanede. Yine özel ve a plus bir hastane ve evime çok yakın. Bu sebeple tercih ettim.
Bence sigorta şirketleriyle görüşüp,soruşturun 6 ay diye biliyorum ben dogum konusunu.
Sigorta olursa daha rahat olursunuz bu bir gerçek. Sonuçta her ay ve son zamanlarda ayda 2 kere gideceksiniz doktora. Tahliller,testler de ekstra. Ayrıntıli ultrason bile almiş basıni gitmiş. 6 sene önce 200 liraydı şimdi ne kadar olmuştur kimbilir.

Özel hastane kapsamli bilinen bir yer mi? Öyleyse 1 sene bekleyin oyle yapın , üniveriste hastanelerinde hocalarda bakip doğuma giriyor. Tabi onlarada veriyosun para ama 5bin 6 bin istemiyorlar

Hangi sehirdesiniz. Özel sigorta kapsamını bilmiyorum ama ben medipolde doğumumu yaptım doktor ücreti dahil 5 bin küsür tuttu. Aylık muayeneyi saymiyorum. Doğumdan 3 gün sonra kızım yoğun bakımda 3 gün yattı ama masraf almadılar yeni doğan yoğun bakım ücretsizdi ve çok iyi hemşireler vardı. Yeni doğan yoğun bakım ucrerlerini bir araştırın isterseniz.

ben olsam riske atmam istediğim doktora giderim. sigortasız olursa muayene ve doğum toplamda ne kadar fark ediyor ki? yoğun bakım falan inşallah gerekmez allah ın izni ile şimdiden bunları düşünmeyin

Bayagi fark ediyor aslinda. Ssk liya 255tl muayene ucreti, 6500 tl civari da dogum ucreti. Bunun tahlilini vs saymiyorum bile. Aslinda karsilayabiliriz ama bebek olduğu zaman daha bir suru masraf olacagi icin özel sigortayla daha uyguna halledebilmek istiyorum elbette .

Hangi şehirdesiniz ?

Sehire gore degisiyor aslinda fiyat.ayrica özel hastane adı altinda küçücuk ve yeterli olmayan bir hastaneyi de tercih etmek dogru olmaz tabi

Benim fikrim olacak olan tüm kötü şeyler heryerde olur Allah korusun.o yüzden çok düşünüp kendinizi üzmeyin ve yormayin.kotüyü de çağırmayın.

Güveneceginiz guler yüzlü sorularinizi cvplayan bir doktor bulup oraya devam edin.artık çogu hastane hastalarini müşteri gibi görmeye başladi maalesef

Istanbuldayim. Gitmek istediğim hastane hem evime yakin hem de gidecegim doktor riskli gebelik uzmani. Ilk gebeligimde de oraya baslamistim ve yaklasimlarindan gayet memnundum doktorumun. Ardi arkasi gelmez sorularimi sabırla cvplardi gayet moral verici biriydi. Ilk gebeligim supriz oldugu icin oyle iyi bir doktor bulmuskeb napalim artik devam edecegiz diyorduk ücretler yuksek olsa da. Ama bu sefer daha planli olmak istiyorum. Ote yandan 6 ay veya 1 sene bekleme suresi de cook.uzun geliyor :/

Ben olsam 1 yil bekleyip istedigim hastanede ozel sigortayla dogum yapardim sanirim veya her ihtimale karsilik kenara para atip sigortasiz giderdim. Doktor ve hastane cok onemli,benim cok sukur cok rahat gecti discide daha cok canim aciyor oyle soyleyeyim.5bucuga yakin tuttu ama para vermedim.
Mantıken oyle evet ama 1 sene gercekten cok uzun birsüre. Hele ki anneliğe kendini cok hazırlayıp ilk heyecani buyuk bir aciya donusen biri icin...

Tüp bebeğe başladık
Sağlık Sigortası mevzusunu araştırdık
Fakat bu hastane ne raporu kabul ediyor
Ne de sağlık sigortası olmadı
Gerçekten çok yüksek tutarlar ödüyoruz

Istanbuldayim. Gitmek istediğim hastane hem evime yakin hem de gidecegim doktor riskli gebelik uzmani. Ilk gebeligimde de oraya baslamistim ve yaklasimlarindan gayet memnundum doktorumun. Ardi arkasi gelmez sorularimi sabırla cvplardi gayet moral verici biriydi. Ilk gebeligim supriz oldugu icin oyle iyi bir doktor bulmuskeb napalim artik devam edecegiz diyorduk ücretler yuksek olsa da. Ama bu sefer daha planli olmak istiyorum. Ote yandan 6 ay veya 1 sene bekleme suresi de cook.uzun geliyor :/
Hangi hastaneye gıdıyordun ? Ben hısar a gıdıyorum öneririm. Muayene ücreti bıraz pahalı evet ama özele daha cok güveniyorum

Şehir faktörü önemli tabii ki.
Hangi şehirdesiniz?

Ben yerinizde olsam sağlık sigortası poliçesi yaptırır 1 sene beklerdim.
Aslında bir çok poliçe 6 ay beklemeyi ön koşul tutar, iyi araştırdınız mı?

Yerinizde olsam 1 sene bekler istediğim ve içime sinen doktora giderdim, çünkü bu çok önemli.
Sizin doktorunuz ile kurduğunuz iletişim ve doktordan aldığınız ilgi - tedavi - güven önemli.
Benim ilk doğumumda özel sağlık sigortam yoktu ve bütçemi zorlayan özel hastaneye gitmiştim.
Doğumumu da yine aynı hastanede geçirdim, oğlum 1 hafta yoğun bakımda kaldı.
Bebeğin yoğun bakımını devlet karşılıyor! Bunun altını çizeyim.
Bu konuyu araştırın lütfen. Ayrıca, sizin sağlık sigortası poliçeniz bebeği otomatik karşılamaz.
Ona da özel poliçe yaptırmanız gerekir, bunu da muhakkak araştırın.

2. doğumum da aynı doktorumla, fakat özel sağlık sigortası ile oldu.
Gayet iyi geçti. 2. oğlum yoğun bakımda kalmadı çok şükür.
1 gece yatış ile çıktık hastaneden.
Ama tabii sağlık sigortasının avantajı çok oldu.

Istanbuldayim. Cogu sirket bir sene bekleme kosulu one suruyor. 6 ay süren bir baska sirket daha var. Ama onun da dogum teminatli primi cok yuksek bir rakam ve sadece o hastane grubunda dogum yaparsaniz mantikli. Nerdeyse benim istedigim hastanenin sskli ucreti kadar bir ucret primi de. Simdi benim ikilemim ucreti ne kadar yüksek olursa olsun kemerleri biraz sıkıp evime yakin ve doktorunu begendigim hastaneyi özel sigortasz trcih etmek mi yoksa 1 ay beklemeli tamamlayici saglik sigortasi yaptrip onlarin gosterdigi bir ozel hastaneyi terch etmek mi.

Kızımda özel sağlık sigortam yoktu,özele gittim,muayene testler dışında sadece doğuma 2.500 lira ödedim. Testler muayene masraflarıda 4-4.500 lirayı bulmuştur. Ki ekstrem bir durum olmadı,sezeryan doğum,2 gün yattık çıktık.
Özel tercih etmemin sebebi doğum sonrası ekstrem bir durum olursa yenidoğan ünitesi ve gerekli diğer birimler bulunsun halihazırda diye.
Şu an sağlik sigortam var,5 kuruş ödemiyorum hastanede. Yine özel ve a plus bir hastane ve evime çok yakın. Bu sebeple tercih ettim.
Bence sigorta şirketleriyle görüşüp,soruşturun 6 ay diye biliyorum ben dogum konusunu.
Sigorta olursa daha rahat olursunuz bu bir gerçek. Sonuçta her ay ve son zamanlarda ayda 2 kere gideceksiniz doktora. Tahliller,testler de ekstra. Ayrıntıli ultrason bile almiş basıni gitmiş. 6 sene önce 200 liraydı şimdi ne kadar olmuştur kimbilir.

Sigorta sirketine gore değişiyor bekleme süresi. Bmm istedigim hastaneyle anlasmasi olan kurum 1 yil bekleme süresi koymuş. 6 ay olan da var. Sadece 1 ay olan da.

Back
X