Özel ders ucreti düşüncesi

Dershane masrafı fuzili bu durumda, sadece 3 dersten özel ders aldırsanız daha uygun fiatlı olur.

Matematik ogretmeniyim. Evet yeni nesil sorularla ogrenciler epey zorlaniyor eskisi gibi konuyu bilmek yetmiyor. Bunun icinde en onemlisi kitap okumak diye dusunuyorum. Gecen sene 2 ogrencimiz lgs de 500 tam puan aldi ve bu ogrenciler sadece okul ve okulun actigi hafta sonu kurslarina geldiler. Onun disinda da evde duzenli calistilar. Ne dersane ne etut ne ozel ders almadan bunu yapabildiler. Cunku dersabe etut okul derken cocuklar cok yoruluyo evde calismaya zorlaniyorlar.Eger kiziniz iyi bi ogrenciyse bunu dersane ve okulla cozebilir diye dusunuyorum. Duzenli calissin ve anlamadigi sorulari sorsun yeter ki

Hem dersane hem okul üstüne özel ders çok fazla değilmi? Çocukları kapasitesinin üstüne zorlamak bu bence.Ne zaman bu çocuk dinlenecek herşey de çok iyi puan yapmak değil.Zaten çocuk planı programı ders çalışmayı öğrenmisse okul ve dersane sonrası kendi tekrarı ile yapabileceğini yapar.Üzücü gerçekten evlatların böyle maratona koşulması.

kendiniz calistirin evde bence,
hem cocuga da cok yuk degil mi,
okul dersane, bir de ustune ozel ders.
yaziktir yahu.
Hem neden baska careniz yokmus, neticede bu dersleri biz de gorduk zamaninda degil mi, kiziniza siz destek olun.
Fiyat normal ama dersane neden ihtiyacınızı karşılamıyor?
8. Sinif matematigi alt tarafı, bastan teorem üretmeyecekler.

hızımı alamadım:))
madem konusu gelmiş öfkemi kusayım bari..

mat dediğin nedir işlem ve tek bir doğru cevabı vardır. bulduğun sonuç ya doğru ya yanlıştır.
şimdi öyle değil ama hangi şık daha yakındır diye soru mu olur yahu..
son 2 senedir yeni nesil soru sistemi var. ama okullardaki öğretmenler hala normal işlem matematiği anlatıyor. eh sıkıyorsa dershaneye gönderme yada özel ders aldırma. bir tam sayfa matematik sorusu gördüm. başından sonuna mevsim değişiyor.

A Arya_Stark01 o dediklerine ek hızlı okuma kursuna gidiyor benim oğlan. ergenliğe de bu sene girme gözünü seveyim seneye istediğin şekilde gir dedim:))

konu sahibesi bol bol kitap okusun bu arada.

Noop bu konuda ileride ne düşünürüm bilmiyorum.
Konu sahibi yada bir başkasının çocuğu için de söylemiyorum, ama okuyan çocuk her türlü okur.
Ben ite kaka egitim hayatına karşıyım.
Okul, dersane, özel ders, evde bilmem kaç saat çalışma, proje odevi ile sonuçta 61843 mühendisten biri olacaksa ne ben yorulayim, ne çocuğum.
Egitim için çocuklarıma ciddi bir bütçe ayırıyorum şimdiden,
ama bu bütçe dersane ve özel ders parası değil.

Gidip deneyimleyecegi kurslar, kamplar, ülkeler, atölyeler olabilir.
Profesyonel fotoğraf makinası, bilgisayar yada bisiklet olabilir. Enstruman kursu, drama eğitimi, psikolojik danışmanlık her şey olabilir.
Ama daha fazla matematik, fizik, daha fazla odev, daha fazla test olmaz.

Cocuklara tek secenegi bu zamanda okul olarak sunamam.
22-23 yaşında mezun ve %90 issiz oldugunda, bunun icin miydi diyip benden nefret eder :) ben olsam öyle hissederdim en azından:)

Ben sistemin en hafif tabiri ile arizali oldugunu biliyorum fakat ayni zamanda sistemin içinde olmadigim için tabiki bilgilerim kisitli. Sadece çoçuklarin bu kadar baski altinda olmalarina çok üzülüyorum.

Bu yasta çok iyi bir lise kazansalar dahi, bir iki yil içinde acisi çikmayacaginin garantisi varmi? Üniversite sinavinda "yeter artik sinaviniz" derse? Iyicene bikarsa? (ki hakli olarak).

Ve bu soruyu sen sistemin içinde olarak daha iyi cevaplayabilirsin. Daha önceki yorumumda deginmistim. Simde her çoçuk ayni kabilyetlere sahip degil. Ayni zekaya sahip degil. Ki olmak zorundada degil. Herkes mecburen bir mühendis olmak zorunda degil, yada üniversiteye gitmek zorunda degil.

Anne babalar bunu hiç düsünüyormu? Einstein sunu demisti zamaninda, sen kalkip bir baligi, agaca tirmanma yetenegine göre yargilarsan, tüm hayati boyunca o balik, aptal olduguna inanir.

Yani zor ile baligi, agaca tirmandirmak ne kadar dogru? Anne baba bu ayrimi yapabiliyormu? Bu konuda mesela anne zor sartlarda 4500 lira harciyor çoçuk için. Cocuk bu baski ile nasil bas etsin? Ilerde basarli olsa dahi, zaten biolojik olarak anne baba hakki geri ödeme iç güdüsü varken, üstüne bu baski, eziklik kolay degil ki.

her ikinize de sonsuz katılıyorum.
ve hatta bu yarışın sonucunun da bir yere varmayacağını da düşünüyorum.
amaç mutlu insan yetiştirmekse her çocuk her meslekle mutlu olamaz.
lgs çarkının ısrarla dışında kalmaya çalışsam da bir noktada içindeyim. ben kişisel olarak oğlanın talebine göre (hızlı okuma hariç) hareket ediyorum. ama o hengameye kapılmayı o telaşı çok iyi anlıyorum.

Sistem mi, ne sistemi?
Hangi?
Müfredat her yıl değişiyor
Keza sınav sistemi de.
Çocuklar sistemin için de oradan oraya savrularak, bir yerlerinden yakalamaya çalışıyor.
Şimdi öğretmen arkadaşlar kızacak ama, eğitim fakültelerinin durumu içler acısı..
Kendisini yetiştiren yada işini seven değil, kpss ye en çok çalışan öğretmen oluyor
(Hatta bir dönem malum cemaate en fazla yalakalik yapan ve hırsızlığa razı olanlar oldu )

Benim çocuklar 17-18 yaşıma gelene kadar her türlü öğrenir integrali türevi :)
Öğrenmese de ne yapalım yani.

Bir de bence Çocuğun farklı yerlerde öğrenme seçenekleri arttikca, çocuk erteliyor.
Nasıl Olsa dersane var diye okulun gerekliliğini yapmiyor
Dersaneye geliyor,
Nasıl olsa özel ders var diye bu sefer oranın hakkını vermiyor :)

Ben fizik lisans okudum, ikinci lisansi okurken dersanede etüt öğretmenliği yaptım 4 yıl.
Fizik, matematik, geometri anlattım.
Sorumluluk sahibi çocuk her türlü yapıyor.
Yumurta kapıya dayanınca ertesi gün deneme varken sorularını alıp gelen her türlü başarısız.
Bir çoğunun ailesinin yüzüne utancımdan ben bakamazdım, yazık nasıl didiniyorlar diye.

Zor olan hic bir ders yok.hic bir cocukta senelerce maratona hazirlanir gibi hazirlanmiyor.
Normal sartlarda bir cocuk 4. Siniftan itibaren iyi kaynaklardan gunde birer test cozse hic bir sorun olmaz rahat rahat sinavlarini verir.

Ama bizim ailelerimizde son sene cocuga yukleme yapilmaya calisiliyor.

Suan ki yeni nesil sorularinida cok begeniyorum.

Ezbere degil tamamen kafa calistirmaya yonelik sorular.

Arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum. Eğitim sistemi içler acisi. çocuklar okul dershane etut özel ders arasında harap oluyolar. Sonuç başarısızlık karsisinda ezilme anksiyete depresyon hem de bu yaşlarda..

Yukarıda bi arkadaş yazmış ne kadar çok seçenek olursa öğrenciler ona güvenip dersi dinlemiyorlar diye. Kesinlikle oyle. Dersi derste dinleyen çok az. Özellikle okuldaki dersleri kaynatmak marifet oldu. Çocuklar böyle yapınca popüler hissediyo kendini.

Değerli yorumlarınızı okudum hocayı arayıp kararsız olduğumuzu söyleyip erteledim bir müddet kendimiz çalışıcaz sağolun hepiniz

Kızınizin genel durumu nasıl bu önemli çok yüksek başarı göstereceğine inaniyorsaniz özel ders aldirin. Matematik çok önemli gerçekten.

Öğretmenin istediği para gayet normal fakat dershane ihtiyacinizi zaten karşılamali.bir de kendim o şekilde üniversiteyi kazanmis bitirmis biri olarak söylüyorum ders çalışmak isteyen insan her türlü ogreniyor youtubeda çok güzel öğretmenler var dershaneden farksiz.siz cok güzel annesiniz...fakat korkmayin çocuğunuza sorumluluk yukleyin kendisi basarabilir bence gerek yok

ya birakin bu ozel dersmis dersaneymis.bi egitimci olarak soyluyorum cocugun potansiyeli varsa dersaneyle katki saglanabilir ama inanki ona da gerek yok.ben ogretmenim ve hayatimdaki hic bi sinav icin dersaneye gitmedim.elimdeki imkanlarla okudum.zaten dersaneye gidiyomus ekstra matematik ozel dersi alacaksa neden dersaneye gitti.birakin dersanede ogrensin cocuklari bu kadar sikmanin anlami yok

sen calistirma, kocisin calisirsin nolur
ya 8. sinif matematigi, ne kadar zor olabilir ki
Valla kusura bakmayın ama yeni sınav sisteminden haberiniz yok galiba. Rica etsem MEB in Ekim ayı örnek sorularına bakar mısınız? Özellikle 10 matematik sorusundan kaç tanesini yapacaksınız bi bakın(20dk da)

Valla kusura bakmayın ama yeni sınav sisteminden haberiniz yok galiba. Rica etsem MEB in Ekim ayı örnek sorularına bakar mısınız? Özellikle 10 matematik sorusundan kaç tanesini yapacaksınız bi bakın(20dk da)

Rica etmissiniz ama kisa zamanda bakmam mumkun degil.
Elbette bizim zamanlalarimizdan daha zor oldugunu biliyorum da o kadar hic anlamayacak kadar degil. Ama bu yazdiginizi yazan bir kac arkadas daha oldu, boyledir diye iddia etmeyeyim o yuzden. Ama ben olsam kendi cocuguma bu kadar yuklenmem diyeyim. Ya dersane ya ozel ders olsun en azindan.

Aynen katılıyorum 8.dınıf matematiğinden ne olacakki demeyin kulağı başından 4 tur cevirip soruyorlar muhakeme olmalı sanki öyle eğitim verdiler ama konu sahibi çocugunun kapasitesini biliyordur haftada 4 saat gereksiz fazla dershaneden ek etüt alın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…