Özel ders ne kadar mantıklı

Hocamız zaten temeli eksik dedi. Hatta yeni nesil soru pek cozdurtmedi ilk zaman bu yüzden. Ama zaman la haftada iki gün özel ders haftada bir okulda deneme sinavi vs üstüne yurtdisindan gelmis olup bu sistemi benimseyememis olması bunaltti hafiften onu.
Yeni bir yer , yeni bir ortam sandığımızdan daha çok etkiliyor çocukları.bence okula uyum sağlıyor mu ,seviyor mu önce onlari sorgulayın ... çocuğa hepsi birden ağır gelebilir.ustelik tam ergenlik çağı hepten kaybetmeyn.okulun rehberlik hocası ile konuşun .o sizi yonlendirir bence

Amaç lgs sınavında iyi bir lise kazanmaksa haftada iki gün özel derse devam etmek mantıklı, hatta online değil yüz yüze daha iyi olur ama eğer matematik öğrensin fazla da bunalmasın diyorsanız haftada bir ya da iki haftada bir genel yapamadığı soruları anlattırmak amacıyla ya da sadece takıldığı konuları desteklemek amacıyla, ihtiyaç duyunca ders almanız daha mantıklı olur.

Allah razi olsun içimi rahatlattiniz. Bende oyle düşündüm aslında ogretim uyesi vb bile olabilir ki yinede mutlu olacagi bi meslegi olsun en önemlisi bu. Cok teşekkür ederim 🙏🥰
Doğumu da yurt dışında ise daha kolay yurt dışı yüksek lisans ve doktora bursu alır. Asla canınızı sıkmayın. Ben inek öğrenciydim masa başı iş yapıyorum stresten hasta oldum. Kardeşim çalışkan değildi ama hep beden eğitimi okumak istedi, kazandı da. Şimdi geçici olarak yüzme hocalığı yapıyor okurken benden saatlik daha fazla kazanıyor. Yani herkesin kaderi ve becerileri farklı. Sadece destek olun ve sınav stresi yaşatmayın fazla. Benim hayatım sınav stresiyle geçti 30 olcam halen daha sınava giriyorum. Bu iyi bir şey değil asla.

yaklaşık 4-5 senedir yurtdışındayım ailemle türkçe ve annemle bazen türkçe bazen rusça konuşuyorum buna rağmen benim bile türkçeyi algılama seviyem düştü, dilim bozulmaya başladı. paragraf falan okurken türkçeyse iki kere okuyabiliyorum, çocuğunuzun problemi bu bence.

Doğumu da yurt dışında ise daha kolay yurt dışı yüksek lisans ve doktora bursu alır. Asla canınızı sıkmayın. Ben inek öğrenciydim masa başı iş yapıyorum stresten hasta oldum. Kardeşim çalışkan değildi ama hep beden eğitimi okumak istedi, kazandı da. Şimdi geçici olarak yüzme hocalığı yapıyor okurken benden saatlik daha fazla kazanıyor. Yani herkesin kaderi ve becerileri farklı. Sadece destek olun ve sınav stresi yaşatmayın fazla. Benim hayatım sınav stresiyle geçti 30 olcam halen daha sınava giriyorum. Bu iyi bir şey değil asla.
Cok sağolun. Icim hepinizin yazdıklarını okudukça ferahladi. 🙏❤❤❤

yaklaşık 4-5 senedir yurtdışındayım ailemle türkçe ve annemle bazen türkçe bazen rusça konuşuyorum buna rağmen benim bile türkçeyi algılama seviyem düştü, dilim bozulmaya başladı. paragraf falan okurken türkçeyse iki kere okuyabiliyorum, çocuğunuzun problemi bu bence.
Turkce miz sonradan öğrenen kişiler için zor evet. Benim kixim ilk türkçeyi ogrendi ama yurtdisinda yaşayınca oranin dili anadili oluverdi. Buraya gelincede bocaladi biraz.

Kizim 8. sinifta. Lgs e hazırlanıyor ve kolejde okuyor. Gel gelelim matematigi cok kötü. Her hafta lgs deneme sinavina giriyorlar okulda. Online ozel ders aldirdigimdan beri (haftada 2 kere) deneme sinavindaki neti 4 ten 7 e çıktı. Sınavda 20 matematik sorusu oluyor. Yurtdisindan geldik ortaokulda basladi. Geldiğimizde beri kolejde okuyor. Denemelerde Turkce Fen Inkilap derslerindeki en yüksek başarı oranida %60 larda. Bazıları %40. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Zaman stresi yaşıyor cok ama Ingilizce de hep full çekiyor. Resim ve müzik konusunda yetenekli. Şimdi çok büyük ihtimalle lise yi yine aynı kolejde okuyacak. Lgs sinavi pek parlak gözükmüyor çünkü. Haftada 2 özel ders maddi anlamda zorluyor tabiiki ama ben lgs için zorluyordum fakat artık anladimki özel okula devam edecek. Ama matematik te sanki hep bi özel derse ihtiyaç duyacak gibi yani lise de dahi. Yurtdisindan geldiğimiz için oradan hic alisik değil bu kadar uzun okul saatine bu kadar çok sınav ve ödevlere. Bunaliyor birde haftada 2 gun online özel ders olunca. Yeterince ek calismada yapmıyor. Bi türlü olması gerektiği kadar yapamıyor. Baska ogrenciler nasil bilmiyorum. Siniftaki anneler hic irtibatta değiller birbirleriyle. Yurtdisinda bile böyle değildik biz sınıf anneleri olarak.
Yetenegine göre bir meslek dusunmedigi için o yola girmedik. Kolejde yine okursa Anadolu lisesi olacak. Bende Yurtdisinda doğup büyüdüğüm için kafam karışık. Çevrem de yok. Bi rehberligede gidip konuşmak istiyorum genel anlamda.
Size sorum kolejde kalirsa haftada 2 gün online özel ders ile boğmuşmu olacağım gereksiz yere çocuğu. Yoksa ne kadar iyi sonuç o kadsr ozguvenine iyi gelecek deyip 2 gün olarak devammi etsek? Yada 1 gunemi indirsek. Özel hocasiylada konuşacağım bunu ama sizin fikirlerinizide merak ediyorum. Genel tum konu hakkindada fikirlerinizide Merak ediyorum. Cok teşekkür ederim şimdiden.
Size acı bir gerçek söylemeliyim ki lgs sınavı sayısal zekayı ölçen bir sınav. Matematiği iyi olacak diğer dersleri zaten çok iyi olacak ki başarı sağlansın. Ciddi bir temel + ciddi bir pratik zeka isteyen sınav. Bunu bu işin çoook içinde birisi olarak yazıyorum. Maalesef böyle 🤷🏻‍♀️ Eğer çocuğunuzun iyi bir matematik zekası yoksa zorlamayın derim. Çünkü o istediğiniz çook iyi liseler %2 ilk dilimle alıyor en fazla.

Size acı bir gerçek söylemeliyim ki lgs sınavı sayısal zekayı ölçen bir sınav. Matematiği iyi olacak diğer dersleri zaten çok iyi olacak ki başarı sağlansın. Ciddi bir temel + ciddi bir pratik zeka isteyen sınav. Bunu bu işin çoook içinde birisi olarak yazıyorum. Maalesef böyle 🤷🏻‍♀️ Eğer çocuğunuzun iyi bir matematik zekası yoksa zorlamayın derim. Çünkü o istediğiniz çook iyi liseler %2 ilk dilimle alıyor en fazla.
Ben aslında iyi bi devlet okulu kazanamayacagini bir kaç ay önce anladim ama istedim ki yinede sonuç kötü olmasin ki ozguvrni yerle bir olmasin. Ama zorlamanin bi anlami yok belki yani haftada bir yapalım artik diye karar verdim ki yeterki ozguvenini kiracak kadar kötü bi sonuç gelmesin. Gerci denemelerde 300 puan bile değil az çok oda lgs sonucunu gösterir her ne kadar 3 ay daha olsada. Yinede haftada 1 devam etmelimi sizce de? Teşekkürler 💐

Bende bu sene LGS ye girecek oğlu olan bir anneyim.iyiki bu konuyu acmissiniz benim için fikirleri okumam iyi oldu çünkü bizimde sizin gibi durumumuz diğer dersler fena değil ama matematik özellikle yerlerde geziyor. İyi bir etüt merkezine gidiyor ama matematik berbat .fen orta. Benim matematiğim cok iyidir ders çalışalım soru çözelim dediğinde çok baktık ama bu yeni nesil sorular berbat ben bile yapamadım çocuk nasıl yapsin.son bir haftadır sınava kadar matematik ve fenden özel yüzyüze ders aldırmaya başladım inşallah faydası olur . Çok bunladilar elinden geleni yap tevekkül edelim hakkında hayırlısı diyorum

DYK kursları olur okullarda bence özel ders yerine o daha mantıklı

Ben aslında iyi bi devlet okulu kazanamayacagini bir kaç ay önce anladim ama istedim ki yinede sonuç kötü olmasin ki ozguvrni yerle bir olmasin. Ama zorlamanin bi anlami yok belki yani haftada bir yapalım artik diye karar verdim ki yeterki ozguvenini kiracak kadar kötü bi sonuç gelmesin. Gerci denemelerde 300 puan bile değil az çok oda lgs sonucunu gösterir her ne kadar 3 ay daha olsada. Yinede haftada 1 devam etmelimi sizce de? Teşekkürler 💐
Kizinizin müzik ve resimde yeteneği varmış güzel sanatlar lisesinide düşünebilirsiniz.

benim de çocuğum olduğundan okudum valla yazdıklarınızı :KK45:
Çok sevindim abartı olmadığına şöyle dönüp baktım roman yazmışım :KK70: Ama matematik konusunda kötü geçmişim olunca mutlaka yazıyorum o konuya :) Aslında herkesin yapabileceği bir dersmiş sadece ilginin olmamasıyla alakalı gerçekten ben hep matematik özürlüsüyüm der geçerdim tabi sayısal sözel zeka oluyor o ayrı. 25 yaşındayım hala eksiklerim var. Umarım çocuklarınız benim kadar geç farkına varmaz bu ilginin hepsine başarılar diliyorum :)

Estagfrullah iyiki uzun uzun yazdiniz. Dikkatlerini okudum inanın. Bakalım hayırlısı. Sirayla okuyorum cevapları. Kızım haftada 1 olsun diğer derslerede ağırlık vereyim dedi az önce r. Banada mantıklı geldi. Cok sağolun
Rica ederim ne demek. Evet çok doğru ben mat öğreneyim derken Türkçeyi batırmıştım ki en iyi olduğum derstir :KK70: Ona rağmen nasıl uzak kaldıysam okumayı unutmuşum sayısalcıların neden sözele gelince yapamadıklarını daha iyi anladım çözüp geçiyorlar çünkü :KK70: Diğer derslerle birlikte çalışmak lazım gerçekten kolay değil hepsini yürütmek Allah zihin açıklığı versin çocuğunuza umarım onun için en hayırlısı olur :)

Yurtdışından gelen bir çocuğun tr’deki eğitim sisteminde “başarılı” olması bence mümkün değil.

Önce çocuğunuzun ileride ne yapacağını kararlaştırmanız lazım. Tr de iyi bir üniv okumak gibi bir plan oluşursa, onu sıfırdan alıp, eğitmeniz gerekiyor diye düşünüyorum. 3-4 senelik hemen hemen her derste özel ders programından bahsediyorum. Çok planlı, programlı ve yorucu bir süreç, bir ergen bunu kaldırabilir mi bilmiyorum. Yoksa mevcut şekilde devam ederse, şahsen ben “başarılı” olabileceğine inanmıyorum.

Dili iyi diyorsunuz ama tek başına dil ile ne yapabilir bir kişi. Özel olarak akademisyenlik hedefi yoksa, ben dil okunmasına karşıyım. Başarılı profesyonel hayatı olan herkesin dili çok iyi. Benim çalıştığım herkes İngilizceyi ana dili gibi kullanabiliyor mesela. Üstüne herkesin olmasa da çocuğunun 2. dili var. Mesela ben Fransızca ve İngilizceyi ana dilim gibi kullanabiliyorum. Almancam da iyi düzeyde. Üstüne üniversitede başka bir alanda eğitim aldım. Yani sadece dil okuyan bir kişi, nasıl benim önüme geçebilir.

Rica ederim ne demek. Evet çok doğru ben mat öğreneyim derken Türkçeyi batırmıştım ki en iyi olduğum derstir :KK70: Ona rağmen nasıl uzak kaldıysam okumayı unutmuşum sayısalcıların neden sözele gelince yapamadıklarını daha iyi anladım çözüp geçiyorlar çünkü :KK70: Diğer derslerle birlikte çalışmak lazım gerçekten kolay değil hepsini yürütmek Allah zihin açıklığı versin çocuğunuza umarım onun için en hayırlısı olur :)
Amin cok sagolun hepsine inşallah ❤💐🌸😊

Yurtdışından gelen bir çocuğun tr’deki eğitim sisteminde “başarılı” olması bence mümkün değil.

Önce çocuğunuzun ileride ne yapacağını kararlaştırmanız lazım. Tr de iyi bir üniv okumak gibi bir plan oluşursa, onu sıfırdan alıp, eğitmeniz gerekiyor diye düşünüyorum. 3-4 senelik hemen hemen her derste özel ders programından bahsediyorum. Çok planlı, programlı ve yorucu bir süreç, bir ergen bunu kaldırabilir mi bilmiyorum. Yoksa mevcut şekilde devam ederse, şahsen ben “başarılı” olabileceğine inanmıyorum.

Dili iyi diyorsunuz ama tek başına dil ile ne yapabilir bir kişi. Özel olarak akademisyenlik hedefi yoksa, ben dil okunmasına karşıyım. Başarılı profesyonel hayatı olan herkesin dili çok iyi. Benim çalıştığım herkes İngilizceyi ana dili gibi kullanabiliyor mesela. Üstüne herkesin olmasa da çocuğunun 2. dili var. Mesela ben Fransızca ve İngilizceyi ana dilim gibi kullanabiliyorum. Almancam da iyi düzeyde. Üstüne üniversitede başka bir alanda eğitim aldım. Yani sadece dil okuyan bir kişi, nasıl benim önüme geçebilir.
Benimde endiselerim bu yönde yani sadece dil ile akademisyen vb harici ne olabilir. Almanca ve İngilizceyi ana dili gibi bildiği için ogretmen belki ama onuda simdilik istemiyor. O kadar özel derse bunalir. Birazda rahatina düşkün. Bi tanidik var onun çocuğu gelmiş aynı yaşta. Tabii özel de okuyor oda ama başarılı bi ogrenci ki oda rahatina düşkunmus lise de bilinclenmis
Hayirlisi inşallah Allah büyük. Teşekkür ederim cevabiniz için ❤🌸💐

Çok sevindim abartı olmadığına şöyle dönüp baktım roman yazmışım :KK70: Ama matematik konusunda kötü geçmişim olunca mutlaka yazıyorum o konuya :) Aslında herkesin yapabileceği bir dersmiş sadece ilginin olmamasıyla alakalı gerçekten ben hep matematik özürlüsüyüm der geçerdim tabi sayısal sözel zeka oluyor o ayrı. 25 yaşındayım hala eksiklerim var. Umarım çocuklarınız benim kadar geç farkına varmaz bu ilginin hepsine başarılar diliyorum :)
Cok sagolin aynen. Cok iyi bu tecrubenixi paylasmaniz. Dediginiz ssyfalara kitaba bakicam zaten. Bende muhasebe dersini anlamazdim sonraki yıllarda tekrar o ders gelince full cikardim hep :). Bazen zamanı yada o bilinc onyargi etkiliyor sanirim. Cok teşekkürler ❤🌸💐

Kizinizin müzik ve resimde yeteneği varmış güzel sanatlar lisesinide düşünebilirsiniz.
Dedim ama simdilik istemedi bende 13vyasinda daha karar vermek istemez hayatının meslegine diye zorlamadim. Liseden sonrada gerekirse yönelir özel ders ile vs diye düşündüm ama o alanda is bulmak zor degilmi?

Bende bu sene LGS ye girecek oğlu olan bir anneyim.iyiki bu konuyu acmissiniz benim için fikirleri okumam iyi oldu çünkü bizimde sizin gibi durumumuz diğer dersler fena değil ama matematik özellikle yerlerde geziyor. İyi bir etüt merkezine gidiyor ama matematik berbat .fen orta. Benim matematiğim cok iyidir ders çalışalım soru çözelim dediğinde çok baktık ama bu yeni nesil sorular berbat ben bile yapamadım çocuk nasıl yapsin.son bir haftadır sınava kadar matematik ve fenden özel yüzyüze ders aldırmaya başladım inşallah faydası olur . Çok bunladilar elinden geleni yap tevekkül edelim hakkında hayırlısı diyorum
Amin inşallah. Rabbim hepsine zihin açıklığı versin. 🤲🌸💐

X