Özel ders ne kadar mantıklı

Söz konusu matematik oldu mu her yoruma atlıyorum :KK70: Çünkü bu konuda çok aptal denilecek kadar matematik özürlüsüydüm. Hala vaoov iyi değilim ama çözebiliyor olmanın gururunu yaşıyorum en azından. Çocuğunuz hangi seviyede şuan bilmiyorum ama özel dersin mantıklı olan kısmı şu eğer gerçek anlamda öğrenmek istiyor ve hırsı varsa o zaman istediğin kadar rahatça soru sorabiliyorsun ve katkısı oluyor gerçekten. Ben dershaneye yıllarca boşa para vererek gittim sorun dersanede mi tabi ki hayır çalışmadığım halde faydası olurdu sebebi benim. Hiç ders çalışmaz tekrar etmezdim. Ama dgs sınavı içni matematiği öğrenmem gerekiyordu bi anda istek geldi bana. 0'dan başlamam gerektiği için Antremanlarla Matematik kitabıyla başladım zaten bu kitabın olmadığı bir insan bile yok herhalde. Gerçekten bu kitabı çıkarandan Allah razı olsun çünkü üşenmemiş birde her sorunun tek tek çözüm videosunu çekmiş aynı isimle telefonunuza uygulamasını indirip tüm soruların cevabını anlatarak çözüyor ve nedenine kadar harika anlatıyor. Ben eğer video olmasaydı bu kadar iyi ve hızlı ilerleyemezdim. Çünkü başkalarına soru sormak hem zaman kaybı hem de uzaktan istediğin dilden aradığın cevabı bulamıyorsun kısacası anlayamıyorsun. Birde SORU SOR diye uygulama var bunu indirirse resmini çekip atsın soracağı soruyu anında cevap geliyor. Ciddi anlamda katkı sağlıyor bunlar. Ben temelimi tamamen Antremanlarla Mat 1 ve 2 ardından KAREKÖK kitabı ile tamamladım bu karekök kitabınında videolu cevapları olan uygulaması olan bir sistemi olduğu için devam ettim. Dershaneye gitmedim çünkü yaşıtlarım haklı olarak temelini atlatmış artık seviyesini ilerletme derdinde olan öğrencilerdi 2 yıl ünv okuduk hepimiz zaten. O yüzden anneme dedim ki ben dershaneye 1500 vermek yerine özel derse 2500 3500 verip rahatça saçma sapan sorularımı sorabilmek istiyorum dedim sağolsun bunca tembelliğime rağmen kabul etti. Ama dediğim gibi şu çok önemli derste ki gibi sorular sormayıp sadece dinleyecekse ve öğrenme isteği çok yoksa özel ders kesinlikle fayda sağlamaz siz çocuğunuzu az çok biliyorsunuzdur benimki beni biliyordu tembel bu diye başlardı konuya :KK70: O yüzden çocuğunuza göre hareket etmenizde fayda var ama şunu fark ettim tabi ki özel hocamın katkısı oldu ama olmadan bile yoğun bir çalışmayla yaparmışım çünkü o videolarla tekrar tekrar aklımda soru işareti kalmayacak şekilde çalışır hocanın yanına öyle giderdim hatta oda sen bu konuyu öğrenmişsin bunu atlıyorum derdi bazen. Ama eksik ilerleyebilirsin tabi maddi imkanınız iyiyse sorun yok. Ben hafta da 2 3 gün 2 saat olacak şekilde gidiyordum bilemediğim anlayamadığım soruları tek tek yazar orada sorardım. Yetenek kısmına gelince benimde hiç yok :KK70:DD ama yinede iyi ki ilkokul 4. sıınfta hentbola başlamışım hiç vasfım olmadan o sporu 7 yıl oynadım fiziğime ve sağlıma çok iyi geldi en azında. Hiç kilo almadan büyüdüm ve hep enerjiktim bazen yetenek aramamak lazım spora tabi çok isteksiz değilse yazdırın zaten zamanla sevektir ilkler her zaman hüzünlü geçer sonra da bırakamazsın. Mesela tenis i keşfettiğimde bizim şehirimizde yoktu o spor keşke ilkokulda keşfetseydim tenisi demiştim onu daha çok severek oynadım.Ebeveyn değilim ama tecrübesi olan tembel bir öğrenciydim o yüzden uzunca yazdım biraz kusura bakmayın :KK70:
Estagfrullah iyiki uzun uzun yazdiniz. Dikkatlerini okudum inanın. Bakalım hayırlısı. Sirayla okuyorum cevapları. Kızım haftada 1 olsun diğer derslerede ağırlık vereyim dedi az önce r. Banada mantıklı geldi. Cok sağolun

Estagfrullah iyiki uzun uzun yazdiniz. Dikkatlerini okudum inanın. Bakalım hayırlısı. Sirayla okuyorum cevapları. Kızım haftada 1 olsun diğer derslerede ağırlık vereyim dedi az önce r. Banada mantıklı geldi. Cok sağolun
yüzyüze aldırın ders haftada bir.anlamadığı yerleri kendi tespit etsin oraları anlattırsın zaman kaybı olmasın.konuyu iyi ki açtınız bizler de faydalanıyoruz yorumlardan

yüzyüze aldırın ders haftada bir.anlamadığı yerleri kendi tespit etsin oraları anlattırsın zaman kaybı olmasın.konuyu iyi ki açtınız bizler de faydalanıyoruz yorumlardan
Cok sagolun hepinize tek tek yazar herkesten Allah razi olsun

Ortaokul matematik öğretmeniyim naçizane tavsiyem özel dersi önleme değil yüz yüze aldırın. Önleme istenen verim sağlanamıyor maalesef. Öğretmen öğrencinin gözlerine bakmalı ki kafasında nerede soru işareti kaldığını anlasın. Online derste bu yakalanamıyor. Yine tavsiyem yeni nesil sorularda çocukcağız tabi ki çok zorlanır çünkü yurtdışında okumuş, öncelikle dile hakimiyeti şart. Bu yüzden bol kitap okumalı.
Malesef yuz yüze matematik hocasi bulamadik. Uzakta oturuyor hocamız o yuzden online yapıyoruz. Haklısınız dil hakimiyeti şart
Gerci gelelide 4 sene oldu ama yinede tam hakim değil sayılır burada dogan biri gibi. Cok teşekkürler

Yanlış anlamayın da bu panik neden?
Şuan günümüzde sayılı okul kaldı kazanıldığında hayata yön verecek, gerisi eski süper liselerle birleştirilerek anadolu falan oldu.
Birkaç fen lisesi, birkaç tarihi 100 seneye dayanan anadolu lisesi ve yine parmak geçmez özel okul, gerisi bir şey değiştirmez.
Çocuk kendini bir şey kazanmak zorunda hissetmemeli, yeteneği ve becerisi doğrultusunda ona faydalı olacak alanlara yönelmeli.
Matematikte başarılı olmak zorunda değil, belki dil alanında derece yapacak bu çocuk ileride.
Umarım anlatabilmişimdir.

Malesef yuz yüze matematik hocasi bulamadik. Uzakta oturuyor hocamız o yuzden online yapıyoruz. Haklısınız dil hakimiyeti şart
Gerci gelelide 4 sene oldu ama yinede tam hakim değil sayılır burada dogan biri gibi. Cok teşekkürler
bol bol kitap okumalı.o zaman o zor zannettiği soruların cevabını bile sorunun içinde bulacak.netten de izlesin ders videoları.online öğretmenden daha iyi anlatıyorlar emin olun

Ben kendi fikrimi söyleyeceğim ve tamamen duygusal yaklaşcam iki oğlum var birisi 10. Sınıfta diğeri 3. Sınıfta büyük oğlum lgsye hazırlanırken özel derse karar verdim fen ve mat. iyi de gidiyordu aslinda iki ay sonra ben ders almak istemiyorum sinavada hazirlanmiycam neden dedik babasıyla ben aşçı olcam istemiyorum dedi la havle dedik tabi bir turlu mutlu olamıyoruz ama çocuk kararlı hadi dedik daha küçük gitsin meslek lisesine fikri değişirse lisede destek oluruz ünv sınavında ama oğlum okulundan çok memnun mutlu stresli değil hedefi var onun için çaba gösteriyor o isteksiz mutsuz çocuk gitti yerine hergun okula mutlu gidip gelen çocuk oldu demem o ki mutlu olsun varsın lgsyi kazanamasin aynı okulda devam etsin özel dersi de gerekirse lisede haftada 1 aldirirsiniz haa küçüğüm de dedi anne ben matematik ten özel ders almak istiyorum olur mu dedi olur dedik o da ikinci dönemde başladı kendisi istediği için çok farketti onunda özgüveni yerine geldi çocuğunuza ne istediğini sorun ve saygı duyun ona hayatta mutlu olmasından daha önemli hiç birşey yok sağlıklı ve mutlu olsunlar da gerisi mutlaka gelir
Cok sagolun cok guzel ozetlemissiniz. Bende bi sizin gibi düşünüyorum bi lgs sonucu çok kötü olursa ozguveni etkilenirmi diye korkuyorum ama bi bikkinlik oldu. Haftada bir devam edip lisede bakacagiz duruma göre galiba. Cok teşekkürler

Yanlış anlamayın da bu panik neden?
Şuan günümüzde sayılı okul kaldı kazanıldığında hayata yön verecek, gerisi eski süper liselerle birleştirilerek anadolu falan oldu.
Birkaç fen lisesi, birkaç tarihi 100 seneye dayanan anadolu lisesi ve yine parmak geçmez özel okul, gerisi bir şey değiştirmez.
Çocuk kendini bir şey kazanmak zorunda hissetmemeli, yeteneği ve becerisi doğrultusunda ona faydalı olacak alanlara yönelmeli.
Matematikte başarılı olmak zorunda değil, belki dil alanında derece yapacak bu çocuk ileride.
Umarım anlatabilmişimdir.
Panigim aslında illaki iyi bir okul kazansın değil. Kizimada hep onu söylüyorum ben sadece sınav tecrübesi iyi olsun istiyorum ki uni sinavi içinde bi guvensizligi olmasin. Süreç önemli sonuç değil gibi sen elimden geleni yaptiktan sonra diyorum. Özel derse başladım cunki matematik teki basarisizligindan dolayi aptalim demeye başlamıştı. Tüm dersler için oyleyim demeye başladı ustelik
Bende bu onyargisi kirilsin istedim oyle başladık.

Panigim aslında illaki iyi bir okul kazansın değil. Kizimada hep onu söylüyorum ben sadece sınav tecrübesi iyi olsun istiyorum ki uni sinavi içinde bi guvensizligi olmasin. Süreç önemli sonuç değil gibi sen elimden geleni yaptiktan sonra diyorum. Özel derse başladım cunki matematik teki basarisizligindan dolayi aptalim demeye başlamıştı. Tüm dersler için oyleyim demeye başladı ustelik
Bende bu onyargisi kirilsin istedim oyle başladık.
Okul başarısı hiçbir şeyi göstermez.
Çok üzülüyorum bu çocuklara, zihinlerine böyle kodluyorlar çünkü.
Onların elinde değil ama çevre, okul ve aileler olarak resmen böyle değerlendiriyorlar.
Ben sizin yerinizde olsam ya spor ya bir müzik, satranç vb alanda hem stres atmasını hem de kendine güvenmesini sağlardım.
Birkaç kutucuğun tam ergenlik zamanında kendilerini zedelemesine izin vermeyin lütfen.

Doğruyu konuşmak gerekirse bir yaştan sonra matematik olmuyorsa olmuyordur asla zorlamayın. Kızınız yabancı ülkeden gelmiş, dil biliyor. Bu ülkede halen daha İngilizce bilen yok doğru dürüst. Kesinlikle üniversite ve lisede dile yönlendirin. Artık ülkede hiçbir bölümün ve okulun önemi kalmadı. Matematik bilip ne okuyacak? Tıp mı mühendislik mi hukuk mu? Doktorların hali ortada, mühendisler işsiz, ülkede elini sallasan avukata çarpıyor. Ama dil öyle değil. Amerikan dil ve edebiyatı okusun bir ayağı yurt dışında olsun yüksek lisans doktora için yardımcı olursunuz daha iyi burs bulabilir. Bölümlerarası geçiş de bile dil mezunları önde. Hiç kafayı yormayın çocuğu da en güzel çağında sıkmayın madem dili var kebap.

Dersanede çalışmış bir öğretmen olarak tecrübe ettiğim şey(ilköğretim öğretmeniyim)
En birinci şey temeli olacak ama bence en enn önemlisi okuduğunu anlayacak. Matematiğibin %70 i anlama , gerisi işlemdir. Türkçesi iyi olmayan bie çocuk( okuma- anlama) olarak matematiğide çok ilerlemeZ. Ben çalışırken gwp öğrwncilerin mutlaka türkçe netlerine bakar ona göre gerekirse kimi zor konuları eler, yapabileceği basit anlaşılır konulara yoğunlaşırdım.
Yurt dışından geldiğinizi söylediniz bence çocuğunuzu çok derslere boğmayın zaman tanıyın . Lisede doğru takviyw ile istediği yeri kazanır inşallah.

Ve son olarak tüm velilere demek isterim ki; HER ÇOCUK MATEMATİKTE İYİ OLMAK ZORUNDA DEĞİL. MATEMATİK YAPABİLENLER SADECE ZEKİ DEĞİLLERDİR. SİSTEM MALESEF BUNU GERELTİRSEDE HERKES FARKLI ZEKA TÜRÜNE SAHİPTİR. BUNU BAŞTA KABUL EDELİM VE EVET NE KADAR ÜLKEMİZ ŞARTLARIND ZOR OLSADA ÇOCUKLARIMIzı İLGİ, YETENEKLERİNE GÖRE YÖNLENDİRELİM
Ben yazdıklarınıza katılıyorum. Allah herkesi sayisal alanda herkesi sozel Alanda aynı orada zeki yada yetenekli yaratmamus. Dolayısıyla bunun kompleksini yapmıyorum sadece çocuğum matematikten dolayi Ben aptalim hic bi dersi yapamıcam deyince bu onyargisı kirilsin istedim. Böyle başladı bu seruven. Lgs dede kötü sonuç yine ozguvenini etkileyecek diye devam etsin istedim ama suan muammadayim.

Okul başarısı hiçbir şeyi göstermez.
Çok üzülüyorum bu çocuklara, zihinlerine böyle kodluyorlar çünkü.
Onların elinde değil ama çevre, okul ve aileler olarak resmen böyle değerlendiriyorlar.
Ben sizin yerinizde olsam ya spor ya bir müzik, satranç vb alanda hem stres atmasını hem de kendine güvenmesini sağlardım.
Birkaç kutucuğun tam ergenlik zamanında kendilerini zedelemesine izin vermeyin lütfen.
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🥰🥰🥰

Doğruyu konuşmak gerekirse bir yaştan sonra matematik olmuyorsa olmuyordur asla zorlamayın. Kızınız yabancı ülkeden gelmiş, dil biliyor. Bu ülkede halen daha İngilizce bilen yok doğru dürüst. Kesinlikle üniversite ve lisede dile yönlendirin. Artık ülkede hiçbir bölümün ve okulun önemi kalmadı. Matematik bilip ne okuyacak? Tıp mı mühendislik mi hukuk mu? Doktorların hali ortada, mühendisler işsiz, ülkede elini sallasan avukata çarpıyor. Ama dil öyle değil. Amerikan dil ve edebiyatı okusun bir ayağı yurt dışında olsun yüksek lisans doktora için yardımcı olursunuz daha iyi burs bulabilir. Bölümlerarası geçiş de bile dil mezunları önde. Hiç kafayı yormayın çocuğu da en güzel çağında sıkmayın madem dili var kebap.
Allah razi olsun içimi rahatlattiniz. Bende oyle düşündüm aslında ogretim uyesi vb bile olabilir ki yinede mutlu olacagi bi meslegi olsun en önemlisi bu. Cok teşekkür ederim 🙏🥰

Kizim 8. sinifta. Lgs e hazırlanıyor ve kolejde okuyor. Gel gelelim matematigi cok kötü. Her hafta lgs deneme sinavina giriyorlar okulda. Online ozel ders aldirdigimdan beri (haftada 2 kere) deneme sinavindaki neti 4 ten 7 e çıktı. Sınavda 20 matematik sorusu oluyor. Yurtdisindan geldik ortaokulda basladi. Geldiğimizde beri kolejde okuyor. Denemelerde Turkce Fen Inkilap derslerindeki en yüksek başarı oranida %60 larda. Bazıları %40. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Zaman stresi yaşıyor cok ama Ingilizce de hep full çekiyor. Resim ve müzik konusunda yetenekli. Şimdi çok büyük ihtimalle lise yi yine aynı kolejde okuyacak. Lgs sinavi pek parlak gözükmüyor çünkü. Haftada 2 özel ders maddi anlamda zorluyor tabiiki ama ben lgs için zorluyordum fakat artık anladimki özel okula devam edecek. Ama matematik te sanki hep bi özel derse ihtiyaç duyacak gibi yani lise de dahi. Yurtdisindan geldiğimiz için oradan hic alisik değil bu kadar uzun okul saatine bu kadar çok sınav ve ödevlere. Bunaliyor birde haftada 2 gun online özel ders olunca. Yeterince ek calismada yapmıyor. Bi türlü olması gerektiği kadar yapamıyor. Baska ogrenciler nasil bilmiyorum. Siniftaki anneler hic irtibatta değiller birbirleriyle. Yurtdisinda bile böyle değildik biz sınıf anneleri olarak.
Yetenegine göre bir meslek dusunmedigi için o yola girmedik. Kolejde yine okursa Anadolu lisesi olacak. Bende Yurtdisinda doğup büyüdüğüm için kafam karışık. Çevrem de yok. Bi rehberligede gidip konuşmak istiyorum genel anlamda.
Size sorum kolejde kalirsa haftada 2 gün online özel ders ile boğmuşmu olacağım gereksiz yere çocuğu. Yoksa ne kadar iyi sonuç o kadsr ozguvenine iyi gelecek deyip 2 gün olarak devammi etsek? Yada 1 gunemi indirsek. Özel hocasiylada konuşacağım bunu ama sizin fikirlerinizide merak ediyorum. Genel tum konu hakkindada fikirlerinizide Merak ediyorum. Cok teşekkür ederim şimdiden.
Kızınıza okumaktan çok neler sevdiğini sorun başka sorunları vardır ergenlik birinden hoşlanıyodur, kızınızı siz motive edin, Baskılamayin , burda lise için ikametgah neresi yakınsa lise orası olur yâda şehir dışı yatılı liseye falan gider.dunyanin sonu değil

Ülkemizde sistem zaten ağır üstüne velilerin beklentileri eklenince acıyorum çocuklara. Her çocuk matematikte muhteşem başarılı olmayabilir. Tabi ki anlayabilmek için çaba vermelidir. Ama illa ki bir şeylerin zorla yaptırılmasına karşıyım.
Bir öğretmen olarak velilere her defasında anlatmaya çalışıyorum ama ne yazık ki anlamıyorlar. Özellikle kendisi lise mezunu olup veya fakülte mezunu olup atanamamış ise çocuklardan daha çok başarı, sınavlarda ful yapmalarını bekliyorlar daha 9 yaşındaki çocuklarından.
Az ödev vermeme rağmen çocuklar ödev istemiyor ve okuldan soğuma noktasına geliyor birçoğu. İlkokulda mesela 5 ders yeterli. Müfredat hafifletilmeli ama bunlar kimse görmüyor duymuyor. Sistematik bir şekilde çocukları okulda tutma gibi bir şey var.
Zaten sabah 9 dann3 e kadar okul ardına kurs derken 5 d kadar okulda kalıyor çocuk.
Neyse uzun olacak en iyisi kapatayım.
Her çocuk her konuyu aynı zamanda öğrenmiyor. Lise 1 de anlayamadığım bir konu vardı matematikte, sinirlenip defteri yatağın altına fırlatmıştım. Aynı konuyu üniversite sınavına hazırlanırken anladım ve bunu mu anlamamışım ya diye kendime gülmüştüm.
Eskiden mat 1 mat 2 diye ayrılıyordu su an nasıl bilmiyorum. Sınav süresi 3 saat 15 dakikaydı yanlış hatırlamıyorsam.
Ben ikinci bölüm kısmına bakamamıştım ilk girdiğim sene.
Bir sonraki yıl dershaneye gittim ve mat 2 de 22 tane yapmıştım. Sayısal mezunu olup eşit ağırlıktan hazırlanıp edebiyattan 22 tane yapmıştım yine. Okulla birlikte bence çocuklara ağır geliyor kurslar. Artık bilgiye erişmek çok kolay. Uygulamalar, videolar var. Anlamak için bunlardan da faydalanabilirsiniz.
Eskiden internet diye bir şey yoktu ve okuldaki öğretmen ne kadar anlattıysa oydu bizim için.
Özel ders maddi olarak zorluyorsa bunlar yapılabilir.
Süre konusunda geri kalıyorsa çok soru çözerek hızlanacaktır. Pes etmeden çalışmaya devam.
Cok teşekkür ederim yazdiklariniz için 🙏

Kızınıza okumaktan çok neler sevdiğini sorun başka sorunları vardır ergenlik birinden hoşlanıyodur, kızınızı siz motive edin, Baskılamayin , burda lise için ikametgah neresi yakınsa lise orası olur yâda şehir dışı yatılı liseye falan gider.dunyanin sonu değil
Turkiye nin egitim sistemine son derece karşı hakli olarak. Belkide asıl problem bu. Hayırlısı bakalım. Bende çok sıkan bi anne değilim arkadaş gibiyiz zaten çok şükür. Sadece bu sistem herkesi bi strese panige sokuyor iste 😏😌

Temel de eksiklik varsa üstüne ne kadar tuğla orersen ör sadece birikir.malasef çoğu çocuğun temelinde eksiklik oldigu için biz önumuze odaklanip,ay şu sinavi kazansin diye bakıyoruz.her şey sinav değildir.sinav kaygısı ile öğrenilen hiç bir bilgide kalıcı değildir.tavsiyem çocuğunuzun eksikleri nerede başlıyor tespit edilip ona yönelik orotam belirlenmeli...

Temel de eksiklik varsa üstüne ne kadar tuğla orersen ör sadece birikir.malasef çoğu çocuğun temelinde eksiklik oldigu için biz önumuze odaklanip,ay şu sinavi kazansin diye bakıyoruz.her şey sinav değildir.sinav kaygısı ile öğrenilen hiç bir bilgide kalıcı değildir.tavsiyem çocuğunuzun eksikleri nerede başlıyor tespit edilip ona yönelik orotam belirlenmeli...
Hocamız zaten temeli eksik dedi. Hatta yeni nesil soru pek cozdurtmedi ilk zaman bu yüzden. Ama zaman la haftada iki gün özel ders haftada bir okulda deneme sinavi vs üstüne yurtdisindan gelmis olup bu sistemi benimseyememis olması bunaltti hafiften onu.

X