Öz bakımı abartıyor muyuz?

morrerik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2024
8
3
22
Kızlar selam. Bir cilt bakım-öz bakım furyasıdır kaptırdık gidiyoruz. Çocukluktan beri zaten çok meraklıyımdır kendime bakayım vb. Şeylere. 12 yaşından beri oje sürüyorum sürekli. Tırnaklarımı dinlendirmek istediğimde bile açık renk sürerek yapıyorum bunu. Akşamları işten geldiğimde en az bir buçuk saatim kendimle uğraşmakla geçiyor. Makyajı sil, temizleyiciyle yıka, serumu sür, nemlendirici yüz kremini sür. Kaş kirpik bakım yağını sür, ayak ve el tırnaklarına tatlı badem yağı sür diye gidiyor. Duşa girmek zaten tam bir eziyet. Saçımı sadece haftada 2 defa şampuanla yıkıyorum yıkama öncesi hazırlığım 1 saat sürüyor. Saç diplerini yağla, boy ve uçlarını yağla bekle bir de duşta bunu arındır. Daha 23 yaşındayım kırışmayayım diye yüz ve göz çevresi için kırışıklık kremi kullanıyorum. Çoğunuz mu böylesiniz ben mi takıntılıyım kendime??? Bir diğeriyse bu kadar kimyasal kullanımı 30 yaşıma geldiğimde bana neler yapar???? Arkadaş ve ablalardan tavsiye bekliyorum… çünkü cildimize ne sürersek emiyor ve kanımıza karışıyor maalesef.. marka tercihlerimi mümkün olduğunda doğal yapmaya çalışıyorum ama yine de şüpheye düşürüyor..

Anladığım kadarıyla çocuk yok daha. Bir de o zaman dinlemek isterim sizi

Aynı sekilde senin yaslarında da daha kücükkende bakımı cok sever asırı ilgiliydim.Evlenip coluk cocuga karıstım bu bakım isi daha da detaylı sekilde devam ediyor ve cevremdeki ben kadar bakım yapmayan yasıtlarıma göre daha genc duruyorum makyaj sonrası temizlik arındırma ve serum destegi ile nemlendirme yerinde bir karar zaten yapılmalı.Haftada 1-2 maske.Cilt saç bakımları güzel ve iyi hissettiriyor.Yasına uygun ürünleri tercih ettiginde zararı degil aksine yaş ilerledikçe bahsettigim gibi meyveleri de toplamaya baslıyor karşılığını alıyorsun.30 yastan sonra kolajen destegi de tavsiye ederim

Cilt bakımı ile ilgili dermatolog tavsiyesiyle hareket etmenizi öneririm.
Yoksa internette 38 basamaklı yüz bakım rutini videosu falan var, üstelik ünlü insanlar kendileri anlatıyor bu benim rutinim diye. Ne gerek var bu kadar masrafa/zaman israfına, izleyen bir çok dermatolog çok anlamsız bulduğunu söylemişti mesela çoğu adımını. Dermatologlar genelde temel birkaç ürün önerip yüzündeki temel problem ne ise ona uygun olan ürünü kullanmanızı öneriyorlar.
Bunun yanında en önemli şey genetik tabii ki. Diyet de etkiliyor.
Ama kadınlar olarak yaşlanmaktan çok korktuğumuzu düşünüyorum , erkeklerin çoğunun böyle dertleri yok , hayatımda hiç yaşlanmamak için düzenli cilt bakım yaptıran, bizim gibi tonla bu sektöre para harcayan bir erkek görmedim. Keşke kadınlar olarak biz de kendi vücudumuzla barış içinde olabilsek.

Makyajı sil, temizleyiciyle yıka, serumu sür, nemlendirici yüz kremini sür

Makyajla mi uyuyacaksiniz? Şu yazdiginiz herkesin rutinidir diye dusunuyorum.
Makyaj cikartma, yikama,serum nemlendirme 1 bucuk saat sürmüyor benim 10-15dk lik bir is. Yuz yogasi ben de yapiyorum doğal taşla o da 5dk
Her gun her gun tüm vucuda peeling yapilmaz zaten günlük duş dedigin de 15dkdir.

Onun disinda saçlarim belime geliyor neredeyse ve hicte orasini burasini yağlamiyorum devamli. Saglikli saç icin sacima boya surmuyorum her gun yuksek isiya maruz birakmiyorum yatarken hafif örüyorum duzenli kestirirm bu yani.
Bakimli olmak icin illa vucudunuzun her kılına ayri şu yagi bu kremi kullanmak gerekmiyor sizin özel ihtiyaclarinizdan dogan şeyler bakimla alakali degil sizinle alakali.

Bakimli olmak guzeldir ben de severim ama sizinki birazcik fazla geldi oglumdan once de ozenliydim bu konuda smdi de oyleyim fakat bu saatlerimi almiyor. Ben de dus oncesi bir saat bakim sonrasi dusa giriyorum. Sabah ve aksam peeling krem vs kullaniyorum. Elim surekli suda oldugu icin eskiden haftada 1 yaptigim manikur oje isini 2-3 gunde 1 yapmak durumunda kaliyorum. Yani eger bos zamanininz varsa kendinizle ilgilenmenizdr sakinca yok bence. Fakat bu kullandiginiz kremleri cok abartmamaya dikkat edin derim. Cunku yasiniz genc cok da ihtiyaciniz oldugunu dusunmuyorm. Kullanicaksaniz da agir kremler kullanmayin yasa gore uygulanan. Bunun 30 u var 40 i var. Bi yastan sonra asil ihtiyaciniz olucak. Yormayin teninizi. Ben 33 yasindayim kim yorumda bulunsa 27-28 der. +30 yas kremi kullanmaya bu yil basladim dusunun. Artik onu da bakim rutinime ekledim. Bunun disinda bence bakimli kadin kendine ozen gosteren kadin guzel kadindir. Aynen devam

Hiçbir cilt bakımı yapmıyorum son 3 yıldır. Eskisinden daha güzel cildim

Bakım güzeldir yapabildiğin yere kadar yap kendine bak

Bende bakimi cok severim
Ama birbucuk saatlik me yapiyorsunki hergün.

Ayricada 23 yasinda bir surü kremler kullanmasim asla, sadece nemlendirici.
Arada makyaj. 20 sonunda da kirisik kremlerine basladim

Asiri yaipratma cildini yasin daha cok genc

12 yasindan beri beri oje sürmek bana bir tık abartı geldi. Daha çocukken çok da bu işlere girmeye gerek yok ki. Tirnakların da hava almaya ihtiyacı var. Temiz ve sağlıklı olunca çok da bakımsız durmuyorlar hem.

Ben tırnak diplerinizi merak ediyorum, 12 yaşınızdan beri oje sürdüğünüz için doğal yapısı bozulup , sararmıştır zannedersem .

Ahhh o yaşlarda bende öyleydim her gün süslenir püslenirdim, saçlarım Işıl Işıl parlardı yaa şimdi yatarken yüzümü yıkaması bile zor geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…