• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öz anne ile problem kadar acı birşey yok..

Canım sakin ol eğer gidebilirsin ablana git şimdilik.Biraz nefes al
Belli ki annen babandan ayrılmanın acısını böyle çıkarıyor. Anneni yinede yanlız bırakma onu ikna edip bir doktora götür belli ki ruhen iyi değil ,elinde olmadan böyle davranıyor olabilir.
O sizi doğuran kadın Lütfen ona destek ol ondan kaçma.
Asla
Ondan kaçsaydım ilk taşındığımızda birbirimizi tanıma sürecinde kaçardım çünkü inanılmaz zıtız.
Doktor iyi bir fikir bir psikolog yardımcı olabilir inşallah

Evlenmek istemiyorum.
Geçen yıl üniversitem bitti bu yıl tekrar sınava gireceğim

evlen demedim ki. ne mezunusun? ben 22 yaşında hala aileyle yaşamayı anlamıyorum yani zaten mezunmuşsun en kötüsünden de olsa bul bir iş bence.

Allah yardımcın olsun peki tekrar babanın yanına dönme imkanın yok mu çünkü böyle yaşaman çok zor nereye kadar devam edebilirsin ki birde babanla özel değilse neden ayrıldılar yani yıllarca kini öfkesi geçmemiş ya çok büyük bir sebebi varmı
Annem yaşanması zor, dediğim dediktir. Düşüncesi yanlış da olsa diretir. Mesela bir yoğurt bozuktur ama ona göre değildir. O zaman o yoğurt bozuk değildir. Babamla anlaşamamaları çok açık. Babam okumuş (asla küçümsemiyorum) annem okumamış ama babam ona okuma yazma öğretmiş. Annem sadece kendini geliştirmek istemiyor. ATM sen defalarca para çekmeyi gösterdim yapması çok kolay ama bensiz çekmiyor. Her zaman ben olamam ki. Akıllı telefon aldım kullanmayı biliyor sadece özel yerlere gidince kullanıyor. Anlıyor musunuz ben anlamıyorum

peki çalışıyor musun yani ayrı eve çıkma gibi bir durumun yok mu?
Maalesef
Çooooooook istiyorum çünkü bıktım ama annem ben olmadan ölür gibi davranıyor
Hep elalemi düşünüyor. Elalem ne der kız anasını terk etmiş vefasız der elalem ne der saçını boyatma elalem ne der topuklu giyme........

Sizden uzak kalmanin acısını böyle çıkarıyor gibi,artık değişmez kabullenmeye çalışın. Evlattan ayrı kalmanın acısını bilirim,çok zor hak verin.
Anne değilim ama empatiyi iyi bilirim. Bende yıllardır annesiz büyüdüm. Ama sigarası alkolü kötü arkadaş çevresi gece hayatı olmayan biriyim. Tek istediğim düzenli gittiğim sevdiğim restoranlarda yollarda insan içinde rezillik çıkarmaması. Benim suçum değildi bu ayrılık neden cezasını ben çekiyorum. Ortaokulda anne yokluğunu en çok hissettiğim zamanlarda yokluğunun hesabını kimseye sormuyorum ben.
İsyanım size değil inanın isyanım adil olmayan yaşama

Aynı benim annem ben evlendim yine kurtulamadım bebek yapmıyorum diye salak mal diyor bana .atsan atılmaz satsan satılmaz o yüzden sakin kalmayı öğren bağırsanda cagırsanda değişmiyorlar .babanın yanına dön dönemiyorsan da annene kulaklarını kapa

Aynı benim annem ben evlendim yine kurtulamadım bebek yapmıyorum diye salak mal diyor bana .atsan atılmaz satsan satılmaz o yüzden sakin kalmayı öğren bağırsanda cagırsanda değişmiyorlar .babanın yanına dön dönemiyorsan da annene kulaklarını kapa
Zor
Evlilik istemiyorum
Sağlıklı bir evlilik yapabilir miyim bilmiyorum. Evden gitmek için evlenmek istemiyorum zor

evlen demedim ki. ne mezunusun? ben 22 yaşında hala aileyle yaşamayı anlamıyorum yani zaten mezunmuşsun en kötüsünden de olsa bul bir iş bence.
BEn oyunculuk yaptım belli bir süre bilmiyorum bu zamandan sonra ne olur
Ama yalnız yaşarsam annem beni bütün aileme vefasız bir evlatmışım gibi anlatır

Zor
Evlilik istemiyorum
Sağlıklı bir evlilik yapabilir miyim bilmiyorum. Evden gitmek için evlenmek istemiyorum zor
Ben annemden kurtulmak icin evlenmedim demek istediğim nereye gidersen git hep öyle olacak .sakın evliliği kurtulus olarak görme zaten okul iş vs işe gir az gör

siz de onun katlanılmayacak biri olduğunu anlatırsınız. siz bilirsiniz ben fikrimi söylüyorum ama 22 yaş aileyle yaşama yaşı değil bence.

Hmm o zaman öyle anlatmasın diye bir ömür mutsuz istemediğiniz bir hayat sürmeniz daha mantıklı yani ??
Ayrıca size yeni bir düzen kurum diye yazan herkese evlenmem demissiniz.
Ayrı evde yaşamak veya bağımsız olmak için illa evlenmek gerekmez zaten yaşınız çok küçük .
Bölümünüz ne bilmiyorum ama kpss ye çalışıp farklı bi yere tayin isteyebilirsiniz mesela.
Ayrıca annenizi bırakın bence tek başına yaşamayı öğrensin bunca yıl siz olmadan napmış ölmemiş bu yasa gelmiş bi şekilde.
Bence duygu sömürüsü yapıyor veya böyle isine geliyor birinin ona bakicilik yapmasini istiyor.

Hanımlar öncelikle merhaba.

Annem ile ilgili daha önce konu açmıştım. Belki bundan 1 yıl önce kadar. Konuşacak dertleşecek kimsem yok ne yazık ki. Bir ablam var o da henüz yeni doğum yaptı. Uyku düzeni yok. Annemle de arası pek sıcak sayılmaz. Hanımlar size anlatacak minik hikayemi ben her gün, günün yanımda bulunduğu her saat yaşıyorum. Annem annesini özlediğini ama yanlışız gitmek istemediğini söyledi. (43 yaşında sağlıklı çok şükür) bende eşlik edeceğimi söyledim. Annemle babam bundan 17 yıl önce ayrıldılar. Biz babada büyüdük bunca sene, 3 yol önce anneme taşındık. 22 yaşındayım. Annem o zamandan bu zamana babama kim duyar. Gitmeyin görmeyin o sizin babanız değil der. Bu yine duymaya alıştığım iyi birşey. Kötü olan annem yerli yersiz sürekli küfür eder. Bunu bilmem kaç milyon defa yaptığı gibi bugün de yaptı. Neyse çıktık yoldayız yürüyoruz, yakın mesafedeyiz anneannemlerle. Konu havadan sudan babama gelir. Hatta konu gelmez babama yine küfür eder. Kaldırımdayız şuna sinirden tam hatırlamıyorum ama birşey oldu ve annem insanların inde küfür etti. Anne dedim insanlar senin ne yaşadığını bilmez rezillik yaptığın hoş değil 40 küsür yaşında kadınsın yapma şunu dedim. Heeeeee kestane çıkmış kabuğunu beğenmemiş başlatma insanından s..... babanın azına diye yüksek sesle söyledi. Arkamızda insanlar rezalet durum allahım.
Sinirlendim. Hızlı hızlı yürüdüm bir cafeye girdim. Şuan cafenin bir köşesinde sinirden ağlıyorum size yazıyorum.
Hanımlar, babam bizi böyle yetiştirmedi. Küfür öğrenmedik, medeniyet en önemlisi saygı vardı. Ablam evlenince annem benden gelin çıkacaksın dedi ve biz annemin yanına yerleştik. O yerleşme 3 yılı geçiyor...
İnanın artık sabrım kalmadı. Kendi ailesi onu hep haklı buluyor küfür sinirle söylenir vizene insanlardan diyorlar eeee o zaman çıplak gezin özgürsünüz! Bunun bir çözümü yok mudur? Nasıl daha sakin kalabilirim. Kimse üzülsün istemiyorum ama artık annemle insan içine çıkmak istemiyorum. Bulunduğumuz ilçenin merkezine iniyoruz. İnanın yürüyüş şeklim gözüne batıyor aynı baban gibi yürüyorsun babasının azına bilmem ne yaptığımın kızı diyor. Böyle konuşuyor uzaklaşıyorum sonra arkamdan daha yüksek sesle seslenip küfrediyor. Lütfen belki size abartı gibi belki bu bir hastalık. Ama ne olur bileniniz varsa bilirler söylesin. İnanın eve dönmek istemiyorum. Hayatımda istemediğim şeyleri yaptırmaya itiyor beni.......

Aklıma liseden bi arkadaşım geldi siz böyle anlatınca.

Arkadaşım ilkokula başlamadan boşanmışlar, aşağı yukarı 10 yıldır ayrılardı işte biz tanıştığımızda. Kızcağız bizi eve çağırmaya çekinirdi biz anlamazdık, maddi durumları iyi değil de ondan mı utanıyo diye düşünüyoduk hatta. Sürekli birbirinin evine girip çıkan bi kız grubu düsünün işte, sadece birinin evine gidilmiyo, siz de türlü türlü kuruyosunuz kafanızda neden çağırmıyo bu kız bizi diye.

Sonra bi gün istemeye istemeye de olsa çağırdı. Bi gittik evleri gayet hoş, annesi çeşit çeşit hazırlık hazırlık yapmış biz gelicez diye. Her şey yolunda görünüyo. Bi anlam veremedik bu zamana kadar niye çağırılmadığımıza. Ta ki arkadaşın annesi bizim arkadaşın çocukluğunu anlatmaya başlayıncaya kadar. Ben hayatımda o kadar enteresan küfürü o yaşta bi teyzeden bi daha duymadım. Kızın babasına ne saydı sövdü anlatamam. Her lafın başına bi afedersin ekliyo sonra hani derler ya Allah ne verdiyse, öyle işte.

Ha sonra noldu derseniz, bizim arkadaş da kayışı koparmak için o günü bekliyomuş sanırsam. O başladı annesine bağırmaya, ben tabaktaki böreği halıya düşürdüm korkudan. Ben mi oturttum nikah masasına, ben mi yat dedim altına... Daha neler neler. Hayatımda böyle misafirlik görmedim, bi daha göreceğimi de sanmıyorum :oha:

Ama teyze bi sakinleşti, deli deliyi görünce sopasını saklarmış durumu bildiğiniz. Kızının arkadaşlarına rezil olma pahasına zıvanadan çıktığını görünce, 14 yaşında bi kızdan o lafları duyunca bi duruldu sanıyorum. Biz apar topar kalktık gittik tabi, arkadaşa da o gün hiç oraya gitmemişiz gibi hep nasılsak öyle davrandık. Kız bi iki hafta sonra kendi açtı konusunu iyi ki geldiniz diye, önce bi hönk diye kaldık tabi :KK57: o karşılıklı patlama bi şeyleri nötrlediyse demek, belki de kızına verdiği zararla ya da o adamla evlenmenin kendi seçimi olduğuyla yüzleşmiş oldu bilmiyorum, teyze o günden beri arkadaşın babası hakkında tek bi kötü laf etmemiş kızın yanında.

Hani yanlış anlamayın konu sahibesi, yatırım tavsiyesi değildir, siz de annenize patlarsanız her şey yoluna girer demiyorum. Niye anlattım bunu onu da çok bilmiyorum. Kendinizi yalnız hissetmeyin diye sanırım. Travmatik bi boşanmayı aşamayan ilk anne sizinki degil. Eminim çok yıpratıcı oluyordur ama bilin ki yalnız değilsiniz. Herkesin bi eşiği vardır atlaması gereken. Umarım anneniz de o eşiği geçip huzur bulur ki size de huzur verir bi nebze.

Back