• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları oyun parkı mı beşik mi büyüyen ahşap yatak mı

akasya32

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2009
8
0
86
Isparta
Meraba arkadaşlar,
Bebeğimize doğum sonrası ne alacağımıza karar veremedik. Normal sallanan beşik mi, ahşap yatak mi, ahşap büyüyen yatak mı yoksa oyun parkı mı? Yardımcı olursanız sevinirim avantajları ve dezavantajlarını açıklayarak yazarsanız. Şimdiden teşekkrler.

Meraba arkadaşlar,
Bebeğimize doğum sonrası ne alacağımıza karar veremedik. Normal sallanan beşik mi, ahşap yatak mi, ahşap büyüyen yatak mı yoksa oyun parkı mı? Yardımcı olursanız sevinirim avantajları ve dezavantajlarını açıklayarak yazarsanız. Şimdiden teşekkrler.[/QU

ben oyun parkı almıstım ve sonra cok pısman oldum hantal bırsey bebek rahat sallanamıyo agır ve dıger besıklere nazaran guzel sallanmıyo ılerısı ısın dusunmustuk sonra oyun parkı olur dıye suan oglum 2 yasında ve ıcıne gırmıyo bıle kısacası cocuk kısıtlanmak ıstemıyo 5 ay sonra bır tane daha aldık mobilya tarzı ama bana sorarsan su hafıf kucuk besıkler olur ya fıyat 100 mlyn gıbı bısey onları al derım cok rahatlar gece uykunu bolucek sallaman gerekecek onun ıcın bu soyledıgım besık cok kullanıslı ıstedıgın odaya tasırsın o kadar portatif.....:CüvCüv::

bende aynen karyola mı yoksa park yatak mı alıcama karar veremedim..

ben büyüyyen karyola aldım memnunum oğlum 29 günlük onda yatıyor odasında küçük beşikalmadım ayağmda sallıyorum 29 günlük tecrübelerim sonunda arkadaşlar bebeğin uykusu varsa siz sallasanızda uyur sallamasanızda sabah 7 den beri sallıyorum uyumadı saat 4 oldu mamasını verdim gazını çıkarttım uyudu anca ama ben bin perişan....

canım ben oğlumun odasına büyüyen karyola aldım oda takımı. yatak odasınada
sallanan beşik aldım çok rahat bambu sepetlerin
büyüğü çok rahat yatağımın yanına koydum kalkmama gerek kalmıyo çok rahat
biz 5 aydır böyle idare ediyoruz 2 ay sonra beşiğe sığmaz odasına geçirecem inş.

tecrubelı anneler umarım yardımcı olurlar bende merak edıyorum..
bende hepsıne bakdım ama hala karaar veremedım.bilmiyorumkismile

valla kızlar ben kızımda büüyyen yataklardan almıştım çokda memnundum.yıllarcada kullandık.ama kızım kucakda dolanmazsa uyumayan cinstendi.yatağın benim için en iyi yanı uzun süre değiştirme gereği olamaması,yanının açılır olmasıydı.
oğluşumda yer imkanım yok malesef normal yanları açılmayan beşik yataklardan aldık.henüz yatırmadık gerçi uyurmu bilmem ama yanının açılmaması sorun olucak gibi.bakalım..
bide sallanan küçük beşiklerden aldım.ama velet uyumuyo doğru düzgün orda.ya ayağımda sallıyorum yada travel sistem olan arabalar var ya onlardan aldık.orda üst katında uyuyo.arabayla bi dolanıyoruz evde hoooorrrr uyuyo velet.hemde bayağı uzun süre.
galiba her çocuk farlı oluyo.mesela yiğenimin oğlu 2yaşında yatak odası takımı var harika ama oda park ayatak var genişçe onda uyuyo.oyun oynanan katında yani..
sanırım kullanım kolaylığına göre ve uzun süre aynı mobilyayı kullanmak isteyip istememenize göre karar vermeniz en doğrusu arkadaşlar.

merhaba hanımlar. ben de yazayım düşüncemi.

ben kızım doğmadan önce büyüyen yatklardan aldım, odayı temzilerken altını temizleyemiyordum, kızım doğdu 2 ay kullandım ama haliyle bebeğin odası steril olsun diye sürekli yatağın altının tozunu almak zorundaydım ve çekemiyordum çektiğim zamanlarda belim ağrıyordu, önce şunuda söyliyeyim kızımı hiç ayağımda sallamadım ben yatağına alıştırdım sadece emzireceğimde yanıma alıyor emzirdikten sonra yatağına yatırıyordum uyuyordu.

sonra yatağın altını temizleyemediğim için yatağı 2. elciye sattım, netten park yatak aldım 1,5 yıl kullandım, yazları memlekete 2-3 aylığına gittiğimizde de çantasına koyup götürüyorduk kızım da yatağında uyuyordu.

şimdi ona oda yaptık baza aldım, odasınıda hoşuna gidecek şekilde döşedik süsledik bir köşeye de park yatağı koydum içine oyuncaklarını doldurdum. kendisi oyun oynadıktan sonra oyuncaklarını toplayıp park yatağın içine atıyor.
şimdi kıssasan hisse ne çıkarırsınız bilmem :) ama o büyüyen yatakları kullanamadığım kesin. büyünce de kulllanırım ben onu derseniz baza kadar genişlikte be uzunlukta olması lazım ki ilerde kullanayım diye siz bilirsiniz.

bugün bende baktım biraz,,büyüyen karyolalar sallanmıyomuş bence çok büyük dejavantaj..
beşikte alsak maksimum 3 sora ya başkasına veririz yada süs (döküntü)diye durur odada..
açıkcası bende çok kararsızım..

kızım 13 aylık doğduğundan beri park yatak kullanıyoruz
ben çok memnunum istediğim gibi evin içinde gezdirebiliyorum
önceleri kekşke mobilya alsaydık onlar daha şık güzel sallanıyor
diyordum ama iyiki park yatak almışız en fazla 2 yaşında sonra
oda lazım olucak zaten beşik evde fazlalık park yatağı katla kaldır bi köşeye
hem düşme riskide sıfır ben yatak odasında işim olduğu zaman bırakıyorum onu
yatağına hem konuşuyorum onunla hemde işimi hallediyorum artık gündüzleri
fermuarlı kısmını açık bırakıyorum kendi girip çıkabiliyor çok büyük kolaylık bence

bebegine oda takımı almayacak olanlar için
park yatagı tavsiye ederim
bende park yatak kullanıyorum kurulumu kullanımı,heryere taşınması güzel
ben park yatakla biraz idare edip
kızıma oda takımı almayı düşünüyorum
onuda kaldırır ALLAH nasip ederse 2. bebekte yeniden cıkarırım.

ben hem ahsap yatak hem sallanan besik aldim besik bizim yatak odamizda yatagida kendi odasinda.
geceleri yanimda besiginde yatiyor gunduzleri odasinda ikisindende cok memnunum.

Ben bambu beşik almayı düşünüyorum.Hem heryere taşıması da kolay.Park yataklar çok yer kaplıyormuş.Biraz da kaba duruyorlar.

arkadaşlar,
yorumlarınız için teşekkürler. Biz baby2go nun bir park yatağını aldık. İlerde de çocuk veya genç odası almayı düşünüyoruz. Bebek odasının kısa vadeli olacağını düşündüğümüz için. Umarım hayırlı ve doğru yapmışızdır.

kızlar ben doğum yaptıktan 1 hafta sonra tayin yerimize gidicez.onun için bende park yatak almayı düşünüyorum.ama çocuk 2 yaşına kadar park yatakta yatabiliyormu.çünkü batıya gelene kadar oda filan yapamıcam:(

önce park yatak aldım birkaç ay sonrada çilekten (cici modelini) oda takımı.
ikisindende memnunum. oda takımını geciktirmenin hiçbir anlamı yokmuş, giysilerini sepetlere koymuştum. 3 kapılı dolabını aldım. bütün kıyafetlerini hatta bavulunu battaniyelerini herşeyini aldı. yatağınıda büyükçe ahşap yatak aldım. büyüyen yatakları genelde tavsiye etmiyorlar diye.
park yatakta chicconun lullaby modeli. oda çok sevimli. 9 aydır en çok onu kullandım. yatağı hala odamızda beraber yatıyoruz. geceleri yatağımızın yanına çekiyorum. üst katı var bir süre sonra hareketlenince aşağı almak zorunda kalıyorsunuz. ben içinede yatak almıştım. 6. aydan sonra üst katı kaldırıp yatağı alta aldım. orada oynamayıda seviyor. odanın ortasına alınca bir yere çarpma riskide yok. ahşap yatakda ne kadar korumada olsa yanlarında tedirgin oluyorum ben. şmdilerde yatağında ayakta durmayı seviyor. cileğin uyku setide içinde oluyor.
sonuç olarak ikisinide şiddetle tavsiye ederim.
park yatağı sonra oyuncak dolabı gibi kullanmakda iyi fikir.

bende parka yatak istiyorum.Şimdilik evimiz ahşap beşik ve oda takımına müsait değil hem bebek 3-4 yaşıana geldiğinde bazalı normal yataklardan almayı düşünüyorum.Park yataktada inşallah 2. bebiş uyur.Bakalım hayırlısı artık

ya ben bugünde baktımda park yataklar ço tipsiz yaaa
kare desen kare değil
hiç beşik havası yokkk

Ben dün aldım sallanır karyola :) büyüyebilenler bana hiç cazip gelmedi hem saallanmıyor hem çok yer kaplıyor hemde ilerde yatak haline geldiğinde tipi hiç güzel durmuyor ve eni dar oluyor..

Karyolamız baya geniş altı çekmeceli ve ön koruması çıkabilenlerden 4 yaşına kadar bile yatabilir kuzum içinde ama 2. bebeği düşündüğümüz için birkaç yıl sonra beşikte bebeğim yatar oğlumada güzel bir oda takımı alırım arabalı falan :)

Back