valla benim iki oglum da kreste konusmaya basladilar,
ki ben de esim de ilgiliyizdir,
ancak bir turlu o esigi gecemedik,
hatta kucuk oglum su an yabanci dil konusulan bir krese gidiyor, ona ragmen turkcesi de krese basladiktan sonra gelismeye basladi.
degisik bir durum,
cocuklar kendi yas grubundan cok sey ogreniyorlar.
bir de su var,
ornegin ben koyde buyudum, 2 de yakin yasta kiz kardesim var,
cocuklugumun hic bir doneminde tamamen yetiskinlerle muhatap oldugum bir zaman dilimi yok.
gunumuz cocuklarini buna mecbur birakmak bana dogru gelmiyor.
evde kardes yok, komsuluk yok, akrabalik yok...
bu imkanlari olan kisiler icin belki bu yas grubu erken geliyordur, haklilardir da kendi durumlarina gore,
ancak bu imkanlar yoksa ben kresi veya oyun grubunu sart goruyorum.
Arkadaşlar Merhaba,
Oğlum 20 aylik, malum kış havalar soğuk dışarı cikilmiyor, ben de oyunlar oynasam da yetememeye başladım iş bu sebepten oglumu geçen hafta itibariyle evimize yakın bir kresin oyun grubuna baslattim.
Haftada iki gun ikişer saat gidecek. Çok sukur sevdi de oyun grubunu, evde krese gidelim mi dediğimde kapıya gidiyor, krese gittiğimizde yukarı çıkarken istekli ve aglamiyor ( ben aşağıda bekliyorum) ışte güzel hoş da...
Geçen hafta krese adım atmasıyla 3 gün sonra hasta oldu. Bir gün süren ateş ve hala devam eden burun akintisiyla ilacsiz atlattık sayılır çok sukur.
Ancak doktorumuz oyun gurubu için çok erken bagisikligi zayıf şimdi hasta olursa daha çok sarsar, 4 yaş en uygun dedi. O zaman hasta olsa bile daha az etkiler dedi. Şimdi sastim kaldım ben gotursem mi göturmesem mi diye. Sizin çocuklarda durum nedir? Özellikle çocuğu 1.5-2yas civarı krse başlayan anneler gerçekten çok mu sarsıldı cocuklarniz sizce napmaliyim?
Bi de oyun grubuna çıkarken aglamamasi beni aramamasi iyi birşey değil mi?Yoksa benden çok mu sıkıldı beni istemiyor mu artık. Bunu da düşündüm.
Tabi herkesin kendi düşüncesi.Arkadaşlar Merhaba,
Oğlum 20 aylik, malum kış havalar soğuk dışarı cikilmiyor, ben de oyunlar oynasam da yetememeye başladım iş bu sebepten oglumu geçen hafta itibariyle evimize yakın bir kresin oyun grubuna baslattim.
Haftada iki gun ikişer saat gidecek. Çok sukur sevdi de oyun grubunu, evde krese gidelim mi dediğimde kapıya gidiyor, krese gittiğimizde yukarı çıkarken istekli ve aglamiyor ( ben aşağıda bekliyorum) ışte güzel hoş da...
Geçen hafta krese adım atmasıyla 3 gün sonra hasta oldu. Bir gün süren ateş ve hala devam eden burun akintisiyla ilacsiz atlattık sayılır çok sukur.
Ancak doktorumuz oyun gurubu için çok erken bagisikligi zayıf şimdi hasta olursa daha çok sarsar, 4 yaş en uygun dedi. O zaman hasta olsa bile daha az etkiler dedi. Şimdi sastim kaldım ben gotursem mi göturmesem mi diye. Sizin çocuklarda durum nedir? Özellikle çocuğu 1.5-2yas civarı krse başlayan anneler gerçekten çok mu sarsıldı cocuklarniz sizce napmaliyim?
Bi de oyun grubuna çıkarken aglamamasi beni aramamasi iyi birşey değil mi?Yoksa benden çok mu sıkıldı beni istemiyor mu artık. Bunu da düşündüm.
Doktor çok bilinçsizce bir öneride bulunmuş. Aynı anda iki değişiklik hiçbir zaman önerilmez. Yeni bir bebeğin dünyaya gelmesi ve diğer çocuğun aynı anda oyun grubuna başlaması çocuğu olumsuz etkiler.Bizim doktorumuz küçük bebeğim doğduktan sonra yani büyük çocuğum 15 aylıkken hemen oyun grubuna yazdırın ki, akrablarıyla zaman geçirip becerileri gelişsin dedi.
Hatta ben karşı çıktım çok hasta olur evde bebek var, konuşamıyor daha dediğimde; o hastalıkları elbet olacak.
Ya ilk okulda olacak, ya kreşte.
Bulaşıcı her şeyi geçirecek çocuk ki bağışıklığı güçlenecek demişti.
Sonuç olarak ben yollamadım ama arkadaşlarım hep 20 aylıkta kreşe başlattı, oyun grubu da değil.
sizin çocuğunuz kac yasinda? Peki biraktiginizda oynuyor mu? Cunku benim oglum 10 dk dan fazla kendi başına durmuyor. Illa ben de yanında durucam. Oynamasam da onun yanında durmami istiyor. D urmazsam parcalnircasina ağlıyor ve bu yarım saat bile surebilir. Ben de biliyorum yaratıcılığı gelişsin diye zaman zaman tek basina birakilmasi gerektigini. Peki oglumu tek basina biraktigimda ve sonuc olarak ağladığında ne yapmamı öneriyorsunuz?Birde durmadan çocukla oynamıyorum, kendisinide birakiyorum yalnız oynasın.
Çocuğum 21 aylik.sizin çocuğunuz kac yasinda? Peki biraktiginizda oynuyor mu? Cunku benim oglum 10 dk dan fazla kendi başına durmuyor. Illa ben de yanında durucam. Oynamasam da onun yanında durmami istiyor. D urmazsam parcalnircasina ağlıyor ve bu yarım saat bile surebilir. Ben de biliyorum yaratıcılığı gelişsin diye zaman zaman tek basina birakilmasi gerektigini. Peki oglumu tek basina biraktigimda ve sonuc olarak ağladığında ne yapmamı öneriyorsunuz?
Yani aslında hep beraber oynadık, sonra sonra tek başına bırakmayada başladimsizin çocuğunuz kac yasinda? Peki biraktiginizda oynuyor mu? Cunku benim oglum 10 dk dan fazla kendi başına durmuyor. Illa ben de yanında durucam. Oynamasam da onun yanında durmami istiyor. D urmazsam parcalnircasina ağlıyor ve bu yarım saat bile surebilir. Ben de biliyorum yaratıcılığı gelişsin diye zaman zaman tek basina birakilmasi gerektigini. Peki oglumu tek basina biraktigimda ve sonuc olarak ağladığında ne yapmamı öneriyorsunuz?
Benim oglum da 20 aylik. Sizin oynadiklarinizi biz de oynuyoruz ama ben bırakıp gidersem kendi devam etmiyor ya da gitme yanında dur diyor. Işte bu da bazen yorucu olabiliyor.İzole etmiyordur herhalde bu dışarıya çıkartmamak demek değilki.
Çocuğum 21 aylik.
Tahtadan ev çatısında şekiller var üçgen, kare, yuvarlak gibi onunla oynuyoruz mesela bir ben katıyorum bir o. Alkışlıyorum her kattığında.
Sonra kendisi devam ediyor.
Yada lego parçaları var büyük onunla oynuyoruz.
Tahtadan puzzlesi var, bir ben takiyorum bi kendisi, sonra bozuyoruz sen yap annem diyorum yapıyor, eşim evdeyse yap babaya göster diyorum, seviniyor.
oynamıyorum değil oynuyorum ama sonra bırakıyorum kendisi oynamaya devam ediyor. Odasına gidiyor dolabından çoraplarını falan çıkartıyor sonra geri dolaba katıyor, buna izin veriyorum çünkü stres atıyor. Sonra beni elimden tutup götürüyor ve beraber topluyoruz. Yalnız sıkılınca geliyor elimden tutuyor beraber oynamak istiyor.
Topu var onunla oynuyor arada banada atıyor.
Sizin oğlunuz ne kadarlık?
Daha küçükler. Evde oldukları için canları sıkılıyordur. Havalar iyi olunca parka götürün, kumda beraber oynayın. Başka cocuk görünce değişir.Benim oglum da 20 aylik. Sizin oynadiklarinizi biz de oynuyoruz ama ben bırakıp gidersem kendi devam etmiyor ya da gitme yanında dur diyor. Işte bu da bazen yorucu olabiliyor.
Tabi kendi başına oynadığı zamanlarda var mesela eline bardaginda su verince beni aramıyor çünkü o suyu gidip arabalarına, kafasına esen başka yerlere dolduruyo boşaltıyor. Böyle etrafı kirleteceg, üstünü basuni su yapacağı şeylerde aramıyorama ışte o zaman da sonrası bana yorucu oluyor ya da usutuyor.
Nerde acaba okul? Bende cocugum icin arastirma halindeyimSali ve perşembe günleri 2 şer saatten haftada toplam dört saat gidiyoruz. Istanbulda aylik 300 tl ye anlaştık.