- 25 Şubat 2010
- 2.299
- 1.557
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yeğenim 1 yasından beri gidiyor, yani 5 aydırArkadaşlar Merhaba,
Oğlum 20 aylik, malum kış havalar soğuk dışarı cikilmiyor, ben de oyunlar oynasam da yetememeye başladım iş bu sebepten oglumu geçen hafta itibariyle evimize yakın bir kresin oyun grubuna baslattim.
Haftada iki gun ikişer saat gidecek. Çok sukur sevdi de oyun grubunu, evde krese gidelim mi dediğimde kapıya gidiyor, krese gittiğimizde yukarı çıkarken istekli ve aglamiyor ( ben aşağıda bekliyorum) ışte güzel hoş da...
Geçen hafta krese adım atmasıyla 3 gün sonra hasta oldu. Bir gün süren ateş ve hala devam eden burun akintisiyla ilacsiz atlattık sayılır çok sukur.
Ancak doktorumuz oyun gurubu için çok erken bagisikligi zayıf şimdi hasta olursa daha çok sarsar, 4 yaş en uygun dedi. O zaman hasta olsa bile daha az etkiler dedi. Şimdi sastim kaldım ben gotursem mi göturmesem mi diye. Sizin çocuklarda durum nedir? Özellikle çocuğu 1.5-2yas civarı krse başlayan anneler gerçekten çok mu sarsıldı cocuklarniz sizce napmaliyim?
Bi de oyun grubuna çıkarken aglamamasi beni aramamasi iyi birşey değil mi?Yoksa benden çok mu sıkıldı beni istemiyor mu artık. Bunu da düşündüm.
Bizim de aynı şekilde aynı yaş grubunda 4 bebekler.biz de 15 aylık kız torunumu aynı sebeplerle başlattık bu hafta....haftada 2 gün 40 dakika olmak üzere...zaten toplamda 4 bebek vardı aynı yaş grubundan...bence gayet iyi olmuş...ne zaman başlarsa başlasın hastalanıcaklar zaten.....
Aralık ayının başına kadar hergün sıkıca giydirip parka goturuyordum. Hatta sitemizin agaclik cimenlik kocaman bir bahcesi vardı en az 2 saat zaman geçiriyorduk orada karica yuvalarins, mantarlara bakiyorduk, kelebek kovaliyorduk, fundakij bitkilerin minik meyvelerini topluyordu, kuşlar böcekler falan. Havalani guzergahinda oturyoruz ucaklari sayiyorduk. ancak havalar çok soğudu ben duramiyorum onu nasıl cikarayim. Oğlum bu sekilde park bahçe alışkın olduğu için daha da sıkılıyor evde farkediyorum.bence iyi yapmissiniz benim 2 yaşındaki oğlum okadar sıkılıyor ki evde. yazın hep parklarda bahcelerdeydik ama şuan hiç imkan yok soğuktan dolayı. oyun grubu bulamadım yoksa bende istiyodum. hasta olmamamasi için vitamin takviyeleri kullanabilirsiniz
Babasi hergun nar yediyor. I hlamur ve portakal suyunu karıştırıp iciriyoruz. Beslenmesine her zaman dikkat ettik. Bunların dışında ne yapabiliriz? Vitamin takviyesi derken vitamin ilacı mi?Doktorun yorumu bana sizi korkutmak amaçlıymış gibi geldi sanki.
Şahsi fikrim, uzman değilim, doktor değilim, siz yine tabii ki kendi bildiğiniz gibi davranın.
5 yaşındaki oğlum kreşe gidiyor ve 2 yaşında bir oğlum daha var.
Kreşin ilk senesi çok zor geçti bizim için, ilk oğlumdan tecrübe.
Evin steril hali dışarıdan çok farklı olduğundan, adapte olması zaman aldı.
Ancak ilk gittiği zaman ile şu an arada dağlar var, o kadar hastalanmıyor, daha bağışıklığı kuvvetlendi.
Ayrıca bağışıklığını destekleyici şekilde beslenmesine ve özellikle vitaminlerine dikkat ediyorum.
Siz de çocuğunuzu kreşe göndermeye başladığınız için özellikle beslenme ve vitaminlerine çok dikkat edin.
Bana göre ne kadar insanlar ve özellikle yaşıtları ile kaynaşırsa o kadar faydalı.
Hayat beyaz bir kürenin içinde geçmiyor malesef, hasta da olacak, burunları da akacak, öksüreceklerde.
Yeri gelecek haftanın 3 günü doktorda olacaksınız ancak bu geçecek bir süreç.
Bağışıklığının alışması lazım.
Bizde ise çocuk doktorumuz tam tersini söylemişti.
İlk sene çok zorlanacaksınız, ancak ilk okulda rahat edersiniz ki ilkokul şartları daha zor demişti.
Daha çok çocuklar hastalığa açık oluyorlar ortam ve koşullardan dolayı.
Ben de 2 yaşındaki oğlumu bu bahar vereceğim kreşe.
Yarım gün vermeyi düşünüyorum.
Umarım eğlenir.
Annenin vereceklerinin sınırlı olması konusunda hem fikirim.
Anne yeterince ilgi gösteriyor olabilir, eğitimsel anlamda elinden geleni yapıyor olabilir.
Ancak yaşıtları ile geçirdiği vakti hiç bir şekilde ona sağlayamazsınız evinizde.
Veya o özgüveni, o başarma duygusunu, kaynaşmayı, kavga etmeyi ve problem çözmeyi tek başına veremezsiniz.
O yüzden kreşten öğrenilenler (2 saatlik dilimde dahi olsa) bir anne tarafından (komple düşünülünce) verilmesi mümkün değildir.
Babasi hergun nar yediyor. I hlamur ve portakal suyunu karıştırıp iciriyoruz. Beslenmesine her zaman dikkat ettik. Bunların dışında ne yapabiliriz? Vitamin takviyesi derken vitamin ilacı mi?
Ben Almanya'da yaşıyorum. Benim ikizler de 20 aylık. 1ay önce kreşe başladılar ve bir kaç hafta hep çok hastalandılar şimdi düzeldiler çok şükür. Burdaki doktorlar bunun gayet normal olduğunu söyledi. Bence yaşı da oyun grubu için ideal. Benimkiler sabah dokuz öğlen dört kreşteler ve çok mutlular. Sosyalleşmeye ve kurallar öğrenmeye ihtiyaçları var bence büyük şans. Türkiyede bu işler biraz daha ağırdan alınıyor. Bence oyun grubuna devam edin.Arkadaşlar Merhaba,
Oğlum 20 aylik, malum kış havalar soğuk dışarı cikilmiyor, ben de oyunlar oynasam da yetememeye başladım iş bu sebepten oglumu geçen hafta itibariyle evimize yakın bir kresin oyun grubuna baslattim.
Haftada iki gun ikişer saat gidecek. Çok sukur sevdi de oyun grubunu, evde krese gidelim mi dediğimde kapıya gidiyor, krese gittiğimizde yukarı çıkarken istekli ve aglamiyor ( ben aşağıda bekliyorum) ışte güzel hoş da...
Geçen hafta krese adım atmasıyla 3 gün sonra hasta oldu. Bir gün süren ateş ve hala devam eden burun akintisiyla ilacsiz atlattık sayılır çok sukur.
Ancak doktorumuz oyun gurubu için çok erken bagisikligi zayıf şimdi hasta olursa daha çok sarsar, 4 yaş en uygun dedi. O zaman hasta olsa bile daha az etkiler dedi. Şimdi sastim kaldım ben gotursem mi göturmesem mi diye. Sizin çocuklarda durum nedir? Özellikle çocuğu 1.5-2yas civarı krse başlayan anneler gerçekten çok mu sarsıldı cocuklarniz sizce napmaliyim?
Bi de oyun grubuna çıkarken aglamamasi beni aramamasi iyi birşey değil mi?Yoksa benden çok mu sıkıldı beni istemiyor mu artık. Bunu da düşündüm.
Arkadaşlar Merhaba,
onlar ilaç değil de takviye olarak geçiyor aynı yaşlarda oldukları için ben soyleyeyim isimlerini siz araştırırsınız biz simdiye kadar argivit polivit ve nutrigen markalarini kullandık şuan ihtiyaç duymuyoruz ama kreşe vs başladığında gerekli olurBabasi hergun nar yediyor. I hlamur ve portakal suyunu karıştırıp iciriyoruz. Beslenmesine her zaman dikkat ettik. Bunların dışında ne yapabiliriz? Vitamin takviyesi derken vitamin ilacı mi?