Oyun grubu, kreş ve doktorun söyledikleri?

ya aklima geldi, ben de bir yasindan once bir kac ay anne cocuk oyun grubuna goturmustum, emzirdigim icin mi acaba ya da zaten abi devamli suretle eve mikrop tasidigi icin mi bilmiyorum hic hasta olmamisti.

Ben zaten tam gün gondermiycem. Doktorumuz kresin oyun grubuna başlattık dedik bu şekilde söyledi. Sokakta kedi köpek kovalasin şimdi, 4 yaşında başlayın dedi.
Esasen doktorlar kapali alana karsilar hakli olarak. Hava ne kadar soguk olursa olsun her gun saglam giydirin disari cikarin diyorlar. Acik havada mikrop olmuyor ama kapali yerler hem yeterince dezenfekte edilmiyor,hem havalandirilmiyor hem de duyarsiz veliler sagolsun hasta cocuklarini inadina gonderip baskalarinin da hasta olmasina sebep oluyorlar. Doktorlar bu noktada Haklilar.

Ama bence birkac gun birkac saat cocugunuz sosyallessin. Ben sizin yerinizde olsam doktoru bu noktada dinlemezdim

Yasadigim ülkede çoçuklar 2.5 yasinda ana okuluna gidiyorlar. Cogu daha önce krese basliyorlar.
Doktor iyi sallamis yani.

Elbette hasta olacaklar, ancak 2 aylik daha dünyaya adapte olmayan bebek degil ki. 2 yasinda neredeyse. Sosyallige, farkli bir yere, oyuncak ve arkadaslara ihtiyaci var. Asilar olmus ise, biraz soguk alginligi almasi ölümcül degil sonuçta. Bagisikligi güçlenir.

Yoksa 4-5 yaslarinda, yada ilkokula gittiginde önemli seyleri kaçirir bu defa hasta oldugunda. Cocugu ömür boyu cam fanusa koyamazsiniz ya.

ilahi doktor,
hangi sokakta kedi kopek kovalayacakmis acaba ?
Işte orasını söylemedi. Aralık ayı gelip havalar soguyana kadar yağmurlu havalarda bile hergün parka bahçeye cikiyorduk ama simdi gerçekten çok soğuk. Ben duramıyorum dışarda cocugumu nasil cikarayim.

hasta tabii ki olabilir

ama hasta olacak diye çocukları fanusta büyütemeyiz ki

ha belki tam salgın mevsiminde değil de daha baharda başlatsaydınız gibi öneri getirebilirdi doktor da 4 yaş geç bir yaş

çocuklar evde sadece anne ile sıkılıyor bir de dil gelişimi vs için de farklı ortam gerekiyor

oğlum 25 aylık yarım gün kreşe başladı ve o süreçte hasta olmadı herkes bana kesin hasta olur demişti

her çocuk aynı değil bir de mesela oğlum çok çelimsiz ince bir çocuk herkes ilk onun hasta olacağını düşünüyor ama sınıfta en son o hasta olup en çabuk o atlatıyor

küçükken kalabalığa girip bağışıklığını geliştirmiş diyor doktoru

bu arada oğlumun kreş öğretmeni anlatmıştı

mesleğe başladığım ilk yıl ben de çok hasta oldum değişik çocuklar değişik mikroplar ama sonra alışıyor vücut diye

haftada 4 saat çok değil yani AVM de geçiriliyor o süre ki oranın havası vs daha pis

gönderin çok hasta olursa alırsınız baharda tekrar devam edersiniz

Ben de dinlemiycem sanirim.

dark öyle deme

3 yaşımdan itibaren kreşe gittim

bak yaşım 40 hala biraz daha okusam modundayım

okul sıkılınacak bir yer değil ki

benim oğlan mesela tatil olacak diye karalar bağladı zira çocuk gözünü okulda açtı nerede ise okulsuz hayat boş geliyor ona

Yaa iste sen benle onlar bir olmuyor ki. Gunumuzde kac cocuk senin oglan gibidir sence?

Cocuklarin buyuk cogunlugu okul kavramindan tiksiniyor artik. Senin benim zamanimizda kac cocuk gidiyordu ki krese? Simdi herkes kreste. Ozel okul kresten gecilmiyor ortalik. Cogu denetimsiz. Denetimli olanlar da duzgun denetlenmiyor. Isler kagit uzerinde donuyor hep. Ogretmenler yetersiz,lise mezunu veya 2 yillik mezunlari cocuklarin basina koyan okullar cogunlukta. Bu kisiler de daha zamani gelmedigi halde cocuklara yanlis seyler ogretiyorlar. Bir arkadasimin cocugu 2 yasinda krese basladi,baktim cocuklara rakamlari harfleri ogretiyorlar. Ya bu dogru degil iste. O harflerin rakamlarin yazilis yonleri onemli. 5 yaz da nasil yazarsan yaz degil konu. Cocuklar tersten yaziyor,kalemi tutmayi bilmiyor vs vs. pek cok sorun.

Ha dersen ki sorun mu bunlar mesela benim icin sorun. 2 yas cocuguna dini egitim,rakam yazmak,kalem tutturmaya calismak yanlis. Eskiden yoktu bunlar. Cocuklar boya kalemi kullanirdi simdi ellerinde tukenmez kalem. Ilkokula gidince hepsi tiksinecek okuldan,cunku ben bunlari biliyorum yeaaa diyecekler. Ogretmenleri de bu cocuklarin hatalarini duzeltmeye calisacak. Sifirdan ogretmek hatayi duzeltmekten daha kolay ve basarili yontem.

Ben bu sebepten belirli bir yastan once kresi dogru bulmuyorum. Oyun grubuna varim. O da zaten her gun degil,tam gun asla degil. Belirli saatler.

Çok erken değil önce hasta olacak, iyileşecek sonra alışacaktır. Ben bile bu yaşımda ilk mikropda hasta oluyorum. Sağlıcakla büyütün.

Yani eğer çalışan bi anne değilseniz bence göndermeyîn zaten çok uzun bi okul yaşantısı olacak.Bide niye yetemeyesiniz evdede değişik ativiteler yapabilirsiniz oyun parkinda da arkadaslariyla oynaya bilir ama gerçekten bağışıklıkları çok düşük hep dizimizin dibinde olamayacaklar malesef ama ne kadar geç o kadar iyi bence kreş

Benim de 20 aylık kızım var dışarı çıkmadığı gibi kimseyi de görmüyor garibim çocuk
Bence arada olabilir zaten dışarı çıkmadığı için hasta oluyorlar

5 yaş civarında anaokuluna gitti oğlum aman ne hastalıklar atlattık. En son 10 gün kadar hastanede yattı. Bu yıl daha hafif atlatıyor bünyesi güçlendi çünkü. Siz şimdi de yollasanız sonra da yollasanız hasta olcak malesef. Ama küçükken atlatması başka büyüyünce daha başka. Gerçi benim oğlum alerjik bünyeli bi çocuk haliyle hassas bünyesi.

Ama geçen yıl 6 defa falan antibiyotik kullanmıştık bu yıl çok şükür sadece 1 defa aldı. Yani karar sizin, okula giden çocuklar böyle ne yazık ki.

Son düzenleme:
Calismiyorsaniz , bırakıp gideceğiniz bir kresi doğru bulmuyorum.

Arkadaşımın götürdüğü bir oyun grubu var ; hapşıran çocukların bile içeriye alınırken hasta olup olmadıkları kontrol ediliyor.

Ve camdan izliyorlar onları.

Çoğu sosyal olsun diye getiriyor zaten. Dolayısıyla hasta olunca getirmek zorunda değiller.

20 aylık bir çocuğa yetememek diye bir şey yok bence.

Her türlü beslenir o çocuk evde.

Benim oğlum 8 aylık kreşe başladı tam gün üstelik sabah 7 akşam 7 :) Evet ilk sene çok hastalandık çok ateşlendik ama çok şükür son 3,5 senedir neredeyse hiç hasta olmuyoruz. Her şekilde okula başladığında da ilk başlarda zaten çok hasta olacak 5 yaşında zaten anasınıfı var :) 4 yaş geç bence ama 3 yaşı bekleyebilirsiniz ya da yaz aylarını :)

Inanın sürekli onunlayim oyunlar oynuyorum ama bu süre sonra ben de tikaniyorum. Hem hergün değil haftada toplam 4 saat gidicek.

4 saat mi ayy nasıl heveslidir
niye sizi arasınki bu kadarcıcık zamanda karnı açıkmaya wc gelmeye yani size ihtiyaç duymaya zamanı olmadan dönersiniz zaten
gönderin çocuğu çok iyi gelir değişiklik
algıları açılır

Benim kızım 2 yaşında oyun grubuyla başladı haftada üç gün iki saat evet ilk zamanlar çok hasta oluyor ama zamanla bünye alışıyor. Şuan 4 yaşında kreşe gidiyor Allaha şükür hep ayakta atlatıp kolay geçiriyor hastalıkları. Doktorumuz tam tersi bizi hep destekledi evde kış ayları zor oluyor eninde sonunda bu çoçuk sokağa çıkacak ve hasta olacak en azından sosyalleşmek daha iyi demişti. Benim kızımda oyun grubunuda çok seviyordu onun sayesinde kreşte hiç zorluk yaşamadık.

Merhaba
Calisan anneler mecbur oldllari icin cocuklarini erken yasta krese baslatiyorlar.Sizde oyle bir durum yok sanirim.Bende kizimi ayni gerekcelerle 22 aylikken tam da ocakta 5 yarim gun krese baslattim.iki ay gitti cok fazla hasta oldu, doktorumuz size verilen tavsiyelerin aynilarini verdi. Ben 4,5 yasinda tekrar verdim bu sefer cok rahat oldu kisin 2 3 kez hasta oldu.

Ücretsiz izindeyim. 2 yaşına gelince ise donucem. O zaman annem bakicak ama o zaman da böyle bir oyun grubuna göndermek istiyorum çünkü annem de yetemez. Yetememekden kastım biraz da tek başına oyun oynayamıyor illaki yanında istiyor . Iş guc zaten yapamıyorum da onu geçtim hiç kendi basima oturup biraz olsun nefes alamıyorum. aslinda bu vesileyle biraz olsun nefes almis oluyorum. Yoksa tv açmak zorunda kalıyorum ki bunu hiç istemiyorum. Ve gercekten nefes almaya ihtiyacim var.

Bazen de yapacak aktivite bulamiyorum. Ya da buluyorum ilgisini çekmiyor.

Peki o oyun grubu nerede hangi şehirde? Öğrenmek isterim. Öyle oyun grubu bulsam ona gonderirdim. Neden gondermiyim.

Bizim doktorumuz küçük bebeğim doğduktan sonra yani büyük çocuğum 15 aylıkken hemen oyun grubuna yazdırın ki, akrablarıyla zaman geçirip becerileri gelişsin dedi.
Hatta ben karşı çıktım çok hasta olur evde bebek var, konuşamıyor daha dediğimde; o hastalıkları elbet olacak.
Ya ilk okulda olacak, ya kreşte.
Bulaşıcı her şeyi geçirecek çocuk ki bağışıklığı güçlenecek demişti.
Sonuç olarak ben yollamadım ama arkadaşlarım hep 20 aylıkta kreşe başlattı, oyun grubu da değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…