Oyun grubu, kreş ve doktorun söyledikleri?

Ben oğlumu 16 aylıkken oyun grubuna götürüyordum. Normal bir yaş bence.

Çocuk oyun istiyor sizden sikildigini düşünmeyin. Bağımsız olması cok iyi

bence iyi yapmışsınız ben kızımı 2 yaşında tam gün kreşe başlattım çalışmıyor olsaydım da dediğiniz gibi oyun gruplarına başlatırdım. hastalık olayı kaç yaşında başlarsa başlasın oluyor. ilk zamanlar daha sık oluyo sonra yavaş yavaş daha hafif atlatmaya başlıyor. bizim doktorumuz da başlatmak için en iyi dönem nisan demişti hastalık açısından. eğer çok hastalanmasın derseniz belki 3 ay daha bekleyebilirsiniz ama zaten haftada 2 gün gidiyormuş çok etkileyeceğini düşünmüyorum. kreşe koşarak gitmesi de sizi düşündürecek bişey değil bence. anne olarak her zaman yeriniz ayrıdır ve doldurulamayacaktır. aksine sizin dışınızda olduğu zamanlarda da keyif alabileceğini görmüştür ve hoşuna gitmiştir. :)

bence iyi yapmissiniz benim 2 yaşındaki oğlum okadar sıkılıyor ki evde. yazın hep parklarda bahcelerdeydik ama şuan hiç imkan yok soğuktan dolayı. oyun grubu bulamadım yoksa bende istiyodum. hasta olmamamasi için vitamin takviyeleri kullanabilirsiniz

Sorun cocugun erken baslamasi degil. Cocuklarimizi fanusta buyutemeyiz buyutmemeliyiz de. Ne zaman baslarsa baslasin annwden gelen antikorlar ilk bir yil koruduğuna göre bundan sonraki her ne zaman olursa olsun ilk iki yil cocuk cok hasta olur zaten. Ben öğretmenim dogun sonrasi okula döndüğümde 5 ayliktu bebegim ve ikimiz de grip olduk. Cabuk cabuk atlatti. Bu sene anaokuluna gidiyor onca aldigi mikrop bağışıklık yetmemis olacak ki bu sene de hala uzun sureli gripleri oluyor.yani griplerden korkmuyorum ben ilacsiz gecirdik simdiye dek. Kalabalik ortamda bulundugu sürece hasta olur ki zaten boyle boyle bağışıklık kazanacak.yani simdi kresten alip 4 yasinda verseniz de ayni durum basa saracak supheniz olmasin.

Yeğenim 1 yasından beri gidiyor, yani 5 aydır
ama kış geldiği için ara verdiler sanırım hastalıktan dolayı
yeğenim de mutlu ve sosyal bir bebek

biz de 15 aylık kız torunumu aynı sebeplerle başlattık bu hafta....haftada 2 gün 40 dakika olmak üzere...zaten toplamda 4 bebek vardı aynı yaş grubundan...bence gayet iyi olmuş...ne zaman başlarsa başlasın hastalanıcaklar zaten.....

Bizim de aynı şekilde aynı yaş grubunda 4 bebekler.

Doktorun yorumu bana sizi korkutmak amaçlıymış gibi geldi sanki.
Şahsi fikrim, uzman değilim, doktor değilim, siz yine tabii ki kendi bildiğiniz gibi davranın.

5 yaşındaki oğlum kreşe gidiyor ve 2 yaşında bir oğlum daha var.
Kreşin ilk senesi çok zor geçti bizim için, ilk oğlumdan tecrübe.
Evin steril hali dışarıdan çok farklı olduğundan, adapte olması zaman aldı.
Ancak ilk gittiği zaman ile şu an arada dağlar var, o kadar hastalanmıyor, daha bağışıklığı kuvvetlendi.
Ayrıca bağışıklığını destekleyici şekilde beslenmesine ve özellikle vitaminlerine dikkat ediyorum.

Siz de çocuğunuzu kreşe göndermeye başladığınız için özellikle beslenme ve vitaminlerine çok dikkat edin.
Bana göre ne kadar insanlar ve özellikle yaşıtları ile kaynaşırsa o kadar faydalı.
Hayat beyaz bir kürenin içinde geçmiyor malesef, hasta da olacak, burunları da akacak, öksüreceklerde.
Yeri gelecek haftanın 3 günü doktorda olacaksınız ancak bu geçecek bir süreç.
Bağışıklığının alışması lazım.

Bizde ise çocuk doktorumuz tam tersini söylemişti.
İlk sene çok zorlanacaksınız, ancak ilk okulda rahat edersiniz ki ilkokul şartları daha zor demişti.
Daha çok çocuklar hastalığa açık oluyorlar ortam ve koşullardan dolayı.

Ben de 2 yaşındaki oğlumu bu bahar vereceğim kreşe.
Yarım gün vermeyi düşünüyorum.
Umarım eğlenir.

Annenin vereceklerinin sınırlı olması konusunda hem fikirim.
Anne yeterince ilgi gösteriyor olabilir, eğitimsel anlamda elinden geleni yapıyor olabilir.
Ancak yaşıtları ile geçirdiği vakti hiç bir şekilde ona sağlayamazsınız evinizde.
Veya o özgüveni, o başarma duygusunu, kaynaşmayı, kavga etmeyi ve problem çözmeyi tek başına veremezsiniz.
O yüzden kreşten öğrenilenler (2 saatlik dilimde dahi olsa) bir anne tarafından (komple düşünülünce) verilmesi mümkün değildir.

6 yaşında da gitse ilk sene hasta olacak bunun kaçışı yok zira biz temiz evlerde,temiz tuvaletler,temiz yemekler ile büyütüyoruz çocukları haliyle kalabalık ortama girince muhakkak ama başka bir çocuktan ama ordaki ortamdan kapiyorlar hastalığı.
Kızım 29 aylıktı başladığında,aynı sizin durumunuz gibi,sokakta çocuk kovaliyordu kardeş gel oynayalım diye şubat ayında yarım gün başlattım sırf sosyallessin diye. İlk sene çok hasta oldu,sonraki sene de,ama sonrasında ayakta atlatır hale geldi. Gayet normaldi hastalanması zira ben dışarda tuvalete bile sokmazdım çantamda portatif tuvaletle geziyordum en basitinden.
Yiğenim 5 yaşında başladı anaokuluna şu an 1 sınıfta hala çok hasta oluyor,okula gitmediği gün sayısı baya fazla bu sebeple. 2 sene den sonra genelde bağışıklık güçleniyor,o da ikinci seneyi 1.sinıfta geçiriyor.
Bence vazgeçmeyin, ne kadar geç başlarsanız başlayın hasta olacak.

Aralık ayının başına kadar hergün sıkıca giydirip parka goturuyordum. Hatta sitemizin agaclik cimenlik kocaman bir bahcesi vardı en az 2 saat zaman geçiriyorduk orada karica yuvalarins, mantarlara bakiyorduk, kelebek kovaliyorduk, fundakij bitkilerin minik meyvelerini topluyordu, kuşlar böcekler falan. Havalani guzergahinda oturyoruz ucaklari sayiyorduk. ancak havalar çok soğudu ben duramiyorum onu nasıl cikarayim. Oğlum bu sekilde park bahçe alışkın olduğu için daha da sıkılıyor evde farkediyorum.

Son düzenleme:
Bence de erken . Ama sizin sartlar güzelmiş haftada iki gün iki saat.

Babasi hergun nar yediyor. I hlamur ve portakal suyunu karıştırıp iciriyoruz. Beslenmesine her zaman dikkat ettik. Bunların dışında ne yapabiliriz? Vitamin takviyesi derken vitamin ilacı mi?

Babasi hergun nar yediyor. I hlamur ve portakal suyunu karıştırıp iciriyoruz. Beslenmesine her zaman dikkat ettik. Bunların dışında ne yapabiliriz? Vitamin takviyesi derken vitamin ilacı mi?

Evet, özellikle kış aylarında biz her iki oğluma da vitaminler veriyoruz.
Eczacınıza ve çocuk doktorunuza danışabilirsiniz, herhangi birşey önermem buradan doğru olmaz.
Ancak takviye edici, balık yağı içeren, çocuklarında seveceği tarzda vitaminler var artık.
Bunlar hem bağışıklık sistemini güçlendiriyor (özellikle bu anlamda geliştirilmiş olanları var) hem de sık hastalanmasına engel oluyorlar.

Bunu bir araştırın derim.
Ne güzel, biz de her akşam yemekten sonra meyve saati oluşturuyoruz.
Her gün farklı meyveler tüketiyoruz buna nar da dahil. Çok seviyorlar zaten.

Kızım tam 25 aylıkken kreşe başladı. İlk sene hastalıktan bir türlü kurtulamadık, geçen sene daha hafif hafif atlattı ve bu sene sadece bir defa ateşlendi. Ondan önce oyun gruplarına falan katılıyorduk hiç hasta olmadı.

İsterseniz hiç kreşe gitmesin ilkokula başlasın direk yine aynı süreçlerden geçecek. En azından gittiğim tüm doktorlar bana bunu söyledi. Benim kızımın bağışıklığı çok düşük olduğu için ortakulak iltihabından çok çektik. En sonunda tüp takıldı kulaklarına ve geniz eti alındı.

Çocuk mutluysa oyun gruplarına devam edin. Evet hastalanıyorlar ama faydası daha çok. Yavaş yavaş bağışıklık kazanacak hasta ola ola. Tabii yine de karar sizin.

Ben Almanya'da yaşıyorum. Benim ikizler de 20 aylık. 1ay önce kreşe başladılar ve bir kaç hafta hep çok hastalandılar şimdi düzeldiler çok şükür. Burdaki doktorlar bunun gayet normal olduğunu söyledi. Bence yaşı da oyun grubu için ideal. Benimkiler sabah dokuz öğlen dört kreşteler ve çok mutlular. Sosyalleşmeye ve kurallar öğrenmeye ihtiyaçları var bence büyük şans. Türkiyede bu işler biraz daha ağırdan alınıyor. Bence oyun grubuna devam edin.

Yeğenim 20 aylık ve ablam oyun grubuna götürüyor her haftasonu. Herhangi bir zararını görmedi doktoruna da herhangi bir şey demedi. Yeğenim oyun grubunda öğrendiklerini evde anne ve babasıylada yapıyor bence iyi etkiledi yeğenimi. Anne baba olarak cocuklar için en iyisini yapmaya calısırız ancak sosyalleşme konusunda eksik kalabiliriz bence.

12 aylik oyun grubuna baslayacagiz biz. 10 aylikken de gitmisti ama o zaman sürekliliği saglayamadim. Ayeica 2.5bayliktan beride aquababiese gidiyor. Bir cocugu 4 yasina kadar izole ederseniz mikropla hic karsilasmadan büyürse o krese basladiginda her gribi zatureye cevirir. Bas edemez. Doktorunuzun dedikleri akil disi.

Zorunlu bir durum yoksa bence 20ay erken.
Elbette çocuk ne zaman okula başlarsa o zaman hastalanacsk ama 20aylık bir bebekle 4 yaşında bir çocuğun hastalık seyri bir değil.
Kendi çocuğum için söylüyorum bunu tabi, büyüdükçe ateşe olan direnci artıyor, hastalıkları daha kolay atlatıyor, ilaç içmesi için biraz yemesi gerektiğini kavrayabiliyor ya da takviye gıdaları bunları yersen daha çabuk iyileşirsin dediğinizde yine olumlu cevap alabiliyorsunuz.
Ama 20 aylık çocuk bunlara daha farklı tepkiler veriyor.
Tabiki çabuk adapte olan çocuklar da vardır.
Ben 30 aylık gönderdim, 3 ay hastanden çıkamadık, işe haftanın bir günü gidemiyordum nerdeyse 40 derece ateşli bir çocuk vardı çünkü evde. Bir gün babası bir gğn ben vs vs derken çok zordu. 3 ayın sonunda alıp 4,5yaşında tekrar gönderdim. O zaman çok daha rahat oldu

onlar ilaç değil de takviye olarak geçiyor aynı yaşlarda oldukları için ben soyleyeyim isimlerini siz araştırırsınız biz simdiye kadar argivit polivit ve nutrigen markalarini kullandık şuan ihtiyaç duymuyoruz ama kreşe vs başladığında gerekli olur

Benim kızımda çok sık hasta oluyor hatta nerdeyse her ay ilaç kullanmadan geçirdiğimiz 1 ay bile yok. Doktora ben sordum kreş e gidiyor alıyım mi diye. Hayır dedi tam aksine tavsiye ediyorm devam etsin dedi kızım 4.5 yaşında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…