Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben zaten tam gün gondermiycem. Doktorumuz kresin oyun grubuna başlattık dedik bu şekilde söyledi. Sokakta kedi köpek kovalasin şimdi, 4 yaşında başlayın dedi.
Esasen doktorlar kapali alana karsilar hakli olarak. Hava ne kadar soguk olursa olsun her gun saglam giydirin disari cikarin diyorlar. Acik havada mikrop olmuyor ama kapali yerler hem yeterince dezenfekte edilmiyor,hem havalandirilmiyor hem de duyarsiz veliler sagolsun hasta cocuklarini inadina gonderip baskalarinin da hasta olmasina sebep oluyorlar. Doktorlar bu noktada Haklilar.Ben zaten tam gün gondermiycem. Doktorumuz kresin oyun grubuna başlattık dedik bu şekilde söyledi. Sokakta kedi köpek kovalasin şimdi, 4 yaşında başlayın dedi.
Işte orasını söylemedi. Aralık ayı gelip havalar soguyana kadar yağmurlu havalarda bile hergün parka bahçeye cikiyorduk ama simdi gerçekten çok soğuk. Ben duramıyorum dışarda cocugumu nasil cikarayim.ilahi doktor,
hangi sokakta kedi kopek kovalayacakmis acaba ?
Ben de dinlemiycem sanirim.Esasen doktorlar kapali alana karsilar hakli olarak. Hava ne kadar soguk olursa olsun her gun saglam giydirin disari cikarin diyorlar. Acik havada mikrop olmuyor ama kapali yerler hem yeterince dezenfekte edilmiyor,hem havalandirilmiyor hem de duyarsiz veliler sagolsun hasta cocuklarini inadina gonderip baskalarinin da hasta olmasina sebep oluyorlar. Doktorlar bu noktada Haklilar.
Ama bence birkac gun birkac saat cocugunuz sosyallessin. Ben sizin yerinizde olsam doktoru bu noktada dinlemezdim
20 aylik cocuga yetebilirsiniz elbette,ama sosyallesmesi acisindan gondermek de guzel. Tam gun olan kresleri 4 yasindan once hic bir doktor onermiyor,ben de dogru bulmuyorum acikcasi. Cunku okul kavramindan nefret basliyor. Kac sene okuyacaklar yazik. Zaten sizinki belirli saatlermis, gondermeye devam edin bence de.
Yaa iste sen benle onlar bir olmuyor ki. Gunumuzde kac cocuk senin oglan gibidir sence?dark öyle deme
3 yaşımdan itibaren kreşe gittim
bak yaşım 40 hala biraz daha okusam modundayım
okul sıkılınacak bir yer değil ki
benim oğlan mesela tatil alçak diye karalar bağladı zira çocuk gözünü okulda açtı nerede ise okulsuz hayat boş geliyor ona
Benim oğlum 8 aylık kreşe başladı tam gün üstelik sabah 7 akşam 7 :) Evet ilk sene çok hastalandık çok ateşlendik ama çok şükür son 3,5 senedir neredeyse hiç hasta olmuyoruz. Her şekilde okula başladığında da ilk başlarda zaten çok hasta olacak 5 yaşında zaten anasınıfı var :) 4 yaş geç bence ama 3 yaşı bekleyebilirsiniz ya da yaz aylarını :)Arkadaşlar Merhaba,
Oğlum 20 aylik, malum kış havalar soğuk dışarı cikilmiyor, ben de oyunlar oynasam da yetememeye başladım iş bu sebepten oglumu geçen hafta itibariyle evimize yakın bir kresin oyun grubuna baslattim.
Haftada iki gun ikişer saat gidecek. Çok sukur sevdi de oyun grubunu, evde krese gidelim mi dediğimde kapıya gidiyor, krese gittiğimizde yukarı çıkarken istekli ve aglamiyor ( ben aşağıda bekliyorum) ışte güzel hoş da...
Geçen hafta krese adım atmasıyla 3 gün sonra hasta oldu. Bir gün süren ateş ve hala devam eden burun akintisiyla ilacsiz atlattık sayılır çok sukur.
Ancak doktorumuz oyun gurubu için çok erken bagisikligi zayıf şimdi hasta olursa daha çok sarsar, 4 yaş en uygun dedi. O zaman hasta olsa bile daha az etkiler dedi. Şimdi sastim kaldım ben gotursem mi göturmesem mi diye. Sizin çocuklarda durum nedir? Özellikle çocuğu 1.5-2yas civarı krse başlayan anneler gerçekten çok mu sarsıldı cocuklarniz sizce napmaliyim?
Bi de oyun grubuna çıkarken aglamamasi beni aramamasi iyi birşey değil mi?Yoksa benden çok mu sıkıldı beni istemiyor mu artık. Bunu da düşündüm.
Inanın sürekli onunlayim oyunlar oynuyorum ama bu süre sonra ben de tikaniyorum. Hem hergün değil haftada toplam 4 saat gidicek.
Ücretsiz izindeyim. 2 yaşına gelince ise donucem. O zaman annem bakicak ama o zaman da böyle bir oyun grubuna göndermek istiyorum çünkü annem de yetemez. Yetememekden kastım biraz da tek başına oyun oynayamıyor illaki yanında istiyor . Iş guc zaten yapamıyorum da onu geçtim hiç kendi basima oturup biraz olsun nefes alamıyorum. aslinda bu vesileyle biraz olsun nefes almis oluyorum. Yoksa tv açmak zorunda kalıyorum ki bunu hiç istemiyorum. Ve gercekten nefes almaya ihtiyacim var.Calismiyorsaniz , bırakıp gideceğiniz bir kresi doğru bulmuyorum.
Arkadaşımın götürdüğü bir oyun grubu var ; hapşıran çocukların bile içeriye alınırken hasta olup olmadıkları kontrol ediliyor.
Ve camdan izliyorlar onları.
Çoğu sosyal olsun diye getiriyor zaten. Dolayısıyla hasta olunca getirmek zorunda değiller.
20 aylık bir çocuğa yetememek diye bir şey yok bence.
Her türlü beslenir o çocuk evde.
Bizim doktorumuz küçük bebeğim doğduktan sonra yani büyük çocuğum 15 aylıkken hemen oyun grubuna yazdırın ki, akrablarıyla zaman geçirip becerileri gelişsin dedi.Oyun grubu 18-24 ay arası çocuklar var sadece. Sali perşembe gittik geçen hafta, cuma günü kreş de diyemiyor traş traş diyip kapıya gitti masallah. Hoşuna gitti yani. Videolardan da izlediğim de olumsuz bir durum görmedim. Bu iyi bisey degil mi? Yani benden kopuk olduğunu göstermez değil mi?