Kizlar merhaba
2 yasinda kızım var Şuan yaz sonuna kadar annemlerde kalıyoruz Burda komşu kızları var biri 5 biri 7 yaşında ve kızımla oynamak için ya gündüzleri eve geliyorlar ya kapının önüne gelip çağırıyorlar
Ben de başlarda çok seviniyordum Bizimkinin zaten kendi evimizin orda yaşıtı kız çocuk yok burda oynar sosyallesir diye ama...
Bu çocuklar kızımı baya baya eziyor
ya da bana mı öyle geliyor
Mesela şunu oynayalim diyorlar Bizimki ben de deyince sen dur sen yapamazsın vs diyorlar Bizimki de hemen boynunu büküp küsüyor Ben sürekli başlarında sırayla oynayın şöyle yapın böyle yapın vs diyorum tabi hiç ayrılmıyorum
Bizimkinin oyuncaklarını istedikleri gibi oynuyorlar Hatta ben bazen evde olmayacaksak bile veriyorum çocuk sonuçta oynasinlar diye
Ama bugun şöyle bir olay oldu;
Biz dışarı çıkıyorduk Kızım sokakta çocukları gördü yanlarına gitmek istedi Beş dakika bakalım dedim Önlerindeki oyuncaklar kızımın ilgisini çekti uzandı hemen Çocuklar da bizimkine bağırdı "Oynama kirletirsin bozarsin, sen ilerde kendin oyna" falan diye Bizimki üzüldü döndü arkasını
"Kizlar siz onun her oyuncağını istediğiniz gibi oynuyorsunuz O da sizinkini oynayacak tabi ki Ya da bir daha oynamayın beraber" dedim ben de
İki arkadaşımla konuştum deneyimli anne olan Bir tanesi "Kötü davraniyorlarsa oynatma çocuğun iyice pasiflesir" dedi Diğeri "Öyle öyle özgüveni gelir bırak oynasınlar "dedi
Sizce ne yapmalıyım? Bu çocuklar yaş olarak büyük diye mi böyle yoksa bizimki böyle pasif mi olacak?
Kendi yaşıtları ile mi oynamalı ? Beş ve yedi yaş çok mu büyük? Çünkü bir ay kadar daha onlarla aynı yerde olacak Bu çocuğu nasıl özgüvenli yetiştiririm?
Tecrübeli annişler yardım