• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oysa sadece 7 aydır evliyiz..

canım o kadar içim daraldıki hem hamilesin hem yeni evlisin ne bu çektiklerin nedir bu zalimlik ne derdi varsa söylesin bu işkenceyi sana neden çektiriyo. bende sevgilisini uzun süre bekleyenlerdenim böyle şeyleri okuyunca herşeyi bırakasım geliyo. en başta gördüğümüz şeylerin üzerini kapatmak yanlış demekki. çok dua edicem sana Rabbim herşeyi yoluna koysun

cnm bnm tam evliliği oturtmadan çocuk olmasından kaynaklı olabilir. ama sonucta cocukta onun cocuğu

evet işte anlatamadığım da tam olarak bu.. bebek fikri benim hiç aklımda yoktu ve en az 2 sene sonra düşünebiliceğim bi hayaldi..kendisinin ise en başından beri söylediği tek şeydi ve olması imkansızken oldu bunlara rağmen tam tersi bi tepki göstermesi gerekirken benimde algılamakta güçlük çektiğim şey bu işte..

canım o kadar içim daraldıki hem hamilesin hem yeni evlisin ne bu çektiklerin nedir bu zalimlik ne derdi varsa söylesin bu işkenceyi sana neden çektiriyo. bende sevgilisini uzun süre bekleyenlerdenim böyle şeyleri okuyunca herşeyi bırakasım geliyo. en başta gördüğümüz şeylerin üzerini kapatmak yanlış demekki. çok dua edicem sana Rabbim herşeyi yoluna koysun

insanlar kimbilir dahaneler çekiyolardır elbette ama severek ömrünün çoğunu vererek yaşadığın hayaller kurduğun hayatının merkezine oturttuğun bi adamın bunu yapmış olması hemde o mutlu son denilen kısımında işte insnaa o acı veriyo.. her insan bir olucak diye bişey yok elbette ama temkinli olmakta 4 gözle bakmakta yarar varmış.

değil 8 sene, 80 sene de çıksan evlenmeden adamın huyu suyu anlaşılmıyor... erekler ne kadar basit, entirika beceremez varlıklarız deseler de çok güzel saklıyorlar. evlenince de bastırdıklarını birden daha şiddetli ortaya çıkarıyorlar.

eşiniz bugünki birşeyden o durumda değil. çok biriktirmiş. ufacık bir şeyde patlar. siz ne yapsanız yapın aynı şeyi tekrar yapabilir. sorumluluk da ağır geliyor.

bu öfkesini çözmesi gerek. yolda çocuğunuz var. bir şekilde yardım almaya ikna edin. siz konuşsanız da 1sene iyi gider sonra gene bir şeyde patlar. o bastırdıkları neyse halletmesi lazım.

ayrıca anladığım kadarıyla siz çok sorumluluk alıyorsunuz. kocanızı böyle alıştırırsanız yarın herşey sizin üstünüze kalır. ev idaresini tek değil birlikte yapsanız.

yorumunuz okadar anlamlı geldi ki başından sonuna kadar haklısınız bi insan 80 yılda olsa tanımıyoo anlamıyooo çözemiyo teşekkürler yorumunuz için..

canım bi çözüm düşünüyorsan erken davran zaten hamilelik çocuk bi kadını başlı başına yoran şeyler bide eşinin tutumu ilerde çocuk olduğunda mücadele gücün kalmaz.

kızmasanız ve hemen savunmaya geçmezseniz düşündüklerimi yazmak istiyorum.
öncelikle öyle bir anlatmışsınız ki bütün sorumluluk bende her şeyi ben yapıyorum falan demişsiniz. Korkarım ki kocanıza da bu şekilde davranıyorsunuz. Her şeyi sizin yapıyor kocanızın hiç bir şey yapmıyor olması mümkün değil sonuçta o da evi için çalışıyor değil mi? siz şimdi hemen ben de çalışıyorum diyeceksiniz. Maalesef adamı bu tip hareketlerinizle, sanki herşeyi siz yapıyormuşsunuz o yetersizmiş, siz daha mükemmel daha kültürlü daha bilinçliymişsiniz gibi tavırlarınızla bunaltmışsınız. Sonuçta o bir erkek ve de çalışıyor evde yatıyor da değil. Bence siz kendizi ve yaptıklarınızı biraz fazla abartıyorsunuz. Bir erkek evde mükemmel ev işi değil mükemmel sevecenlikte bir eş ister sanırım siz ona eşiniz değil çocuğunuz gibi davranıyorsunuz. Bu durum misafir odasından kalkmasını istemenizden de belli. Kısacası adamı çıldırtmışsınız 7 ayda o da çıldırmış. Bir de üzerine hamilelikten kaynaklı stresiniz eklenmiş. Bunları sizi haksız çıkartmak için yazmıyorum. Eğer çözüm arayışındaysanız bir durup acaba ben böyle mi yapıyorum diye düşünün . Yok siz buraya haklı çıkmak için başlık açtıysanız o zaman yazdıklarımı umursamayın.
Sizin bu mükemmelcilik oynayan ben çok cefakarım, vefakarım tavırlarınız bitmedikçe hiçbirşeyin değişeceğini sanmam.

Sadece üzüldüğümü belirtmek isterim ...

Sanırım eşiniz, çocukluundan itibaren sorunlu bir ailede yetişmiş gibi geldi bana.ciddi bi yardım belki hizaya getirebilir.onun dışında sizin uğraşlarınız boşa çıkar.ve bu tip insanlarda yardım almayı reddeder genelde.ben kadın olduğumhalde bende sinirli bi ailede yetiştim ve felaket sinirliydim.erkek olsaydım eşinizden beter bile olabilirdim.bi gün psikiyatriste götürdü annem zorla.sebep öss idi.derken kişisel sorunlara el attık.ilaçta kullandım.şuanda eskiye nazar çok çok sakinim.ara ara esiyo ama tahammülüm arttı herşeye karşı ... dilerim eşinizide ikna edebilir ve bu seviyeye getirebilirsiniz.ve maalesef ki doğacak oğlunuz için çok sıkıntılı dönemler olabilir :( Allah yardımcınız olsun ...

öncelikle öyle bir anlatmışsınız ki bütün sorumluluk bende her şeyi ben yapıyorum falan demişsiniz. Korkarım ki kocanıza da bu şekilde davranıyorsunuz. Her şeyi sizin yapıyor kocanızın hiç bir şey yapmıyor olması mümkün değil sonuçta o da evi için çalışıyor değil mi? siz şimdi hemen ben de çalışıyorum diyeceksiniz. Maalesef adamı bu tip hareketlerinizle, sanki herşeyi siz yapıyormuşsunuz o yetersizmiş, siz daha mükemmel daha kültürlü daha bilinçliymişsiniz gibi tavırlarınızla bunaltmışsınız. Sonuçta o bir erkek ve de çalışıyor evde yatıyor da değil. Bence siz kendizi ve yaptıklarınızı biraz fazla abartıyorsunuz. Bir erkek evde mükemmel ev işi değil mükemmel sevecenlikte bir eş ister sanırım siz ona eşiniz değil çocuğunuz gibi davranıyorsunuz. Bu durum misafir odasından kalkmasını istemenizden de belli. Kısacası adamı çıldırtmışsınız 7 ayda o da çıldırmış. Bir de üzerine hamilelikten kaynaklı stresiniz eklenmiş. Bunları sizi haksız çıkartmak için yazmıyorum. Eğer çözüm arayışındaysanız bir durup acaba ben böyle mi yapıyorum diye düşünün . Yok siz buraya haklı çıkmak için başlık açtıysanız o zaman yazdıklarımı umursamayın.
Sizin bu mükemmelcilik oynayan ben çok cefakarım, vefakarım tavırlarınız bitmedikçe hiçbirşeyin değişeceğini sanmam.

aslında arkadaşta haklı olabilir...bi arkadaşımda aynen bu şekilde ilişkilere sahipti.ikiside yakın arkadaşlarımdı.kızı tanımasam cidden oğlan gaddar derdim.ama kadın hep ben yapıyorum mükemmelim havalarında.çocuk eşini dövdü bile düşünün ne kadar gerildiğini.kaç defa taktik değiştir yardımcı ol ana dediysemde nafile.taktik değiştirdiğinde eşide mükemmelleşti.kendinizede bi göz atın.varsa sıkıntı kendinizle çözmeye başlayıp, eşinizle devam edin.mutluluklar dilerim ...

yo niye kızıyım ki şayet çözüm arayışı içinde olmasam zaten böyle biyere bunları yazmam değilmi? sorumlulukları almayı ben istemedim benim tercihim değildi elbette eşim ben para idare edemem cebimdekinin hesabını bilemem faturaların birini yatırır öbürünü unuturum dedi denedik ve aynende öyle oldu.. çalışıyorum evet ama ihtiyacım olduğu için değil istediğim için maaşım eşimin maaşından düşük burdaki arkadaşların çoğu onu merak etmişler bu mesajla onuda söylemiş oluyım. şunuda yanlış anlamışsınız ki ben salondan çıkmasını istememin sebebi rahatsızlığım ve tekrar temizleyemiycek oluşum misafirler ertesi gün gelicekti çünkü..ayrıca ev işi yapıyorum titizim derken bu anlamı çıkartabiliceğinizi hiç düşünmemiştim kastım eğer görevse bu ben bunları eksik etmiyorum manasında söyledim..herneyse yorumunuz için tşkkür ederim farklı b bakış açısı olmuş dikkate alıcam elbette ama 7 ayda adamı çıldırtmışsınız tarzı bi ithamı kabul etmiyorum tabiki..

aslında arkadaşta haklı olabilir...bi arkadaşımda aynen bu şekilde ilişkilere sahipti.ikiside yakın arkadaşlarımdı.kızı tanımasam cidden oğlan gaddar derdim.ama kadın hep ben yapıyorum mükemmelim havalarında.çocuk eşini dövdü bile düşünün ne kadar gerildiğini.kaç defa taktik değiştir yardımcı ol ana dediysemde nafile.taktik değiştirdiğinde eşide mükemmelleşti.kendinizede bi göz atın.varsa sıkıntı kendinizle çözmeye başlayıp, eşinizle devam edin.mutluluklar dilerim ...

şunu anlamakta güçlük çekiyorum ben hiç ben mükemmelim dedim mi bayanlar bu yorumun sebebi nedir? tamamını okuyun lütfen ben eşime bu tarz yaklaşmıyorum ki.herneyse tşkrler yorum ve iyi dilekleriniz için..

Sadece üzüldüğümü belirtmek isterim ...

Sanırım eşiniz, çocukluundan itibaren sorunlu bir ailede yetişmiş gibi geldi bana.ciddi bi yardım belki hizaya getirebilir.onun dışında sizin uğraşlarınız boşa çıkar.ve bu tip insanlarda yardım almayı reddeder genelde.ben kadın olduğumhalde bende sinirli bi ailede yetiştim ve felaket sinirliydim.erkek olsaydım eşinizden beter bile olabilirdim.bi gün psikiyatriste götürdü annem zorla.sebep öss idi.derken kişisel sorunlara el attık.ilaçta kullandım.şuanda eskiye nazar çok çok sakinim.ara ara esiyo ama tahammülüm arttı herşeye karşı ... dilerim eşinizide ikna edebilir ve bu seviyeye getirebilirsiniz.ve maalesef ki doğacak oğlunuz için çok sıkıntılı dönemler olabilir :( Allah yardımcınız olsun ...

evet okadar haklısınızkiiii kesinlikle bi yol bulmam gerekiyo götürebilmek için..sizin adınıza sevndim bende çok sakin yüksek sesle bile seslenilmeyen bi ailede büyüdüm belki oyüzden şimdi bu konuda sıkıntı çekiyorum bi türlü anlamıyorum bi türlü anlaşamıyorum..

üzülmeni istemem hatta bu tarz şeyleri okuyunca kendi hayatınıda değiştirmenide sadece biraz daha temkinli davranman gerektiğini öğrenebilirsin belki.. yoksa evlilik mükemmel bişey tabi doğru insansa her 2 tarafda..

anlıyorum ama ins. allah kmseye böle bi dert vermez. seninkide bian önce düzelir inş yaa :50:

:53::53::53:

Dir dir yapmis olsa bile sonucta 5 aylik hamile bir bayan!!!

Zehir olsa yutulur! Kaldiki dir dirlik birsey anlatmamis arkadas...

Koklasa koklasa anlasacak degil yaaa tabikide rahatsiz oldugu seyleri konusarak dile getirecek.

Konusacagina esi gibi evi yiksaymis demi? :20:

kendi bilir şekerim,ben sadece fikrimi belirtmiştim.

Canim ilk önce hamileligin hayirli olsun, saglikli bir bebek dogurman dilegi ile bende nacizane yorum yapmak istiyorum.
Evlilik dizilerdeki gibi ne yazikki laylaylom olmuyor hele o ilk 2 sene hic olmuyor, bana burda birisi yok ben hic problem yasamadim dese bile inanmam cünkü her evlenen ama her evlenen ilk iki sene sonra ancak evliligini oturtabiliyor ( bu gercektende en pozitif olanlari, ki daha uzun sürelerde var....)
Bence sizi yoran herseyin daha oturmamasi ve simdide gelecek olan bebegin sorumlulugu..sininde isyerinde mutlu olmamasi...
Esine destek ol, belliki buna ihtiyaci var yoksa öyle kimse bosuna hasta olmaz alerjik belirtiler göstermez, gecmi olsun bu arada.

Bence her zaman ne olursa olsun, herseyin iyi tarafindan bakip, belki bebek dogduktan sonra belki esininde degismesi ve umutla herseye baglanmasi.
Biraz daha sabirli ol bakalim belki, Insallah, sizin araniza katilacak olan bu yeni birey ( hayirlisiyla ) herseyi güzellestirecek.
Ama kimseye hemen hamile olmasini tavsiye etmem cünkü cok büyük sorumluluk, ilk önce evlilik oturur sonrada hamile kalinir, seninki biraz erken olmus, yinede hayirlisi...
Ben bile ilk iki sene evlilige alisamamistim, birden kurallar, birden mesuliyet, yani zor isler öyle romanlardaki gibi romantik olmuyor malesef, kac kere kavga etmistik ya o giderdi evden ya ben, yani cuuukkkk diye oturan evlilik görmedim daha. Simdide gülüyoruz o hallerimize, o baska...
Normalide bu zaten, cünkü birden bir evi paylasiyorsun bir insanla, hemen güllük güllistanlik olmasi masallar gibi olur, alice harikalar diyarinda...gibi..
Birde o hamile halinle nasil 20 kisi misafir kabul ediyorsun, bravo vallahi ben bu halimle yapamam degil 20, 10 kisi bile cok gelir bana.
Bence ilk önce hamileliginin son aylarini dikkatli ve saglikli gecirmene bak, Insallah hersey yolunda olur bebek geldikten sonra...
Mutluluklar diliyorum canim.

şunu anlamakta güçlük çekiyorum ben hiç ben mükemmelim dedim mi bayanlar bu yorumun sebebi nedir? tamamını okuyun lütfen ben eşime bu tarz yaklaşmıyorum ki.herneyse tşkrler yorum ve iyi dilekleriniz için..
canım farkındaysan sen mükemmelim havalardasın diye net birşey yazmadım.varsa böyle bi sıkıntı çözüme kendinizden başlayın yazdım.tamamınıda okumak isterdim ama vaktim yok maalesef...
evet okadar haklısınızkiiii kesinlikle bi yol bulmam gerekiyo götürebilmek için..sizin adınıza sevndim bende çok sakin yüksek sesle bile seslenilmeyen bi ailede büyüdüm belki oyüzden şimdi bu konuda sıkıntı çekiyorum bi türlü anlamıyorum bi türlü anlaşamıyorum..

kültür çatısmasının en yoğun biçimi demekki sizin ilişkinizdeki yönlendirici.dilerim ikna edebilir, çözümede tez vakitte kavuşabilrisniz... ama anlamadığım bişey var ki bu adam durduk yerde mi böyle deliriyor ? nelerden etkilenip bu hale geliyor ? ona göre yardımcı olmaya çalışalım belki vardır yaşantımızda bu tarz kişiler ...

Back