• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oynatmaya az kaldı kayınvalideciğim...

geldimgidiyorum

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2013
34
3
18
34
Balıkesir
mrb hanımlar biraz uzun olacak ama anlayın istiyorum. ben zor şartlar altında yoklukla büyüdüm ama çok şükür okudum ve mesleğimi yapıyorum. tam rahat edip mutlu olma zamanım gelmişken eşim ve ailesi ile tanıştım. tanıştığım ilk günden itibaren annesi benden hiç hoşlanmadı fazlasıyla hissettim bu yüzden düğüne kadar ki törenler ve adetler hep baştan savma yapıldı ama ailem bunları hiç konu etmedi.. eşimin annesi bütün özel gün ve anlarımı kötü hatırlamam için elinden geleni yaptı fakat öyle ustaydı ki eşim hepsinin iyi niyet olduğunu düşündü. 6 yıllık evliyim ve bir bebeğim var. aynı şehirde yaşamıyoruz ama uzun süre kaldığımız oluyor. kayınvalidem yıllardır beni beğenmediğini her lafında hissettiriyor ve sürekli imalı bakış tonlama laf sokma arasında geçip gidiyor ziyaretlerim. son zamanlarda olaya görümcelerim ve kayınpederimde dahil oldu onlarda sürekli laf sokuyorlar. oysa gerçekten becerikli sessiz oturmasını kalmasını bilen hatta eşim tarafta çalışan az bayandan biriyim. ama ne yazıkki çok güzel değilim başından beri bu durum mutsuz ediyor kayınvalidemi. onlara göre ailecek mükemmeller ve allahın bir lutfu oğluyla evlenmiş olmam. eşim iyi bir insan ama emin olun onun dışında ailecek hiç bir özellikleri yok beni bu kadar küçümseyecek. konuma gelecek olursak yıllardır bu tavır ve laf sokmalara bir şekilde dayandım eşim beni birkez bile savunmadı aşağılanmalarıma seyirci kaldı. bu yüzden çok sık tartıştık tabi. fakat doğumdan sonra loğusalıkla birlikte her lafları her sözleri batmaya başladı. hatta iki kez sinir krizi geçirdim seslerini duyunca evlerine gidince nefesim kesiliyor elim ayağım tutmuyor hatta intiharı bile düşündüm. eşimin ailesi tamamen takıntı haline geldi bende bir türlü atlatamıyorum galiba ilaç tedavisine ihtiyacım var. geceleri uyku bile uyuyamıyorum. evet eşimi büyütmüş emek harcamış olabilir ama benim üzerimde hiç bir hakkı olmayan bu kadının beni üzmesine dayanamıyorum artık. kendi çocuklarının kipriği düşse dünyası yıkılıyor ben hasta oldum ameliyat oldum umrunda olmadı. son birkaç hareketi artık sabrımı taşırdı bir kaç aydır arıyor açmıyorum eşimde istemiyorsan konuşma dedi. ne yapacağımı bilmiyorum onların haberi yok küstüğümden ama aylardır aramıyorum anlamamaları mümkün değil işlerine gelmiyor aramaya devam ediyorlar. çoğunu ifade edemedim çoğu insana göre de dert değilmiş gibi gelebilir ama yapamıyorum bayanlar kafayı yemek üzereyim minik bir bebeğim var eşim ailesinin yanında hiç destek olmuyor eve gelince haklısın diyor kendimi onların yanında kurtların ortasında kalmış kuzu gibi hissediyorum eşim sadece bakıyor. onlar için para kazanması eşine hizmet etmesi doğurduğu çocuğu onlara sunması gereken bakıcıdan ibaretim. eşim istediği kadar konuşsun gitsin ama ben artık tel konuşmak istemiyorum gittiğimde de mesafeli durup dönmek istiyorum nefsime ağır geliyor bu tavırlar

bu şekilde bir teklif sundunuz mu eşinize sen git ama ben gelmeyeyim diye ?
gerci bu seferde eşinizi yalnız göndermeniz tehlikeli olabilir

ne diyeyim bir kaç sakinlşetirici için yanlarına öyle gidin
ben de aynı oldugum için önerim yok malesef
allah yardımcınız olsun

eşiniz birazcık arkanızda olsaydı bu denli deprasyona girmezdiniz.eşinizi de anlamadım hem istersen görüşme diyor hemde anneleri durumu bilmiyor. demiyormu ki eşim sizinle artık görüşmek istemiyor diye .Ne bileyin anne oğul illaki telefonda olsun konuşurken bu sorun konuşulmuştur diye düşünüyorum

Adınıza çok üzüldüm. Allah evladınıza sağlık ve uzun ömür versin. Bence iyi bir kalaylamanın vakti gelmiş de geçiyor bile şunları. Her kadın güzeldir. Algınızı yönetmişler resmen. Siz bile güzel değilim diyorsunuz. Bakın eşiniz sizi beğenmiş evlenmiş. Şunlara ağzının payını verin. Kendinizi bu kadar yıpratmayın lütfen.

ama sen resmen varlık içinde yokluk çekiyosun. ki eminim çirkinlikle de alakası yok. ben sessizim yazdın ya aha da sebebi bu. mis gibi mesleğin var il değiştir acilen lütfen ama

bi kere kendini beğen önce..
her anne öyleymiş dünya güzelide olsan yakıştırmazlar oğluna. hepsi aynı.
ama sen kendini sev önce hazır eşinde istemiyorsan konuşma demiş konuşma sende..

eğer evine gelirlerse de açık açık anlat derdini en baştan.. öküz değillerse hatalarını anlarlar.

Özet geçebilecek birileri varsa naçizane yorumlarımı yapacağım.
:KK45:
konu sahibinin kayınvalidesi ve kayınpederi her fırsatta kendisine çirkin imasında bulunuyor
Onu beğenmediğini ima edip laf sokuyor.
eşi kendisini savunmuyor. Kendilerini üstün görüp konu sahibini aşağılıyor.

konu sahibinin kayınvalidesi ve kayınpederi her fırsatta kendisine çirkin imasında bulunuyor
Onu beğenmediğini ima edip laf sokuyor.
eşi kendisini savunmuyor. Kendilerini üstün görüp konu sahibini aşağılıyor.

Hay ağzına sağlık.

Efenim konu sahibinin eşi kendini üstün görüp konu sahibini beğenmiyorsa neden evlenmiş.

Bir de hep diyorum: bu adamları Noel Baba mı getirdi size? Nişanlılık döneminde falan hiç mi tanımadınız adamı?

Var gel yüzünü bile görmesen isteme günü görsen bir tek adamın giydiği elbiseden, saçını tarayış şeklinden, oturmasından, çay içmesinden, iki çift laf etmesinden genel bina belli olur.

Kızlarımız çok mu saf ki?

Özet geçebilecek birileri varsa naçizane yorumlarımı yapacağım.
:KK45:
konuyu anlamadınız mı ?
özet olarak ; konu sahibi oldukça zorluklarla buyumuş tam rahat edeceği sırada eşinin ailesi musallat olmuş
eşi ailesinin karısını ezmesine hakaret etmesine seyirci kalmış
ve konu sahibi bunalıma girmiş ileri derecede
görüştükleri zaman el ayak titreme geceleri uyuyamamaya kadar gitmiş çok vahim yani
iyice yıpratmışlar kadını
kv ile başlamış görümce ve kp ile devam etmiş eşinin ailseinden kimse konu sahibini sevmiyor begenmiyor
konu sahibinin iyice sinirlerini bozmuşlar kadın kendine ben çirkinim diyor o derece algısıını bozmuşlar
onlar kendilerine baksın!

konu sahibi de onlarla görüşmek istemiyorum diyor
bu kadar

Sağolun arkadaşlar bana karşı tavra alışmıştım aslında ama bebeğimi sahiplenip ben hiçbir şeyiymişim gibi davranmalarına hatta dokunmalarına bile katlanamıyorum zaten bana benziycek diye aklı çıkıyor kadının . İyileşirmiyim bilmiyorum ama ya kendime ya kayınvalideme zarar verecek gibi oluyorum onlar çocuğumlayken elimde değil

Canim anlattiklarina bakilacak olursa evet zor.Ama biraz da pasif kalmis gibisin.Yani kendinin farkindasın onların benden hic ustunluklerı yok ama yıne de beni hor görüyorlar diyebiliyorsun.Ancak sen de bu durumu ıcerledıkce ıcerlıyorsun ılac kullanmak ıntıhar etmek ne demek , burada aynı eşlerinin ailesiyle aynı evde oturup cesıt cesıt zülumleer gorenler var.Bence senın yapman gereken hani diyorsun ya ustaca hareket ediyor kaynanam.Sen de onları onların silahıyla vur.Öncelikle giyin kuşan süslen püslen git evlerine atıyorum bi oturmada, havanı bas orada da yalandan ortalıkta iki dolan bırak arkandan konuşuyorlarsa ya da o an laf sokuyorlarsa da maksat kocan şahit olsun.Sen boşu boşuna üzülüyorsun,kocana da onları kendi ailenden gibi gördüğünü sürekli olarak eski defterleri kapatmak istediğini ama k.validenin neden böyle davrandığına anlam veremediğini söyle.Neden sen kocanla bundan ötürü kötü olasın?Bir de böyle dene.

konuşmak istemiyorsan telde de

neden cevap vermiyorsun

kv ye kızdığında anında cevap ver

beğenmiyorsa da söyle sen beğenmiyorsun oğlun beğeniyor

bak çocuk bile yaptı nasıl yapılır bilirsin vs diye sok lafı

neden susup kızasın ki

ama bana şunu dedi bunu yaptıyı da boşverin unutun gitsinnn

umursamayın yedi kat el olarak görün onu

bir de kendi çocuğunun kirpiği önemli sen önemli değilsin bu bir gerçek neden buna üzülesin ki

yedi kat el iki taraf da birbirine kv hasta olsa üzülmem mesela beni alakadar etmez

Canimmmmm yapacagin şey belli. Sen de onları begenme. Her şeylerine hata bul. Alttan gül. Küçümser şekilde bak. Senden değerli degiller sonuçta.

ilerde bu zamanlarını hatırlayınca ne aptalmışım diyeceksin.çünkü saçma sapan ne dediğini bilmeyen cadı bi kv için değmezmiş diyeceksin. Kv in yaptığı çok ayıp ve terbiyesizce, Allah ın yarattığı kul için çirkin diye laf söylemek kimin haddine.Siz çirkin değilsiniz onun kalbi içi çirkin.böyle biri için üzülmek, hele ki kendini depresyona sokma nedir.ben olsam inadına daha mutlu olurdum, onunla mesafe koyarak iyi yapmışsınız, ama bir daha size laf sokunca aynen cevabı yapıştırın ve artık üzülmeyi lütfen bırakın, sizi bu kadar etkiliyorsa eşiniz gitsin ailesine ziyarete.
kendinizi ve çocuğunuzu düşünün , aynı şeyleri kafaya takarark sadece kendinize zarar verirsiniz.artık bunları düşüneceğinize sevdiğiniz şeyleri yapın, kocanız ailesini korursa ağzının payını verin.bakın göreceksiniz, siz altta kalmadıkça dişli oldukça herkes sizi nasıl kaile alacak.Ne yazıkki iyi olmak , susmak bu zamanda para etmiyor.toplayın kendinizi biran önce

Gercekten neden bukadar kv büyütüyosunuz size ne yapabilir korkunuz mu var?
Gercrkten üzülüyorum
Brnimde basımda kv vardı dinsizin hakkından imansız gelir diyerekten hic ezilmedim ustune keyif cattım
Onlar sizi üzecegine siz üzün laf sokun vs

Neden bu kadar hanımefendiyi kafanıza takıyorsunuz? Bu yaşa kadar bu şekilde gelmiş siz değil de bir başkası olsa ona da aynı şeyleri yapacaktı. Sizden kaynaklı değil kişiliği öyle oluşmuş. Siz ilginizi evladınıza ve kocanıza yoğunlaştırın varsın konuşsun hatta onu görmemezlikten gelin... Kimsenin sizi üzmeye hakkı yok

Mesafeni koy, telefonla bile görüşme, kocanı kendine çek , eve gelince eşine hiç onların adını anma , sen hiç kk okumuyormusun, kV sorunu yaşıyanlaŕın paylaşımını , Nasıl bir aile butür kV cahiller hıç mi oğullarını düşünmüýorlar bu gelin oğlumun burnundan getirir diye

Back