• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oylesine hatira ve dusuncelerim

denizkyz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2014
68
9
86
34
İstanbul
Benim ailem annem kardesim ve ben birde teyzem var. Babam ise 21 senedir yok 5 yasindayken bosandilar... babam alkolikti cunku... onu en son 11 yasimda gordum sonra hic gelmedi tamamen kayboldu kimse bilmiyor nerde oldugunu. Ozlemiyorum onu fazla cunku o bir yabanci gibi bana hic huyunu suyunu bilmiyorum o da oyle bilmiyor bizi neyi sevip sevmedigimizi. Agliyorum ama ara sira onu dusunursem bilmiyorum niye agliyorum... belki boyle olmasaydi hersey diye

Annem cok guclu kadin ve cok iyi bir insan kadin hem anne hem baba oldu bize... kimseden yardim istemeden bizi buyuttu... Elinden gelsede gelmesede insanlara yardim eder herzaman cok anlayisli bir insan... onu tum kalbimle seviyorum...

Kardesim benden bir bucuk yas kucuk cok naarin ve cok guzel bir kiz boyu benden uzun biraz... onu goren herkez Artist ol diyolar... ama o oyle seyleri sevmiyor

Teyzem ... hicbir zaman evlenmemis evcil bir insan cok durust ve namuslu kadin... annem calisirken o ilgilendi bizimle guzel seyleri ogreti hep ne kadar kizissak ta onunla birbirimizi seviyoruz.. Annemle babam ayrilali onunla birlikte yasiyoruz...

Ben - ben kendimi anlatmam istemiyorum belki...

Ilk once teyzemin evinde yasadik kasabada sonra annem baskentten arsa satin aldi oraya ev kurmak icin tasindik... bizim bir bufemiz vardi kucuk bir bakkal gibi onu isletir ekmegimizi kazanirdik... Sehire tasininca o bakkali ben ile kardesim isletiyorduk o zaman ben 4 sinifi bitirmistim ilk okulun yaz tatiliydi. Tum yaz boyu bakkalda durduk satis yaptik. Bakkaldaki mal bitince ben Toptancilara giderdim iki elime iki kocaman cantayla mal getirirdim. Annem bana guveniyordu. Evimiz yoktu daha insaat edemedik cunku paramiz yoktu yeterli derecede. kiralarda oturduk hep o yillar. Hatirliyorum bir odalik kiralik evde oturduk uzunu 3 metre genisligi 4 metre olan... ama mutlu ve huzurluyduk biz. O kadar cok sey alirdimki toptanci pazardan kaldiramiyordum bazen kaldirincada yuremiyordum bazen :-) iyi insanlar vardi ama heo yardim eder beni dolmusa bindirirlerdi... Bakkala gelen musteriler ile oyle muhabet ederdim ki cok buyuk bir insanmisim gb :-D onlarda bana guler ve cikolata limonata ismarlardi bense onlari alir ve tekrar yerine koyar satardim :-D bazen bakiyorum cok guzel arabayla musteriler gelince fiyatlari daha yuksek soyler cebime boyle para indirirdim :-D

Hep evimizi insa etsek gelirimiz artsa annem hastalanmasa diye dusunurdum. Annemin goz kirpislarina bakinca hep icim yanardi acirdim ona. Hep onun istedigi gb olmaya hep onu mutlu etmek icin cabalardim o kucuk yasimda. Hicbirseyden ve hickimseden kormazdim. Tum yaz boyu bakkalda durur pazara gider mal getirirdim. Bir ara yazin karpus sattik. Kardesimi bakkalda bende biraz yakinda olan caddenin kenarinda karpuslarimi kavunlarimi piramit seklinde dizerek basima kocaman funes sapkasi giyerek satis yapiyordum. Cok karpus kavun sattik o yaz iyi para kazandik biraz evin insaatina basladik. Yeni okula gidecektim o yil. Artik kendimi bir sehirli kiz hisettim baskentte okuyacagim icin :-D cok mutlu oldum buna. Hep bakkalda genelde ben dururdum annem beni overdi iyi satis yapiyorsun diye. Bir kere dayimin evine gitmistim ilk okuldaki evraklarimi almak icin o gun kardesimle benden bir yas buyuk olan kuzenim hep oyun oynamis iyi satis yapmamislar ben geldigimde annem bna onlari sikayet etmisti :-) Eylul geldi catti biz yeni okula gitcez diye heyejanliydik baya guzel guzel canta giyisi ayakabi almistik. 3 Eylul okula gittim yeni sinif ogretmenim ve sinif arkadaslarimla tanistim. Acikcasi hicbirisi hosuma gitmedi. Ukala bir genc kizdi sinif ogretmeni bizi asalamktan zevk aliyor gibiydi... sinifta bir kiz varmis herkesi evirip ceviriyormus istedigi gibi... Beni ve diger yeni gelen kizlari kendi arkadas cevresine katmadi boldu. Umrumda degildi acikcasi bu :-) Beden egitim.dersinde ogretmen yoktu geziniyoduk oylecik hepimiz... sonra o kiz aramizdaki bir kizi cagirdi ve biseyler dedi... ben.meraklandim ne oldi diye tabi. Yanimiza gelince de sordum yok birsey diyor ben dayattim sonra soyliyor arkadas demis ki hepiniz yeni geldiniz ve bolunuyorsunuz ve aranizdaki bir kizi hic konusturmuyorsunuz ne hadinize demis o konusturmadigimiz ki da sakin sessiz sus pus kizdi bz nasil konusturalim ayrica ona ne degilmi??? bende yuksek sesle bunlari soyledim o kizda sinirlendi ve bana dogru kosarak geldi ve dovmek icin eliyle vurmaya basladi tabi bende bos durmuyoruk ikimiz yaka paca olduk anladiginiz :-) bunlari bide ilk gun yasiyorum... Neyse ayirdilar bizi oyle sinirlendim ki o kizdaki bu terbiyesizlige ve nefret ettim o kizdan. O olaydan sonra o kiz bana hicbir zaman bulasmadi benim fikirlerime hicbir zamn karsi cikmadi o olaydan sonra... o kizla sinif ogretmenimiz canim cicimlerdi bn diyordum bu beni ne zaman kotuleyecek diye sinif ogretmenimizle olan rehberlik saatlerinde... Ama kiz bunu hic yapmadi taaki benim hasta olup okula gelmedigim gune kadar... Iyilestim geldim ogretmen beni kaldirdi diyor ne kadar kotu tavirlar sergilemissin sen diyor Anladiiimkii o kiz ben yokken anca cesaret etmis beni sikayet etmeye ahahaha :-D Oh icimden korkuyon demi benden dedim kendimle gurur duydum o an. Ogretmenede anlattim soyledim savundum kendimi o da birsey demedi otur dedi sadece :-D

Sinifin en zeki ve caliskan kizi ben ve benim arkadasimdi. O kizda iyiydi ama sonra erkeklerle takilinca birakti dersleri. Simdi diyorum erken degilmiydi o yasta sevgili edinmek ya :-)

Ogleden sonra okula gidiyordum o yuzden hergun sabah kalkip bakkala giderdim orda oglene kadar durur derse giderdim dersten sonra tekrar bakkalda dururdum saat ta 9-10 a kadar. yada sabah kalkip Toptanci pazarina gider mal alirdim... ozelikle kisin syk syk pazara giderdim annem hastalaniyordu cok cunku. Terli terli saftim kaymis bir sekilde gelirdim pazardan sonra hemen okula giderdim dinlenmeden okuldan sonra bakkala giderdim tekrar. Aksam annem gelince onunla uzun uzun sohbet ederdik ona masaj yapar okuldaki seyleri anlatir guldururdum onu. Gece eve giderken korkuyordum hicbir dua filanda bilmiyordum o zamnlar sadece her adimda bismillah cekiyordum oyle yapinca seytanlar bana dokunamaz yolda diye dusunuyordum :-D Bismillah bismillah bismillah diye giderdim eve kadar :-)

Annemse bakkalda uyuyordu hirsiz falan gelmesin diye. Bizde o bir odali kiramizda uyuyorduk.

Hayalim sadece evimizin bitmesi okulda iyi not almak ve bakkalda iyi satis olsundu o zamanlar. Ama bir hayalim vardi... Yurt disina gidip universite okumak ... dunyaca unlu bir moda tasarimcisi olmak istiyordum. Gelecekte kim olmak istiyorsun diye kompozisyonda hep bunu yazardim zaten

Bugunluk bu kadar yarin tekrar yazicam.... Guzel gunleri hatirlayip yazmam beni mutlu etti :-) umarim okuyanlari sykmamisimdir :-)

çok güzel yazmışsın, devam edecek misin? okumak çok keyifliydi... gözümlde canlandı anlattıkların.

Son düzenleme:
Ben de begendim. Hikaye okur gibi. Devam edersen okurum. Anlatimin guzel.

Back