• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öyle çaresizim ki

Örkök nosol çoloşmoz?! Bak hele ev hanımlarıyla dolu foruma.kadın çalışmadığı gibi erkek de çalışmayabilir.sorun şu ki eşiniz,toplumun ona dayattığı (yukarıda dediğim gibi evi erkek geçindirir türünden) kalıplar nedeniyle kendini kötü hissediyor.
Para beklentisiyle bağdaştırmayaçcağı bir öneri sunsanız? Mesela bir hobi kursuna katılsın, örneğin fotoğraf seviyorsa var bunun grupları hem sanalda hem gerçekte biraraya geliyorlar filan.veya memleketine gitsin gezsin gelsin.biraz sosyalleşince ve iş bul iş bul baskısından uzaklaşınca kendine gelecektir.en azından iş aramaya başlayabilecek kadar morali düzelir.
Ev sorumlulukları verin diyeceğim ama şu an bu psikolojide olan bir adama ev işi yap deseniz “bi de etek giyeyim mi?eve para getirmedik diye karı mıyım lan ben” patlaması yaşanabilir.siz çok iyi ve destekçi bir eşsiniz,bu dönemi atlatacaksınız eminim beraber.eşiniz de o zaman ailenizin gönlünü alsın
Annemin çok üzüldüğünü söylediğimde ben bişey yapmadım annene kalkıp gittim daha kötü olmayalım diye deyip geçiştiriyor.gönlünü al dıyorum ne alıcam dıyor. Bı sure sonra gıderız yıne ama onlar bana yapıyor onlar benı adam yerıne koymuyor dıyor. En basit örneği ilk gün gece gittik 2,5gıbı herkes uyumuştu annem bizim yataklarımızı getrımıs odaya kanepenın biri zor acılıyor onu acamamıs bırımızın yatagını yapmıs dıgerımızın de esyalarını getırmıs yatmıs.gece bı geldık tek kısının yatagının yapıldıgını görünce aha kalk gıdıyrz benım adam yerıne koymuyorlar bu nedemek dıye basladı oysa bılıyor o kanepe cok zor acılıyor.dedım ya annem acamamıstır ya da vardır ıllakı bı acıklamsı neden böle düşünüyorsun dedım halde bıle yok ona kasti yapıldıgını dusunuyor ertesı sabah annem acamadım dedıgınde bıle babanı uyandırsaydı o zaman ya da ıkısını de yapmasaydı dedı 😔hıcbırsekılde kendı anladıgından vazgecmıyor

Annemin çok üzüldüğünü söylediğimde ben bişey yapmadım annene kalkıp gittim daha kötü olmayalım diye deyip geçiştiriyor.gönlünü al dıyorum ne alıcam dıyor. Bı sure sonra gıderız yıne ama onlar bana yapıyor onlar benı adam yerıne koymuyor dıyor. En basit örneği ilk gün gece gittik 2,5gıbı herkes uyumuştu annem bizim yataklarımızı getrımıs odaya kanepenın biri zor acılıyor onu acamamıs bırımızın yatagını yapmıs dıgerımızın de esyalarını getırmıs yatmıs.gece bı geldık tek kısının yatagının yapıldıgını görünce aha kalk gıdıyrz benım adam yerıne koymuyorlar bu nedemek dıye basladı oysa bılıyor o kanepe cok zor acılıyor.dedım ya annem acamamıstır ya da vardır ıllakı bı acıklamsı neden böle düşünüyorsun dedım halde bıle yok ona kasti yapıldıgını dusunuyor ertesı sabah annem acamadım dedıgınde bıle babanı uyandırsaydı o zaman ya da ıkısını de yapmasaydı dedı 😔hıcbırsekılde kendı anladıgından vazgecmıyor
Dediğim gibi o kendini suçladığı için peşinen savunmaya geçiyordur kimse birşey demezken bile.özellikle sizin ana babanız “kızımızı sana verdik nasıl geçindirmezsin” diyecek korkusuyla onlara gardını almıştır. Halbuki ne güzel aileniz hoşgörülü düzgün insanlarmış

Eşiniz biraz abartmamış mı sizce de? Yardım alalım diyorsunuz yanaşmıyor, kendi kendine toparlanamıyor, ikibuçuk yıl geçmiş evin tüm yükü omuzlarınızda olduğu gibi birde inanılmaz kaprislerle uğraşıyorsunuz.Eğer yardım almayacak ve kendini toparlamayacaksa nereye kadar idare edeceksiniz?Realite diye de bir şey var.eşiniz çalışmazsa çocuk istediğinizi söylüyorsunuz nasıl çocuk sahibi olabilirsiniz? Doğanın kanunu bu, evrim böyle işlemiş, çocuk sahibi olabilmek için kadının yardıma ihtiyacı var.Fiziksel olarak daha güçsüz olmamızın nedenlerinden biride bu zaten.Karnınızda bebeği taşıyıp doğurup bakabilmeniz için en azından bir süre yardıma ihtiyacımız olması.

Nasıl olsa bulamam diyerek hiçbir şeye çaba sarf etmemek hemde bunca uzun bir süre biraz abartılı görünüyor.

Çok zor bir durum sizi çok iyi anlıyorum.
EMDR terapisini araştırın mutlaka.kendisinin istemesi lazım.
Siz bu durumu nereye kadar cekecesiniz? Ya gidecek ya bitecek bunu görmesi lazım.
O gitmese bile siz gidin terapiye bu yaşananlar sizi de çok yipratmistir biraz kendinize gelirsiniz.

Çok zor bir durum sizi çok iyi anlıyorum.
EMDR terapisini araştırın mutlaka.kendisinin istemesi lazım.
Siz bu durumu nereye kadar cekecesiniz? Ya gidecek ya bitecek bunu görmesi lazım.
O gitmese bile siz gidin terapiye bu yaşananlar sizi de çok yipratmistir biraz kendinize gelirsiniz.
Emdr terapisi mi ilk kez duyuyorum aslında bugün bir hayli psikolog arayışındaydım. Gerçekten hiç iyi değilim bende tavsiyelerinize çok ihtiyacım var

Emdr terapisi mi ilk kez duyuyorum aslında bugün bir hayli psikolog arayışındaydım. Gerçekten hiç iyi değilim bende tavsiyelerinize çok ihtiyacım var
İnternetten araştırın , aradığınız psikologlara da sorun yapıyor musunuz diye.
Barış Muslu'nun beynine format at diye bir kitabı var emdr'ye benziyor kullandığı metod. Yaparken okurken çok saçma geliyor ama inanın işe yarıyor.

Eşimle birbirimizi çok severek evlendik ama sorunlar arasından boğuşarak.ailem onu istemedi mesleğinden ve farklı şehirlerde yaşamamızdan dolayı gel zaman git zaman derken nıkah yaptık ve ailelerde bir şekilde ikna edildi. Sonrasında herşey öyle güzeldi ki . Eşim ailemi sevdi ailem eşimi çok sevdi sadece onlara uzak bir şehirdeydik tek sıkıntımız buydu.Derken bu süreçte eşim işini kaybetti haksızlığa uğrayarak ve psikolojik olarak ikimizde çok yıprandık .ailemin olduğu şehire taşındık orda yaşamaya başladık.ama eşim bu süreçte eskisi gibi olmadı .çabuk sinirlenen çok alıngan ve herşeyi yanlış anlayan bir adam oldu. Ailemin her cümlesinden farklı anlamlar çıkarmaya başladı.hayatta onlara saygısızlık yapmayan adam artık bagırır cagırır oldu onlara. Bense öyle bir haldeyim ki artık bir yandan eşim bir yandan aileme onu savunmaktan bitap düştüm.bu bayram beraber dısarı cıkalım dedı esım aılemı ıkna ettı ve cıktık . Cay sohbet derken eşimin işiyle yaşadığı sıkıntıya geldi konu ve eşim birden parladı annem kinaye için değil bilmediği bir noktayı sorunca bir anda sinirlendi ve ve bizi orda bırakıp gitti .arkasından telefonu kapatmıs.annem babam ve ben napacağımızı sasırdık sokak sokak aradık derken buldum onu saymaya basladı ve sonrasında zar zor eve gitmeye ikna ettim. Ve tartıstık gece boyu beni istemedi aileme saymadıgı laf kalmadı.öyle zoruma gitti ki. Anneme olan hassaslığımı bildiği halde aldırmadı.saydı döktü ve yemin bile ettiğim halde yanlıs anladıgına ıkna edemedım .hep bu sekılde artık hep yanlıs anlıyor benı aılemı hatta bazen kendı aılesını bıle.2,5yıldır hem calısyorum hem evde çalısyrm gecemı gündüzümü calısmya ev gecındırmeye ayırıyorum sırf o üzülmesin diye.git çalış diyemıyorum bile hemen azarlıyor psikolojisi için calıs en azından iyi gelır demem bıle suc oluyor. Ama aılemın yanında cekıp gıtmesı böyle davranması benı tak noktasına getırdı.ayrılmak isteddim ilkkez ondan ama kendı secımım oldugu ıcın aıleme yuzum yok hem de ıcım de ona dayanamayan bı sevgı var . Ama bu sekılde de yapamıyoruz kedı köpek gıbı kavga edıyoruz sürekli. Ne yapacagımı sasırdım .düşünemez oldum yasadıklarımız ayrı bir dert zaten
İş bulunca hepsi geçecek inanın, aslen ağırına gidiyordur sizin ev geçindirmeniz inanın ondandır bu delirmeler. Size değil kendine kızıyordur. Yaptığı hoş değil tabii ki ama seviyorsanız sabredin bu konuyu açmamaya çalışın derim. Bakın benim eşim alman, 10 sene o baktı bize. Sora bi ara yurtdışına taşınınca iş durumunda sorunlar oldu hersey belirsizdi ve bana abuk sabuk konuşmaya ezmeye başlamıştı beni,farkında bile değildi. İş durumu biraz düzelince o tavırlar azaldı. Ben iş bulunca daha bi gerilmişti , ilk kez evi 50-50 geçindiriyorduk ve hissettim ki rahatsız bu durumdan. Bu cinsel hayatımıza bile yansımıştı, amasonra iş durumu tamamen düzelip benim iki katımı kazanmaya başlayınca herşey tekrar düzeldi. Artık çocuk bakımınada evişine de yardım ediyor, benle de normal. Bir erkeği iş durumu acaip etkiliyor

Ya eminim anneniz kötü niyetli değildir ancak bence ailenize eşinizin işiyle ilgili herhangi bir sohbet acmamalari soru sormamalari gerektiğini söyleyin. Eğer bunu anlamiyorlarsa bir araya getirmeyin onları. Eşiniz su anlamda haklı, aileniz erkek adam nasıl çalışmaz kafasıyla hareket ediyordur ( hepimizin ailesi öyle hareket ediyor). Belli ki eşiniz toplumsal normlara baş kaldirabilen bir adam değil. Emin olun babaniz ıssız kalsaydı ve kayınvalidesi aynısını sorsaydi o da annenize dünyayı dar ederdi. Bu olayın bir tarafı.
Bir diğer tarafı, çalısmamak zor bir durum. Para kazanmamak zor bir durum. Günümüzde ıssız ve parasız insanın kendini var etmesi, toplumsallasmasi ve sosyalleşmesi çok cok zor. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz belli ki, ama elinizden gelmeyen çok şey var. Ve bunlar katlanarak önünüze cikiyorlarz daha da çıkacaklar.
Çok fazla alternatifiniz yok bana sorarsanız, ailenizi aklamaya çalışmayın. Evinize gidin. Çok yakın, eşinizin de sevdiği arkadaşlarınizla vakit geçirin. Onsuz da vakit geçirerek yaşadığınız sürecin normal olduğunu ona gösterin.
Ya da bosanin.

O iş bitmişse başka iş olur hadi 6 ay tutsun yasını 2.5 sene nedir? Tamamen nazlanmış kusura bakmayın ama hem birşeyler yapmayıp hemde oturup dertlenen adama sevgi beslemezdim ben. Bazı şeylerin arkasına sığınıyor bu şekilde daha işine geliyor ben söyleyeyim. Hem millete söv hemde arkandan koşulsun ne ala memleket
Bence eşi 15 temmuz dalgasıyla işsiz kalmış. Nedenini açıklayamasam da öyle hissettim.

Eşiniz fetöden dolayı işsiz kaldı sanırım yazdıklarınız o kadar tanıdık ki çok yakın bir tanıdığımın eşide aynı anlattığınız gibi ve ben artık bulunduğu durumu kullandığını düşünmeye başladım siz zaten elinizden geleni yapıyorsunuz olanların sorumlusuymuşsunuz gibi acısını sizden çıkartmaya hakkı yok ..ailenize olan hırsı da aileniz malum partiyi destekliyorsa ondandır sanki aileniz attı işten dediğim gibi çok tanıdık olaylar ayrılın diyemiyorum ama iyi bi silkeleyin bağırın çağırın bunaldığınızı yorulduğunuzu artık tahammül edemediğinizi söyleyin iş konusunda a101 bim gibi fabrika gibi yerlerde çalışabiliyolar o konuda taviz vermeyin millet yevmiyeyle çalışıp ailesine bakmaya çalışıyor iş yok vermezler bulamam demek işin kolayına kaçmaktan başka bişi değil dediğim gibi ortada bi mağduriyet varsa oda sizden başkası değil 2.5 yıl uzun bir süre artık toparlanmasının zamanı gelmişte geçmiş bile

İş bulunca hepsi geçecek inanın, aslen ağırına gidiyordur sizin ev geçindirmeniz inanın ondandır bu delirmeler. Size değil kendine kızıyordur. Yaptığı hoş değil tabii ki ama seviyorsanız sabredin bu konuyu açmamaya çalışın derim. Bakın benim eşim alman, 10 sene o baktı bize. Sora bi ara yurtdışına taşınınca iş durumunda sorunlar oldu hersey belirsizdi ve bana abuk sabuk konuşmaya ezmeye başlamıştı beni,farkında bile değildi. İş durumu biraz düzelince o tavırlar azaldı. Ben iş bulunca daha bi gerilmişti , ilk kez evi 50-50 geçindiriyorduk ve hissettim ki rahatsız bu durumdan. Bu cinsel hayatımıza bile yansımıştı, amasonra iş durumu tamamen düzelip benim iki katımı kazanmaya başlayınca herşey tekrar düzeldi. Artık çocuk bakımınada evişine de yardım ediyor, benle de normal. Bir erkeği iş durumu acaip etkiliyor
Kesinlikle size katılıyorum sadece bir iş durumundan dolayı bu derece değişmiş olmasına çok üzülüyorum.karıncayı bile incitmeyen insanın beni aileni inciticek hale gelebilmesini rüyamda görsem inanmazdım yoksa.ki her zaman eşim böyle bir dönem geçirene kadar kendi ailesinden bile daha çok düşerdi bizimkilere ilgilenirdi. Benzer ya da yakın durumu yasamıs olanlar daha iyi anlayabiliyor beni yoksa ayrılmak bosanmak evet cok kolay ama sonrası düşündürücü .birlikte olmak ıcın verılen onca emegını görünce düşününce eşimin kötü oluyorum .ona ulşabılmenın eskısı gıbı olabılmenın yollarını arıyorum

İnternetten araştırın , aradığınız psikologlara da sorun yapıyor musunuz diye.
Barış Muslu'nun beynine format at diye bir kitabı var emdr'ye benziyor kullandığı metod. Yaparken okurken çok saçma geliyor ama inanın işe yarıyor.
Çok teşekkür ederim

Örkök nosol çoloşmoz?! Bak hele ev hanımlarıyla dolu foruma.kadın çalışmadığı gibi erkek de çalışmayabilir.sorun şu ki eşiniz,toplumun ona dayattığı (yukarıda dediğim gibi evi erkek geçindirir türünden) kalıplar nedeniyle kendini kötü hissediyor.
Para beklentisiyle bağdaştırmayaçcağı bir öneri sunsanız? Mesela bir hobi kursuna katılsın, örneğin fotoğraf seviyorsa var bunun grupları hem sanalda hem gerçekte biraraya geliyorlar filan.veya memleketine gitsin gezsin gelsin.biraz sosyalleşince ve iş bul iş bul baskısından uzaklaşınca kendine gelecektir.en azından iş aramaya başlayabilecek kadar morali düzelir.
Ev sorumlulukları verin diyeceğim ama şu an bu psikolojide olan bir adama ev işi yap deseniz “bi de etek giyeyim mi?eve para getirmedik diye karı mıyım lan ben” patlaması yaşanabilir.siz çok iyi ve destekçi bir eşsiniz,bu dönemi atlatacaksınız eminim beraber.eşiniz de o zaman ailenizin gönlünü alsın
Örkek değil kadında zor durumdayken evde iki buçuk sene yatmaz
Üstüne kadın Örkek işten eve geldiği zaman tüm ev işlerini örkeğe bırakmaz
Bir de kaprisi nazı tribini çektirmeye çalışmaz yapıyorsa o kadından da boşanılır
Örkekkkk olduğu için kimseyi çekmek zorunda değiliz

O kadar zamandır çalışmıyor ve sen fazlasıyla fedakarlık yaptığın halde davranışları bu şekilde mi? Kendini harcatma..

Onun uğradığı haksızlık karşısında bi de ben uzmemeyeyim diye diye sanırım esinize fazla taviz vermissiniz ve o da sevginizi de iyi niyetinizi de kullanmış. Ben olsam ben de aynısını yapardım emin olun birine ne kadar kizarsam kizayim zor durumdaysa o durumdan kurtulmasını beklerim tepki göstermek icin. Yalnız şöyle birşey var ailem söz konusu olunca zor durumda falan demem beter ol derim. Ne demek babanı kaldirsaydin yatağı o yapsaydı? Bence çok bunalmış sizi de fazlasıyla bunaltmis. Biraz ayrı kalın tatlı tatlı söyleyin ailesinin yanına gidip biraz kafasını toplasin. Yoksa daha çok üzecek sizi

aileme laf sayan adama adam demem. koca hic demem
evde yatan adami 3/ 4 ay bakarim, sonrasi keyfidir adam olmaya davet ederim gene.
mevzu da adam yok bana gore.
kendini ezdirdikce ezilceksin sende. ya rest cek duzelsin ya da katlan hayat senin.

Baslarlar onun psikolojisine. Senin psikolojin ne olucak Bence hemen bi ise girip ise yaradigini hatirlamaya ihtiyacı var. Benimde esim issiz durdu bi sure ve rahatlik rahatlığı getiriyo. Bence resti cek kendine gelsin. Herkes kendi vazifesini ustlensin sabahtan aksama kadar calisip para getirmekle sorumlu olan kisi esiniz. Rolleri degismeyin sonra disiliginizden ve sizi siz yapan herseyden uzaklasirsiniz. Emin olun siz uzulmesin diye cabaladikca esiniz daha kaprisli ve simarik hale gelicek.kendinize bunu yapmayin ciddi ciddi konuşun madem gecinecek kadar para kazaniyosunuz 2 kisiye degil kendinizi gecindirin esinizede yol verin

Onun bu durumuna üzülüyorum çünkü istemeden yaptığını düşünüyorum acısını çıkarmak gibi çünkü. Belki de haklısınız bilmiyorum içimdeki bu duygu sevgiden mi neden ? Ama o bu durumdayken ona kötülük mü yapmış olurum rest cekersem dıye de vıcdan yapıyorum
gayet isteyerek yapiyor. ailece pesimden gelseler belki bende yapardim.
sanki bana kanserin son evresinde de psikolojisi bozukmus. o kilif uydurmus sizinde inanmak isinize gelmis. bu adama verdiginiz degerin uctebirini kendinize verseniz su duruma asla dusmezsiniz.
ailenizde bi acayip, "bas git kizimin sirtinda yasiyosun bi de habire bagiriyosun tenya "deseler mecbur suscak kocan.
buhayatta tek haksizliga ugrayan o degil.
hicbir haksizliga ugrayan, otekilere bagirip cagiramaz.
siz bu adami duzeltemezsinz onu soyleyim. sizde o potansiyel yok.
fakat bosayamazsiniz da.
cekeceksiniz.
kolay gelsin.

Elinde olmamak nedir ? Bu kadar idare edip alttaalmak zor olsa gerek . Siz alttan aldıkça eşinize iyi gelmeyecek ve üzgünüm ki bir yerden patlak verecek. Bu zamana kadar idare etme ile düzelen ilişki yüzdelerini biliyoruz
Allah kolaylık versin .

Back