1_ Kv tüm bunları bilerek yaptığına göre zerre umurunda değilsiniz. Rahatsız ettiğini öğrenince mahçup olacağına annenizi arayıp tartışması ve devamında bunu yapmaya devam etmesi aynen ısrarla böyle yapmaya devam edeceğim demektir. Ki böyle bir kadınla konuşarak, imada bulunarak filan başa çıkamazsınız üzgünüm
2_ Konuyu halletmeniz gereken kişi eşiniz. Ben böyle bir evlilik istemiyorum'u iyice anlatacaksını." Çocuğum kimsesiz değil, ona sahip çıkması ve endilelenmesi gereken sizden önce benim. Benim çocuğum benim evimde kalacak ki yeniden bir aile olalım. O sizin ikinci dereceden yakınınız, bırakacaksınız ki yeniden aile olalım. Babası ölmedi bu çocuğun, kimsesizmiş gibi kapışmanıza gerek yok. Özlediğiniz zaman söylersiniz biz getirir götürürüz. Bu şekilde bizim de bir hayatımız planlarımız olamıyor sayenizde yeter artık "diyecek. Ve demekle kalmayıp uygulayacak!
Yapamıyorum diye, bu onların saygısızlığı diye, mecburuz bu duruma diye bir şey yok! Bunları söylediğinde neden evlendin derler adama!
3_ Bebeğe mandalina emdirmek nedir. Neden ve nasıl izin veriyorsunuz böyle bir duruma. Koşup elinden alıp tepki gösterin." Dr izin vermeden süt /mama her ne ile besleniyorsa başka bir şey vermiyoruz, lütfen, o eskidendi, artık öyle beslenmiyor bebekler. " deyip alıp götürün odanıza ve ciddi şekilde surat yapın filan.
4_ Eğer bu şekilde devam etmek istemiyorsanız eşinizin manipülasyon cümlelerine ve bu sorumsuz yanıtlarına odaklanmayın. Madem gitmeyi düşünüyorsunuz oturup iyice konuşun tekrar anlatın kavga etmeden. Ve bu gitmeyi ciddi bir düşünme, değerlendirme ve kararlar almak için yaptığınızı belirtin. Hatta cesaretiniz varsa bu şekilde sürdüremeyeceğinizi, kendisinin de ciddi şekilde düşünmesi gerektiğini söyleyin
Ve "ben seninle iki çocuğumuzla mutlu olmak için bu evliliği yaptım. Ailen ve sen buna izin vermiyorsunuz. Böyle olmaz "diyerek son noktayı koyun ki kızının sorun olmadığı iyice yer etsin aklına
5_ Gittiğinizde sıcak ve ilgili konuşmayın. Sessiz ve düşünceli olun telefonlarda. Çok ciddi bir sorun olarak algılasın ki çözüm bulsun. Ve dönüş zamanınız olup olmadığını bilmesin tabi
Uzun oldu ama zor bir durumdasınız ve bu durumu böyle giderse tüm hayatınıza yayacaklar belli ki. Tüm bunlara cesaret edebilirseniz belki durumun ciddiyetini algılar beyefendi
Aksi takdirde onlar benim ailem, o onların saygısızlığı, iki kavga ederiz geçer gider aynen devam diye diye sürdürecek bu durumu besbelli