- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #16.781
canım cok sevindim adına ve umut oldun bana da aynı zamanda, inşaallah sıkıntılarını tez zamanda atlatır, saglıkla bebeğini kucagına alırsın
Merhaba ilkah, benimde son regl tarihim 12 mayıs ve normalde 32 günde regl oluyorum ama son zamanlarda düzenim çok bozuk bu ay yine gecikti ama içimde herzamanki gibi bir umut var :)
Şu an 4 yakınım hamile ve onlarda sık sık konuştuğum için genel belirtilerini paylaşmak istedim. 2 yakınımda daha regli 5-6 gün gecikmişken başını kaldıramıyorlardı devamlı uyku halindelerdi. Ama aynı belirtiyi diğer 2 yakınım yaşamadı. Mide bulantısı baş dönmesi sadece birinde 1. aydan sonra başladı. Göğüs şişliği ve hassasiyeti genelde ilk günlerde başlıyor ama bir yakınımda adeti 1 hafta geçtikten sonra başladı. Hepsinde sürekli bir kasık ağrısı vardı ilk günlerinde . Aslında batma olarak tarif ediyorlar bel ağrısı da oluyor tıpkı regl döneminin başındaymışsın gibi.
Senin belirtiler nasıl? Normalde kaç günde regl oluyorsun?
İnşallah hayırlısı olur.
canm cok sevındım bende mayısta yasadgm kımyasl gebelıgımde okadar zor gunler gecrdıkkı esımle uzuntu dolu gunler hele dusuk olms tutunamams beebgn denıldgnde olup olup dırılmek bu ay dayne gecktı reglm ve ben yne sankı kımyasal yasayackmısım gbı korku doluyum mayıs 13 dusuk yaptgm tarıh ve halen reglı olmadım banada dua et olurmu yne aynı saylerı yasamak ıstemıyrm rabbım senı ve beebgnı korusn canm kucagnada almayı nasıp etsn ınsallhTeşekkür ederim canım...Darısı tüm bekleyenlere, isteyenlere...
Benim hikayem aslında geçtiğimiz Eylül ayında başladı...2seneden fazla bir süredir evliydik,korunmayı bıraktık...Daha doğrusu eşim bıraktı
Yani biraz eşimin isteği ve hatta kendi başına verdiği bir kararla,biraz da tesadüfen oldu...Madem öyle artık zamanıdır dedim ben de hiç aklımda olmamasına rağmen...
Ama gerçekten hakkımızda hayırlısıymış, çok da iyi etmiş...Çünkü ben bu işlerin bu kadar zor olduğunu, zamana ihtiyacımız olduğunu bilmiyordum, hiç bilincinde değildim....
Bir süre bilinçsizce,ama Ekim ayı itibariyle de ovulasyon testi, takvim yöntemi, ateş ölçme yöntemi gibi yöntemler uygulayarak denedik...Bu forumda en ince detayına kadar tartışıyor, fikir alıyor veriyor, yerli yabancı kaynaklardan elime ne geçerse okuyor, araştırıyordum.Zaman geçiyor ama olmuyordu bir türlü...Bu süre zarfında arkadaşlarım birbir hamile kalıyor, hamile olanlar doğum yapıyor ve benim ruhumu gitgide bir telaş kaplıyordu...
Aralık ayıydı doktora gidip jinekolojik muayene oldum, kistim, miyomum vesaire bir sıkıntım yoktu.Smear testim sorunsuzdu.Bir de adetin 3. günü gel hormonlarına bakalım dedi.Kafam rahatlamıştı, nasılsa regl olunca gider hormon testlerimi de yaptırır,bir sıkıntı varsa tedavi olurum düşüncesiyle rahatladım...Gün saymayı bıraktım...Ocak ayının başında reglim gecikti...İdrar testleri negatifti dayanamadım kan testi yaptırdım bhcg 5,76 çıktı...İki günde bir tekrarlar 25,40-34,50....Sürünerek yükselen bir bhcg...10 günden fazla geciken regl...Bu kadar gecikmeyle insanlar kese görüyorlardı bence ne artış vardı doğru düzgün, ne de regl geliyordu...Dış gebelik şüphesi bununla birlikte geldi...Ultrasonlar, muayeneler, korkulu bekleyiş....Nihayet bhcg 18'e geriledi 7 Ocak 2011 gecesi, 10 gün süren bir düşük süreci neticesinde bebeğimi kaybettim...Teşhis netti: Biyokimyasal gebelik...
Sonrasında adet düzenim bozuldu...36-37 günlere çıktı...Her seferinde acaba hamilemiyim şüphesi, ya kimyasalsa diye kan verememe durumu, acaba bebeğim olmuyormu benim endişesine eklenen regl düzenim neden bozuldu tedirginliği....
Sonunda düşükten sonraki hormon tahlillerimi yaptırdım temizdi, eşimin spermiyogramında da sorun çıkmadı....
Kilo ver diyordu doktorum...İstersen gel yumurtlama uyarıcı ilaçlara başlayalım....
Ben zaten takıntılı bir tiptim, tedavi sürecine hemen girişmek bana iyi gelmeyecekti, bunu biliyordum...Bu sırada 7 ay olmuştu korunmayı bırakalı...
Tüp bebek merkezlerini araştırmaya başladım...Bir sene dolduğunda hiç aşılama denemeden direkt tüp bebek tedavisine başlamak istiyordum...Aşağı yukarı Bahçeci Kliniğine karar verdim....Etrafımdaki arkadaşlarımın çoğu hamile veya yeni doğum yapmıştı, savunma mekanizması ile hepsinden uzaklaştım, hassas, agresif, sinirli bir insan oldum. Psikolojim bozulmuştu. Destek almaya da karar verdim...
Bu arada adet düzenim yerine gelsin diye doğal kürler de denemeye başladım...Adet düzenimi yerine yetirecek, sonrasında hipnoterapi ile psikolojik destek alacak ve sonrada tüp bebek denemelerine başlayacaktım...
Bu amaçla ilk önce bal tarçın çörek otu kürü yaptım...Hem lezzetliydi hem de bana şifa olacağına çok inandım...Yumurtlamamı,dolayısıyla adetimi düzene sokacaktı.Hormon testlerim sorun yok diyordu ama ortada geciken 31-32 günlerden 37leri bulan bir adet süresi vardı....Hormon testi sorun yok dese de yumurtlayamadığımı düşünüyordum artık...
BTÇ kürü yaptığım ay 33 günde adet gördüm mutluluğum tarif edilemezdi...Doktorum da kist vs.yok diyordu...Adet gördüğünde gel ilaca başlayalım dedi...
Bir dönem de soğan kürünü deneyen arkadaşım geldi aklıma..PCOS olmasına,eşinde de morfoloji bozukluğu olmasına rağmen hamileydi..."Acaba?" dedim..."Ben de denesem mi?" Ne çıkar dedim ve denemeye karar verdim. Maksadım adetimin düzene girmesiydi, hamileliği artık rafa kaldırmıştım....
Kürü uyguladım. Bu arada gün saymıyordum, ilişkiden sonra yatmıyordum bile...Ve ine reglim gecikti! Soğan suyu da işe yaramadı derken, bir akşam karnım ağrıdı,belim ağrıdı regl olacak gibi....Ama sabaha kadar bekledim gelen yoktu...Şüphelendim...Çünkü benim ağrım geldiği andan 1-2 saat içinde reglim başlardı....Asla bir gün öncesi başlaması gibi bir durum olmazdı kendimi tanıyordum...
Ama kan testi yapmaya da korkuyordum...Hep kimyasaldaki gibi düşük çıkacak korkusunu taşıyordum....
Ve nihayet 26 Mayısı 27 Mayısa bağlayan gece, eşimin doğum gününde, idrar testi yaptım ve silik bir çizgi çıktı...Şaşkındım...Çünkü yüksek olmalıydı ki değer idrara çıkmıştı...İdrar test kitini,müstakbel bebeğimizin ağzından bir mektupla birlikte eşime doğum günü hediyesi olarak verdim...Çok mutluyduk, rüyada gibiydik...Tüp bebek araştırırken, umudumuz yitme noktasındayken, hem de eşimin doğum gününde bu bir mucize olmalıydı...
Ve eşimin ısrarları sonucunda kan testi yaptırdık...136,40 çıkmıştı....SAT'a göre olması gerekenden düşüktü...2 gün snra tekrarladık 255,60...Tam ikiye katlamamıştı ve kabus yine başladı....Şüphe: dış gebelik. Ve bu kez ultrasonda da doktoru şüphelendiren bir materyal vardı yumurtalıkta...Tüm yumurtalığını sarmış dedi...Derhal detaylı usg istendi...Artık emindim,dış gebelik o da değilse yumurtalığımı sarmış bir kist/tümör vs. birşey vardı...Rabbimden gelene razıydım...Detaylı transvajinal usg'ye girdim....
Dış gebelik yok dendi....Ama iki adet kistik alan, lezyonlar ve bozulmuş kese! Nasıl yani, nasıl bozulmuş kese! o ne demekti! Gebeliğin var evet ama sağlıksız dedi radyolog, kese bozuluyor, takip edilmen gerek, düşük yapacaksın muhtemelen! Ağlayarak çıktım usg odasından.Eşim boynu bükük beni bekliyordu....
İşte o anda aklına bir fikir geldi.Biz neden başka bir kadın doğumcuya gitmiyoruz ve usg raporunu göstermiyoruz ki. Umutsuzca gittik...
İşte orda bize güneş doğd arkadaşlar...Rabbim herkese nasip etsin...O doktor hanımdan Rabbim razı olsun...Dedi ki "Bozulmuş kese demek için çok erken, sen hiç üzülme, hemen düşük ilaçlarına başlıyoruz, kendini yormayacaksın, dinleneceksin, 4 Haziranda bana geleceksin ve biz senin keseni göreceğiz.Hiç korkma,sen düşük yapmayacaksın."
İlaçlarımı içtim, kendime dikkat ettim...4 Haziranda Rabbimin izni ve lutfuyla idrara sıkışık olmama rağmen, hem de karından ultrasonla kesemizi gördük...Ve tam 12 gün sonra, dün, 16 Haziran perşembe günü,Rabbim o en güzel musikiyi, kalp atışlarını da lutfetti bu aciz kuluna...
Ksemin yanında bir kanama alanı var, risk var benim için....Ama olsun, dinleneceğim....Başaracağız bunu bebeğimle, inanıyorum...Rabbim bizi hep kolladı yine yar ve yardımcımız olacak....
Biraz uzun oldu kızlar affedin ama, benim gibi umutsuz, takıntılı, kendini üzen yoran arkadaşlara örnek olsun istedim...Herşeyin bir zamanı var...rabbim çok büyük ve bizi bizden daha çok kollar....İşte bu benim hikayem....
Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun...
canm cok sevındım bende mayısta yasadgm kımyasl gebelıgımde okadar zor gunler gecrdıkkı esımle uzuntu dolu gunler hele dusuk olms tutunamams beebgn denıldgnde olup olup dırılmek bu ay dayne gecktı reglm ve ben yne sankı kımyasal yasayackmısım gbı korku doluyum mayıs 13 dusuk yaptgm tarıh ve halen reglı olmadım banada dua et olurmu yne aynı saylerı yasamak ıstemıyrm rabbım senı ve beebgnı korusn canm kucagnada almayı nasıp etsn ınsallh
Amin canım inşallah. Rabbim sana ve tüm dileyenlere yaşatsın bu mutluluğu, kucaklarımıza sağlıkla alalım inşallah.
Kimyasaldan sonra yaşadığın üzüntü ve tedirginliği anlıyorum canım. Sonrasında insan hep korkuyor değer düşük çıkacak diye Ama Rabbimin biçtiği bir zaman var, önüne kimse geçemiyor
Kalbin Hakka doğru olsun, başka bir şey düşünme, Rabbim verecek inşallah gönlünün muradını
Kimilerinin imtihanı böyle Kimileri daha regline günler varken öğreniyor gebe olduğunu, sorunsuz oluyor her şeyi Kimileri bekliyor korkuyla, hep tırnaklarıyla kazıyor
Rabbim ne dilerse o, biz kaderimizi yaşıyoruz .
İnşallah her şey güzel olacak Ben keseyi gördüğüm ana kadar umutlu değildim. Kürtaj olmaya hazırlıklı gittim, bak şimdi ne haldeyim. Çünkü Rabbimizden umut kesilmez.
Eski topiğimizde neler olmuş neler... Vefasızım biliyorum. Kendi derdime düşünce geçmişte abone olduğum bütün konuları unuttum. Sevgili bblau'cumun yazdıklarını okuyunca tüylerim diken diken oldu. Ne günler geçirdik bu topikte... Ovulasyon testlerini ilk aldığımda nasıl kullanacağımı, koyulaşan çizgileri nasıl yorumlayacağımı hep buradaki arkadaşlarım sayesinde öğrenmiştim... Hey gidi günler... Sanki hiç geçmeyecekti o günler, sanki her adet oluşumuzda buraya gelip ağlama duvarı gibi derdimizi dökecektik ve bu böyle sürüp gidecekti... Kaderde buraya 4aylık hamile olarak da yazmak varmış. :) Hamd olsun bugünleri yaşatan Rabbimize...
Ben ovulasyon testlerini kullanan, yumurtlama gününü hesaplayan arkadaşlara ufak bir iki tavsiye verebilirim. Ben 32 günde düzenli adet gören birisi olarak, yumurtlamadığım şüphesine hiç kapılmadım. Ateşimi ölçtüm, ovulasyon testi kullandım, ağrılarımı, akıntılarımı takip ettim. 16. ve 19. günler arasında yumurtluyordum bence. Doktora gittiğimde yumurta tembelliği (Pcos) olduğumu öğrendiğimde şok geçirdim. Ama bütün bu kendi kendime yaptığım takiplerin boşa gitmediğini Pcos olduğumuda öğrendim. Sonuçta bir şekilde Pcoslular da yumurtluyor ve bir şekilde hamile kalabiliyorlar. İmkansız bir hastalık değilmiş bunu anladım. Ya kullandığım ilacın ya da uyguladığım soğan kürünün, bir şeylerin vesilesiyle Şubat ayında hamile kaldım. Ben şuan iyi ki ateşimi ölçmüşüm diyorum, iyi ki ovulasyon testini kullanmışım. Normalde düzenli bir şekilde adetim biter bitmez ve diğer adetim başlayana kadar gün aşırı eşimle birlikte çalışmalara devam ediyorduk. Ama hamile kaldığım ay yumurtlama günümden önce ve sonra toplam 5 kez çalıştık ve ben hepsinde yatakta fazla durmadım, kalktım duşumu aldım. Normalde sabaha kadar sırt üstü yatmaya çalışıyordum. Hiç kendimi yormadım. Ateşimi ölçmeye devam ettim. Yumurtladığımı anladım. Hatta hamile olduğumu da ateşimden ve kasık ağrılarımdan anladım. Bence biraz zihninizi boşaltın, bu fikirden biraz uzaklaşın, her gece görev bilinciyle değil de canınız istediğinizde eşinizle birlikte olun. Rabbim dilerse zaten oluyor. Önceki aylarda kendimi o kadar yıprattığıma üzülüyorum doğrusu. Bu iş bizim elimizde olan bir iş değil. Allah dilerse 1 seferde tutuyor zaten. Benim Pcos olduğumu öğrendiğim ay, ben yumurtlamıyorum mu acaba dediğim ay hamile kalmam boşuna değil. O günlerde tek yaptığım bu hamilelik meselesinden biraz uzaklaşıp işi oluruna bırakmaktı. Sonunda da oldu... İnşallah herkes bu mutluluğu en kısa zamanda yaşar. Rabbim dileyen herkesin kucağını bebişlerle doldursun. Dua ile...
bugun kan testmı almaya gtcem hayırlısı olsun ınsallh dualarla hepımız anne olcagz rabbımın ıznıyle o herseyın en ıyısını bılendır olmamıssada vaktı var daha demekten baska caremz yok.rabbım tum ısteyen anne adaylarmıza hayırlısını versın.bırde bugun dınledım anne olursam uc yasın ı serıf okuyacam dye adakta bulunursanız allah cok cabuk kabul edyrmus kı ben bunu bılmeden gecen ay kı yasadgm gebelıkte yasın adak etmstm ve rabbm duamı kabul etmstı yasınlerı okumustm snrasn dada dusuk yaptım gercektn kolaylastryo arkadaslar sadece paylasmak ıstedım ısıne yaraycak arkadlarmz ıcın herseyn hayırlısı olsun.kan testı sonucumu alınca yazcam dua edın
cnm hoş geldin:)evet cnm bu testler yumurtladığın dönemi gösteriyor..yani hamile kalabileceğin en iyi günleri:)bir çok marka var cnm internette bakarsan sana uygun olanını seçersin:)bizimde 1yılı geçti cnm..merak etme burda bir sürü bebişimiz geldi seninkide gelir tez zamanda inşallah:)tabi benimkide
bugun kan testmı almaya gtcem hayırlısı olsun ınsallh dualarla hepımız anne olcagz rabbımın ıznıyle o herseyın en ıyısını bılendır olmamıssada vaktı var daha demekten baska caremz yok.rabbım tum ısteyen anne adaylarmıza hayırlısını versın.bırde bugun dınledım anne olursam uc yasın ı serıf okuyacam dye adakta bulunursanız allah cok cabuk kabul edyrmus kı ben bunu bılmeden gecen ay kı yasadgm gebelıkte yasın adak etmstm ve rabbm duamı kabul etmstı yasınlerı okumustm snrasn dada dusuk yaptım gercektn kolaylastryo arkadaslar sadece paylasmak ıstedım ısıne yaraycak arkadlarmz ıcın herseyn hayırlısı olsun.kan testı sonucumu alınca yazcam dua edın
geldım arkadaslar durmak yok yola devam gozuktu bana hamıle degılımsm doktor patadanak gebe degılsın dedı suratıma suratıma yaa uzuldum tabı ama dusukten sonra bu tur acı haberlere karsı daha bı guclu durabılmeyı de ogrendm sımdı elden sadece dua etmek gelıyo ınsallh bıgun bızde burada tecrubelerımızı arkadaslarmzla paylasabılırz herseyn hayırlısı dıyelım:2::2:
geldım arkadaslar durmak yok yola devam gozuktu bana hamıle degılımsm doktor patadanak gebe degılsın dedı suratıma suratıma yaa uzuldum tabı ama dusukten sonra bu tur acı haberlere karsı daha bı guclu durabılmeyı de ogrendm sımdı elden sadece dua etmek gelıyo ınsallh bıgun bızde burada tecrubelerımızı arkadaslarmzla paylasabılırz herseyn hayırlısı dıyelım:2::2:
olsun cnm üzülme hep beraber bekleriz burda bebişlerimizi...hayırlısı neyse öle olsun kaç çıkmış peki sonucun cnm?