Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

canım cok sevindim adına ve umut oldun bana da aynı zamanda, inşaallah sıkıntılarını tez zamanda atlatır, saglıkla bebeğini kucagına alırsın

İnşallah canım Rabbim tez zamanda sana da nasip etsin. Ufak tefek sorunlarım var ama çok şükür öyle büyük şeyler değil. Bebeğime ve tüm ana kuzularına Rabbim sağlık versin, hepsi sağlıkla doğsunlar, büyüsünler.

oncelıkle bıkac gundr gremedm takıp edemedm gec cvp verdm k.bkma ben gecen ay kımyasal gebelık yasadgmdan dolayımı nedır anlamadm en son 13 mayıst areglı oldm ve asırı bır gogs agrm sonra ara ara bel agrsı ve sbahta vucudum cok agırmıs gbı yataktn kalkıyorum gogsmde mavı damarlar belırgn ve sıs ole bulantı falan yok ama bılmıyorum kı bugun kan verdm yarn sonuclarnı alcam hayırlısı olsn teskkr edrm cvpladgn ıcın canm

canm cok sevındım bende mayısta yasadgm kımyasl gebelıgımde okadar zor gunler gecrdıkkı esımle uzuntu dolu gunler hele dusuk olms tutunamams beebgn denıldgnde olup olup dırılmek bu ay dayne gecktı reglm ve ben yne sankı kımyasal yasayackmısım gbı korku doluyum mayıs 13 dusuk yaptgm tarıh ve halen reglı olmadım banada dua et olurmu yne aynı saylerı yasamak ıstemıyrm rabbım senı ve beebgnı korusn canm kucagnada almayı nasıp etsn ınsallh

Amin canım inşallah. Rabbim sana ve tüm dileyenlere yaşatsın bu mutluluğu, kucaklarımıza sağlıkla alalım inşallah.
Kimyasaldan sonra yaşadığın üzüntü ve tedirginliği anlıyorum canım. Sonrasında insan hep korkuyor değer düşük çıkacak diye…Ama Rabbimin biçtiği bir zaman var, önüne kimse geçemiyor…
Kalbin Hakka doğru olsun, başka bir şey düşünme, Rabbim verecek inşallah gönlünün muradını…
Kimilerinin imtihanı böyle…Kimileri daha regline günler varken öğreniyor gebe olduğunu, sorunsuz oluyor her şeyi…Kimileri bekliyor korkuyla, hep tırnaklarıyla kazıyor…
Rabbim ne dilerse o, biz kaderimizi yaşıyoruz….
İnşallah her şey güzel olacak…Ben keseyi gördüğüm ana kadar umutlu değildim. Kürtaj olmaya hazırlıklı gittim, bak şimdi ne haldeyim. Çünkü Rabbimizden umut kesilmez.

Eski topiğimizde neler olmuş neler... Vefasızım biliyorum. Kendi derdime düşünce geçmişte abone olduğum bütün konuları unuttum. Sevgili bblau'cumun yazdıklarını okuyunca tüylerim diken diken oldu. Ne günler geçirdik bu topikte... Ovulasyon testlerini ilk aldığımda nasıl kullanacağımı, koyulaşan çizgileri nasıl yorumlayacağımı hep buradaki arkadaşlarım sayesinde öğrenmiştim... Hey gidi günler... Sanki hiç geçmeyecekti o günler, sanki her adet oluşumuzda buraya gelip ağlama duvarı gibi derdimizi dökecektik ve bu böyle sürüp gidecekti... Kaderde buraya 4aylık hamile olarak da yazmak varmış. :) Hamd olsun bugünleri yaşatan Rabbimize...

Ben ovulasyon testlerini kullanan, yumurtlama gününü hesaplayan arkadaşlara ufak bir iki tavsiye verebilirim. Ben 32 günde düzenli adet gören birisi olarak, yumurtlamadığım şüphesine hiç kapılmadım. Ateşimi ölçtüm, ovulasyon testi kullandım, ağrılarımı, akıntılarımı takip ettim. 16. ve 19. günler arasında yumurtluyordum bence. Doktora gittiğimde yumurta tembelliği (Pcos) olduğumu öğrendiğimde şok geçirdim. Ama bütün bu kendi kendime yaptığım takiplerin boşa gitmediğini Pcos olduğumuda öğrendim. Sonuçta bir şekilde Pcoslular da yumurtluyor ve bir şekilde hamile kalabiliyorlar. İmkansız bir hastalık değilmiş bunu anladım. Ya kullandığım ilacın ya da uyguladığım soğan kürünün, bir şeylerin vesilesiyle Şubat ayında hamile kaldım. Ben şuan iyi ki ateşimi ölçmüşüm diyorum, iyi ki ovulasyon testini kullanmışım. Normalde düzenli bir şekilde adetim biter bitmez ve diğer adetim başlayana kadar gün aşırı eşimle birlikte çalışmalara devam ediyorduk. Ama hamile kaldığım ay yumurtlama günümden önce ve sonra toplam 5 kez çalıştık ve ben hepsinde yatakta fazla durmadım, kalktım duşumu aldım. Normalde sabaha kadar sırt üstü yatmaya çalışıyordum. Hiç kendimi yormadım. Ateşimi ölçmeye devam ettim. Yumurtladığımı anladım. Hatta hamile olduğumu da ateşimden ve kasık ağrılarımdan anladım. Bence biraz zihninizi boşaltın, bu fikirden biraz uzaklaşın, her gece görev bilinciyle değil de canınız istediğinizde eşinizle birlikte olun. Rabbim dilerse zaten oluyor. Önceki aylarda kendimi o kadar yıprattığıma üzülüyorum doğrusu. Bu iş bizim elimizde olan bir iş değil. Allah dilerse 1 seferde tutuyor zaten. Benim Pcos olduğumu öğrendiğim ay, ben yumurtlamıyorum mu acaba dediğim ay hamile kalmam boşuna değil. O günlerde tek yaptığım bu hamilelik meselesinden biraz uzaklaşıp işi oluruna bırakmaktı. Sonunda da oldu... İnşallah herkes bu mutluluğu en kısa zamanda yaşar. Rabbim dileyen herkesin kucağını bebişlerle doldursun. Dua ile...

ınsan o korku ve uzuntuyle yasıyınca zannedyorkı bırdaha aynı seyler olcak umıtslıgı ve ıcsel uzuntusu buruklugu hc bıtmıyr.o kımyasalı yasamak ve bırde aılerelre gerı dusuk yaptm demek v.s olümden beter ama dua edyrm ınsallh rabbm gerı cevrmz bakalım bugn kan verdm yarn alcm sncları ama bı yanıp yok dyo bıyanımda kendını kandrma yne kımyasal falandr dyo allh yardmcmz olsun allah buyuk hıkmetınden sual olunmaz :2:

Evet Sevdebilgecim, bu topiki bir de bu şekilde ziyaret etmek varmış kaderde,hamdolsun. Çok duygulandım yazdıklarını okuduğumda...
Biz çok güzel, çok derin, çok incelikli ve çoğu zaman çok duygusal paylaşımlar yaptık bu topikte,Sevdebilgeyle,Belgiselle, diğer bir çok arkadaşımızla...
Hararetle testlerimizi,ateş tablolarımızı yorumladık...Bulduğumuz ekstrem bilgileri paylaştık...Yumurtlama zamanı nedir bilmezken,bir kadının bedeniyle alakalı bilmesi gereken her şeyi ve hatta fazlasını öğrendik…
İnandık,dua ettik,güçlü olmaya çalıştık...
Üçümüz de biyokimyasal gebelik geçirdik, düşük yaptık...Ben çok zor atlattım hem fiziksel olarak, hem ruhen, buradaki dostlarım desteklerini hiç esirgemediler...
Sevdebilge'nin gebeliğini ilk duyanlardanım, adetine 2 gün vardı, değeri 47 idi.Hiç unutmam, unutmayacağım, deli gibi sevinmiştik.Hamdolsun,Rabbim bebeğine sağlık versin.
Elbette burada okuduğumuz kadarıyla ne güçlükler yaşayanlar var, bizim hikayelerimizin belki sözü bile edilmez ama kendi maneviyatımız çerçevesinde bizler de zorlandık…
Sevdebilge iyi ki testleri yapmışım,ateşimi ölçmüşüm diyor…Ben ise pişmanım. Benim karakterime uymadığı için, bana iyi gelmeyeceğini anlayamadığım için, psikolojimin kaldırmadığını fark etmeme rağmen bunlarda ısrarcı olduğum için pişmanım…Bilmek güzel evet, ama bana bilmemek daha iyi geliyor. Bunu uygulamayı bu kadar geçe bıraktığım için pişmanım. Şu an aynaya baktığımda saçlarımda hatırı sayılır beyazlar var ve bu beyazlar süreci benim için kısaltmadı, emin olun….
Bize bir şeyler vesile oldu, belki soğan kürü, belki bal tarçın kürü, belki ilaçlar ama nihayetinde Rabbimin zamanını tayin etmesi ve “Ol” demesiyle şu an gebeyiz,Yüce Yaradan tamamına erdirsin inşallah…
Ama sanırım hemfikir olduğumuz ve ortak tecrübe ettiğimiz tek şey, kendimizi yıpratmamak, zihnimizi serbest bırakmak, işi biraz oluruna bırakmak. Lafın özü, stresten uzaklaşabilmek elden geldiğince…Biz yumurtlamıyorum herhalde dediğimiz ayda, tüp bebek merkezlerini araştırma noktasına geldiğimizde, artık ilişkiden sonra yatmaya bile gerek görmediğimiz bir zamanda hamile kaldık…Demek ki imkansız diye bir şey yok, bu işlerde genellemeler, kalıplaşmış kurallar, bilinen ezberler her zaman doğruyu yansıtmıyor.
Rabbimize güçlük yok yani arkadaşlar…
Yani gecenin en karanlık olduğu an, şafağın sökmeye en yakın olduğu andır…

Son düzenleme:
Canım bblau'cum evet art arda kimyasal gebelik yaşadık. Şimdi peş peşe hamile haberlerimiz geliyor. İnşallah Belgisel'in de güzel haberlerini alacağız. Rabbim hepimize sağlık versin, bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin. Zor günler geride kaldı. Hiç geçmeyecek gibi olan günler geride kaldı hamd olsun. Rabbim dilediği zaman dilediğine veriyor. Dünyadaki bütün kadınlar istedikleri ay hamile kalabilselerdi ne olurdu düşünmek bile istemiyorum. :) Demek ki herşeyin bir zamanı var. Sırası var. Zamanı gelen kucağına alıyor bebişini... Biz de birkaç aydır stresle beklediğimiz, zorlukları paylaştığımız günlerin ardından bebişlerimizden bahsedeceğiz inşallah. Rabbim bunu dileyen herkese nasip etsin. Duadan daha güzel bir ilaç yok. Dua ve sabır ile beklemek herşeyin ilacıymış. O vakitlerde pek anlayamamıştım, her adetimde biraz üzülüp biraz daha sonraki aya umut edip yola devam ediyordum. Buradaki bütün topikleri baştan sona okumuşumdur belki. Yıllar önce hamile kalamıyorum diyenlerin sonra hamilelik haberlerini ve sonra bebeklerini görüyordum. Diyordum benim yazdıklarımı okuyan da benim bebeğimi görür mü ki acaba diyordum. :) İnşallah o günler gelecek, sıra herkese geliyor ama bizim istediğimiz zamanda değil, Rabbimizin istediği zamanda... Çok şükür...

mrb arkadaşlar bende ilkdefa bu ay ovulasyon testi aldım bu ay 2.denemem olacak bebek için geçen ay çok sıkıntı yapmıştım 1 aayda 3 defa kan testi yapıp hamile olduğumu öğrenmeye çalıştım bu beni daha sıkıntıya soktu ve 52 günde adet oldum bu ay ovulason dönmeini hesaplamak zor olacağı için CORE marka test aldım ancak kafama bişey takıldı belki çok basit ama ben ilk defa yapacağım için heyecanlıyım bu idrar mak yazısının altındaki çizgiye kaadar mı olacak yoksa max yazısına kadar mı kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim inş bu ay bende güzel haberi alırım

bugun kan testmı almaya gtcem hayırlısı olsun ınsallh dualarla hepımız anne olcagz rabbımın ıznıyle o herseyın en ıyısını bılendır olmamıssada vaktı var daha demekten baska caremz yok.rabbım tum ısteyen anne adaylarmıza hayırlısını versın.bırde bugun dınledım anne olursam uc yasın ı serıf okuyacam dye adakta bulunursanız allah cok cabuk kabul edyrmus kı ben bunu bılmeden gecen ay kı yasadgm gebelıkte yasın adak etmstm ve rabbm duamı kabul etmstı yasınlerı okumustm snrasn dada dusuk yaptım gercektn kolaylastryo arkadaslar sadece paylasmak ıstedım ısıne yaraycak arkadlarmz ıcın herseyn hayırlısı olsun.kan testı sonucumu alınca yazcam dua edın

Mrb arkadaşlar bende sizleri okuyarak ovulasyn testi aldım.Bu ay 2.denememiz olacak adet süreleim çok değiştiği için bu ay yumurtlamayı tespit etmek istedim.Bende coretest aldım şuan kargoda.

hayırlısı olsun cnm bizleride haberdar et inşallah güzel haberlerle gelirsin:)

teşekkür ederim canım.ben araştırdım ama çok pahalı yai.ucuz olanları da var ama işte güven meselesi.arkadaşlar kullanmış sanırım anca o şekilde alırız.ama arkadaşında dediği gibi nasip bu işler.bir arkadaş vardı hem eşi hemde kendisi kontrollerinde hepsi normalde.dr de arkadaşıma sen bu olaya çok takmışssın biraz uzaklaş bu durumdan bak hemen hamile kalacaksın demişti.2 yıl çok ağladı çok uğraştılar.en sonunda pes etti artık olmuyacak die ve 3.ayda hamile klamıştı.sanırım bizde bu düşünceden uzaklaşmak zorunda kalacaz.ama işte insanız kayıtsızda kalamıyoruz.Allah hepimizin gönlüne göre versin inşl.bizde sonra bu topiğe bakıp güleriz belki mücadelemize.:)

inşaallah hakkında hayırlısı olur canım.dilediğin olur inşl.

geldım arkadaslar durmak yok yola devam gozuktu bana hamıle degılımsm doktor patadanak gebe degılsın dedı suratıma suratıma yaa uzuldum tabı ama dusukten sonra bu tur acı haberlere karsı daha bı guclu durabılmeyı de ogrendm sımdı elden sadece dua etmek gelıyo ınsallh bıgun bızde burada tecrubelerımızı arkadaslarmzla paylasabılırz herseyn hayırlısı dıyelım:2::2:

geldım arkadaslar durmak yok yola devam gozuktu bana hamıle degılımsm doktor patadanak gebe degılsın dedı suratıma suratıma yaa uzuldum tabı ama dusukten sonra bu tur acı haberlere karsı daha bı guclu durabılmeyı de ogrendm sımdı elden sadece dua etmek gelıyo ınsallh bıgun bızde burada tecrubelerımızı arkadaslarmzla paylasabılırz herseyn hayırlısı dıyelım:2::2:

olsun cnm üzülme hep beraber bekleriz burda bebişlerimizi...hayırlısı neyse öle olsun kaç çıkmış peki sonucun cnm?

demekki zamanı varmış canım.hayırlısı olsun inşaallah.Evet düşükten sonra nedense bu tarz olaylara daha bir soğukkanlı oluyorsun.yok diyorlarsa hıı tamam diyip çıkabiliyorz :)

olsun cnm üzülme hep beraber bekleriz burda bebişlerimizi...hayırlısı neyse öle olsun kaç çıkmış peki sonucun cnm?

saglık ocagnda yaptrdm adam bılgsra baktı lapadanak gbe dglsn dedı tamam dedm cıktm beynmden asagya kaynar su dokuldu sormadm da bsy caanm teskr ederm canm ya allh razı olsn ınsallh hepımız sevnrz guzel haberlrle ınsallh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…