Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Selam canım...Çok şükür iyiyiz....Kesinleşmeden birşey yazmak istemedim pek,Rabbimin izni ile hamileyim ben...Sanırım sen de hamilesin...Rabbim sağlıkla kucaklarımıza almak nasip etsin....
Keseyi ve kalp atışlarını duyduk, ufak tefek komplikasyonlarım, sıkıntılarım var ama düzelecek Allahın izniyle...Rabbim bağışlasın bebeğimi ve tüm isteyenlere,kalbinden tüm geçirenlere tez zamanda, aratmadan evlatlar versin...

cok sevındım allah kucagnada almayı nasıp etsın dua edın bızlerede buarada hamıle olan arkadslarmız bıraz tıyolar versın hamıs mı dgl mı dye tereddutte kalan arkadaslarmıza belırtılerı neydı nasıl bı surec gecırdıler falan dye.tum ısteyenlerede rabbm nasıp etsın hamıs kalan arkadslarda duyarlı olup paylasımlar yaparlarsa kendı adıma cok sevınırım :nazar::KK64::KK74:

Selam canım...Çok şükür iyiyiz....Kesinleşmeden birşey yazmak istemedim pek,Rabbimin izni ile hamileyim ben...Sanırım sen de hamilesin...Rabbim sağlıkla kucaklarımıza almak nasip etsin....
Keseyi ve kalp atışlarını duyduk, ufak tefek komplikasyonlarım, sıkıntılarım var ama düzelecek Allahın izniyle...Rabbim bağışlasın bebeğimi ve tüm isteyenlere,kalbinden tüm geçirenlere tez zamanda, aratmadan evlatlar versin...

canım tebrik ederim rabbim kucağına almayıda naip etsin inş. sağlıklaaa darısı başımıza

nihalcim çatlatma iğnesi oldunmu bana detayları yazarmısın
bnimde 4 cm çikolata kisti çıktı banada 3 ay çatlatma yapalım o arada olur ben inanıyorum olmazsa laroskopi dedi kapalı ameliyat lazerle kisti yakıyolar.
çok şaşırdım en son martta gitmiştim bişi yoktu o zaman demekki son 3 ayda oldu kist. neyse rabbim hayırlısını versin.
bu çatlatmayla klomende veriyrmu? birde göbektenmi yapıyor iğneyi canın acıyomu ??

Tebrik eden arkadaşlarımıza teşekkür ederim,Rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallah.
Sormak istediğiniz şeyler olursa tabii ki seve seve cevaplarım, özelden yada buradan sorarsanız elimden geldiğince...

Selam canım...Çok şükür iyiyiz....Kesinleşmeden biddrşey yazmak istemedim pek,Rabbimin izni ile hamileyim ben...Sanırım sen de hamilesin...Rabbim sağlıkla kucaklarımıza almak nasip etsin....

cnm çok tebrik ederim allah bebeğinide senide korusun:)darısı başımıza inşallah:)dua et bizlerede:)

cevap verdiğin için sağol canım
yani 24 den 30 kadar hergün çalışayımmı doğrumu anlamışım

Evet doğru canım...24 hazirandan 30 hazirana kadar...
Ben iki kez hamile kaldım ikisinde de gün saymadım.Ama reglim biter bitmez, diğer regle birkaç gün kalana kadar 1 ay boyunca gün aşırı ilişkide bulunmaya gayret ettim.Bu yöntem de olur...Bir de bilmem vesile oldu mu ama bir ay bal tarçın çörek otu kürü, ertesi ay da soğan kürü yaptım...Soğan kürü yaptığım ay hamile kaldım...

cnm çok tebrik ederim allah bebeğinide senide korusun:)darısı başımıza inşallah:)dua et bizlerede:)

Amin canım teşekkür ederim.Dualarımdasınız, özellikle şimdi senin de isminle dua ettim.Gebelerin duaları kabul olur derler, tez zamanda inşallah kucağın dolar canım...

nihalcim çatlatma iğnesi oldunmu bana detayları yazarmısın
bnimde 4 cm çikolata kisti çıktı banada 3 ay çatlatma yapalım o arada olur ben inanıyorum olmazsa laroskopi dedi kapalı ameliyat lazerle kisti yakıyolar.
çok şaşırdım en son martta gitmiştim bişi yoktu o zaman demekki son 3 ayda oldu kist. neyse rabbim hayırlısını versin.
bu çatlatmayla klomende veriyrmu? birde göbektenmi yapıyor iğneyi canın acıyomu ??

cnm hayırlısı olsun hiç takma kafana benin kız kardeşimin iki tane kisti vardı 1 tanesi çikolata kistiydi ama benden önce doğurdu şimdi 2 tane çocuğu var:)

cnm ben adetin 5.günü başladım günde 2 tane klomen aldım 12.gün kontrole gittim iki tane ii yumurta var dedi doktorum biri 13 diğer 11mm .14.gün tekrar çağırdı.yumurtalarım 19 ve 15 mm olmuş 19 olanı kaçırmayalım dedi ve o gün çatlatma iğnesi oldum koldan yaptılar ve inan bana hiç hisstemedim.sonrada 3 gün ilişki önerdi doktor .şimdi iğnemi olalı 5 gün oldu adet olmazsam test yapcam:)ilk seferinde biraz düşük olasılık ama inşallah tutar bebiş:)korkma cnm sen ben klomen kullanalım dediğinde doktorum panik oldum ama inan çok rahat başladım:)

Amin canım teşekkür ederim.Dualarımdasınız, özellikle şimdi senin de isminle dua ettim.Gebelerin duaları kabul olur derler, tez zamanda inşallah kucağın dolar canım...

amin cnm ya...inşallah allahım isteyen herekese nasip eder.cnm buarada anlatsana hikayeni girip bakan arkadaşlara umut olur tabi bizede:)
buarada bebişinin kalp atışlarınıda duymuşsun gözün aydın:)

cnm hayırlısı olsun hiç takma kafana benin kız kardeşimin iki tane kisti vardı 1 tanesi çikolata kistiydi ama benden önce doğurdu şimdi 2 tane çocuğu var:)

cnm ben adetin 5.günü başladım günde 2 tane klomen aldım 12.gün kontrole gittim iki tane ii yumurta var dedi doktorum biri 13 diğer 11mm .14.gün tekrar çağırdı.yumurtalarım 19 ve 15 mm olmuş 19 olanı kaçırmayalım dedi ve o gün çatlatma iğnesi oldum koldan yaptılar ve inan bana hiç hisstemedim.sonrada 3 gün ilişki önerdi doktor .şimdi iğnemi olalı 5 gün oldu adet olmazsam test yapcam:)ilk seferinde biraz düşük olasılık ama inşallah tutar bebiş:)korkma cnm sen ben klomen kullanalım dediğinde doktorum panik oldum ama inan çok rahat başladım:)

canım benimde hem sağda hem solda var :)) sağda önemsiz bi kist solda çikolata kisti
dr. adetin ikinci günü gel dedi klomenmi vericek napıcak bilmiorum hiç. bu arada çok rahatım sadece canım yanarmı diye korkuyorum :)))
30 haziran adetim başlıcak o zaman gidicem bende. muhtemelen 14 temmuz gibi çatlatma yapar banada ay ben 15 inden sonra tatile gidicem ya çakışmasa bari :)))
canım inş. adet olmazsında hamişsindir. ben 3 ay bu şekilde denicem

cok sevındım allah kucagnada almayı nasıp etsın dua edın bızlerede buarada hamıle olan arkadslarmız bıraz tıyolar versın hamıs mı dgl mı dye tereddutte kalan arkadaslarmıza belırtılerı neydı nasıl bı surec gecırdıler falan dye.tum ısteyenlerede rabbm nasıp etsın hamıs kalan arkadslarda duyarlı olup paylasımlar yaparlarsa kendı adıma cok sevınırım :nazar::KK64::KK74:

Merhaba ilkah, benimde son regl tarihim 12 mayıs ve normalde 32 günde regl oluyorum ama son zamanlarda düzenim çok bozuk bu ay yine gecikti ama içimde herzamanki gibi bir umut var :)

Şu an 4 yakınım hamile ve onlarda sık sık konuştuğum için genel belirtilerini paylaşmak istedim. 2 yakınımda daha regli 5-6 gün gecikmişken başını kaldıramıyorlardı devamlı uyku halindelerdi. Ama aynı belirtiyi diğer 2 yakınım yaşamadı. Mide bulantısı baş dönmesi sadece birinde 1. aydan sonra başladı. Göğüs şişliği ve hassasiyeti genelde ilk günlerde başlıyor ama bir yakınımda adeti 1 hafta geçtikten sonra başladı. Hepsinde sürekli bir kasık ağrısı vardı ilk günlerinde . Aslında batma olarak tarif ediyorlar bel ağrısı da oluyor tıpkı regl döneminin başındaymışsın gibi.

Senin belirtiler nasıl? Normalde kaç günde regl oluyorsun?

İnşallah hayırlısı olur.

amin cnm ya...inşallah allahım isteyen herekese nasip eder.cnm buarada anlatsana hikayeni girip bakan arkadaşlara umut olur tabi bizede:)
buarada bebişinin kalp atışlarınıda duymuşsun gözün aydın:)

Teşekkür ederim canım...Darısı tüm bekleyenlere, isteyenlere...
Benim hikayem aslında geçtiğimiz Eylül ayında başladı...2seneden fazla bir süredir evliydik,korunmayı bıraktık...Daha doğrusu eşim bıraktı :KK1:
Yani biraz eşimin isteği ve hatta kendi başına verdiği bir kararla,biraz da tesadüfen oldu...Madem öyle artık zamanıdır dedim ben de hiç aklımda olmamasına rağmen...
Ama gerçekten hakkımızda hayırlısıymış, çok da iyi etmiş...Çünkü ben bu işlerin bu kadar zor olduğunu, zamana ihtiyacımız olduğunu bilmiyordum, hiç bilincinde değildim....
Bir süre bilinçsizce,ama Ekim ayı itibariyle de ovulasyon testi, takvim yöntemi, ateş ölçme yöntemi gibi yöntemler uygulayarak denedik...Bu forumda en ince detayına kadar tartışıyor, fikir alıyor veriyor, yerli yabancı kaynaklardan elime ne geçerse okuyor, araştırıyordum.Zaman geçiyor ama olmuyordu bir türlü...Bu süre zarfında arkadaşlarım birbir hamile kalıyor, hamile olanlar doğum yapıyor ve benim ruhumu gitgide bir telaş kaplıyordu...
Aralık ayıydı doktora gidip jinekolojik muayene oldum, kistim, miyomum vesaire bir sıkıntım yoktu.Smear testim sorunsuzdu.Bir de adetin 3. günü gel hormonlarına bakalım dedi.Kafam rahatlamıştı, nasılsa regl olunca gider hormon testlerimi de yaptırır,bir sıkıntı varsa tedavi olurum düşüncesiyle rahatladım...Gün saymayı bıraktım...Ocak ayının başında reglim gecikti...İdrar testleri negatifti dayanamadım kan testi yaptırdım bhcg 5,76 çıktı...İki günde bir tekrarlar 25,40-34,50....Sürünerek yükselen bir bhcg...10 günden fazla geciken regl...Bu kadar gecikmeyle insanlar kese görüyorlardı bence ne artış vardı doğru düzgün, ne de regl geliyordu...Dış gebelik şüphesi bununla birlikte geldi...Ultrasonlar, muayeneler, korkulu bekleyiş....Nihayet bhcg 18'e geriledi 7 Ocak 2011 gecesi, 10 gün süren bir düşük süreci neticesinde bebeğimi kaybettim...Teşhis netti: Biyokimyasal gebelik...
Sonrasında adet düzenim bozuldu...36-37 günlere çıktı...Her seferinde acaba hamilemiyim şüphesi, ya kimyasalsa diye kan verememe durumu, acaba bebeğim olmuyormu benim endişesine eklenen regl düzenim neden bozuldu tedirginliği....
Sonunda düşükten sonraki hormon tahlillerimi yaptırdım temizdi, eşimin spermiyogramında da sorun çıkmadı....
Kilo ver diyordu doktorum...İstersen gel yumurtlama uyarıcı ilaçlara başlayalım....
Ben zaten takıntılı bir tiptim, tedavi sürecine hemen girişmek bana iyi gelmeyecekti, bunu biliyordum...Bu sırada 7 ay olmuştu korunmayı bırakalı...
Tüp bebek merkezlerini araştırmaya başladım...Bir sene dolduğunda hiç aşılama denemeden direkt tüp bebek tedavisine başlamak istiyordum...Aşağı yukarı Bahçeci Kliniğine karar verdim....Etrafımdaki arkadaşlarımın çoğu hamile veya yeni doğum yapmıştı, savunma mekanizması ile hepsinden uzaklaştım, hassas, agresif, sinirli bir insan oldum. Psikolojim bozulmuştu. Destek almaya da karar verdim...
Bu arada adet düzenim yerine gelsin diye doğal kürler de denemeye başladım...Adet düzenimi yerine yetirecek, sonrasında hipnoterapi ile psikolojik destek alacak ve sonrada tüp bebek denemelerine başlayacaktım...
Bu amaçla ilk önce bal tarçın çörek otu kürü yaptım...Hem lezzetliydi hem de bana şifa olacağına çok inandım...Yumurtlamamı,dolayısıyla adetimi düzene sokacaktı.Hormon testlerim sorun yok diyordu ama ortada geciken 31-32 günlerden 37leri bulan bir adet süresi vardı....Hormon testi sorun yok dese de yumurtlayamadığımı düşünüyordum artık...
BTÇ kürü yaptığım ay 33 günde adet gördüm mutluluğum tarif edilemezdi...Doktorum da kist vs.yok diyordu...Adet gördüğünde gel ilaca başlayalım dedi...
Bir dönem de soğan kürünü deneyen arkadaşım geldi aklıma..PCOS olmasına,eşinde de morfoloji bozukluğu olmasına rağmen hamileydi..."Acaba?" dedim..."Ben de denesem mi?" Ne çıkar dedim ve denemeye karar verdim. Maksadım adetimin düzene girmesiydi, hamileliği artık rafa kaldırmıştım....
Kürü uyguladım. Bu arada gün saymıyordum, ilişkiden sonra yatmıyordum bile...Ve ine reglim gecikti! Soğan suyu da işe yaramadı derken, bir akşam karnım ağrıdı,belim ağrıdı regl olacak gibi....Ama sabaha kadar bekledim gelen yoktu...Şüphelendim...Çünkü benim ağrım geldiği andan 1-2 saat içinde reglim başlardı....Asla bir gün öncesi başlaması gibi bir durum olmazdı kendimi tanıyordum...
Ama kan testi yapmaya da korkuyordum...Hep kimyasaldaki gibi düşük çıkacak korkusunu taşıyordum....
Ve nihayet 26 Mayısı 27 Mayısa bağlayan gece, eşimin doğum gününde, idrar testi yaptım ve silik bir çizgi çıktı...Şaşkındım...Çünkü yüksek olmalıydı ki değer idrara çıkmıştı...İdrar test kitini,müstakbel bebeğimizin ağzından bir mektupla birlikte eşime doğum günü hediyesi olarak verdim...Çok mutluyduk, rüyada gibiydik...Tüp bebek araştırırken, umudumuz yitme noktasındayken, hem de eşimin doğum gününde bu bir mucize olmalıydı...
Ve eşimin ısrarları sonucunda kan testi yaptırdık...136,40 çıkmıştı....SAT'a göre olması gerekenden düşüktü...2 gün snra tekrarladık 255,60...Tam ikiye katlamamıştı ve kabus yine başladı....Şüphe: dış gebelik. Ve bu kez ultrasonda da doktoru şüphelendiren bir materyal vardı yumurtalıkta...Tüm yumurtalığını sarmış dedi...Derhal detaylı usg istendi...Artık emindim,dış gebelik o da değilse yumurtalığımı sarmış bir kist/tümör vs. birşey vardı...Rabbimden gelene razıydım...Detaylı transvajinal usg'ye girdim....
Dış gebelik yok dendi....Ama iki adet kistik alan, lezyonlar ve bozulmuş kese! Nasıl yani, nasıl bozulmuş kese! o ne demekti! Gebeliğin var evet ama sağlıksız dedi radyolog, kese bozuluyor, takip edilmen gerek, düşük yapacaksın muhtemelen! Ağlayarak çıktım usg odasından.Eşim boynu bükük beni bekliyordu....
İşte o anda aklına bir fikir geldi.Biz neden başka bir kadın doğumcuya gitmiyoruz ve usg raporunu göstermiyoruz ki. Umutsuzca gittik...
İşte orda bize güneş doğd arkadaşlar...Rabbim herkese nasip etsin...O doktor hanımdan Rabbim razı olsun...Dedi ki "Bozulmuş kese demek için çok erken, sen hiç üzülme, hemen düşük ilaçlarına başlıyoruz, kendini yormayacaksın, dinleneceksin, 4 Haziranda bana geleceksin ve biz senin keseni göreceğiz.Hiç korkma,sen düşük yapmayacaksın."
İlaçlarımı içtim, kendime dikkat ettim...4 Haziranda Rabbimin izni ve lutfuyla idrara sıkışık olmama rağmen, hem de karından ultrasonla kesemizi gördük...Ve tam 12 gün sonra, dün, 16 Haziran perşembe günü,Rabbim o en güzel musikiyi, kalp atışlarını da lutfetti bu aciz kuluna...
Ksemin yanında bir kanama alanı var, risk var benim için....Ama olsun, dinleneceğim....Başaracağız bunu bebeğimle, inanıyorum...Rabbim bizi hep kolladı yine yar ve yardımcımız olacak....
Biraz uzun oldu kızlar affedin ama, benim gibi umutsuz, takıntılı, kendini üzen yoran arkadaşlara örnek olsun istedim...Herşeyin bir zamanı var...rabbim çok büyük ve bizi bizden daha çok kollar....İşte bu benim hikayem....
Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun...

Son düzenleme:

canım cok sevindim adına ve umut oldun bana da aynı zamanda, inşaallah sıkıntılarını tez zamanda atlatır, saglıkla bebeğini kucagına alırsın:nazar:

nihalcim olumlu düşünelim olumlu olsun canım lütfen, inşallah hayırlısıyla olacak inşallah.

cibel yok ortalıkta

ikah canım benim hiç belirtim olmadı ben kürtajdan sonra bir sürü sıkıntı çektim 9. ayda gebelik ortaya çıktı

bblau allah tamamına erdirsin kuzum çok sevindim.

ben dr gittim çok şükür allahıma ufak tefek sorunlar dışında bir şey yok, 1 temmuza gün verdi mevlam kimsenin kucağını boş bırakmasın isteyen herkese nasip eylesin. dualarım sizinle.

1 hafta kadar sürekli nete giremeyeceğim bilgisayarımı annanemlerde unuttum onlarda tatilde ler :)

allaha emanet olun temmuz ayı uğurlu ayımız olsunn

bende bu ay ovulasyon testini deneyeyim dedim adet tarihimim bitiminden 5 gün sonra yani 11.gün yapmaya başladım eşimlede 1 gün aralıklarla beraber olduk ben kırmızı çizgileri ayın 14 ve 15 inde gördüm çok koyuydu değerlendirdik tabi sonra açılmaya başladı çok silik olmasada hafif belirgin umarım bu ay sevindirici haberi alabilirim şimdide hamilemiyim telaşı aldı beni ama çok sesiz yumurtalıklar eskiden ara ara sızlardı tık yok:18:hayırlısı bakalım ben egens marka kullandım internetten aldım 20 tane test ve 4 gebelik testi memnun kaldım

bende kullandım gercekten işe yarıyor ama ben hamilelik testı olarak kullandım şöyleki gunum gectıgınde gebelık testı gıbı kullanıyorum çünkü ovulasyon testı hamılelıgın ılk gunlerınden ıtıbaren cift çizgi cıkıyor aklınızda olsun

inşallah hepınız cift cizgiiyi en kısa zamanda görursunuz

bende bu ay ovulasyon testini deneyeyim dedim adet tarihimim bitiminden 5 gün sonra yani 11.gün yapmaya başladım eşimlede 1 gün aralıklarla beraber olduk ben kırmızı çizgileri ayın 14 ve 15 inde gördüm çok koyuydu değerlendirdik tabi sonra açılmaya başladı çok silik olmasada hafif belirgin umarım bu ay sevindirici haberi alabilirim şimdide hamilemiyim telaşı aldı beni ama çok sesiz yumurtalıklar eskiden ara ara sızlardı tık yok:18:hayırlısı bakalım ben egens marka kullandım internetten aldım 20 tane test ve 4 gebelik testi memnun kaldım

merhaba bende bu ay ilk defa kullandim dedigin gibi ayin 4 ve 5 inde gordum cift cizgiyi daha sonra soluklasti adetime dort bes gun kalasi hamilelik testi yaptim silik cizgi cikti simdi yarin 28.gunum ins hayirlisiyla yarinda olmazsam iyice kesinlesicek seninde adetine 1 hafta falan varsa test yap silikte olsa belli oluyo

merhaba bende bu ay ilk defa kullandim dedigin gibi ayin 4 ve 5 inde gordum cift cizgiyi daha sonra soluklasti adetime dort bes gun kalasi hamilelik testi yaptim silik cizgi cikti simdi yarin 28.gunum ins hayirlisiyla yarinda olmazsam iyice kesinlesicek seninde adetine 1 hafta falan varsa test yap silikte olsa belli oluyo

Benim adet ayın 1 i gibi olacak çarşamba yada perşembe yapacağım ama hayal kırıklığına uğramak istemiyorum ne diyim hayırlısı ya :18:

merhaba arkadaşlar .bende aranıza katılmak istiyorum:)cahilliğime verin diyecem ve birşey soracam bu test dediğiniz neki.yumurtlama gününü mü gösteriyor.yoksa gebelik tesiti de benmi yanlış anlıyorum.eğer öye birşey varsa ve doğru çıkıyorsa banada adını söylersiniz sevinirim.bende 1 yıldır evliyim ve hiç korunmuyoruz drye gittik eşimde bende normalmişiz :) ama kısmet olmuyor işte.şimdiden teşekkürler.

merhaba arkadaşlar .bende aranıza katılmak istiyorum:)cahilliğime verin diyecem ve birşey soracam bu test dediğiniz neki.yumurtlama gününü mü gösteriyor.yoksa gebelik tesiti de benmi yanlış anlıyorum.eğer öye birşey varsa ve doğru çıkıyorsa banada adını söylersiniz sevinirim.bende 1 yıldır evliyim ve hiç korunmuyoruz drye gittik eşimde bende normalmişiz :) ama kısmet olmuyor işte.şimdiden teşekkürler.

cnm hoş geldin:)evet cnm bu testler yumurtladığın dönemi gösteriyor..yani hamile kalabileceğin en iyi günleri:)bir çok marka var cnm internette bakarsan sana uygun olanını seçersin:)bizimde 1yılı geçti cnm..merak etme burda bir sürü bebişimiz geldi seninkide gelir tez zamanda inşallah:)tabi benimkide:KK66::KK66::KK66:

X