Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

sevdebilgeciğim;

canım benim ben 2003 yılında pcos lu olduğumu öğrendim.
16 yaşındaydım.adet düzensizliğim ve tüylenme gibi şikayetlerim vardı.

ilk pcos lu olduğumu söyleyen doktor bana 'senin asla çocuğun olmayacak!' demişti.

doktorumu değiştirmiştim.o da bana 'diane 35 i ömür boyu kullanmak zorundasın.o nedenle de çocuğun olmayacak'demişti.

başka bir doktora daha gittim o da 'hemen evlenip çocuk yapman gerekir,yoksa çocuğun olmaz!' demişti.

başka bir doktor 'çocuk düşünene kadar diane35 i kullan sonrasında bırak ama çocuğunun olma ihtimali çok düşük!'

doktorlar beni 16 yaşımdayen ümitsizliğe düşürmüştü.belli bir süre diane35 kullanmış ve sonrasında da sinirlenip bırakmıştım.her yıl ult. çektiriyordum ve her yıl mm'lik çaplarda olan pcoslarım büyüyordu.
en son evlenmeden 1 yıl önce gitmiştim aşırı adet sancısıyla.malum bekardım ve sıkışarak ult. çektirdim.doktor pcoslarımın gözükmediğini söylüyordu.ama bende zaten adet döneminde gözükmez düşüncesiyle kendimi umutlandırmadım.
evlendim.ilk ay korunduk.2. ayımda hamile kalmıştım.asla çocuğun olmaz diyen doktorlara Rabb'imin en güzel cevabıydı bu!
sonrasında tansiyon yüksekliğinden bebeğimin kalbi durdu ve kürtaj oldum.
pazartesi günü hamileyken gittiğim doktoruma göründüm.pcos larıma baktırdım ve görünmüyorlar ,yok dedi.

anlatmak istediğim sakın aklına kötü şeyler getirme!kendimden örnek verdim.çünkü bunu yaşayan bilir.
sen olgun ve herşeyi bilen bir kişisin.düşünsene bana 16 yaşımda söylediler.daha ergenliğe yeni girmiş,cahil,hiç birşey bilmeyen bir genç kızın ruh halini düşünebiliyor musun?

inş. tez zamanda hamiş haberlerini alırız.
bence beynini farklı şeylere yönlendir.

'Görelim mevlam neyler,neylerse güzel eyler'

kesinlikle haklısın minikyaramaz. Allah istedikten sonra herşey olur, istemezsede hiç bir engel yokken bile olmaz. bakınız mylife35: ben 90 kiloyum ve aşırı tüylenme problemim var. çocuk düşünmeden önce tüylenme problemiyle gittiğim doktorlar hem tüylenmenin hem kilolarımın hamile kalmama engel olduğunu söylemişti ama Allahıma şükürler olsun ki 4. ay da hamile kaldım. lütfen umudunuzu kaybetmeyin ve moralinizi bozmayın...

merhaba arkadaşım ben de 16yaşından beri pkoluyum ve bana da doktor taa ozman çocuğunun olma ihtimali düşük demişti şuan kloman tedavisi görüorum.senin söylediklerin gerçekten beni çok rahatlattı böle örnekler umudumuzu artırmamıza yardımcı oluo teşekürrler paylaştığın ve bize umut olduğun için

günaydın kızlar
dün akşam iş çıkışı kan testi yaptırdım, dpo 8 idi, ve sonuç sıfır çıktı, gene olmadı, çok üzgünüm.

Canım benim, iyi ki varsınız yaa. Yüreğime nasıl su serpiyorsunuz anlatamam... Şu üniversitedeki hocayla görüşmemi salı'ya erteledim. İnşallah onunla görüştüğümde daha net sonuçlar alabilirim. Bugün okuldan çıktıktan sonra hastaneye gidip tahlil sonuçlarımı almayı ve dr'umla yüzyüze görüşmeyi istiyorum. Telefonla ulaşamadım. Ama elbette ameliyattan çıkıp arada bir odasına geliyor. Onu orada yakalamayı planlıyorum. Sorularımı sormam lazım... Daha net açıklasın bana şu durumu... Hayırlısı inşallah...

herkese günaydın,

Sevdebilgecim, çok geçmiş olsun.... doğru teşhis ve tedaviyle sorununun hallolacağına eminim.

Merhaba canım. İnşallah ben de öyle umut ediyorum. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.

İnşallah canım benim, inşallah hepimiz gönlümüzün muradına kavuşacağız ve kucaklarımız bebişlerle dolacak inşallah. Buna tüm kalbimle inanıyorum. Sen de çok zor günler yaşamışsın. Ben burada Pcos'a şaşırarak umarım Pcoslu arkadaşlarımı üzmüyorumdur. Çünkü ben hiç adet düzensizliği ve Pcosun belirtilerini hiç yaşamadım. Benim şaşkınlığım ondan. Hiçbir belirti yaşamadan ultrason görüntüsü ve hormon testinde Lh'nin Fsh'den fazla olması durumuyla fark ettim. Doktorum gerçi hormon testinin sonucunu bilmeden yumurta tembelliği olduğunu söyledi. Ona da güveniyorum. Teşhis konusunda iyi bir doktor. Bu forumda bir arkadaşımız var, ona da gittiği ilk muayenede yumurta tembelliği teşhisi koymuş ve şuan o arkadaşımızın 1,5 aylık ikizleri var. 3 aylık klomen tedavisinin sonucunda ikizlerine hamile kalmış. Yani ümitsiz değilim. Üzgün de değilim. Rabbimden gelene razıyım. Sadece dediğim gibi beklemediğim bir şeydi, şaşkınım o yüzden.

Hepinize yürekten mesajlarınız için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Rabbim hepimizin gönlüne göre versin. Hepiniz dualarımdasınız. Şu mübarek anlar hürmetine Allah dualarımızı kabul etsin ve hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin. Amin...

canım ya olsaydı eğer az da olsa bir değer çıkmazmıydı 2-3 falan , benimki sıfır. döllenmeden 7 gün sonra kanda hızla artmaya başlar diye okudum birsürü yerde.

Döllenmeden sonra değil canım, yerleşmeden (implantasyon) sonra bhcg salgılanmaya başlıyor.Bu da ortalama 12 gün. Hatta kanda belli bir değeri aşması, idrara çıkması vs. de bir süreç. 2 gün kadar...Ama ben kanda baktıracağın için 12dpo dedim.
Tüp bebek yaptıranlara sor mesela, hep transferden 12 gün sonra bakarlar.
Benim de gebeliğimde 12dpoda 5,76 çıkmıştı, öyle yakalamıştık. Ama düşük oldu...
8dpo'da çok çok az kişide çıkıyor.
Araştırmalara göre kadınların %84ünde 12-14 dpo'da çıkmış.

ne kadar da güzel motive ediyorsun insanı, ağzından bal damlıyor , çok yoruldum artık bu süreçten bekle bekle hüsran. allah sizlerden razı olsun, inanın ki bu tür şeyler en yakın arkadaşın dahi olsa yanındaki bu kadar rahat paylaşılmıyor, allahım tüm isteyenlerin gönlüne göre verir inşallah.

Rahatlamaya çalış canım. Evet çok zor bu süreç ama aşacağız Allahımızın izniyle. Bu ay olmadı, öbür ay olacak, daha öbür ay olacak ama olacak, inanmalıyız, teslim olmalıyız.
Bu tip şeylerin yakın çevrede paylaşılması zor, gebe kalmak bir kabiliyet bir üstünlük olarak görüldüğü sürece. Paylaşmadım bugüne kadar, bundan sonra da paylaşmayacağım gibime geliyor bana da...
Ne zaman istersen yaz buraya rahatla,elimizden geldiğince yorumlarız, paylaşırız, sevincine, hüsranına ortak oluruz...Ama herşey güzel olacak buna inan

Kızlar şimdi doktorumla konuştum. Ve ben Pcos'luyum artık. Yani 2 gündür öyle miyim, değil miyim, ama adetlerim düzenli demiştim. Hemşiresi söylemişti ama ben kendisinden duydum ve onayladı, hatta komik bir diyalog geçti aramızda. Tahlil sonuçlarıma baktı, herşey normal dedi ama anlıyoruz ki sende yumurta tembelliği var dedi. Ben ultrasonla da görmüştüm zaten dedi. Lh'nın Fsh'den büyük olmasından mı emin olduk dedim. Anlıyosun sen baya bu işlerden dedi ve evet ordan da anlıyoruz ama birinin 6 diğerinin 2 katı olması bizim derdimiz değil, o büyük bir problem değil, ultrasonla gördüm zaten, sende yumurta tembelliği var, o ilacı (Glifor'u) iç dedi. Bu arada hamilelik olursa seviniriz, olmazsa ilaç bitince (yaklaşık 2 ay) sonra gel, yumurta uyarıcı ilaç+çatlatma iğnesi vericem dedi. Evet... Karşınızda adetleri 32 günde bir olan, ömründe adet düzensizliği yaşamamış, tüylenme vs. şikayetleri olmayan bir Pcoslu var arkadaşlar.

Rabbim başka dert vermesin... O'ndan (cc) gelene razıyım. O (cc) herşeye gücü yetendir. O'na (cc) güvenip tevekkül ettim. Rabbim hepimize hayırlısını versin.

Son düzenleme:

en azından teşhis konulmuş ve tedaviye başlanmış, hedefin yarı yolunu geçtin bence, inşallah tez amanda ulaşırsın bebeğine, çok geçmiş olsun...

en azından teşhis konulmuş ve tedaviye başlanmış, hedefin yarı yolunu geçtin bence, inşallah tez amanda ulaşırsın bebeğine, çok geçmiş olsun...

Çok teşekkür ederim. İnşallah doğru teşhis ve doğru tedavi ile sonuca ulaşırım. Rabbim hepimizin gönlünün muradını versin.

Evet canım.Öncelikle geçmiş olsun, Rabbim dermansız dert vermesin. Allaha şükür bu sıkıntının dermanı var. Ben de bugün senin namına bir doktorla konuştum. O da anlatılanların pcos lehine yorumlanacağını belirtti. Yumurta takibi ve uyarıcı ilaç desteğini faydalı olabileceğini belirtti. Fakat adet düzensizliği yaşamadığından, kendiliğinden hamile kalmanın da şaşırtıcı bir durum olmadığını da ekledi.
Allahın izni ile büyük bir yol katetmiş oldun. Bundan sonra ne yapacağını daha iyi biliyorsun, adımların emin, yolun berrak. Taşlar yerine oturdu.Bu zamana kadar muayenelerinde bunu teşhis edemeyen doktora da teessüf ediyorum, yazık...
Haydi tahlillerinde çıkmadı, ultrasonda da mı görmedi.
Ayrıca senin pcosunun fazla uzun bir geçmişi olmadığını düşünüyorum.
İlk evlendiğindeki tahlillerin ve bulguların normaldi yanılmıyorsam.
Bu sebeple tedaviye de kısa zamanda cevap vereceğini düşünüyorum ve diliyorum kardeşim...
Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah.

Çok teşekkür ediyorum canım. Desteğinin, yazdığın her kelimenin benim için değeri büyük... Ayrıca doktorlara benim için durumumu sormana nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum, ne desem az. Allah razı olsun, gönlünün muradını versin...

Şimdi evlendiğimden beri gittiğim doktorun bunu görememiş olmasına ben şaşırmıyorum. O kadar ilgisiz bir doktor ki ultrasonla bir sorun bulmak, bir hastalığı teşhis etmek için arayan gözlerle baktığını sanmıyorum. Yapılan testlerde Tsh var ama Fsh ve Lh yok. Adet düzensizliği yaşamadan Pcos olmama şuanki doktorum hiç şaşırmıyor. Ultrasonla baktı, kistin var, miyomun var, bunlar önemsiz dedi ve yumurtalıklarıma dikkatlice baktı, ekranı yakınlaştırdı, baktı ve buldum sendeki sorunu dedi. Adam hormon testlerini yaptırdı ama sonucu bile görmeden teşhis etti. Demek ki bu kadar zor değil bu teşhis. Araştırdığım kadarıyla hormon testlerimi sorduğum bir doktor da testler Pcos'u gösteriyor ama ultrasonla bakmak gerekli demiş. Yani ultrason ve test yeteri kadar açık. İnşallah doğru teşhis ve tedavi ile sonuca ulaşacağımıza inanıyorum.

Google'a "regular period but Pcos" yazdığımda bir sürü kişi çıkıyor. Yani düzenli adet görüp Pcos teşhisi konan bir sürü kadın var. Kimisi Metformin kullandığının 2.ayında hamile kalmış, kimisi Klomen gibi yumurta uyarıcı ilaç kullanmış ve hamile kalmış. Yani benim gibi hiçbir belirti yaşamadan Pcos olan başka kişiler de var. Şaşkınlığımı yavaş yavaş atıyorum ve alışma evresine girmek üzereyim... Üniversitedeki hocaya da Salı günü muayene olduğumda durum zihnimde daha netleşir diye umuyorum. Çarşamba günü gittim doktorumu da sevdim. Bugün telefona çıkmasaydı yanına gidecektim, telefonu o açtı, tahlillerimi sordum, ismimi verdim, ilaçları içiyor musun diye sordu, hafızasına da hayran kaldım. O kadar çok hastası var ki, 35 gün önceden ancak randevu alabildim. Çarşamba günü muayene oldum ve adımı söyler söylemez, bilgisayarına adımı yazıp, koyduğu teşhise ekrandan bakmasına gerek kalmayacak kadar kısa bir sürede ilacımı içip içmediğimi sordu. İlk gün kararsız kalmıştım ve içmemiştim ilacı, ama dün Pcos olduğuma inanmaya başladığım için içmeye başlamıştım. Sanki bu tedirginliğimi hissetmiş gibi sordu. Ya buradan mesajlarımı okuyor ya da sesimden tedirginliğimi anlıyor. Zeki bir doktorum var ve ben ondan memnunum. İnşallah kısa zamanda sonuca ulaşırız da çok yorucu bir süreç olmaz...

Çok konuştum... Kusura bakmayın.

Hepiniz dualarımdasınız... Siz de bana dua edin lütfen... En hayırlı ve en yakın zamanda kavuşalım bebişlerimize...

Hepinize hayırlı akşamlar. Sevgiler.

:97:

kızlarr noolur biri bana cevap versin pko lyum ve bir boş gebelik geçirdim.şimdi bu ay bal çörekotu tarçın yedim ve 16.gün ile 20.gün uzayan akıntımı gördüm yumrta akı kıvamında ama ovulasyon testleri hep negatifff...geçen hamileliğimde sabah ilk idrarla 17.gün çift çizgiyi görmüştümm kafam çok karışık ya bu akıntı yumurtlama oldu demek değil mi..bi bilen varsa cevap versin umutlanmak istemiorum

Canım geçmiş olsun.teşhis konulduğuna çok sevindim en azından neden neden demekten kurtuldun. sebep belli tedaviside kısa sürede sonuç verir inşallah.umarım hepimiz tez zamanda bebişlerimize kavuşuruz:)

Günaydın canım nasılsın? Yazdıklarından anladığım kadarı ile moralin düzgün. Buna seviniyorum, sizleri güçlü görmek beni de güçlü kılıyor
Senin durumunu konuşmak istediğim bir doktor var, Levent Bey. Cerrahpaşa'da öğretim üyesi. Ben kendisine çok güveniyorum, çok da inanıyorum. Hasta ve kadın psikolojisinden anlayan, işinde çok iyi bir doktor. İlla onunla konuşacağım bunu ama iki gündür, denk getiremedim. Bugün inşallah görüşeceğim. Fikrini almak istiyorum mutlaka...Görüştüğümde sana da yazacağım canım.
Herkese güzel hafta sonları bu arada

SevdeBilgecim, Levent Beye daha ulaşamadım ama Fahri Hoca mailime cevap yazmış.
Fahri Hoca'dan da bahsetmiştim,kimyasalda bana doğru teşhisi koyan, içimi ferahlatan doktorlardan biri. En başında dış gebelik olmayacağını, hiç ihtimal bile vermemem gerektiğini söylemişti, dediği gibi de çıkmıştı. Levent Bey'le ikisi favorilerim. Şöyle demiş:

"S..... Hanım,

Söz konusu tedavinin hiçbir bilimsel temele dayanmadığını açıkça belirtmeliyim. Aşırı kilolu değilse, laboratuvar olarak kanıtlanmış insülin direnci bulunmuyor ise, kardeşinizin metformin kullanımına gereksinimi olduğuna hekiminin nasıl karar verdiğini gerçekten bilmek isterim.

Saygılarımla,
Dr. Fahri ÖÇER "

Kafanı karıştırmak istemiyorum aslında ama, işinin ehli bir prof.un böyle bir yorumu var.Bunu paylaşmadan edemedim...Önce yazmasam mı dedim ama söylemem gerektiğine karar verdim sonra. [Bu arada senden kardeşim diye bahsetmiştim, küçük bir beyaz yalan ]
İnsülin direncine bakıldı mı senin, netten biraz araştırdığımda insülin direncinin de pcos'ta önemli bir faktör olduğunu ve tedavi şeklini belirlediğini ben de okudum.
Sen aşırı kilolu değilsin, adetler düzenli, tüylenme vs. yok (hocaya bunları da söylemiştim bu arada)...
Bakalım üni.deki hoca ne diyecek. Ama mutlaka sor bu karşı fikirleri de.
Tabi ki en iyi, muayenede edenler bilecektir ama, diğer fikirlerin de önemi var bence :44:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…