Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Canım doktorların bir tanesinden bir yanıt gelmiş.(Adet gecikmen,tüylenme vs.şikayet olmadığını belirttim, doktorunun ultrason bulgusunu ve tahlil sonuçlarını yazdım.) Şöyle der:

"Sonuçları PCOS ile uyumlu. Doktorunuzun önerilerine göre hareket etmelisiniz. Hoşçakalın
Sağlıklı günler dilerim."

Hayırlısı inşallah....İnşallah yarın gideceğin doktorun değerlendirmesi farklı olur, belki anlık bir hormon değişimidir.

Evet hayırlısı olsun inşallah. Çok sağol bblaucum. Rabbimden gelene razıyız. Şifasız dert vermesin Allah... İnşallah uygun tedavi ile umduklarıma kavuşurum. Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın, herkese şifasını versin.

Evet hayırlısı olsun inşallah. Çok sağol bblaucum. Rabbimden gelene razıyız. Şifasız dert vermesin Allah... İnşallah uygun tedavi ile umduklarıma kavuşurum. Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın, herkese şifasını versin.

Amin canım inşallah, Allah'ın izniyle tedaviyle aşılmayacak sorun yok...Üstesinden gelinecek şeyler bunlar. Moralini yüksek tut, neler atlattık biz, inşallah bunları da geride bırakacağız.

Canım bir doktordan daha yorum var, o farklı, şöyle diyor:

"Pcos çok geniş bir tablodur. Yumurtalıklar ve kan tetkikleri pcosu gösterirken hastanın şikayeti yok ve düzenli adet görüyorsa tedavi vermiyoruz .Düzenli adet görüyor ve korunmuyorsa tabiki gebe kalabilir.

Tsh ı ve sT4 e birkaç ay sonra tekrar baktırmanızı öneririm.

Halk arasında yumurta tembelliği olarak adlandırılan durum Pcos tur.

Geçmiş olsun..."

Bak gördün mü, eğer şikayeti yoksa, demek ki diğer PCOS'lular gibi değerlendirilmiyor, durum farklı...
Bunu da danış sen doktoruna, bu yorumu mutlaka sor.

Amin canım inşallah, Allah'ın izniyle tedaviyle aşılmayacak sorun yok...Üstesinden gelinecek şeyler bunlar. Moralini yüksek tut, neler atlattık biz, inşallah bunları da geride bırakacağız.

İnşallah bblaucum... Üzgün değilim dediğim gibi. Şaşkınım. Burada her gün gözüme takılıyordu, ben pkoluyum diyenlerin mesajını okuyordum ama hiçbir fikrim yoktu, bu ne demek diye. Soğan suyunu içerken pkolulara iyi geldiğini duymuştum, ben kistim ve miyomum için içiyorum demiştim. Şimdi ilaca başlamayı düşünüyorum. Soğan suyunun bir zararı olabilir diye korkuyorum. İbrahim Saraçoğlu'na mail attım. Ondan cevap bekliyorum. İlaçla kür uygulanır mı diye sordum, umarım cevap yazar. Tahlil sonuçlarımı doktoruma yorumlatabilirsem daha rahatlayacağım sanırım. Hemşiresi de her soruma cevap verdi ama yine de soru işareti olmasın, kendisine sorayım ben. Onu bekliyorum. Diğer doktora da götüreceğim sonuçlarımı. O ne diyecek, merak ediyorum. Pcos ile ucundan da olsa tanışmış olduk. Daha neler göreceğiz bakalım... Rabbim şifasız dert vermesin. O'ndan gelene razıyız çok şükür...

Çok teşekkür ederim bblaucum. Doktorlara sordun, zahmet oldu, çok sağol. İyi ki varsın...

"Pcos çok geniş bir tablodur. Yumurtalıklar ve kan tetkikleri pcosu gösterirken hastanın şikayeti yok ve düzenli adet görüyorsa tedavi vermiyoruz .Düzenli adet görüyor ve korunmuyorsa tabiki gebe kalabilir.

Geçmiş olsun..."

Bak gördün mü, eğer şikayeti yoksa, demek ki diğer PCOS'lular gibi değerlendirilmiyor, durum farklı...

Çok sağol canım. Doktorum ameliyattan çıkmış olmalı. Arayacağım tekrar. Tahlilleri ona soracağım. Önümüzdeki aylarda hormon testlerimi yaptırmaya devam edeceğim. Takibi önemli anladığım kadarıyla... Çok teşekkürler bblaucum.

Çok sağol canım. Doktorum ameliyattan çıkmış olmalı. Arayacağım tekrar. Tahlilleri ona soracağım. Önümüzdeki aylarda hormon testlerimi yaptırmaya devam edeceğim. Takibi önemli anladığım kadarıyla... Çok teşekkürler bblaucum.

Ne demek SevdeBilgecim...Doktorunla konuş bakalım ne diyecek, tahlil sonuçlarının ultrason bulgularıyla birlikte yorumlanması çok önemli...

İnşallah bblaucum... Üzgün değilim dediğim gibi. Şaşkınım. Burada her gün gözüme takılıyordu, ben pkoluyum diyenlerin mesajını okuyordum ama hiçbir fikrim yoktu, bu ne demek diye. Soğan suyunu içerken pkolulara iyi geldiğini duymuştum, ben kistim ve miyomum için içiyorum demiştim. Şimdi ilaca başlamayı düşünüyorum. Soğan suyunun bir zararı olabilir diye korkuyorum. İbrahim Saraçoğlu'na mail attım. Ondan cevap bekliyorum. İlaçla kür uygulanır mı diye sordum, umarım cevap yazar. Tahlil sonuçlarımı doktoruma yorumlatabilirsem daha rahatlayacağım sanırım. Hemşiresi de her soruma cevap verdi ama yine de soru işareti olmasın, kendisine sorayım ben. Onu bekliyorum. Diğer doktora da götüreceğim sonuçlarımı. O ne diyecek, merak ediyorum. Pcos ile ucundan da olsa tanışmış olduk. Daha neler göreceğiz bakalım... Rabbim şifasız dert vermesin. O'ndan gelene razıyız çok şükür...

Çok teşekkür ederim bblaucum. Doktorlara sordun, zahmet oldu, çok sağol. İyi ki varsın...

Bu mesajını görmemişim canım gözümden kaçmış.
Sen de iyi ki varsın,ne demek canım ya...Biz birbirimize az destekler vermedik, hep diyorum burası sanal ortam belki ama dostluk gerçek ben bunu savunuyorum. Siz en kötü günlerimde benim yanımdaydınız, sizlerle neleri daha kolay atlattım ben...
Allahın izniyle sen sorun olmadan bunları atlatacaksın ve de isteğine kavuşacaksın, inancım ve duam bu...İnşallah...
Doktorunla konuşabildin mi peki?

Geçmiş olsun..."

sevdebilgecim bi bana teşekkür etmemişsin halbuki dün senin için yazmıştım pko teşhisi nasıl konduğunu.pko görüntüsü her kadında bazen olabilir demişti benim doktorum.yumurtlayamadığınız aylarda o küçük yumurtalar birikir ama artık her ay bu tablo yaşanıyorsa adetleriniz gecikmeye başlar ve pko hastası olarak değerlendirilirsiniz demişti bi de adet düzenli ise kendiliğinden hamile kalması için umut var demişti..inşallah hayırlı zamanda bebeğine kavuşursun..

selamlar arkadaslar,

sevdebilgecim gecmiş olsun, umarım yolundadır hersey...

ben de dayanamadım ve progesteronumu ölçtürdüm 10.83 çıkmış nasil bi degr bu acaba???? gebelik testi de yaptırmıstım bi umut ama negatif tabiki :KK43:

Bu mesajını görmemişim canım gözümden kaçmış.
Sen de iyi ki varsın,ne demek canım ya...Biz birbirimize az destekler vermedik, hep diyorum burası sanal ortam belki ama dostluk gerçek ben bunu savunuyorum. Siz en kötü günlerimde benim yanımdaydınız, sizlerle neleri daha kolay atlattım ben...
Allahın izniyle sen sorun olmadan bunları atlatacaksın ve de isteğine kavuşacaksın, inancım ve duam bu...İnşallah...
Doktorunla konuşabildin mi peki?

Çok teşekkür ederim bblaucum. İnşallah umduklarımıza kavuşacağız. Rabbim yanımızda olsun...

Doktoruma bir türlü ulaşamadım. Bugün bütün gün ameliyattaymış. Saat 18:00den sonra da telefon kabul etmediği için aramadım. Yarın sabah da ameliyatı varmış. Öğleden sonra arayabilirmişim. Hemşiresinin yaptığı yorum var elimde bir tek. Onun dışında bir gelişme yok maalesef...

Merhaba kızlar. Diğer mesajları okuyamadan kendi mesajımı yazıyorum. Kimse kusura bakmasın. Kafam çok karıştı. Doktordan geliyorum. Çok methedilen bir doktordan 35 gün önce randevu aldığımı söylemiştim, bugün adetimin 3.günü gittim ve hormon testlerimi de yaptırdım. Henüz sonuçlar çıkmadı. Soğan kürü uygulamıştım bu ay, kistim duruyor, miyomum duruyor. Boyutları aynı. Herhangi bir faydası olmamış anladığım kadarıyla. Doktor ameliyatlık bir durum yok dedi ki ameliyat olup olmam gerektiğini bile bilmiyordum. Yani öyle bir tepkiye şaşırdım doğrusu. Ultrasonla baktıktan sonra ve 32 günde bir adet olduğumu söyledikten sonra "sendeki sorunu buldum!" dedi. Ben heyecanlandım tabi. "Yumurta tembelliği var sende" dedi.:26: O ne demek diyemedim. Şaşırıp kaldım. Glifor adında bir ilaç verdi. "Her gün 1 tane kullan, hamile kalırsan gel, bitince kalamazsan yine gel" dedi. Forumda bu ilacı arattırdım Pkolular çıktı karşıma. Ben pko'nun ne demek olduğunu bilmiyorum ama çok sık duyuyordum. Şimdi yumurta tembelliği pko mu demek? Ahh Belgisel, bblau ve tecrübeli diğer arkadaşlar, yorumlarınıza ihtiyacım var. Yumurta tembelliği ne demek? Google'dan bak demeyin, baktım, anlayamadım. Bir sürü şey yazıyor. :26:

sevdebilgecim bi bana teşekkür etmemişsin halbuki dün senin için yazmıştım pko teşhisi nasıl konduğunu.pko görüntüsü her kadında bazen olabilir demişti benim doktorum.yumurtlayamadığınız aylarda o küçük yumurtalar birikir ama artık her ay bu tablo yaşanıyorsa adetleriniz gecikmeye başlar ve pko hastası olarak değerlendirilirsiniz demişti bi de adet düzenli ise kendiliğinden hamile kalması için umut var demişti..inşallah hayırlı zamanda bebeğine kavuşursun..

Azracım yukarıda ilk mesajımı alıntıladım ve gördüğün gibi kafam çok karışmıştı. Hala da karışık. Sanırım şoktan çıkamadım. Üzgün değilim ama şaşkınım. Pcos denilen şeyin başıma geleceğine hiç ihtimal vermemişim, adetim çok düzenli çünkü, başka şikayetim de yok. Hiçbir şikayetim yok hatta. Sadece bebek isteyerek doktora gittim ve bunu öğrendim. Hala da şoktan çıkamadım. Dün öğrendiğim bilgilere göre de Pcos olduğumu hala anlamamıştım. Mesajlarımdan da bellidir. Ben bugün yavaş yavaş sindirmeye başladım bu Pcos ihtimalini. Doktorumla da görüşemedim. Hemşiresi evet Pcos sizin hastalığınız dedi. Ona bile tam inanamadım. Hala doktorumla ve üniversitedeki hocayla görüşmek istiyorum. Bu şok halinde teşekkür etmeyi unuttuğum herkesten özür diliyorum. Kusuruma bakmayın lütfen. Gerçekten normal değilim şu sıralar. Üzgün değilim. Hamd ediyorum halime. Ama şaşkınım. Garip bir şok halindeyim. Doğru teşhis ve tedavi ile güzel sonuçlar alacağıma inanıyorum biiznillah. Ama sonuçta hiç aklıma gelmeyen bir şey başıma geldi ve ben kabullenme aşamasındayım... Kusura bakmayın. Kimsenin mesajlarına cevap da yazamadım. Hep kendi derdime düştüm. Üzgünüm...

sevdebilge geçmiş olsun canım..herşey yoluna girer umarım.ben 1 yılı aştım bebek olayında prolaktin sorunum vardı 4.aydayım tedavimin yine yok yine yok bebiş..bişey sormak istiyorum ov.testinde çift çizgiyi görüyormuydun canım..

selamlar arkadaslar,

sevdebilgecim gecmiş olsun, umarım yolundadır hersey...

ben de dayanamadım ve progesteronumu ölçtürdüm 10.83 çıkmış nasil bi degr bu acaba???? gebelik testi de yaptırmıstım bi umut ama negatif tabiki :KK43:

Canım 10 ve üzeri yumurtlamışsın olarak kabul ediliyor yumurtanda çatlamış yani..ben ilk baktırdığımda seninki gibiydi değerim ama prolaktin sorunum vardı ilaç kullandım progesteronum yükseldi.14.46 olarak çıkmıştı ama yine hamiş kalamadım hala uğraşıyorum..

feministic teşekkür ederim. İnşallah herşey yolundadır ve inşallah herşeyin sonu güzel olur.

melodi, ovulasyon testinde koyu çizgiyi görüyordum. 14. 15.günler gördüm mesela, 17.gün de ateşim yükselmişti, 16.gün ovulasyon oldu demiştim. Son 3 ayda 17. 18. 20. günler ateşim yükseldi. Yani bir gün öncesinde ovulasyon gerçekleşti diye düşünüyorum. 2 ay test yaptım o şekilde çıkmıştı... Herşey birbirine girdi zaten. Ovulasyon, pcos vs... İnşallah herşey yoluna girer melodicim. Allah gönlümüzün muradını versin inşallah en hayırlı zamanda.

Canım 10 ve üzeri yumurtlamışsın olarak kabul ediliyor yumurtanda çatlamış yani..ben ilk baktırdığımda seninki gibiydi değerim ama prolaktin sorunum vardı ilaç kullandım progesteronum yükseldi.14.46 olarak çıkmıştı ama yine hamiş kalamadım hala uğraşıyorum..

sagol canım cevabın için, ama ben o zaman neden testte koyu çizgiyi göremedimki ya? ne zaman catlamıs bu yumurta caktırmadan :) yakalatmadı kendini :)

feministic teşekkür ederim. İnşallah herşey yolundadır ve inşallah herşeyin sonu güzel olur.

melodi, ovulasyon testinde koyu çizgiyi görüyordum. 14. 15.günler gördüm mesela, 17.gün de ateşim yükselmişti, 16.gün ovulasyon oldu demiştim. Son 3 ayda 17. 18. 20. günler ateşim yükseldi. Yani bir gün öncesinde ovulasyon gerçekleşti diye düşünüyorum. 2 ay test yaptım o şekilde çıkmıştı... Herşey birbirine girdi zaten. Ovulasyon, pcos vs... İnşallah herşey yoluna girer melodicim. Allah gönlümüzün muradını versin inşallah en hayırlı zamanda.

Amin canım inşallah hayırlısıyla bizde hamiş kalırız tez zamanda dualarım hepimize..anlamadığım nokta pko lu olanlarda yumurta gelişip çatlamadığı için test te çift çizgi çıkmıyordu.sen pozitifi görüyorsun yani yumurtan çatlıyor..kafam karıştı valla ..güzelim doktorunla görüştükten sonra bizi de bilgilendir lütfen sevgiler..

Amin canım inşallah hayırlısıyla bizde hamiş kalırız tez zamanda dualarım hepimize..anlamadığım nokta pko lu olanlarda yumurta gelişip çatlamadığı için test te çift çizgi çıkmıyordu.sen pozitifi görüyorsun yani yumurtan çatlıyor..kafam karıştı valla ..güzelim doktorunla görüştükten sonra bizi de bilgilendir lütfen sevgiler..

Evet canım benim de kafam karışık. Doktorumla görüşebilirsem haber vereceğim. Üniversitedeki hocayla da bir görüşeyim, ondan sonuç alırsam inşallah tekrar yazarım.

sagol canım cevabın için, ama ben o zaman neden testte koyu çizgiyi göremedimki ya? ne zaman catlamıs bu yumurta caktırmadan :) yakalatmadı kendini :)

Ne demek rica ederim :)benim doktor yumurtlamada sorun yok demişti bu sonuca göre..belki erken belkide geç yumurtadın o yüzden kaçmıştır.ben çift çizgiyi yakalıyorum da ne oluyor dölleyemedik bir türlü:)o kaçtıkça ben kovalıyorum yakalıcam elbet birgün keratayı inşllah allahın izniyle :)

arkadaslar günaydın,
dün gebelik testi yapmıstım negatif çıktı işe gittim geldim yaklasık 3 saat geçti bi baktım baya belli çift çizgi çıkmıs :KK53:
sonra ovulasyon testi yaptım oda görülebilen çift çizgiydi 4 aydır deniyorum 2 gün geçince bile çift çizgiyi görmemistim..
Ama tabiki umutlanmak istemiyorum çünkü adet belirtilerim basladı cnm tatlı istiyor uykum geliyor ve sık idrara cıkıyorum..
Acaba testi böle cıkıp hamile olan var mıdır?Testlerdeki ilk 1o dakikada çıkan sonuclar geçerli onu da biliyorum..garip bi durum bekleyip görcez
Ama beklemişte olsa o çift çizgiyi görmek mest ediyor insanı:KK1:
Fikri olan paylasırsa mutlu olurum mucksss

Günaydın kızlar.
Ben de SevdeBilgenin PCOS olduğuna ihtimal vermiyorum. Yani evet bulgular öyle gösteriyor olabilir ama, normal PCOSlulardan bir farkı var, ayrı değerlendirilen bir grupta olmalı diye düşünüyorum. Mutlaka anlaşılacak bir tarafı olmalı bu işin....

herkese günaydın,

Sevdebilgecim, çok geçmiş olsun.... doğru teşhis ve tedaviyle sorununun hallolacağına eminim.

X