Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

selam bblau tekrar ben :)sana daha önce bahsetmiştim benim siklus sürem normalde 28 gün bazen 29 da olabiliyor.geçen ay ov.testinde 12.gün koyu çizgiyi gördüm .13. Gün aynı renkteydi çizgiler 14. gün yoktu 15.gün ise çok silik.bana göre 13.gün yumurtladım ama ov.14 gün sonra regli olmadım hatta 3 gün gecikmeli oldum şimdi ben ne zaman yumurtladım ki ya o zaman kafam karman çorman oldu..

anlıyorum sevdebilgecim öncelikle şunu bil ki Allah izin verirse hamile kalırsın çünkü ben bir kaç ay glifor kullandım adetlerim iice gecikti sonra doktor değiştirdim ve aynen şunları söyledi "metformin tedavisi yerine spor yapmak ile insülin direnci atılabilir ve daha sağlıklıdır çünkü metformin ilaçları karaciğeri çok yoruyor o tedavi terkedildi dedi ve klomen verdi.yumurtam 18.gün çatladı ve hamile kaldım.boş gebelik oldu ama onun nedeni pko değil.bu nedenle inşallah hamile kalacaksın hiç kafanı takma canım..

bblaucum farkıma vardıın için çok teşekkür ederim benim sorum şu: ilk gebeliğimde 17.gün sabah ilk idrarla çift çizgiyi görmüştüm ve sadece o gün uzayan yumurta kıvamlı akıntı gelmişti.bu ay ise 15. ve 19. gün uzayan akıntım oldu aradaki günlerde akıntı yok ve hiç bir gün çift çizgi çıkmadı.sadece 14.gün ve 19.gün test yapamadım ama çıkacağını da sanmıyorum çünkü silik bile çıkmadı hiç.bu akıntının yumrta akı gibi olması yumurta çatlamasına bir işaret olabilir mi sen ne dersin?

arunacım bu d hsg rahim filmi galiba di mi? onu hemen yapıyolar mı, yoksa bi süre denedikten sonra mı yapılıyor?

cnm sen özelde yaptıracaksan isteğe bağlı devlette yaptıracaksan testlerden sonra ben de yaptıracağım çok iyi diyorlar ama korktuğum için bu ayda erteledim dr çok önemli dedi bence önce adetin 3.günü ve 21. günü testlerini yaptır ve eşinde semen analizi yaptırsın sonra hsg aşamasına bakarsın

cnm ben geçen ay ilk defa idrarla kullanılan kitlerden kullandım naçizane fikrim dr gitseniz çok iyi olur belki çok basit belkide ilaç geçecek sıradan bir probleminiz olabilir yumurtlama çatlama eşinde morfoloji varikosel sayı ...vb tabi ki yine de sen bilirsin

Tabi ki canım, uzayan akıntı en belirgin işaretlerden biridir. Benim de geçen ay öyle oldu, iki kez uzayan akıntı geldi, ikisinin arasında da 3 gün vardı. İlk uzayan akıntı ile birlikte ovulasyon testi de pozitif çıkmıştı sonra bir daha yapmadım. Ama yumurtlama ikinci uzayan akıntıda olmuş çünkü 14 gün sonra regl oldum. Ama internette bazen yumurtlamadan sonra da akıntı gelebileceğini duymuştum. Ya da meni filan olmasın ikincisinin akıntı olduğuna emin misin? Bazen içeride kalan meniler de geri çıkıyor birkaç gün sonra?
Bir de ov.testi bugün silik çıkıp yarın pik yapmış şekilde tam pozitif verebilir. Bana oldu böyle bir durum. Çünkü testi günde bir kere yapıyoruz ve 24 saat hormonların salgılanıp kanda belli bir seviyeyi aşıp idrara çıkmaları için iyi bir süre. İlk gün sen yaparsın, salgılanım ondan sonra artar, ikinci gün sen yapana kadar da düşüşe geçer. Pozitif olduğu halde idrarda yakalayamayabilirsin de....

Şimdi aklıma iki şey geliyor canım. Birincisi LH pik yaptıktan sonra hemen yumurtlama olmayabilir. 72 saate kadar çıkabiliyor demişti bir doktor bana. Ama LH sürekli pik halinde kalır o zaman, senin 14. günde çizgi yokmu. Luteal faz uzun sürüyor olabilir. 16 gün olabilir belki, bu tuhaf bir durum değil. Sıkıntılı olanı 13-14 günden kısa süreni diye biliyorum o zaman luteal faz yetmezliği/defekti oluyor...
Bence skıntılı bir durum yok.
Bir ihtimal daha var, ki onu geriye dönük anlamak zor. O da biyokimyasal gebelik. Biyokimyasal gebelik yaşayıp, sessiz düşük yapmış ve farkına varamamış da olabilirsin canım.

SevdeBilgecim günaydın,
Levent Bey'den de beklediğim cevap geldi.Şöyle diyor:

"Adetleri cok duzenli ise ve tuylenme vs sorunu da yoksa bence simdilik ek bir ilac kullanmasina gerek yok. Kardesinizde Polikistik yumurtalik osa bile her ay duzenli adet goruyorsa ve killanma sorunu da yoksa bence hemen bu ilaci kullanmasin.Ancak kilolu ise mutlaka kilo versin degilse de mutlaka kilo ALMAMAYA ozen gostersin. 6 ay gebelik olmazsa tekrar doktora gitsin.
Geçmiş olsun dileklerim ve saygılarımla, Prof. Dr. Levent M. Şentürk "

Canım günaydın. Çok teşekkür ederim. Adet düzensizliği ve tüylenme problemim yok, çok şükür. Kilo meselesine gelince. Son günlerde tartıya çıkmadım ama birkaç ay önce vücut kitle indeksim 25ti, ben de spora ve diyete başlamıştım hatta, sonra vücut kitle indeksim 24e düşmüştü. Şimdi ne durumda, bilmiyorum. Hesaplamadım ama normalde ben 55-57 kilo aralığındaydım. Nişanlıyken ve evlendikten sonra yani son 1 senede çok kilo aldım. 67yim, 71e kadar da çıkmıştım. Sanırım kilo vermem benim lehime olacak. Kısa bir sürede aldığım ve veremediğim kilolar hormonlarımı etkilemiş olabilir. Ben ilaca başladım tabi, doktorum telefonda tedirginliğimi anlayıp ilacı içiyor musun diye sorunca içiyorum dedim ve 4.günüm bugün. Salı günki doktorumdan insulin direnci meselesine ve bu ilaç kullanıp kullanmamamla ilgili konuya açıklık getirmesini isteyeceğim. Onun fikrini de aldıktan sonra gerekirse İstanbul'da bildiğim birkaç iyi doktor var, onlara muayene olacağım. Kesin doğru bir teşhis ve doğru bir tedavi ile inşallah umduklarıma kavuşmak istiyorum. Boşuna ilaç içmek de istemiyorum. Karaciğerimi yormayayım boşuna... :) Çok teşekkür ederim bblau'cum ilgine, çabana, desteğine... İyi ki varsın canım kardeşim.

Ben aranıza yeni katıldımm.8 aylık evlıyım.Evliliğimin 2 ayında 10 günlük bi düşük yaşadımmm...Merak ediyorummm bu yumuyrtlama gününü öğrenip hamile kalanlar var mıı?

Canım benim sen de iyi ki varsın.
İnşallah kısa zamanda kafanda herşey netleşecek, Salı günki doktorun seni netleştireceğini umuyorum. Üniversite hastanelerine daha çok güveniyorum ben nedense. Daha deneyimlilermiş gibi geliyor bana. Karşılaştıkları vaka epey fazla ve çok fazla fikir alışverişinde bulunuyorlar diğer doktorlarla. Teorik bilgilerinin de sürekli üstünden geçiyorlar. O yüzden bence daha gönlün ferahlayacak Salıdan sonra.
Zaten pko bile olsan, avantajlısın, hafif bir vakasın benim yorumladığım kadarı ile. Doktorların ilk hedefleri olan adeti düzenleme aşaması zaten söz konusu değil. En kritik nokta, adet düzensizliği ve tüylenme sanırım burda ki testesteron hormonunun arttığının göstergesi bunlar. Sende halihazırda aşılmış vaziyette.
Bir de benim hormon tahlillerimde de istenmemişti, sende de yoktu ama E2 hormonuna da bir baktır istersen. Zaten Salı günü ister belki hoca. PKO vakalarında östrojen yerine testesteron salgılanıyormuş. Tüylenmeyi ve adet düzensizliğini yapan buymuş.
Sende normal vaziyette anlaşılan.
Allahın izniyle hepsi geride kalıp, istediklerimize kavuşacağız canım.Dua ediyorum...

Son düzenleme:
Ben aranıza yeni katıldımm.8 aylık evlıyım.Evliliğimin 2 ayında 10 günlük bi düşük yaşadımmm...Merak ediyorummm bu yumuyrtlama gününü öğrenip hamile kalanlar var mıı?

Var canım.Ama henüz 8 aylık evliysen ve birkez gebe kaldıysan takiple kendini stres altına sokma derim.Kendine zaman ver.

Azracım geriye dönük bir göz geçirdim buldum mesajını
Bence sen bir kez gebe kaldığın için avantajlısın, kendini strese sokma. Önceki yorumumda da dediğim gibi, LH pikini yakalayamamış olabilirsin günde 1 kez test yapıyorsan.
Uzayan akıntı en önemli belirtilerden biridir zaten.
Rahat ol...

kızlar bişey sormak istiyorum ben de eğer bu ay hamile kalamazsam ki adetime 2 gün var, ben de ovulasyon testi almak ve kullanmak istiyorum şimdi internetten araştırıyodum da gg.com ve hb.com da çeşitli markalarda ürünler var tecrübeli arkadaşlarımız varsa AGENS marka testi kullanan var mı hiç gg.com da satılıyor yanında gebelik testleri ile birlikte tavsiye edermisiniz ne kadar güvenilir yoksa daha iyi bir marka mı almalıyım MediSmart ın var bir de ama onun da içince sadece 5 tanecik varmış ve yetmezse tekrar almak lazım fiyatı da 30 lira yani bu işi daha uyguna nasıl halledebilirimmm kullandığınız markaları ve tavsiyelerinizi bekliyorum :)))

selamlar herkese,
kafam çok karışık arkadaşlar nolur bana bi fikir verin. hatırlarsınıız belki ben 4 aydır bebek istiyorum ama olmadı henüz. bu dört ay başlamadan önce dr.a gitmiştim miyom var demişti ve bazı testler yaptı. tsh , çıkmıştı, ben o zaman bilmiodum ama daha sonra başka bi problemden gittiğim dahiliye dr.u bunun bebek olmamasıyla alakası olabilecegini söylemişti. şu an tsh ne durumda hiç bilmiorum. bunun için yapılacak ne var acaba bilio musunuz? bir de ben bu ovulasyon testlerinde koyu çizgiyi yakalayamadım hiç
sizce ne yapmalıyım ben, bi dr.a gidip işlemleri başlatmalı mıyım bi an önce? yoksa erken mi? yahu durdukça evham yapıyorum galiba bi an önce bi yol haritası çizmem lazım, hepiniz o kadar iyi niyetlisinizki size danışmak istedim, etrafımda böyle şeyleri pek anlayan yok maalesef

yukarıdaki tsh 3,5 olacak bu arada, yazmamısım...

canım ben cl...bl.. die bi test var onu kullandım, ama ya benden ya testten kaynaklanan bi sebepten hiç yakalayamadım ovulasyon günümü. 50 küsur liraya 30 tane falan vardı içinde galiba ama bu ay alırsam eger başka bi marka almayı dusunuyorum. o içinde 5 tanecik olanlardan :) farkı fiyatıdır belki de :)

sağol canımm ilk gebeliğim klomenle olmuştu zaten..bir de benim yumurtlama olmadıı için progesteron salgılanmazdı ve adetimin 16.gününde kanama gelirdi hep leke gibi..luteal faz yoktu yani..ama bu ay pkoluların bildiği hayıt suyunu içtim ve klomen gibi etki eden bal çörekotu tarçın yedim ve ilk defa 22.gündeyim ve bir damla kan yok bu nedenle çok heyecanlıyım tekrar olur belki diye..16.gün akıntı olmuştu ve 14.gün ve 15.gün test yapamadım 16.gün akıntı geldi ve taa akşam test yaptıımda ise test yine tek çizgi idi.2.akıntı günü 19.gün de tek çizgi idi.inşallah test yapamadıım gün yumurtlamışımdır.ilgin için çok teşekkür ederim zaten bu ay olmazsa yine klomen kullanıcam o zaman hamile kalırım inşallah

Canım peki eminmisin kanamanın progesteron eksikliğinden olduğuna? Çünkü ovulasyonda da kanama olması normal, lekelenme şeklinde veya birkaç damla. Ben de birkez gebe kaldım ve onda da ovulasyonda kanama olmuştu lekelenme şeklinde. Gerçi biyokimyasal oldu düşükle sonuçlandı ama, gebe kaldım yani ovu.kanaması olmasına karşın. Ovulasyonda lekelenme normal diye biliyorum. Luteal faz hiç olmasa direkt adetin gelmesi lazım, o zaman zaten luteal faz defekti vardır, hamile kalman olasılık dahilinde olmaz.
Emin misin?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…