- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #15.061
Canım geçmiş olsun.teşhis konulduğuna çok sevindim en azından neden neden demekten kurtuldun. sebep belli tedaviside kısa sürede sonuç verir inşallah.umarım hepimiz tez zamanda bebişlerimize kavuşuruz:)
Günaydın canım nasılsın? Yazdıklarından anladığım kadarı ile moralin düzgün. Buna seviniyorum, sizleri güçlü görmek beni de güçlü kılıyor
Senin durumunu konuşmak istediğim bir doktor var, Levent Bey. Cerrahpaşa'da öğretim üyesi. Ben kendisine çok güveniyorum, çok da inanıyorum. Hasta ve kadın psikolojisinden anlayan, işinde çok iyi bir doktor. İlla onunla konuşacağım bunu ama iki gündür, denk getiremedim. Bugün inşallah görüşeceğim. Fikrini almak istiyorum mutlaka...Görüştüğümde sana da yazacağım canım.
Herkese güzel hafta sonları bu arada
selam kızlar günaydınlar herkese
SevdeBilgecim, Levent Beye daha ulaşamadım ama Fahri Hoca mailime cevap yazmış.
Fahri Hoca'dan da bahsetmiştim,kimyasalda bana doğru teşhisi koyan, içimi ferahlatan doktorlardan biri. En başında dış gebelik olmayacağını, hiç ihtimal bile vermemem gerektiğini söylemişti, dediği gibi de çıkmıştı. Levent Bey'le ikisi favorilerim. Şöyle demiş:
"S..... Hanım,
Söz konusu tedavinin hiçbir bilimsel temele dayanmadığını açıkça belirtmeliyim. Aşırı kilolu değilse, laboratuvar olarak kanıtlanmış insülin direnci bulunmuyor ise, kardeşinizin metformin kullanımına gereksinimi olduğuna hekiminin nasıl karar verdiğini gerçekten bilmek isterim.
Saygılarımla,
Dr. Fahri ÖÇER "
Kafanı karıştırmak istemiyorum aslında ama, işinin ehli bir prof.un böyle bir yorumu var.Bunu paylaşmadan edemedim...Önce yazmasam mı dedim ama söylemem gerektiğine karar verdim sonra. [Bu arada senden kardeşim diye bahsetmiştim, küçük bir beyaz yalan]
İnsülin direncine bakıldı mı senin, netten biraz araştırdığımda insülin direncinin de pcos'ta önemli bir faktör olduğunu ve tedavi şeklini belirlediğini ben de okudum.
Sen aşırı kilolu değilsin, adetler düzenli, tüylenme vs. yok (hocaya bunları da söylemiştim bu arada)...
Bakalım üni.deki hoca ne diyecek. Ama mutlaka sor bu karşı fikirleri de.
Tabi ki en iyi, muayenede edenler bilecektir ama, diğer fikirlerin de önemi var bence :44:
bblau Haziran'da yaptırdığım testte GLUKOZ(AKŞ) 91 GLUKOZ (OGTT 50 Gr) 112 yazıyor. Normal değerler arasında. Şimdi benim insulin direncimi mi gösteriyor bunlar?
Şimdi biraz araştırdım da canım, anladığım kadarı ile bunlar kan şekeri testleri.
50 gr şeker yüklenerek bakılıyormuş. Gebelere de yapıyorlarmış bunu.
OGTT: Oral glukoz tolerans testi imiş. AKŞ ise açlık kan şekeri.
Ama bunların ikisi de insülin direnci değil sanırım. Ama şöyle bir bilgi buldum:
OGTT sırasında kan şekeri ile birlikte insülin hormonuna da bakılabilir. Buna insülin-glukoz tolerans testi denir. OGTT sırasında insülin hormonunda aşırı yükselmeler olması o kişide insülin direnci olduğunu gösterir ve kan şekeri yükselmese bile diyabet için risk altında olduğunu gösterir.
Açlık kan şekerini insülin değerine bölünce insülin direnci anlaşılabilir. Bunun ayrı formülü vardır.
Teşekkür ederim. İnşallah doğru teşhis ve doğru tedavi ile umduklarımıza kavuşturur Rabbim bizi.
Canım ya nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. İyi ki varsın diyebiliyorum sadece ama kelimeler ifade etmiyor benim için yaptıklarına duyduğum mutluluğu... Çok sağol bblaucum. Çok şükür moralim yerinde, üzgün değilim. Bazen tedirgin oluyorum ama sonra Allah'a tevekkül ettim, hayırlısı neyse onu ver Rabbim diyorum ve rahatlıyorum.
Günaydınlar...
bblaucum gerçekten çok teşekkür ederim. Şimdi ben de ilacı içmeye başladım, doktoruma güvendiğim için, inşallah doğru tedavi oluyorumdur. Ama üniversitedeki hocaya da soracağım bunu, onun fikri de önemli benim için. Şöyle bir ayrıntı var. Ben Haziran'da bazı tahliller yaptırmıştım. Şekerli su falan içmiştim, sonra tekrar bakılmıştı kanıma, herhalde bu insulinle ilgili olan tahlil. Doktorum ekrandan gördü o tahlillerimi, yani aynı hastaneye yaptırdığım için o tahlilleri, doktorum baktı eski tahlillerime, tabi ben anlamadığım için bu ilacı kullanmam için hangi tahlile bakılması gerektiğine, bilemiyorum ona göre mi karar verdi. Ama bunu hatırlattığın iyi oldu. O tahlilimin çıktısını da alayım yanıma, Salı günü diğer doktorun yanına giderken. Verilen tedaviyi de tahlillerimi de göstereceğim. Onun onayı olursa devam ederim diye düşünüyorum. Eğer başka bir şey söylerse o zaman çaresine bakacağız... Allah yardımcımız olsun. Yanlış teşhis, yanlış tedavi ve zaman kaybından Allah'a sığınırım. Daha neler göreceğiz ve öğreneceğiz bakalım. Belgisel hep derdi ya başıma geldikçe öğrendim diye... Demek ki bizim de öğreneceğimiz daha neler var bakalım... :97:
Çok teşekkür ederim bblaucum tekrar tekrar... İyi ki varsın... Rabbim umduklarına en hayırlı zamanda kavuştursun seni. Dualarımdasın.
Hmmm :26: O zaman ben bunu öğrendiğim iyi oldu, Salı günü doktoruma sorayım. İnsülin direncime bakılmasını ister belki de. İnsülin değerime bakılmışsa biz de bulabiliriz direncimi ama testte var mı bilmiyorm ki. Glukozla ilgili 2 tane değer vardı sanırım. Bir daha bakayım da... Olmadı üniversitede tekrar baktırırım. Benden daha çok araştırıyosun bblaucum ya hakkını nasıl öderim. Dualarımla teşekkür edebilirim ancak. Allah razı olsun.
Kızlar şimdi doktorumla konuştum. Ve ben Pcos'luyum artık. Yani 2 gündür öyle miyim, değil miyim, ama adetlerim düzenli demiştim. Hemşiresi söylemişti ama ben kendisinden duydum ve onayladı, hatta komik bir diyalog geçti aramızda. Tahlil sonuçlarıma baktı, herşey normal dedi ama anlıyoruz ki sende yumurta tembelliği var dedi. Ben ultrasonla da görmüştüm zaten dedi. Lh'nın Fsh'den büyük olmasından mı emin olduk dedim. Anlıyosun sen baya bu işlerden dedi ve evet ordan da anlıyoruz ama birinin 6 diğerinin 2 katı olması bizim derdimiz değil, o büyük bir problem değil, ultrasonla gördüm zaten, sende yumurta tembelliği var, o ilacı (Glifor'u) iç dedi. Bu arada hamilelik olursa seviniriz, olmazsa ilaç bitince (yaklaşık 2 ay) sonra gel, yumurta uyarıcı ilaç+çatlatma iğnesi vericem dedi. Evet... Karşınızda adetleri 32 günde bir olan, ömründe adet düzensizliği yaşamamış, tüylenme vs. şikayetleri olmayan bir Pcoslu var arkadaşlar.
Rabbim başka dert vermesin... O'ndan (cc) gelene razıyım. O (cc) herşeye gücü yetendir. O'na (cc) güvenip tevekkül ettim. Rabbim hepimize hayırlısını versin.
geçmiş olsun canım, tevekkülüne bayıldım inan, inşaallah en yakın zamanda tedavini ve teslimiyetinin mükafatını alırsın...
bi de sorum olacak sana, daha önce yazdın eminim ama okuyamadım pek tembellik belki de :) sen neden gitmiştin dr.a ne şikayetin vardı yani? ben de 4 aydır hamile kalamadım ve bu ay dr. a gitmeyi düşünüyorum, adetlerim düzenli, bi problem görünüşte yok gibi. yani senin de düzenli olduğunu görünce, şüphelendim tabi :S sence dr.a özellikle sormam gereken, ne biliim istemem gereken bişşeyler falan var mı?
Canım 10 ve üzeri yumurtlamışsın olarak kabul ediliyor yumurtanda çatlamış yani..ben ilk baktırdığımda seninki gibiydi değerim ama prolaktin sorunum vardı ilaç kullandım progesteronum yükseldi.14.46 olarak çıkmıştı ama yine hamiş kalamadım hala uğraşıyorum..
cnm ilk defa gideceksen ilk hormon testi yaptırmalısın adetini 3.gnü ve 21.günü alttan muayene ulturason ve en son d hsg
selam kızlar kimse benim sorduklarıma cevap vermiyor ama olsun ben bildiğim bir konuda herkes cevap yazarım.sevde bilgecim glifor bir insülin direnci düşürme ilacıdır.insülin direnci de şeker hastalığının başlangıcıdır.pko ile ilgisi de şudur.bazı pko hastalarında şeker hastalığı da gelişmeye başlar iki hastalığı da yapan genlerin benzer olduğu söyleniyor.bu nedenle bir pko hastasına HOMA-IR testi yani insülin resistance testi yapılıyor.benim doktorum da pko teşhisi koyduunda bu testi yaptı ve üst sınır 2.5 iken 2.85 çıktı ve bu ilacı verdi.insülin direnci hiç bir şeker testinde çıkmaz ayrıca benim hepsi normaldi sadece homa ır de çıktı.umarım yardımcı olabilmişimdir.bu topik beni kaale almadı ama olsun hepinize hayırlı günlerr...
arkadaşlar bu konudaki çoğu kişi ovulasyon testi yapıyor peki her ay kontrol çizgisinde daha koyu olan çizgi yakaladınız mı?ben geçen ay 15 gün kopkoyu 16. gün ise eşit 2 çizgi gördüm.ve o ay 15.günden itibaren sayarsam 16.günde adet oldum.demekki 2 gün sonra gerçekleşti diye düşünüyorum.hastalık tarihlerinize göre sizde kaç gün sonra adet görülüyor.
yumurtlamadan 14 gün sonra adet olması gerekiyor ya kafam karıştı ben şimdi ne zaman yumurtladım.yoksa bu testler işe yaramıcak mı??
bu ay ise kontrol çizgisinden daha koyu çizgiyi görmedim.hergün düzenli yapamadım.böle geçti bu ay 13 matta hasta olmam gerekiyor bakalım ne olacak.
cnm progesteronunu 21 .günde baktırdın yoksa herhangi bir zamanda mı
Benim testte ilk pozitifi (C'den koyu T) gördükten 3 gün sonra ovulasyon oluyor.Örneğin 15. gün gördüysem ovulasyon da 18. gün oluyor. Bunu luteal fazı 14 gün kabul ederek söylüyorum tabi. Ama herşey kitaplarda yazdığı gibi olmuyor insan bedeninde. Bazı aylar yumurtlama olmayadabilir. Ya da günde 1 kere test yapıyorsan LH pikini yakalayamayabiliyorsun....
Ateş ölçerek belki daha iyi tespit edilebilir yumurtlama olup olmadığı. Sürekli ölçülmesini de tavsiye etmiyorum strese yol açtığı için ama, en azından teorik yumurtlama zamanından 1-2 gün önce ve sonra ateş ölçerseniz,yumurtlama olup olmadığını anlayabilirsin...