Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Canım geçmiş olsun.teşhis konulduğuna çok sevindim en azından neden neden demekten kurtuldun. sebep belli tedaviside kısa sürede sonuç verir inşallah.umarım hepimiz tez zamanda bebişlerimize kavuşuruz:)

Teşekkür ederim. İnşallah doğru teşhis ve doğru tedavi ile umduklarımıza kavuşturur Rabbim bizi.

Canım ya nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. İyi ki varsın diyebiliyorum sadece ama kelimeler ifade etmiyor benim için yaptıklarına duyduğum mutluluğu... Çok sağol bblaucum. Çok şükür moralim yerinde, üzgün değilim. Bazen tedirgin oluyorum ama sonra Allah'a tevekkül ettim, hayırlısı neyse onu ver Rabbim diyorum ve rahatlıyorum.

selam kızlar günaydınlar herkese

Günaydınlar...

bblaucum gerçekten çok teşekkür ederim. Şimdi ben de ilacı içmeye başladım, doktoruma güvendiğim için, inşallah doğru tedavi oluyorumdur. Ama üniversitedeki hocaya da soracağım bunu, onun fikri de önemli benim için. Şöyle bir ayrıntı var. Ben Haziran'da bazı tahliller yaptırmıştım. Şekerli su falan içmiştim, sonra tekrar bakılmıştı kanıma, herhalde bu insulinle ilgili olan tahlil. Doktorum ekrandan gördü o tahlillerimi, yani aynı hastaneye yaptırdığım için o tahlilleri, doktorum baktı eski tahlillerime, tabi ben anlamadığım için bu ilacı kullanmam için hangi tahlile bakılması gerektiğine, bilemiyorum ona göre mi karar verdi. Ama bunu hatırlattığın iyi oldu. O tahlilimin çıktısını da alayım yanıma, Salı günü diğer doktorun yanına giderken. Verilen tedaviyi de tahlillerimi de göstereceğim. Onun onayı olursa devam ederim diye düşünüyorum. Eğer başka bir şey söylerse o zaman çaresine bakacağız... Allah yardımcımız olsun. Yanlış teşhis, yanlış tedavi ve zaman kaybından Allah'a sığınırım. Daha neler göreceğiz ve öğreneceğiz bakalım. Belgisel hep derdi ya başıma geldikçe öğrendim diye... Demek ki bizim de öğreneceğimiz daha neler var bakalım... :97:

Çok teşekkür ederim bblaucum tekrar tekrar... İyi ki varsın... Rabbim umduklarına en hayırlı zamanda kavuştursun seni. Dualarımdasın.

bblau Haziran'da yaptırdığım testte GLUKOZ(AKŞ) 91 GLUKOZ (OGTT 50 Gr) 112 yazıyor. Normal değerler arasında. Şimdi benim insulin direncimi mi gösteriyor bunlar?

bblau Haziran'da yaptırdığım testte GLUKOZ(AKŞ) 91 GLUKOZ (OGTT 50 Gr) 112 yazıyor. Normal değerler arasında. Şimdi benim insulin direncimi mi gösteriyor bunlar?

Şimdi biraz araştırdım da canım, anladığım kadarı ile bunlar kan şekeri testleri.
50 gr şeker yüklenerek bakılıyormuş. Gebelere de yapıyorlarmış bunu.

OGTT: Oral glukoz tolerans testi imiş. AKŞ ise açlık kan şekeri.
Ama bunların ikisi de insülin direnci değil sanırım. Ama şöyle bir bilgi buldum:

OGTT sırasında kan şekeri ile birlikte insülin hormonuna da bakılabilir. Buna insülin-glukoz tolerans testi denir. OGTT sırasında insülin hormonunda aşırı yükselmeler olması o kişide insülin direnci olduğunu gösterir ve kan şekeri yükselmese bile diyabet için risk altında olduğunu gösterir.
Açlık kan şekerini insülin değerine bölünce insülin direnci anlaşılabilir. Bunun ayrı formülü vardır.

Hmmm :26: O zaman ben bunu öğrendiğim iyi oldu, Salı günü doktoruma sorayım. İnsülin direncime bakılmasını ister belki de. İnsülin değerime bakılmışsa biz de bulabiliriz direncimi ama testte var mı bilmiyorm ki. Glukozla ilgili 2 tane değer vardı sanırım. Bir daha bakayım da... Olmadı üniversitede tekrar baktırırım. Benden daha çok araştırıyosun bblaucum ya hakkını nasıl öderim. Dualarımla teşekkür edebilirim ancak. Allah razı olsun.

Ne demek SevdeBilgecim, elbet birbirimizin sorunlarına eğileceğiz. Sen de iyi ki varsın...

Sanırım doktor o kan şekeri değerlerinden bir yorum yapmış ama onlar direkt olarak insülin direncini göstermiyorlar anladığım kadarıyla. Bir önceki mesajda da yazmıştım. PKO'da insülin direncinin önemli bir data olduğunu anlıyorum okuduklarımdan.Ama senin değerlerin de normal sınırlarda.
Acaba nasıl bir yorum getirdi...
Sorduğum birkaç doktor, sadece tahlillere bakarak evet pcos dediler. Demek ki bazıları ezberden konuşuyor. Vakaya göre değil ezbere alınmış kavramlara göre pcos veya değil diyorlar.
LH>FSH, tamam pcos. Ama bir doktor da demişti ya pcos geniş bir aralık diye...
Ben halen ısrar ediyorum ki, senin durumunda anlaşılacak birşeyler var. Sanırım insülin direnci de yok...
Yani bi kapsamlı konuşulmalı. Sanırım üni.deki hoca netleştirecek seni.
Bu arada tahlillerine bu değerler normal diyen bir doktor da oldu, onu da belirteyim.

Canım benim ya, tabi araştıracağım, birbirimize destek olacağız. Sizler bana az mı destek oldunuz. Ben hakkınızı nasıl ödeyeceğim peki? Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır, en zor zamanlarımda bana destek olanları ben nasıl unuturum
Bir de şey okudum bu arada, pko tekrarlayan düşüklere sebep olabilirmiş.Sen doktoruna biyokimyasal gebeliklerden de bahset bence. Sebep olabilir mi acaba???

Canım ben de Pkloluların sayfasında biraz araştırma yaptım. İnsulin direncine bakmadan metformin verilmiş birçok arkadaş var. Doktorlar sanırım bu konuyu çok iyi değerlendirmeden ilaç veriyorlar, yani sanırım benim doktorum da ultrasonla baktığında gördüğü tabloyu yeterli buldu ve ilaç yazdı. Üni.deki Hoca nasıl yaklaşacak onu merak ediyorum. O tüp bebek uzmanı, Pcosla çok karşılaşmıştır diye düşünüyorum. Onun fikirleri çok önemli benim için. O bakalım tahlil isteyecek mi, neye göre tedaviyi uygun görecek, bunu merak ediyorum. Doktoruma da tahlil sonuçlarımı yorumlatırken evet Lh Fsh den büyük ama dedi bizim derdimiz o değil dedi, tahliller için temiz yorumunu yaptı, ben ultrasonla gördüm zaten sende yumurta tembelliğivar dedi. Tahlillerde problem yok gibi konuştu. Fsh normal sınırlar içinde ve Lh de onun 1.7 katı kadar yüksek. 2,5 veya 3 katı olduğunda sanırım hormonlarla daha çok ilgileniyorlar. Tam da bilemiyorum ama Salı günki doktor, eşim de üni.de olması sebebiyle bizimle özel ilgileneceğini söyledi. O yüzden onun fikirlerini öğrenmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Hayırlı bir sonuç çıkar umarım... Rabbim yardımcımız olsun. İnşallah umduklarımıza kavuşuruz en kısa ve hayırlı zamanda.

geçmiş olsun canım, tevekkülüne bayıldım inan, inşaallah en yakın zamanda tedavini ve teslimiyetinin mükafatını alırsın...

bi de sorum olacak sana, daha önce yazdın eminim ama okuyamadım pek tembellik belki de :) sen neden gitmiştin dr.a ne şikayetin vardı yani? ben de 4 aydır hamile kalamadım ve bu ay dr. a gitmeyi düşünüyorum, adetlerim düzenli, bi problem görünüşte yok gibi. yani senin de düzenli olduğunu görünce, şüphelendim tabi :S sence dr.a özellikle sormam gereken, ne biliim istemem gereken bişşeyler falan var mı?

selam kızlar kimse benim sorduklarıma cevap vermiyor ama olsun ben bildiğim bir konuda herkes cevap yazarım.sevde bilgecim glifor bir insülin direnci düşürme ilacıdır.insülin direnci de şeker hastalığının başlangıcıdır.pko ile ilgisi de şudur.bazı pko hastalarında şeker hastalığı da gelişmeye başlar iki hastalığı da yapan genlerin benzer olduğu söyleniyor.bu nedenle bir pko hastasına HOMA-IR testi yani insülin resistance testi yapılıyor.benim doktorum da pko teşhisi koyduunda bu testi yaptı ve üst sınır 2.5 iken 2.85 çıktı ve bu ilacı verdi.insülin direnci hiç bir şeker testinde çıkmaz ayrıca benim hepsi normaldi sadece homa ır de çıktı.umarım yardımcı olabilmişimdir.bu topik beni kaale almadı ama olsun hepinize hayırlı günlerr...

cnm ilk defa gideceksen ilk hormon testi yaptırmalısın adetini 3.gnü ve 21.günü alttan muayene ulturason ve en son d hsg

cnm progesteronunu 21 .günde baktırdın yoksa herhangi bir zamanda mı

cnm ilk defa gideceksen ilk hormon testi yaptırmalısın adetini 3.gnü ve 21.günü alttan muayene ulturason ve en son d hsg

arunacım bu d hsg rahim filmi galiba di mi? onu hemen yapıyolar mı, yoksa bi süre denedikten sonra mı yapılıyor?

arkadaşlar bu konudaki çoğu kişi ovulasyon testi yapıyor peki her ay kontrol çizgisinde daha koyu olan çizgi yakaladınız mı?ben geçen ay 15 gün kopkoyu 16. gün ise eşit 2 çizgi gördüm.ve o ay 15.günden itibaren sayarsam 16.günde adet oldum.demekki 2 gün sonra gerçekleşti diye düşünüyorum.hastalık tarihlerinize göre sizde kaç gün sonra adet görülüyor.
yumurtlamadan 14 gün sonra adet olması gerekiyor ya kafam karıştı ben şimdi ne zaman yumurtladım.yoksa bu testler işe yaramıcak mı??
bu ay ise kontrol çizgisinden daha koyu çizgiyi görmedim.hergün düzenli yapamadım.böle geçti bu ay 13 matta hasta olmam gerekiyor bakalım ne olacak.

feministic, amin inşallah, Rabbim hepimizi umduklarımıza kavuştursun. Ben evlendiğimin 20.günü bir bayan doktora gittim. Bebek istiyoruz, tahlil filan gerekli ne varsa yaptırayım dedim, kan tahlili yaptırdım, smear testi yaptırdım. Sonra kistim ortaya çıktı onun için de birkaç defa daha gittim. Yaklaşık 9 aylık evliyim ve ilk 7 ayı bu sebeplerden 4-5 kez gitmişimdir o doktora. Her seferinde ultrasonla muayene etti ama o fark etmedi Pcos'u. Sonra ilgisizliğinden şikayetçi olarak aynı hastanede başka bir doktora gittim. Geçen çarşamba ilk kez gittim ona ve ilk muayenede Pcos teşhisi koydu. Hormon testlerimi yaptırdım. Lh Fsh den yüksek çıktı. Şimdi de üniversitede tüp bebek uzmanı bir hoca var ona muayene olacağım Salı günü. Onun da onayını alırsam Metformin tedavisine devam edeceğim. Yani herhangi bir şikayetim yoktu benim, bebek istiyoruz diye gitmiştik. Pcos olduğumu öğrendim. İnşallah doğru tedavi ile sonuca ulaşabilirim. Rabbim hepimizin yanında olsun.

azra2206 ben de biliyor olsam sorularını cevaplarım ama ben zaten 2 ay ovulasyon testi kullandım, çok fazla da bir şey anlayamadım çünkü aldığım testlerin yarısı bozuk çıktı. (Laboq..ck marka) Ben de bu başlığı o zamanlar keşfettim ve bütün sorularımı tecrübeli, bilgili arkadaşlarımız yanıtladı sağolsunlar. Yani bu başlığa takılan herkes ovu.testleri konusunda uzman değil. Sorunu bilmediğimizden yanıtlamamış olabiliriz. Ben bildiğim bir şey olursa cevaplarım ama dediğim gibi kendi testlerimi bile yorumlayamıyordum, fotoğrafını çekip arkadaşlara gösteriyordum, onların yorumlarına göre hareket ediyordum. Ayrıca Pcos için verdiğin bilgilere teşekkür ederim. Bu konuda hiçbir bilgim yok ve sağolsun bblau'cum da benden çok araştırma yapmış ve paylaşmış, çok sağolsun. Ben sanırım şaşkınlığımı atamadım üzerimden ve biraz durgunluk var üzerimde. İster istemez etkiledi beni bu teşhis, üzgün değilim ama demir gibi semsert de değilim, bazen tedirginlik yaşıyorum, bazen hüzünleniyorum, bazen korkuyorum. Alışma evresindeyim ve kolay bir süreç değilmiş... Allah kaldıramayacağımız yük vermez elbette... Hamd olsun O'na. Rabbim başka dert vermesin. Bunu da atlatacağız inşallah.

selam arkadaşlar ben daha yeniyim buralarda 1.5 yıllık evliyim ve eşimle çocuk istiyoruz fakat 10 aydır denemelerimize rağmen olmuyor,bu tükürükle kullanılan mikroskop ovülasyon testini kullanıp sonuç alan varsa ltfen cvp versin çok strese giriyorum artık 27 yaşındayım doktorlara da gtmek istemiyorum nolur biri cvp versin

azra2206, bu topiğe uzun zamandır yazıyorum. İlk geldiğimde, Eylüldü galiba, şu an yazanlardan tamamen farklı bir grup vardı, beni de Belgisel'den başka kimse pek dikkate almamıştı. Çünkü önceden başlamış konular vardı ve hararetle devam ediyordu...Sanırım sen de kafaların karışık olduğu bir zamana denk geldin, yoksa kendi adıma konuşayım eğer sorulan soru hakkında bir fikrim varsa, daha önceden başıma geldiyse, ya da birşeyler öğrenmiş,okumuşsam illa ki bi burnumu sokarım
Yanlış anladıysan özür dilerim canım. Sık sık foruma giremediğimiz bir döneme rastgeldin ondan oldu muhakkak...

Son düzenleme:

Benim testte ilk pozitifi (C'den koyu T) gördükten 3 gün sonra ovulasyon oluyor.Örneğin 15. gün gördüysem ovulasyon da 18. gün oluyor. Bunu luteal fazı 14 gün kabul ederek söylüyorum tabi. Ama herşey kitaplarda yazdığı gibi olmuyor insan bedeninde. Bazı aylar yumurtlama olmayadabilir. Ya da günde 1 kere test yapıyorsan LH pikini yakalayamayabiliyorsun....
Ateş ölçerek belki daha iyi tespit edilebilir yumurtlama olup olmadığı. Sürekli ölçülmesini de tavsiye etmiyorum strese yol açtığı için ama, en azından teorik yumurtlama zamanından 1-2 gün önce ve sonra ateş ölçerseniz,yumurtlama olup olmadığını anlayabilirsin...

cevabın için teşekkür ederim.o zaman benim de 2 gün sonra yumurtlama gerçekleşti.ateş ölçmedim üşeniyorum açıkcası ve çok üzerinde durunca ister istemez stres oluyorum,sürekli aklımda oluyor. bu ay koyu çizgiyi yakalayamadım,ya da senin dediğin gibi farklı bir zamanda oldu.günde 1 kere ve hergün aynı saatte yaparım ama bu ay pek düzenli kontrol edemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…