- 29 Ekim 2010
- 2.527
- 44
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #15.001
:44:Fsh ve Lh kaç olmalı? Benim 6.89 ve 12.24. Normal mi?
:44:Fsh ve Lh kaç olmalı? Benim 6.89 ve 12.24. Normal mi?
Testlerim henüz çıkmamış. Dediğin gibi başka doktorlara da yorumlatayım, hem o üni.deki hocaya da muaeyene olayım, soracağım bende yumurta tembelliği olabilir mi diye. Bana da garip geldi, araştırdıkça öğrendim ki adet düzensizliği, tüylenme vs. bir sürü belirtisi varmış bunun, bende hiçbirisi yok. :26: İnşallah bir sorun yoktur...
Bence gayet normal canım herşeyin...15. gün pozitif, 16. gün negatif. Kuvvetle muhtemelen yumurtlama 16. gün olmuş. Ekle 14ü. Etti sana 30. Eşittir senin siklus süren. Herşey tıkır tıkır, kitap gibi, şiir gibi
bblau, japonica teşekkür ederim cevaplarınız için. Doktorum ameliyattaymış. Öğleden sonra arıcam. Tahlillerimi yorumlatıcam. Lh biraz yüksek. Fsh den baya yüksek. Bunu da sorarım. Bakalım ne yorum yapacak. Üniversitedeki hocaya da salı günü gidicem. Benim işim çıktı, o da sağolsun salı gel dedi. Bir de ona muayene olayım, tahlillerimi bir de ona göstereyim, bakalım o ne diyecek... Ama sanırım ben pkoluyum... :26: Doktor sol yumurtalığımı ekranda büyüttü, yakından baktı ve ona bakarken buldum sorununu dedi. Ve o görüntüyü de Pko ile ilgili araştırma yaparken ultrason resimlerinde gördüm. Benimkine benziyordu. Herkesin mi öyle olur bilmiyorum ama sanırım ultrasonda fark etti gibime geliyor doktor. Eğer varsa öyle bir problem üni.deki hoca da görür değil mi? Biraz sabredip doktorlarım ne uygun görüyorsa o tedaviye başlamalıyım sanırım... Hayırlısı artık... Pko pko diyip duruyordu herkes ve ben de merak edip araştırmamıştım hiç, ne bu diye merak etmemiştim, ama çok duymuştum, sanırım ben de pkoluyum. :26:
sagol canim yanitladigin icin bende korktum sadece 1 gün pozitif cikmasindan artik testi de biraktim bekleme zamaniay insallah hersey tikir tikir islemistirde sonuc yüzümüzü güldürür insallah
bblaucum doktor sitesine bir türlü üye olamıyorum ben, daha doğrusu üye oldum ama mesaj yazamıyorum. Sürekli onay istiyor. Onaylıyorum e-mailimden hala onay diyor ama. Anlamadım gitti.
Bu arada doktorumun hemşiresiyle konuştum. Dr ameliyattan çıkmamış henüz sanırım. Yumurta tembelliği Pcos diye bilinen hastalık mı dedim evet dedi. Ama bende adet düzensizliği yok dedim, bu hastalığın en belirgin belirtisi bu değil mi dedim. Evet ama adeti düzenli olup da pcos olanlar var dedi. Hatırlarsanız sizin ultrasonda bakarken görüntüyü büyütmüştük, minik minik şeyler vardı dedi. Evet dedim. Oradan anladı doktor sizin pcos olduğunuzu dedi. Tam da o görüntüye bakarken buldum demişti ve yumurta tembelliği var sende demişti. Görüntü de şuna benziyor;
Salı günü üniversitedeki doktora da sorucam ama sanırım bende pcos var. :26: Pcosluların olduğu başlığa sordum, benim gibi adeti düzenli pcoslu olan birkaç kişiyle karşılaştım. Metformin, Polikistik Over, PKO, glifor, glucophage, glukofen, gluformin, diaformin Şurada da ultrasonla analşılabileceği yazıyor. Yani ben öyle anladım. Şaşkınım. Ama üni.deki hocaya da yorumlatmam gerek. :26:
İstersen ben bir sorayım bakalım doktor sitesine. Ama Levent Beyin soru hakkı dolmuştur muhtemelen, olmazsa yarın sabah erkenden sorarım. Bir de başka birkaç hoca var onlara sorayım, ister misin?
Çok sevinirim canım ya. Zahmet olacak sana da. Ben soramıyorum. Site uyuz etti beni.
Levent ve Fahri Beylerin soru hakları dolmuş canım, biri günde 2 biri günde 3 soru kabul ediyor. Onlara yarın sabah erkenden soracağım, çünkü onların fikirlerine çok önem veriyorum, mesleklerinde çok iyiler. İkisi de genç prof.lar.
Şimdi online jinekologlardan birkaçına soracağım, çeşitli fikir olsun diye.
Çok teşekkür ederim bblaucum.
Çok şaşkınım, bir sürü sayfa açık, aynı anda hepsini okumaya çalışıyorum, kafam karıştı, ama üzgün değilim. Yani şuna seviniyorum, eğer bir rahatsızlığım varsa bunun teşhisi konulup doğru tedavi edilmesi çok önemli. Bilinmezlikle yaşayıp sürekli büyük bir soru işaretiyle beklemek çok zor. Bu doktorumu tavsiye eden bir sürü kişi var ve bir tanesini bu forumda tanıdım. Şimdi bu forumda tanıştığım kişi de ilk önce G.Hanıma gitmiş ve benimle aynı sebeplerden dolayı memnun kalmamış ve aynı hastanedeki E.Beye gitmiş. Gittiği ilk muayenede yumurta tembelliği teşhisi koymuş ve Klomen vermiş. 3.ayında ikizlerine hamile kaldı ve şuanda 1,5 aylık ikizleri.Şimdi teşhis konusunda E.Beye güveniyorum aslında. Bana da Glifor verdi, yeni evlisin dedi, 3 ay kadar kullan, olmazsa Klomen'e geçeriz dedi. O arkadaş 3 yıllık evliymiş ve hemen Klomen vermiş, teşhis sonrasında. Bu açıdan dr bana güven veriyor aslında. Ama tabi üniversideki hocaya da muayene olmak istiyorum. Onun da fikirleri önemli çünkü buradaki en iyi dr'lardan birisi o da.
Hayırlısı hakkımızda... Rabbim'den gelene razıyız... Rabbim şifasız dert vermesin...
Amin canım...Allahın izniyle çözülecek sorunlar bunlar. Ben 3 doktora sordum şimdi, cevap gelir gelmez ileteceğim sana...
Doktordan doktora teşhis de, tedavi yöntemleri de değişiyor...
Bu doktorun sana güven verdiyse burdan devam et bence de. İstikrar da çok önemli bu tip tedavilerde...
Ben aşılmayacak bir sorun olduğunu düşünmüyorum canım.
Ahh inşallah bblaucum. Çok teşekkür ederim. Ben bu akşam ilaca başlamayı düşünüyorum. Salı günü diğer doktora gittiğimde de söyleyeceğim, bu teşhisle bu tedaviye başladım, sizin onayınızı almak istiyorum diyeceğim. Eğer o da bu şekilde devam etmem gerektiğini söylerse devam ederim. Çünkü ultrasonla görünen o görüntü, hormon testim, Lh'nin Fsh'den yüksek olması, bunlar Pcos'u doğruluyor anladığım kadarıyla... Dediğim gibi dr'uma da güveniyorum. Sadece üni.den hoca gelin bakayım deyince bu fırsatı da kaçırmak istemedim. İnşallah doğru tedavi ile sonuca ulaşırız... Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün.