Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

kızlar ben de pko luyum ve yumurtanın geç gelişmesi de pko sayılır.fakat pko hastası olmayıpp da ultrasonda küçük küçük kistler görünebilir.bu kadınların çoğunda olur çünkü her ay yumurtlayacaksın die bişi yok.yanında adet düzensizliği de olunca pko hastası olursun..glifor da şeker hastalığı başlangıcı olan insülin direncni düşürmek için kullanılır aslında ama pkoyu da gerilettiği keşfedildiği için veriliyor. benim son doktorum bu ilaçların karaciğeri yorduğunu ve sporun da aynı işe yarayacağını söylemişti.hormon testleri de tabi önemli mesela lh normalden yüksek çıkarmesela benim 18.günüm ve hala ovulasyon testi tek .çizgi ve uzayan akıntı sadece 16.gün oldu.demek ki yumurtam kiste dönüştü artık bekle Allah bekle adet olmayı...:-(

geçen ay ovulasyon testimde 15.gün kopkoyu bir çizgi,16.gün ise eşit koyulukta daha sonra silik çizgi görmüştüm.Bu ay ise 13. ve 14.gün konteol çizgisi gibi değilse de çizgi gördüm fakat bugün çizgi yok olmak üzere gibi silikleşmiş.noldu şimdiii anlamadım hiç bişe yardımmm

:44:Fsh ve Lh kaç olmalı? Benim 6.89 ve 12.24. Normal mi?

cnm hangi fazdasın bilemedim
normal değer aralıkları aşağıda
TETKİK NORMAL DEĞER BİRİM

Follikül stimüle edici hormon FSH
Folliküler faz 2.8 - 11.3 mIU/mL
Ovülasyon fazı 5.8 - 21 mIU/mL
Luteal faz 1.2-9.0 mIU/mL
Menopoz 21.7-153 mIU/mL
Luteinize edici hormon LH
Folliküler faz 1.1 - 11.6 mIU/mL
Ovülasyon fazı 17 - 77 mIU/mL
Luteal faz 0 - 14.7 mIU/mL
Menopoz 11.3 - 39.8 mIU/mL

:44:Fsh ve Lh kaç olmalı? Benim 6.89 ve 12.24. Normal mi?

Günaydın canım. FSH normal. Benim 8 küsurdu ona bile çok çok iyi demişti doktorlar.
Eğer 6 ve altında olursa mükemmel diye okumuştum başka bir yerde.
Referans değerleri de şöyle yazıyor benim tahlilde: (Rapor yanımda değil ama bir yere not etmişim, ben de FSH yüksek sanmıştım da sormak için yazmışım bir yere onu buldum...)

Bu arada adetin 2.-3. günü alınan sonuçlar erken foliküler faz değerleri. Referans değerleri foliküler fazın ortasında alınması gereken değerler. O yüzden tahlil sonuçlarımız biraz yüksek çıkarsa normalmiş.

[Referanslar: mıd foliküler faz: 3,85-8,78
mıd luteal faz: 1,79-5,12
post menopozal 16,74-113,6
Erkek: 1,27-19,26
Mıd sıklus: 4,54-22,51]

Yalnız LH biraz yüksek gibi sanki canım senin. Referansları not etmemişim ama max.değer sanki 11 küsur gibi aklımda kalmış.Benim sonucum 5,19muş...
Bunu bir sor istersen.

canım fsh ve lh oranına bakıyorlar bir de yaklaşık 2 kat fazla olması gerekiyormuş fsh ın.
Birde LH değeri FSH değerinden fazla ise pko tanısı konuluyor yada yumurta tembelliği deniliyor.
Bende bu ay yaptırdım adetin 3. günü
LH : 5,55
FSH:9,85
ve yaşında bu değerlerle ilgisi var. Bana ilk önce yaşımı sordular değerleri yorumlamadan önce.

bblau, japonica teşekkür ederim cevaplarınız için. Doktorum ameliyattaymış. Öğleden sonra arıcam. Tahlillerimi yorumlatıcam. Lh biraz yüksek. Fsh den baya yüksek. Bunu da sorarım. Bakalım ne yorum yapacak. Üniversitedeki hocaya da salı günü gidicem. Benim işim çıktı, o da sağolsun salı gel dedi. Bir de ona muayene olayım, tahlillerimi bir de ona göstereyim, bakalım o ne diyecek... Ama sanırım ben pkoluyum... :26: Doktor sol yumurtalığımı ekranda büyüttü, yakından baktı ve ona bakarken buldum sorununu dedi. Ve o görüntüyü de Pko ile ilgili araştırma yaparken ultrason resimlerinde gördüm. Benimkine benziyordu. Herkesin mi öyle olur bilmiyorum ama sanırım ultrasonda fark etti gibime geliyor doktor. Eğer varsa öyle bir problem üni.deki hoca da görür değil mi? Biraz sabredip doktorlarım ne uygun görüyorsa o tedaviye başlamalıyım sanırım... Hayırlısı artık... Pko pko diyip duruyordu herkes ve ben de merak edip araştırmamıştım hiç, ne bu diye merak etmemiştim, ama çok duymuştum, sanırım ben de pkoluyum. :26:

sagol canim yanitladigin icin bende korktum sadece 1 gün pozitif cikmasindan artik testi de biraktim bekleme zamani ay insallah hersey tikir tikir islemistirde sonuc yüzümüzü güldürür insallah

SevdeBilgecim,bence bu pko olmayabilir. Yani hormon testlerini tekrarlatırlar diye düşünüyorum. Adet gecikmesi yok, tüylenme vs. şikayetler yok...
Bence bi doktora görün onun da yorumunu al, üniversitedekinin.
Doktor sitesine de sordun mu? Orada da değerli hekimler var, bazılarını ben şahsen de tanıyorum?

sagol canim yanitladigin icin bende korktum sadece 1 gün pozitif cikmasindan artik testi de biraktim bekleme zamani ay insallah hersey tikir tikir islemistirde sonuc yüzümüzü güldürür insallah

Normali o canım. İnşallah Rabbim fazla bekletmez de kavuşursun bebeciğine tez zamanda

bblaucum doktor sitesine bir türlü üye olamıyorum ben, daha doğrusu üye oldum ama mesaj yazamıyorum. Sürekli onay istiyor. Onaylıyorum e-mailimden hala onay diyor ama. Anlamadım gitti.

Bu arada doktorumun hemşiresiyle konuştum. Dr ameliyattan çıkmamış henüz sanırım. Yumurta tembelliği Pcos diye bilinen hastalık mı dedim evet dedi. Ama bende adet düzensizliği yok dedim, bu hastalığın en belirgin belirtisi bu değil mi dedim. Evet ama adeti düzenli olup da pcos olanlar var dedi. Hatırlarsanız sizin ultrasonda bakarken görüntüyü büyütmüştük, minik minik şeyler vardı dedi. Evet dedim. Oradan anladı doktor sizin pcos olduğunuzu dedi. Tam da o görüntüye bakarken buldum demişti ve yumurta tembelliği var sende demişti. Görüntü de şuna benziyor;

Salı günü üniversitedeki doktora da sorucam ama sanırım bende pcos var. :26: Pcosluların olduğu başlığa sordum, benim gibi adeti düzenli pcoslu olan birkaç kişiyle karşılaştım. Metformin, Polikistik Over, PKO, glifor, glucophage, glukofen, gluformin, diaformin Şurada da ultrasonla analşılabileceği yazıyor. Yani ben öyle anladım. Şaşkınım. Ama üni.deki hocaya da yorumlatmam gerek. :26:

İstersen ben bir sorayım bakalım doktor sitesine. Ama Levent Beyin soru hakkı dolmuştur muhtemelen, olmazsa yarın sabah erkenden sorarım. Bir de başka birkaç hoca var onlara sorayım, ister misin?

İstersen ben bir sorayım bakalım doktor sitesine. Ama Levent Beyin soru hakkı dolmuştur muhtemelen, olmazsa yarın sabah erkenden sorarım. Bir de başka birkaç hoca var onlara sorayım, ister misin?

Çok sevinirim canım ya. Zahmet olacak sana da. Ben soramıyorum. Site uyuz etti beni.

Çok sevinirim canım ya. Zahmet olacak sana da. Ben soramıyorum. Site uyuz etti beni.

Levent ve Fahri Beylerin soru hakları dolmuş canım, biri günde 2 biri günde 3 soru kabul ediyor. Onlara yarın sabah erkenden soracağım, çünkü onların fikirlerine çok önem veriyorum, mesleklerinde çok iyiler. İkisi de genç prof.lar.

Şimdi online jinekologlardan birkaçına soracağım, çeşitli fikir olsun diye.

Çok teşekkür ederim bblaucum.

Çok şaşkınım, bir sürü sayfa açık, aynı anda hepsini okumaya çalışıyorum, kafam karıştı, ama üzgün değilim. Yani şuna seviniyorum, eğer bir rahatsızlığım varsa bunun teşhisi konulup doğru tedavi edilmesi çok önemli. Bilinmezlikle yaşayıp sürekli büyük bir soru işaretiyle beklemek çok zor. Bu doktorumu tavsiye eden bir sürü kişi var ve bir tanesini bu forumda tanıdım. Şimdi bu forumda tanıştığım kişi de ilk önce G.Hanıma gitmiş ve benimle aynı sebeplerden dolayı memnun kalmamış ve aynı hastanedeki E.Beye gitmiş. Gittiği ilk muayenede yumurta tembelliği teşhisi koymuş ve Klomen vermiş. 3.ayında ikizlerine hamile kaldı ve şuanda 1,5 aylık ikizleri. Şimdi teşhis konusunda E.Beye güveniyorum aslında. Bana da Glifor verdi, yeni evlisin dedi, 3 ay kadar kullan, olmazsa Klomen'e geçeriz dedi. O arkadaş 3 yıllık evliymiş ve hemen Klomen vermiş, teşhis sonrasında. Bu açıdan dr bana güven veriyor aslında. Ama tabi üniversideki hocaya da muayene olmak istiyorum. Onun da fikirleri önemli çünkü buradaki en iyi dr'lardan birisi o da.

Hayırlısı hakkımızda... Rabbim'den gelene razıyız... Rabbim şifasız dert vermesin...

Bu hormonlardan FSH yumurtalıktaki yumurtaların gelişimini sağlar, LH ise yumurtaların olgunlaşması ve çatlayarak gebe kalabilecek hale gelmesine yardımcı olur. Bu hormonlardan FSH daima LH’dan daha çok salınır. Bunun tersi olması durumunda yani LH’nin değerinin FSH’den yüksek olması durumunda ise yumurtalıklardaki yumurtalar çatlayamaz. Bu durumda yumurtalıktaki yumurtalar çatlamadan birikir ve ültrasonla yumurtalara bakıldığı zaman onlarca küçük yumurtacıkların yumurtalığın içini doldurduğu izlenir. Bu duruma ‘polikistik yumurtalık’ (poli=çok kist=içi sıvı dolu küçük kesecikler ki, bu durumda bunlar yumurtalar oluyor) denir.

Benim Lh 12.24, Fsh 6.89. :26:

Amin canım...Allahın izniyle çözülecek sorunlar bunlar. Ben 3 doktora sordum şimdi, cevap gelir gelmez ileteceğim sana...
Doktordan doktora teşhis de, tedavi yöntemleri de değişiyor...
Bu doktorun sana güven verdiyse burdan devam et bence de. İstikrar da çok önemli bu tip tedavilerde...
Ben aşılmayacak bir sorun olduğunu düşünmüyorum canım.

Ahh inşallah bblaucum. Çok teşekkür ederim. Ben bu akşam ilaca başlamayı düşünüyorum. Salı günü diğer doktora gittiğimde de söyleyeceğim, bu teşhisle bu tedaviye başladım, sizin onayınızı almak istiyorum diyeceğim. Eğer o da bu şekilde devam etmem gerektiğini söylerse devam ederim. Çünkü ultrasonla görünen o görüntü, hormon testim, Lh'nin Fsh'den yüksek olması, bunlar Pcos'u doğruluyor anladığım kadarıyla... Dediğim gibi dr'uma da güveniyorum. Sadece üni.den hoca gelin bakayım deyince bu fırsatı da kaçırmak istemedim. İnşallah doğru tedavi ile sonuca ulaşırız... Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün.

Canım doktorların bir tanesinden bir yanıt gelmiş.(Adet gecikmen,tüylenme vs.şikayet olmadığını belirttim, doktorunun ultrason bulgusunu ve tahlil sonuçlarını yazdım.) Şöyle der:

"Sonuçları PCOS ile uyumlu. Doktorunuzun önerilerine göre hareket etmelisiniz. Hoşçakalın
Sağlıklı günler dilerim."

Hayırlısı inşallah....İnşallah yarın gideceğin doktorun değerlendirmesi farklı olur, belki anlık bir hormon değişimidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…