Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

ben bu testlerden denedim tespit edemedim ya erken oldu yada geç normal periotta olmadı sanırım ( 26-27 gündür periodum genelde ) , bunu tespit etmek için sen ne zaman başlamıştın uygulamaya testi

Ben ilk yaptığım ay hiç ovulasyon testi yapmadığım ve günümü bilmediğim için bolca aldım ucuzlardan. Adet bitiminden itibaren her gün yaptım. 15. günde test çizgisini kontrol çizgisinden koyu yakaladım. Zaten bir kez pozitifi yakalayınca bir daha yapmaya gerek yok. Ertesi gün ovulasyon diyorlar ama, ben pozitifi görünce ve ertesi güni daha sonra da garanti altına almak için birkaç kez de gün aşırı çalışılması taraftarıyım çünkü hemen olmayabiliyor ovulasyon 24 saat içinde...
Ertesi ayda 21. gün, daha sonra 19. günde de ovulasyon oldu benim, değişebiliyor yani...
Adetlerin kaç gün, başlangıçtan başlangıca?

birdaha kan testi istemediler demi senden cnm kontrol amaçlı?
inşallah benimde güzel bi değer çıkar bugün. şu karın ağrımda bi geçse her an adet olcakmışım gibi. o yüzden dahada heycanlanıyorum.

bir daha kan testi istemedi canım. benim gecikmeden 2 gün önce 470 çıktı. 1 hafta sonra gel keseyi görürüz dedi doktor.

sağol canım

buarada 1-2 yakınım bana gecikmeden önce bu değerin yüksek olduğunu. ikiz olabileceğini söyledi... konu hakkında bilgisi olan varmı?

Değerin yüksek ama ikiz için değerden fazla 2 günde bir artışa bakılır, çünkü değerler kişiden kişiye değişebiliyor. Normal gebelikte b-hcg 2 günde bir 2 katına çıkar. İkiz gebelikte ise 4 katına çıkar. Bu testten 2 gün sonra bir daha test yaptırırsan ve hormon 4 kat artmış olursa o zaman ikizden şüphelenebilirsin. Yani sadece hormonun yüksekliğine bakarak ikiz diyemeyiz ama yine de yüksek olması da şüphe etmek için bir neden olabilir.

hımmm.... sağol tatlım...

ayy.... ne çok şey öğreniyorum sizlerden.... herkese teşekkürler...

Son düzenleme:
buarada 1-2 yakınım bana gecikmeden önce bu değerin yüksek olduğunu. ikiz olabileceğini söyledi... konu hakkında bilgisi olan varmı?

canım benim kimyasal gebeliğimde adetime yaklaşık 6 gün varken değerim 331 di. bende ozaman öyle düşünmüştüm. ama belgiselin dediği gibi değerin artış kat sayısına bağlıymış o durum. ama istiysosan inşallah ikiz olur. varmı akrabalarında ?

Babaannem ikizmiş, bide halamın ikizleri var. yani çok yoğun değil ama annem 1 ay kadar önce belki senin ikizlerin olur demişti ve genelde annem ne derse çıkar :18: allah sağlıklı nasip etsin de ikiz filan farketmez. ilk çocuk olucak nasılsa...

bir nesil atlarmış cnm ikiz olayı. yani sende olabilme ihtimali çok yüksek hadi hayırlısı bakalım canımm

İkiz gebelik çok zordur canım, riskler çok artıyor, annede sorunlar çıkması, erken doğum gibi bir çok riski var bu nedenle doktorlar pek istemezler ikiz gebeliği. Bana da ikizler çok şirin geliyor ama yine de beni korkutuyor. Ben tedavi görüyorum ve yeniden aşılama deneyeceğim. Tedavi gördüğüm için her ay 2 yumurtam oluyor yani ikiz ihtimali benim için her ay var ama zorluklarını bildiğim için beni bu ihtimal korkutuyor. Allah sağlıklı, hayırlı versin diye dua ediyorum hep. İnşallah istiyorsan olur ama yine de bence zor iş ikiz işi

yok canım açıkcası çok istediğimi söyleyemem. sadece birden ikiz fikri heyecan yaptı bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…