Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Yok bozmadım canım. Ucuzlardan yaptım, özellikle almadım, evde vardı...

Onlarla daha çıkmaz hiç kendini üzme canım. O testlerde çıkması için idrarda 25 mıu'nun üzerinde hormon olmalı ki önce kana geçtiği için kanda daha da fazla olmalı. Hassas testler 10 mıu yu algılıyor. Aslında hassasta bile çıkmayabilir ama normal testlerde çıkma ihtimali çok daha düşük, bu nedenle o testi yapmadın say yada eğlencesine baktın kabul et bence

Aslında çıkacak olsa çıkar ucuzlarla da. Yani ne bileyim, kelebekli kuzunun çıkmadı mı silik, evelki ay SevdeBilgenin 7 iken silik çıkmadı mı...Bilmiyorum ki, kafam karışık.
Yabancı bir sitede ateşle ilgili bir yazı buldum, benim gibi gece uyananlar için...Onu okuyunca biraz rahatladım, gece uyananlar normal saatlerinde ölçsünler diyor...Ya da ikisini de not etsinler ve birkaç ay kendilerini tanısınlar, ateşlerine neyin etki ettiğini öğrensinler diyor.
Önceden görseymişim keşke yazıyı...

kelebeklikuzu erken gebelik testi yaptı canım yani onda çıkabilir. sevdebilgenin hormonun idrara hızlı karışmış ama sende öyle olmayabilir. Biliyorsun sen kimyasal yaşadığından ilk testinde çıkmamıştı ama sevdebilgenin değeri 7 iken çıkmıştı yani bu kişiden kişiye değişen bir şey ve senin hormon idrara geç karışıyor olabilir. Bence teste fazla takılma o testler için daha çok erken sende biliyorsun.

Üzülmedim, alıştım sanırım...Ama pek umudum da yok.Çıkana çıkıyor...Gerçi ovulasyonun üstünden 8-9 gün geçti,yerleşme yeni oluyor da olabilir,daha olacak da olabilir, sonuçta daha reglime 5-6 gün var...Bilmiyorum ki, artık yorum yapmak da zor, o kadar fazla değişken var ki.

Ovulasyonun üzerinden 10 gün geçmeden zaten gebelik testinde çıkmıyor.

http://www.kadinlarkulubu.com/hamilelik-belirtileri/238991-pozitif-idrar-testi-ornekleri.html linkinde pozitif test örnekleri var bakarsan hep 10. günden başlamış.

Hemen umudunu kaybetme daha uzun zaman var ve biliyorsun reglini 10 gün geçince bile idrar testinde görenler var herkesin bünyesi aynı değil ve her hamilelik aynı şekilde olmuyor.

yaparım cnm tekrar. dun erken gebelik testi buldum tam eczane kapanırken yatiştim. certain adı. çizgi baya koyu çıktı silik falan değildi evdeki gibi. şimdi sadece dua ediyorum sağlıklı olsun diye ve birde allahım sizede nasip etsin diye.
Canım çok sevindim, Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin Rabbim inşallah

çok saol cnm darısı başına olsun. erken gebelik testimi yaptın normalmi?

Ama canım kelebekli kuzunun normal testte de silik çıkmamış mıydı? Coretest de mi erken gebelik testiydi ki? Ben gebelik testini bir tek regl gününde yapmıştım, o gün de negatifti. Bhcg kanda adet gecikmesinin üstünden 2-3 gün geçtiğinde 5,76 çıkmıştı. Yani zaten idrar kiti negatif verdiğinde kanda da birşey yoktu. O arada (yani adet günüyle ilk kan testine kadar geçen 2-3 günde de ) yaptığım ovu.testleri de silik çıkıyordu. Ama kan testine başladıktan sonra idrar testi hiç yapmadım...
Yalnız şöyle bir mantık güdebilirim. Akıntı ve kanama olduğu için ovulasyonun geçen ay 21'inde olduğuna eminim. 33.günde test negatifse bende yerleşme geç oluyor olabilir. Aradan 11 gün geçmiş oluyor çünkü. Ya da belki de kimyasal diye öyle oldu onu da bilemiyorum.

geç okudum cnm yazmışsın zaten. normal gebelik testinde çıkması için bencede erken daha. bana ümidini kaybetde diyen sendin şimdi sen kaybetme ümidini. daha 5 gün var. herkesin bünyesi farklı okumuşsundur burda yazanları az çok. kimi adet günü yapmış çıkmamış 2 3 gün sonra çıkmış.
benim kimyasal gebeliktede çok erken çıkmıştı mesela benimde hızlı karışıyo olabilir.

Evet 10 gün geçmedi benim daha doğru....Geçen sefer belirtilerim ne zaman başlamıştı onu hatırlamaya çalışıyorum, keşke not etseymişim bir tarafa...

kelebeklikuzu certain diye bir testle yapmış ve erken gebelik testiymiş ben o testi hiç bilmiyorum ama erkense hassastır. coretest in erken olduğunu sanmam. Bence ovulasyonun üzerinden en az 10 gün geçmeden testte silik bile bekleme canım. 4-5 gün erken görenlerde ovulasyon erken oluyor. Kadın 14. gün yumurtluyor bir hafta sonra yerleşme oluyor etti 21.gün, hormon 2 günde kana karışıyor 23. gününde silik çizgiyi görüyor. Bu da regline 5 gün kala silik çizgi demektir. Senin yumurtlama gününü düşünürsek bence çıkmaması çok normal yani o teste bakarak karar verme, yanıltıcı olur.

ilk yaptığım coretest erken gebelikti cnm ama hiç beğenmedim onu. bu certaini bende ilk duydum ama hemen sonuç verdi. gerçi dediğin gibi çıkmazsada bu olmadı demek değil. benim bünyemle alakalı kimyasal gebelikte adetime belki 8 gün falan vardı normal gebelik testinde gördüm ben çizgiyi hemde silik falan değildi.
o yüzden moral bozmak yok.

Şimdi yine yabancı bir sitede okudum. Yumurta döllendikten sonra uterusa implante olması 6-12 gün sürüyormuş. Ertesi gün yada 2 gün sonra da yeterli miktara gelip idrara çıkmaya başlıyormuş. Yani en erken 8 günde, en geç 16 günde (ovulasyondan sonra) pozitif görülebilir diyor. 25 mIU/mL yada daha hassas test kullanılıyorsa 12-14 DPO civarında test yapın diyor.
Adet tarihinden 5 gün önce sonuç verdiği iddia edilen testler 28 günde bir adet görenler içindir diyor bir de. Bu da ovulasyondan sonra 10. güne tekabül ediyormuş. Yani bende 10. günde de çıkmayabilir normal.
Metnin orjinalini aşağıya ekleyeceğim okumak isteyen arkadaşlar için.

How soon can I test? Well, first you gotta know how the test works. Briefly: the home pregnancy test (HPT) works by detecting a hormone called human chorionic gonadotropin (hCG.) When an egg is fertilized, it takes about 6 to 12 days to implant in the uterus, and then it begins to secrete hCG. It takes another day or two for enough hCG to build up and make its way into your pee. So, generally speaking, the earliest you can expect a positive HPT is 8 days past ovulation ("DPO") and the latest would be about 16 DPO. It is possible to get a positive test earlier or later, but not as common. In my experience, if you use a sensitive "early" test (anything that detects 25 mIU/mL of hCG or less) you can test around 12-14 DPO and feel reasonably secure with your results (the later you test, the more secure you can feel in its accuracy.)

If you do not chart or monitor your fertility in any way, and you think you may have conceived, you should wait 19 days (or longer) after having sex to test. Why 19?! Sperm can live approximately 5 days in the proper environment; if the sperm managed to live until you popped an egg, the actual conception could have taken place several days after the sex act that got the sperm there. To make sure you're not testing too early, assume the sperm had very long lives (5 days is considered a very long sperm life) and that conception occurred then. Then allow 14 days for the embryo to implant and develop enough hCG to show up on a pregnancy test (96% of pregnant women will test positive by then.)

Note: some HPT's say "test 5 days before your period is due!" or some such thing. Please note they are assuming a textbook 28-day cycle, with ovulation on Day 14. "5 days before your period is due" thus really "translates" to 10 DPO.

Essentially, you should remember that your high school biology textbook was WRONG. NOT all women have 28-day cycles and NOT all women ovulate on Day 14. For more info on this type of thing, see the Fertility Info section.

Here's an example. This is the textbook-perfect 28-day cycle with ovulation occurring on day 14 (in pink.) 10 DPO and later are reasonable days for testing (in green.) This is the cycle the HPT companies have in mind when they say "test 5 days before your period is due!"

Well, not everyone's body works this way. Here's another 28-day cycle-- but this one has ovulation occurring a little bit later, still well within the normal range. Watch what happens to your (green) testing opportunities!

All of a sudden, "5 days before your period is due!" is way too early for you to expect a positive test! (I tend to ovulate later myself, so by the time the "gold standard" of testing at 14 DPO is applicable, my period is already 3 days late! I needed to use an "early detection" test on the first day of my missed period. A "regular" test would probably have been negative-- even though my daughter is living proof that I was, indeed, pregnant

Of course, it works in reverse, too. If you're an early ovulator, you're lucky! Check it out:

In this scenario, you could test even sooner than 5 days before your expected period.

Ultimately, it's important to remember that implantation is a variable thing. You may be able to detect a pregnancy very early on, but then again, you may not! If you can't, don't despair.

Anladım canım sen hep erken gebelikle yaptın.
Evet sanırım bünyeyle alakalı bişey. Benim yaşadığım kimyasalda da 10 gün adet gecikmesine rağmen bhcg en fazla 34lere yükselmişti. Herhalde yerleşme geç oluyor bende...Ona yoruyorum. Çünkü adetim 10 gün gecikti ama adet günü evde yaptığım test yine negatifti.

aşağıdaki yazıyı okudum ve bende tam olarak bunu söylüyorum. 28 günde bir regl gören bir kadın 5 gün önce pozitif görebilir bu normal ama regl döngüsü uzun olanda böyle bir şey olamaz. Senin daha beklemen lazım daha bebek tutunmamış bile olabilir.

Kızlar günaydınnnn. Her girdiğimde yeni bir hamiş haberi alıyorum. Nasıl mutlu oluyorum. Tebrik ederim kelebeklikuzu, Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin. İnşallah sağlıklı bir gebeliktir ve sonu güzel olsun.

bblau bence çok erken yapmışsın testini, başkalarının adet öncesinde testte silik de olsa çıkabilir ama sende çıkmayabilir ki senin kimyasal gebelikte adetine çok yakın yaptığında bile çıkmamıştı, yanlış mı hatırlıyorum? İş yerindeydin ve biz ısrar etmiştik, yakında bir eczaneye gidip yapmıştın, belirtilerin başlamasına rağmen testte çıkmamıştı. Yani bence senin olsa bile idrara geç çıkıyor. Bende kanda 7.07 çıkmadan 3 günce silik çizgiler çıkmaya başlamıştı. Yani kişiden kişiye değişen bir durum demek ki bu. Adetine daha çok var. Bence testle moralini bozma. Bu şekilde olacağı varsa da olmuyor, ben buna inanıyorum. Adet geçmeden çıkan silik çizgilerin de bir anlamı yok, kendimden biliyorum. O yüzden lütfen test yapma adetin geçmeden, moralini bozma. Tecrübeyle sabit ki adet geçmeden yaptığımız testler bizi hep üzdü. Silik çizgi çıksa bile üzüldük çünkü gerisi gelmedi. Rabbim hayırlı, sağlıklı gebelikler versin hepimize. Bir de geçen ay belirtilerin ne zaman başlamıştı hatırlamıyorsun ya, bence ona da takılma, her seferinde aynı şey olacak değil. Hatırlarsan ben de geçen haftalarda öyle olmuştum, sen de arkadaşından örnek vermiştin, iki hamileliğinde bile çok farklı belirtiler yaşamış. Demek ki kişiden kişiye değişiyor ve kişinin kendi hamilelikleri arasında bile değişkenlik oluyor. O yüzden bunlara takılıp kendini üzmemelisin bence.

Belgiselcim sen nasılsın? Ne durumdasın? Aşılamadan sonra bir gelişme var mı? Umarım hayırlısı olur hakkında. crafty'den haber var mı? Tüp bebek denemesi ne oldu? Onu merak ettim.

Ben küre devam ediyorum. Akıntım arttı. Sabah akşam burnumu tıkayarak içiyorum o suyu ve sanki faydasını görüyorum. Değişik bir akıntım var. Ovulasyon dönemim de yaklaşıyor. Uzayan akıntıyı görmem yakındır ama kürden kaynaklanan akıntı biraz değişik. Daha sıvı, daha çok, değişik bir akıntı. Kürü denemek isteyenler ve merak edenler için belirteyim dedim... Umarım şifa olur.

Evet canım sen de aynını yazmışsın.
Benim periyotlarım 32-33 gün, benim için daha erken...Bakalım Mevlam neyler, neylerse güzel eyler...
İki gündür kasık ağrılarım var. Üst kısımda, zaman zaman iç kısımda...DÜn de karın ağrılarım vardı.
Ondan şüphelenip de yaptım testi zaten...

You may be able to detect a pregnancy very early on, but then again, you may not! If you can't, don't despair.

Umudumuzu koruyalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…