Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

[sıze="3"]medicalsekreter[/sıze] seninde bilgin varsa faydalanmak isterim yumurta takibi konusunda. Ne zaman gitmeli ne gibi şeyler yapılıyo
cnm hiç bilmiyorum bende onumuzdekı ay yaptırmak ıstıyorum cevaba göre bende gidicem

cnm ovulasyon oldu ıkı defa cıft cızgıgordum16. Gun ve 21. Gun bakalımkısmet mevlamneylerse güzel eyler

canım markası laboquick. ilk defa ovulasyon testi deniyorum

Ben o markaya hiç güvenmiyorum canım, gebelik testi beni çok kötü yanılttı. Ovulasyon testini kullanmadım ama sevdebilge kullanıyordu o da memnun kalmadı. Ama yine de belki sana gelenler iyi testlerdir bozuk değildir bu nedenle sen pozitif kabul et ve bugün çalışmaya başla.

cnm hiç bilmiyorum bende onumuzdekı ay yaptırmak ıstıyorum cevaba göre bende gidicem

cnm ovulasyon oldu ıkı defa cıft cızgıgordum16. Gun ve 21. Gun bakalımkısmet mevlamneylerse güzel eyler

Çok güzel iki kere yumurtlamış olabilirsin bu da çifte şans demektir. Peki regle kaç gün kaldı canım?

FF ovulasyonu 19. gün belirlemiş, aslında o gün ovu. testi pozitif vermiş olmasına rağmen. Yani aslında bir sonraki gün beklenir ya. Ama ben de öyle düşünüyorum, çünkü 18. gün test yapmadım yapsaydım muhtemelen pozitifti o da. FF ateşe göre karar verdi sanırım.
Ama bence ateşte yeterli yükselme yok 36,2'den 36,5a yükselmiş. Daha fazla olması beklenirdi. Birkaç doktora sordum, evet daha fazla olması beklenirdi ama artık ateş bakmak eski usüller arasına girdi biz itibar etmiyoruz dediler. Progesteron testi bu işi görüyor dediler. Ovulasyon kitleri daha güvenilir illa istiyorsan onları kullan ama böyle ölçüm biçimle kendini baskılama, stres altına sokma bırak ölçme birşey diye telkinde bulundular sözleşmiş gibi.
Benim kafamı karıştıran ise şu: Ateş ovulasyon tahmin ettiğimiz 19. Günden sonra (akıntı,ov.testi,ateş düşümü hepsi bu günü işaret ediyor) 36,5 -36,5 -36,4 bence bu yeterli bir artım değil.
Hadi kademeli artacak dedik, bir ertesi gün 36,7 oldu.
Ama o gün benim uykum gece çok bölündü, yattım kalktım durdum lavoboya filan…Zaten gece 4te yatmıştım…
O ateş doğrumudur acaba? Tabiki değildir 3 saatlik uykuyla!
Sonra 30.günde yani cumartesiyi pazara bağlayan gece de gece pek uyuyamadım, sık sık kalktım, gece üşüdüm…Zaten 03:30da uyumuştum yine….Sabah 7de ölçtüm 36,5tu! Moralim bozuldu uyumuşum, 8:30 gibi kalktım baktım 36,8 ama tabi FF de o ateşi boş yuvarlak işaretledi çünkü normalden geç ölçtüm , bence o bazal ısı değil. Yanlış o ısı.
Sonra dün gece, yine çok huzursuz bir uyku, kaç kez kalktım gece. Yine geç yatmıştım. Saat 6da ölçtüm, uyandığımda 36,4! Of dedim bu ne! Yine bozulan bir moral. Saat 7:30da ölçtüm (her zamanki saat bu aslında) 36,8!
Ama bu da bence bazal değil, yüz kere kalktım gece…Yine geç uyudum filan.
Yani doğru dürüst ölçüm de alamayınca iyice gitti benim moraller.
Bakalım bu akşam düzgün bir şekilde uyumaya çalışacağım erken yatıp.
Ne çıkacak…
Ama bir de avuntum var ovu.testi pozitifti?

Ben kullandım bu markayı bana okunmayacak derece bozuk hiç gelmedi, beni pek yanılmadı ama...

regle6 gun var belgıselcım bugun lekelenme oldu kasıkta agrım var umudum yok bu spermlerle rabbım bılır

Çok az kalmış canım ve o lekelenme çok iyi, regle 5-6 gün kala genelde yerleşme oluyor zaten. Eğer daha öncede olduysa ona birşey diyemem belki senin metebolizmana özel bir durumdur ama ilk kez oluyorsa yerleşme lekelenmesi olabilir ki inşallah öyledir.

Seni çok iyi anlıyorum bir sorun varsa ve insan bunu biliyorsa umudu azalıyor ve korkuları artıyor. Benim eşimde sorun yok ama bende var ama yine de umudumu kaybetmiyorum. Dua etmeye ve pozitif düşünmeye devam ediyorum. Olmaz diye bir şey yok biliyorsun canım, bizde bir gün o güzel haberi alacağız ama zamanını bekliyoruz. İnşallah o zaman senin için bu aydır

ilk defa oluyo bu ay leke insallah hayırlısıyla gelsın artık cnm
tüm isteyenlere aynı dılegım canı gonulden ne zormus bu ısler ya
ınsan hemen olcak sanıyo korunuyo fılan ama neler cıkıyomus ınsanın karsısına..

Geçen ay kimyasal gebelik geçirdiğimde ovulasyondan tam 7 gün sonra lekelenmem olmuştu ama önemsememiştim. Senin lekelenme süren de implantasyona çok uygun bence bu güzel bir işaret. İnşallah sonucu da güzel olur canım.

Seninle aynı fikirdeyim ilk seferde olacak sanıp o kadar korunduk şimdi durumumuz ortada. Ama yine de umudumuzu kaybetmeyelim, asla çocuğun olmaz denen insanların bile hamile kalabildiğini duyuyor ve okuyorum. Allah büyüktür canım inşallah dualarımızı kabul eder. Sende dualarımdasın.

Ben kullandım bu markayı bana okunmayacak derece bozuk hiç gelmedi, beni pek yanılmadı ama...

Ovulasyon testini bilmiyorum canım ama yanlış hatırlamıyorsam sevdebilge bu ay memnun kalmadı. Ben gebelik testinde hatalı pozitif gördüm belki ovulasyon testleri daha iyidir yada iyi olanlar sana denk gelmiştir. Ama yaşadıklarımdan dolayı ben güvenmiyorum ve ovulasyonda da sadece o teste bakarak karar vermeyin siz 2 günde bir çalışın diyorum.

buarada benim de son 4 günüm ve sadece diğer aylardan farklı olarak akıntım çok fazla. akıntı da bi belirti olabilir mi???? :26:

Evet SevdeBilgede çok bozuk test vardı. Bana denk gelmedi ama ben de bi daha almayacağım.
Zaten artık pek test yapmayı, ateş ölçmeyi de düşünmüyorum.
En azından regl olsam da ayda bir kez üzülürüm. Böyle 2.yarıyı hep stresli geçiriyorum noldu noldu diye.

canım markası laboquick. ilk defa ovulasyon testi deniyorum

selam kızlar...
canım ben bu dediğin markayı iki ay üst üste kullandım ve kontrol çizgisindeki gibi koyu bir çizgi çıkmasını bekleme, kontrol çizgisine yakın koyulukta çıkınca pozitif demek oluyormuş, ben de öyle olmuştu.

core en iisi sanırım
bende kullandım bir çok kişi de dedi
hiç sorun çıkartmıyor :)

Sanırım kişiden kişiye değişiyor.
Ben bu markada kontrol çizgisinden koyu çizgi yakaladım kullandığım 2 ayda da.

kızlar deneyimlerinizden yola çıkarak şu sorumu cevaplar mısınız? ov. testinde pozitifi gördüğünüz gün mü çatlama oluyor ertesi gün mü?

bende coretest aldım
ama ya bu ay yumurtlamam olmadı,yada test hatalı
yada ben hatalıyım

şeker sıvı alımı vs olayı çok önemli ona dikkat etmelisin
+ her ay yumurtlama olmayabiliyor maalesef
bende mesela 2 ay önce progesteron 33 dü
bu ay 8 di

kızlar deneyimlerinizden yola çıkarak şu sorumu cevaplar mısınız? ov. testinde pozitifi gördüğünüz gün mü çatlama oluyor ertesi gün mü?

Teorik olarak ertesi gün kabul ediliyor. Ama bence pozitiften sonra 72 saate kadar çıkabilir.Doktorumdan aldığım bilgiye göre söylüyorum tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…