Bence ateşinde bir sorun yok canım. Bir günlük bir düşme olmuş o kadar ama o da önemli değil ateşi bir çok şey etkileyebilir. Ayrıca belirtiler hiç belli olmaz. Bir hamileliğinde hastanelerde yatacak kadar ağır belirtileri olan bir insan diğer hamileliğinde mide bulantısı bile yaşamayabiliyor. Yani her hamilelikte aynı belirtiler olacak diye bir şey yok. Biliyorsun ben ilk hamileliğimde hiç bir belirti yaşamamıştım bu yüzden belirtilere hiç bakmıyorum. Bence 10 şubatta bir test yapar bakarsın o zamana kadar olumlu düşünmeye çalış. İnşallah bu ay senden güzel bir haber alırım da moralim yerine gelir.
FF ovulasyonu 19. gün belirlemiş, aslında o gün ovu. testi pozitif vermiş olmasına rağmen. Yani aslında bir sonraki gün beklenir ya. Ama ben de öyle düşünüyorum, çünkü 18. gün test yapmadım yapsaydım muhtemelen pozitifti o da. FF ateşe göre karar verdi sanırım.
Ama bence ateşte yeterli yükselme yok 36,2'den 36,5a yükselmiş. Daha fazla olması beklenirdi. Birkaç doktora sordum, evet daha fazla olması beklenirdi ama artık ateş bakmak eski usüller arasına girdi biz itibar etmiyoruz dediler. Progesteron testi bu işi görüyor dediler. Ovulasyon kitleri daha güvenilir illa istiyorsan onları kullan ama böyle ölçüm biçimle kendini baskılama, stres altına sokma bırak ölçme birşey diye telkinde bulundular sözleşmiş gibi.
Benim kafamı karıştıran ise şu: Ateş ovulasyon tahmin ettiğimiz 19. Günden sonra (akıntı,ov.testi,ateş düşümü hepsi bu günü işaret ediyor) 36,5 -36,5 -36,4 bence bu yeterli bir artım değil.
Hadi kademeli artacak dedik, bir ertesi gün 36,7 oldu.
Ama o gün benim uykum gece çok bölündü, yattım kalktım durdum lavoboya filan…Zaten gece 4te yatmıştım…
O ateş doğrumudur acaba? Tabiki değildir 3 saatlik uykuyla!
Sonra 30.günde yani cumartesiyi pazara bağlayan gece de gece pek uyuyamadım, sık sık kalktım, gece üşüdüm…Zaten 03:30da uyumuştum yine….Sabah 7de ölçtüm 36,5tu! Moralim bozuldu uyumuşum, 8:30 gibi kalktım baktım 36,8 ama tabi FF de o ateşi boş yuvarlak işaretledi çünkü normalden geç ölçtüm , bence o bazal ısı değil. Yanlış o ısı.
Sonra dün gece, yine çok huzursuz bir uyku, kaç kez kalktım gece. Yine geç yatmıştım. Saat 6da ölçtüm, uyandığımda 36,4! Of dedim bu ne! Yine bozulan bir moral. Saat 7:30da ölçtüm (her zamanki saat bu aslında) 36,8!
Ama bu da bence bazal değil, yüz kere kalktım gece…Yine geç uyudum filan.
Yani doğru dürüst ölçüm de alamayınca iyice gitti benim moraller.
Bakalım bu akşam düzgün bir şekilde uyumaya çalışacağım erken yatıp.
Ne çıkacak…
Ama bir de avuntum var ovu.testi pozitifti?