Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

şeker sıvı alımı vs olayı çok önemli ona dikkat etmelisin
+ her ay yumurtlama olmayabiliyor maalesef
bende mesela 2 ay önce progesteron 33 dü
bu ay 8 di

Bugün soru sorduğum 2 doktor da bana aynı şeyi söyledi. Düzenli adet gören bir kadında bile yumurtlama olmayan ay olabilirmiş.
Eğer yumurtlama olmazsa da LH yükselip ovu.testi pozitif veriyor mu acaba??

Bugün soru sorduğum 2 doktor da bana aynı şeyi söyledi. Düzenli adet gören bir kadında bile yumurtlama olmayan ay olabilirmiş.
Eğer yumurtlama olmazsa da LH yükselip ovu.testi pozitif veriyor mu acaba??

bblau
ben söliim
biz bu testle akıntıyla fln hem kendimizi hem adamları strese sokuoruz
sorun bu
dr çare olmaz bu derde!
Tecrübe ile sabit durum
adamı sıktım sıktım
ilaç keçiboynuzu vs vs doktor doktor gezdirdim
8 milyon olan sayıyı 5 milyona düşürdüm
stresten yumurtlayamadım
o nedenle saldım çayıra gezmek lazım

bblau
ben söliim
sorun bu
dr çare olmaz bu derde!
Tecrübe ile sabit durum
adamı sıktım sıktım
stresten yumurtlayamadım

kesinlikle doğru %100

bblau
ben söliim
sorun bu
dr çare olmaz bu derde!
Tecrübe ile sabit durum
adamı sıktım sıktım
stresten yumurtlayamadım

Aynen öyle çok haklısın crafty!
Geçen doktor sitesinden bir prof.a ateşle alakalı bişey sordum da bak ne yazmış :KK31:

"Vücut ısısı ile ovulasyonu anlamak eski bir yöntem olup, artık kullanmıyoruz. Isı yüksekliği progesteron hormonundan kaynaklanmaktadır, günümüzde progesteron hormonuna bakarak bunu direkt anlıyoruz, indirekt yöntemleri kullanmıyoruz. Hamile kalmak için eğer yumurtlamanız var ise bilimsel olarak gösterimiştir ki en iyi dönem şeffaf salgının arttığı dönemdir. Bu takipleri bırakıp rahat olunuz, hiç bir kadın böyle ayrıntılara bakarak vücut ıssında ki 0.1 derecelik ısı değişimlerini takip ederek hamile kalmıyor. Hamilelik fizyolojik bir olaydır, normal ilişkiniz var ise(haftada 2-3) hamile kalırsınız. Stresine girmeyin,kendi haline bırakınız."

Aynen öyle çok haklısın crafty!
Geçen doktor sitesinden bir prof.a ateşle alakalı bişey sordum da bak ne yazmış :KK31:

"Vücut ısısı ile ovulasyonu anlamak eski bir yöntem olup, artık kullanmıyoruz. Isı yüksekliği progesteron hormonundan kaynaklanmaktadır, günümüzde progesteron hormonuna bakarak bunu direkt anlıyoruz, indirekt yöntemleri kullanmıyoruz. Hamile kalmak için eğer yumurtlamanız var ise bilimsel olarak gösterimiştir ki en iyi dönem şeffaf salgının arttığı dönemdir. Bu takipleri bırakıp rahat olunuz, hiç bir kadın böyle ayrıntılara bakarak vücut ıssında ki 0.1 derecelik ısı değişimlerini takip ederek hamile kalmıyor. Hamilelik fizyolojik bir olaydır, normal ilişkiniz var ise(haftada 2-3) hamile kalırsınız. Stresine girmeyin,kendi haline bırakınız."

Zaten biz bazen saçmalıyoruz.
her an yanı başımızda olduğundan hamileliğin MUCİZE olduğunu gözden kaçırıyoruz.
Normal bir kadının hamile kalma oranı %25
hiç bir sorun yokken %25 hemde.
Stresle bu yüzdeyi hepten indiriyoruz biz

her an yanı başımızda olduğundan hamileliğin MUCİZE olduğunu gözden kaçırıyoruz.

Evet aslında hamile kalmak zor bir hadise, ama dediğin doğru her an yanıbaşımızda olduğu için biz bunu anlayamıyoruz...
Hem kendimizi baskı altına alıyoruz hem de etrafımızı...

Evet SevdeBilgede çok bozuk test vardı. Bana denk gelmedi ama ben de bi daha almayacağım.
Zaten artık pek test yapmayı, ateş ölçmeyi de düşünmüyorum.
En azından regl olsam da ayda bir kez üzülürüm. Böyle 2.yarıyı hep stresli geçiriyorum noldu noldu diye.

Bende önümüzdeki ay dinlenmedeyim canım, ne doktora gideceğim, ne ilaç alacağım ne de testlerle ilgileneceğim. Stressiz, rahat bir şekilde bir ay bekleyeceğim. Daha sonraki ay yeniden aşılama yaptıracağım vücüdum ve zihnim biraz dinlensin istiyorum. Önümüzdeki ay foruma bile girmeyi düşünmüyorum burada aklımdan çıkmıyor bebek konusu :KK53:

% 100 katılıyorum yorumuna :KK54:

İyi akşamlar arkadaşlar
bu akşam pazartesi akşamı dua kapılarının açık oldugu akşamlardan biri pazartesı ve perşembe akşamları..
Ben Allahın izniyle yasin okuycam hepimiz için
müsait olanınız varsa okusun canlarım
Dua her derde şifadır
-Sorarım sıze yurekten ısteyıpte dua ettıgınız herhangi birşey gerçekleşti mi bu güne kadar
cevabınızın evet oldugunu biliyorum..
Allah kabul etsin..

İyi akşamlar arkadaşlar
bu akşam pazartesi akşamı dua kapılarının açık oldugu akşamlardan biri pazartesı ve perşembe akşamları..
Ben Allahın izniyle yasin okuycam hepimiz için
müsait olanınız varsa okusun canlarım
Dua her derde şifadır
-Sorarım sıze yurekten ısteyıpte dua ettıgınız herhangi birşey gerçekleşti mi bu güne kadar
cevabınızın evet oldugunu biliyorum..
Allah kabul etsin..

Bende okuyayım canım. Allah isteyen herkese versin inşallah.

Bende önümüzdeki ay dinlenmedeyim canım, ne doktora gideceğim, ne ilaç alacağım ne de testlerle ilgileneceğim. Stressiz, rahat bir şekilde bir ay bekleyeceğim. Daha sonraki ay yeniden aşılama yaptıracağım vücüdum ve zihnim biraz dinlensin istiyorum. Önümüzdeki ay foruma bile girmeyi düşünmüyorum burada aklımdan çıkmıyor bebek konusu :KK53:

Evet canım ben de önümüzdeki ay forumdan uzak kalmayı düşünüyorum.
Ölçmeden biçmeden, tartışmadan,yorumlamadan bir ay geçirmek istiyorum...

Evet canım ben de önümüzdeki ay forumdan uzak kalmayı düşünüyorum.
Ölçmeden biçmeden, tartışmadan,yorumlamadan bir ay geçirmek istiyorum...

Aynı şeyi yapacağım canım bir ay herşeyi bırakacağım hatta umut etmeyi bile bırakacağım, hiç cocuk konusu yokmuş gibi yaşamak istiyorum önümüzdeki bir ayımı.

11. gün erken canım biraz. genelde 15 - 20. günler arası oluyor ovulasyon. sen testlerini yapmaya devam et. birde 2 günde bir aşk yapmaya tabi :KK1:

:) ben 7.gün başladım test yapmaya 20 tane aldım hergün 1 tane yapıyorum bol war nasılsa diye :KK1: 7.günden beri gün aşırı aşk yapıyoruz ama dün eşim fena grip oldu çok halsiz sanırım 1 haftayı gözden çıkartmam gerekicek bugün 11.gün we 2.çizgim silik sanırım çift çizgiyi gördüğüm zamanda aşk yapamıycaz bu ayıda gözden çıkarttım:KK31:

Kullandığın testin kalitesi çok önemli canım, eğer kalitesiz bir testse sonuç alamayabilirsin. Ayrıca kurallara çok dikkat ederek yap, sıvı tüketmeme gibi. Bir de ateşini ölçmeni öneririm, ikisi birbirini teyit ederse daha iyi olur. Bir de akıntı kontrolü yaparsan tam olur. Ama bunları yapmana rağmen yine de 2 ay üst üste ovulasyonu tespit edemezsen o zaman dr. a git ve hormonlarına baktır. Eğer bir sorun varsa bilmen çok önemli çünkü 2 sene olmuş. Eğer sorun yoksa dr. yumurta takibi yapar ve onun dediği zamanlarda çalışırsınız.

laboquick kullanıyorum canım kurallara pek dikkat edemiyorum çalışıyorum çaydı kahweydi derken akşam oluyo ewe gelincede hemen yapıyorum testi 20:00 geçmiyeyim diye...testi kullanmadan önce akıntıma göre tahmin etmeye çalışıyodum ama demekki beceremedim :KK17: doktora 2 senede 4 kere gittim hormon testi dahil bir sorun çıkmadı eşimde gitti onunda değerleri normal çıktı dediğin gibi yapıcam eğer bu ayda olmassa en kısa zamanda doktor takibine başlıycam.. Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah..

Aynı şeyi yapacağım canım bir ay herşeyi bırakacağım hatta umut etmeyi bile bırakacağım, hiç cocuk konusu yokmuş gibi yaşamak istiyorum önümüzdeki bir ayımı.

ne zamandır bekliyorsun meleğini bilmiyorum ama çok zor beklemek Allah sabır versin hepimize bende aynı şeyi söylüyorum 2 senedir neredeyse her ay ama çıkarıp atmak umut etmemek imkansız gibi hep kendimi kandırıyorum düşünmeye başladığım an hemen başka şeyler getiriyorum aklıma ama yinede bu konu baskın çıkıyor atamıyorum aklımdan, umarın sen başarırsın ve beklemediğin ay hamile haberini alırız inşallah :KK16:

laboquick kullanıyorum canım kurallara pek dikkat edemiyorum çalışıyorum çaydı kahweydi derken akşam oluyo ewe gelincede hemen yapıyorum testi 20:00 geçmiyeyim diye...testi kullanmadan önce akıntıma göre tahmin etmeye çalışıyodum ama demekki beceremedim :KK17: doktora 2 senede 4 kere gittim hormon testi dahil bir sorun çıkmadı eşimde gitti onunda değerleri normal çıktı dediğin gibi yapıcam eğer bu ayda olmassa en kısa zamanda doktor takibine başlıycam.. Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah..

ne zamandır bekliyorsun meleğini bilmiyorum ama çok zor beklemek Allah sabır versin hepimize bende aynı şeyi söylüyorum 2 senedir neredeyse her ay ama çıkarıp atmak umut etmemek imkansız gibi hep kendimi kandırıyorum düşünmeye başladığım an hemen başka şeyler getiriyorum aklıma ama yinede bu konu baskın çıkıyor atamıyorum aklımdan, umarın sen başarırsın ve beklemediğin ay hamile haberini alırız inşallah :KK16:

Bir sorun olmamasına rağmen 2 senedir olmuyorsa bir de dr. takibine git canım. En azından yumurtlama günlerini kesin bilir ve ona göre çalışırsın. Belki ilaç verir ,daha fazla yumurtlarsın ve şansın artar. Benim bu ay umudum yok boşa umutlanıp sonra üzülmek istemiyorum. Artık önümüzdeki aylara bakacağız. Ama sen umudunu kaybetme sonuçta bir sorun yokmuş bu bile çok önemli. Benim içinde bu konuyu düşünmememek çok zor ama bir şekilde başaracağım. İnşallah bu ay olur ama olmazsa artık dr. a git bence ve en azından ilaç tedavisi, aşılama gibi bir yöntemi deneyin.

günaydınn kızlar hepinize;
benim karın ağrılarım arttı dünden beri. güğüslerimde şişti. adet olacağım kesinleşti. dünden beri ağlıyorum. zorla işe geldim. yemek bile yemek istemiyorum. haber vereyim size dedim girmem ben yine bir süre.
karnım ağrımasa en azından. nasılsa anladım artık olmayacağını ama bu ağrı her saniye hatırlatıyo bana.karnımı söküp atasım geliyo. ben hiç böyle olmamıştım sanırım kendi kendime piskolojimi bozdum :KK14::KK14::KK14:
karnımın ağrısı bir yana en çok kalbim ağrıyo. neden diye diye aklımı oynatıcam.
hepinize bol şans

X