- 19 Ağustos 2009
- 1.235
- 36
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #13.841
İnşallah bu senin için hayırlara vesile olacak bir aşamadır canım.
Her şerde bir hayır var derler ya, belki de aşılama ile kısmet olacak sana evladın ve o yüzden tüm geçmişteki sıkıntıları yaşamışsındır.
İnşallah, dualarım seninle canım. Hayırlı ve güzel haberlerini bekliyorum.
Saol canım ya gerçekten sizin desteğiniz benim için çok önemli. Eşimi görsen rahat adam, bir sperm testine gitti onda da ne gerek var der gibiydi. Allah'tan onda bir şey çıkmadı yoksa mümkün değil tedavi falan kabul ettiremezdim yok bende bir şey der çıkardı işin içinden. Anneme ve kardeşime hiç söyleyemem çok stres yaparlar her gün ararlar ne oldu diye. Burada sizinle konuşuyorum da rahatlıyorum. Zaten bu da olmazsa artık tüp bebeğe doğru yönlenme başlayacak en fazla bir kere daha aşılama denetim canım sonrası daha ciddi adımlara gider. Bu nedenle bu ay tutsun diye dua ediyorum. Allah hepimizin dualarını kabul etsin ve sağlıklı bebekler doğurmayı nasip etsin inşallah.
Ben de bir yandan sizi okuyorum, bir yandan işime gücüme bakıyorum.Kesinlikle katılıyorum son dediklerinize, ailelere bir şey deseniz, hemen evham yapıyorlar, annem her arayışında bir şeyler soruyor, merak ediyor, sonra stres yapma diyor. O sordukça ben stres oluyorum halbuki. Geçen de anne sorma, sordukça stres oluyorum dedim, sonraki arayışında soramadığı ama ne diyeceğini de bilemediğini ses tonundan anladım. Ayy kıyamadım o zamanda. İçim parçalandı resmen. Seni senden çok düşünen ve endişelenen birisi var ve senin üzülmene kıyamıyor, sen üzüldükçe o daha çok üzülüyor, sen üzülme ben senin yerine üzülürüm diyor resmen. Ayy gözlerim doldu kızlar. Annemi çok özledim. Kıyamam kuzusuna benn. Gidince inşallah sarılıp sarılıp öpücem. Koynunda yatıcam onun. O üzülmesin diye ben de artık bazı şeyleri anlatmıyorum. Doktora gittiğimi söylesem de ayrıntıya inmiyorum, genel bi kontrol diyorum. Ama burada size her ayrıntıyı anlatıyorum ve öyle rahatlıyorum. Yakınlarımıza da anlatamaz olduk. Sonuçta bizim yaşadıklarımızı yaşayan insanlarla paylaşmamız lazım ki halimizden anlasın. Biz burada aynı amaçla bulunuyoruz ve herkes birbirini çıkarsız bir şekilde dinliyor ve anlamaya çalışıyor. bblau'nun dediği gibi dozunu ayarlarsak burada vakit geçirmenin faydalarından yararlanırsak sorun yok...
Belgiselcim dualarımdasın inşallah. Rabbim gönlüne göre versin. Pozitif düşün, pozitif olsun.
Evet maalesef erkekler böyle...Benim eşim de eğer geçen ay regl olsaydım, sperm analizine gidecekti ya, olmaz demedi ama hoşuna gitmediği belliydi. Biraz daha bekleyelim filan demek istedi ama diyemedi de açık açık
Anneme ben de birşey anlatamıyorum, geçen ay çok üzüldü. Bir de bana bişey olacak diye de korktu.
Biraz kardeşimle dertleştim ama onun da sınavları vardı, morali bozulmasın diye ona da fazla birşey diyemedim...
Ailelere de birşey denmiyor üzülmesinler diye.Hep idare etmeye çalışıyorsun ama asıl senin desteğe ihtiyacın oluyor, bir de çevrene moral vermeye çalışmak güç oluyor.
Burda birbirimize destek olmaya gayret ediyoruz işte canım...Bana çok iyi geliyor...
İlk aylarda, strese giriyorum forumdan uzaklaşayım diyordum ama, şimdi dozunu da ayarladım, çok güzel paylaşımlar oluyor, bana güç veriyor.Hem de çok şey öğreniyorum...
Ben de bir yandan sizi okuyorum, bir yandan işime gücüme bakıyorum.Kesinlikle katılıyorum son dediklerinize, ailelere bir şey deseniz, hemen evham yapıyorlar, annem her arayışında bir şeyler soruyor, merak ediyor, sonra stres yapma diyor. O sordukça ben stres oluyorum halbuki. Geçen de anne sorma, sordukça stres oluyorum dedim, sonraki arayışında soramadığı ama ne diyeceğini de bilemediğini ses tonundan anladım. Ayy kıyamadım o zamanda. İçim parçalandı resmen. Seni senden çok düşünen ve endişelenen birisi var ve senin üzülmene kıyamıyor, sen üzüldükçe o daha çok üzülüyor, sen üzülme ben senin yerine üzülürüm diyor resmen. Ayy gözlerim doldu kızlar. Annemi çok özledim. Kıyamam kuzusuna benn. Gidince inşallah sarılıp sarılıp öpücem. Koynunda yatıcam onun. O üzülmesin diye ben de artık bazı şeyleri anlatmıyorum. Doktora gittiğimi söylesem de ayrıntıya inmiyorum, genel bi kontrol diyorum. Ama burada size her ayrıntıyı anlatıyorum ve öyle rahatlıyorum. Yakınlarımıza da anlatamaz olduk. Sonuçta bizim yaşadıklarımızı yaşayan insanlarla paylaşmamız lazım ki halimizden anlasın. Biz burada aynı amaçla bulunuyoruz ve herkes birbirini çıkarsız bir şekilde dinliyor ve anlamaya çalışıyor. bblau'nun dediği gibi dozunu ayarlarsak burada vakit geçirmenin faydalarından yararlanırsak sorun yok...
Belgiselcim dualarımdasın inşallah. Rabbim gönlüne göre versin. Pozitif düşün, pozitif olsun.
Ay kıyamammmmmmAnneler böyle işte...
Geçen ay anneciğim de bana "Sen yavruna üzülüyorsun, ben de yavruma üzülüyorum işte." demişti de içim parçalanmıştı resmen...
Allah bu yüce duyguyu nasip etsin Ya Rabbim bize de...
Ayy ağlarım ama ben... Ay çok duygulandım bblau. Kıyamam ben o mübarek kadınlara. Allah'ım yokluklarını göstermesin. Allah'ım onları başımızdan eksik etmesin. Ve güzel duana da amin... Bu duyguyu bize de nasip etsin Rabbim. Ay çok duygulandım... Allah'ım annemi koru, bana bağışla onu ya Rabbim...
Teşekkür ederim kızlar bu ay benim için zor geçecek, sakin olmakta zorlanacağım ama bir şekilde başarmam lazım. Belki aşılamadan sonra bende bir süre foruma girmem bu konudan tamamen uzaklaşmak bana iyi gelebilir. O zaman belli olur olmaz size yazarim ama tabi dayanamayıp giredebilirim
Merhaba arkadaşlar,
2 aydır bebek için çalışmalar yapıyoruz. Bu ayda olmayınca doktora tekrar gittim ve ısrarla bana gerekli ne kadar test varsa yapmasını istedim. Sonuçta bugün progesteron bakıldı. Diğerleri adetin 2. günü olmalı dedi. Progesteron sonucum 3,22 çıktı. Doktor bu ay yumurtalama gerçekleşmemiş dedi. Aklımı karışık, kalbimi sıkışık bırakıp kapattı telefonu. Bu ne demek ki şimdi, var mı aranızda benzer bir şeyler yaşamış olanlar, fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Belgiselim,
yeni yolun HAYIRLI olsun inşallah
inşallah yıpranmadan aşarsın süreci ilk ve son denemen olur umarım ...
Teşekkür ederim canım. Senin de yarın mı başlıyordu tedavin. Yanlış hatırlamıyorsam 26 ocak demiştin. Sanırım ilaçlara başlayacaksın önce inşallah çok fazla kaliteli yumurtan olur ve içlerinden iki tanesi tutunurNeden bilmem ama senin ikiz olacak gibi geliyor bana, bizi habersiz bırakma canım.
evet testler yapılacak sonra muayene başlar heralde ilaçlara yarın :)
heyecanlıyım, endişeliyim gerginim üzgünüm mutluyum
saçma sapan rengarenk dolanıorum etrafta :)
tüpü duyduğun andan beri ikiz diyorsun sen :)
Kısmet nasip...
Allah hepimizin gönlüne göre versin umarım
hepimiz için hayırlı olsun
Kesinlikle çok rahatladım. Sakinlik çok önemli artık bunu biliyorum. Doktorumda aynısını telkin ediyor. Ne zaman çok endişeli bir hastam olsa onda sorun çıkıyor dedi. Özenli yanıtınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok faydası oldu.Canım sakinleşmelisin. Benim doktorum ısrarlarıma rağmen bana herhangi bir test ya da yumurta takibi yapmadı. Dedi ki 4-5 tane çocuğu olan kadınlar bile bazı aylarda kalitesiz yumurtalama yaşarlar. Ama şimdiki gençler bir ay kalitesiz yumurtlasalar ya da yumurtlama bir ay gerçekleşmese evham yapıyorlar, sonra da o stres yüzünden hamile kalamıyorlar dedi. Herkes her ay mükemmel yumurtaya sahip olamıyor. Bazen 2 tane ya da daha fazla yumurtan oluyor. Bünyeye göre değişebiliyor. Bu doğuramamak demek değil ama. Doktorum yumurta takibi yaparız o ay da sen kalitesiz yumurtlarsın, sonra ben yumurtlayamıyorum diye evham yaparsın olacağı varsa da olmaz çocuğunun dedi. Hak verdim. Bir ay böyle oldu diye sakın moralini bozma. Düşünsene buna bağlı olsa doğurganlık 4-5 çocuğu olanlar neden her ay mükemmel yumurtlamıyorlar? Yani bu iş stresle çok etkileniyor. Bu ay yumurtlamamışsın diye kalbin sıkışmasın. Rahatla. Sakin ol. Üzme kendini boş yere. Biraz sakin olabilsek olacak bu iş... Bunun için zorlayalım kendimizi. Buna ben de dahil...
Merhabalar,
Şimdi siklusun kaçıncı günündesin?
Progesteron ovulasyon sonrasında corpus luteumdan salgılanan bir hormon. Hatta bazal vücut ısısını artıran da bu hormon. Ateş ölçenler ateşleri arttığında, ovulasyon gerçekleşmiş diyorlar ya, bundan işte.
Bir kaynağa göre progesteron siklusun fazlarına göre şu değerde oluyormuş:
Foliküler faz: 0.2-1.4 ng/ml
Luteal faz: 4-25 ng/ml
Diğer bir kaynağa göre ise:
Foliküler fazda: 0.3-1.5 ng/ml
Luteal fazda: 2,5-28 ng/ml diyor.
Seninki bir kaynağa göre sınırda, birinde de değerler içinde. Henüz ovulasyon olmamış olabilir, foliküler fazdasındır daha?
Geç ovulasyon olabilir?
Güzelce açıkladı mı doktor, bazıları sanki biz doktormuşuzcasına kendi anladıkları dilden anlatıp geçiyorlar...
Öncelikle progesteron testin reglin 21. günü mü yapıldı? Eğer öylese bile progesteron yumurtlamadan sonraki 7.gün en yüksek değerine ulaşıyor. Doktorlar herkesin yumurtlamasını 14. gün kabul edip bu testi 21.günde yapıyorlar. Sen daha erken yada daha geç yumurtladıysan bu testin geçerliliği fazla değil. Eğer gününde yumurtladıysan bu değer biraz düşük normalde 10 civarı olması gerekirdi yani bu ay yumurtlama olmamış olabilir yada kaliteli olmamış olabilir. Ancak her kadın her ay yumurtlamaz zaten, en sağlıklı insanlarda bile bazı aylarda yumurtlama olmayabiliyor. Ya da her ay kaliteli yumurtlama olmayabilir. Bir ayın sonucuna bakarak buna fazla takılma. Benim 2 ay önce progesteron değerim 40 çıktı ama yine de hamile değildim bu değer tek başına bir şey ifade etmiyor. Diğer hormon testlerin daha önemli onlarda bir sorun çıkmadığı takdirde hiç kafana takma. Ayrıca yumurtlama sorunu olsa bile ilaçla çözüyorlar. Ben 3 aydır kullanıyorum, ayda 3 tane yumurta oluyor. 2 ay daha hiç bir şey değil eğer yaşın 35'den küçükse 1 sene sonra o kontroller başlıyor. Stres yapıp kendini üzme, stres hamile kalmanı tamamen geciktirir canım.
cnm bence çok takılma geçen ay tavan yapan progesteronum bu ay 8,8 çıktı
dalgalı bi seyri olabiliyor.
Doktorundan memnun musun bilemem ama seni bu kadar strese sokmadan açıklasaydı keşke normal olabileceğini, takibe alması gerektiğini.
2 ay çok kısa bir süreç bence üzülmek için.
Hepinize çok teşekkür ederim. Benim son durumum şöyle;
Bebek sahibi olmak için bu kadar çabalıyor ve istiyorken, başka nedenlerden dolayı evliliğim sona erecek belki de. Şu son zamanlarda yaşadığım iyi ve kötü olaylar o kadar uçlarda ki. Ruhumun dengesi kayboldu artık. Sanırım bebek konusu şimdilik kapandı benim için. Ve belki de evliliğim de sona erecek. Bilemiyorum. Çok kötü hissediyorum, canım yanıyor. Sadece bu duygu var.