Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Günaydın canım. Hadi Allah kavuştursun ailene, ne heyecanlısındır şimdi
İnşallah çok güzel geçer tatilin

Aminnnn. İnşallah güzel bir tatil olur. Şimdiden çok heyecanlıyım. Biraz sonra okula gidicem ve son yapmam gereken işlerimi yapacağım. Malum kişiyle karşılaşabilirim, sinir kalkanımı alayım da gideyim. Ailemin yanına gidiyorum dediğimde, ahh ne güzel ben de gidebilseydim keşke ama bu halde nasıl gideyim, karnım burnumda diyeceğine kalıbımı basarım. Okuyanlar da yanlış anlayacak, çekemediğimi falan düşünecek. Henüz anne değilim ama bir bebek sahibi olmanın kutsallığına inanıyorum. Yani Allah'ın nasip ettiği bu olay karşısında ben sadece dua ederim. Allah kavuştursun, Allah kucağına almayı nasip etsin derim. Rabbim düşmanımı bile evlat hasretiyle sınamasın. Kendimden ve duygularımdan o kadar eminim ki iyi niyet beslediğim konusunda. Keşke bu tip kişilerin de iyi niyet beslediğini düşünebilsem. Ama maalesef bblau'nun dediği gibi dünyevi kıskançlıkları yüzünden herşeylerini heba ediyorlar. Yazık sadece... Sinirlerim bu konuda çok bozuk. Çok üzerime geldiği ve bilerek yaptığı için bazı şeyleri, gardımı alıp gidiyorum artık okula. O derece yani. Şu tatilde bu tip insanlardan uzak olurum umarım. Yine karşılaşırım beni gıcık edecek tiplerle, ondan eminim. Paratoner gibi çekiyorum yav ben bu insanları. Benim de imtihanım bu olsa gerek. Ama takmayacağım bunları ve omzumu silkeleyip geçeceğim önlerinden.

nbr kızlar nasılsınız??
iki gun girmedim dedikodu dedikodu
ben hala adet (45 gunu gecti)olmadim doktorumda regl olunca gel bi bakalim sonra da yumurta takibi yapalim dedi nasil oluyo bu biliyo musunuz???

bu arada ben boyle gicik insanlari gorunce hemen soruyorum ee bebek nasil napiyo ayy cok tatliymis diye o zaman taciz edemiyolar:))

Yumurta takibi tam bilmiyorum ama 13. 14. günler doktora gidiyorsun, ultrasonla bakıyor, yumurta kaç mm olmuş, çatlamış mı diye. Böyle bir takip ama tabi uzun süren sikluslarda napıyorlar onu bilmiyorum.
Dedikodu yapıyoruz resmen, sorma ya. İçimizi döküyoruz burada. Bu kadar yüzsüz insan var demek ki dünyada, suratına söylediğimizde ya da tavırlarımızla anlamadığında gelip buraya yazıyoruz, olur da okursa, akıllansın diye.

merhaba arkadaslar nasilsiniz.uzun zamandir buraya yazamiyordum ... ben adettimin bittigi günde itibaren ovulasyon testi yaptim hep hafifi cizgi oluyordu ve 22 ocakta tam cift cizgi oldu ve dün yaptim gene ciftcizgi ama biri öbüründen biraz silik.. sizce busefer tutturmusmuyuzdur adetimin bittiminde buzamana kadar hergün iliskiye girdikk :26::26: ne olur busefer olsun yaa her ay beklemekten ümit etmekte biktim.. sizce eger hamileysem belirtileri nezamandan itibaren hissederim??? gerci busefer hamile kaldigima dair bi hisyok ama gende sormak istedim adet regln tarihim 4 subat:93::93:

Aynen ben de o şekilde geliyorum işe. Yemeğe özellikle onun gittiği zaman dilimi dışında gitmeye çalışıyorum, ona bir şey sormamaya gayret ediyorum, masasının önünden bile geçmiyorum yahu
Bu arada bu bahsettiğim arkadaş bir de düşük yaptı. Bebeği de zaten istemiyordu, kızı daha küçük olduğundan. Ona sırdaşlık, yoldaşlık, arkadaşlık yapmıştım o sürecinde. Ne dualar etmiştim Rabbim şu kızcağızı hayırlara çıkar diye… Şimdi ben aynı durumdayken, o neler yapıyor bana… Kendimi enayi gibi hissediyorum!
Tatilde, eş dost akrabadan elbette laf edenler çıkacaktır canım, hiç takma keyfini sürmeye bak ailenle oluşunun. Beni dün eşimin amcası aradı, memleketten. Kendisini hiç görmedim ve gençten bir adam.
Eşim de doğulu benim. Bir şey duydum doğru mu dedi, ben de dedim ne duydun hayırdır? Meğerse kayınvalidem bblau bebeğini düşürdü demiş. O da geçmiş olsuna aramış. Sanırım kavrayamadılar kimyasal gebeliğin normal bir gebelik olmadığını dolayısıyla da bu düşüğün normal bir düşük sayılamayacağını eşimin ailesi. Normal düşük gibi yorumluyorlar… Telefonda hiç görmediğim bir adama kimyasal gebeliği anlatacak değilim, geçmiş olsun dileklerini kabul ettim. Kayınvalideme de kızdım, hadi hamile diye zamanında haber versen şimdi düşük yaptı de de, olmuş bitmiş gitmiş şimdi duyurmanın manası ne! Utandım yani adamdan!!
Neyse asıl konu o değil. Amca da kendine tasa etmiş meğer bunların çocuğu olmuyor herhalde kaç sene oldu evlendikleri diye!:96: Tabi kaç sene oldu koskoca 2,5 sene! Ben isteyerek korunmuş olamam zaten.:86::86:
Gülüyorum ne diyim. Böyle düşünüyorsun bari dile getirme! Belki gerçekten olmuyordu, tedaviyle oldu ve düştü, niye yaralayabileceğini düşünmüyorsun insanları....

Son düzenleme:

Sorma iyice dedikoducu olduk çıktık
Herkes içini döküyor :26:
Yumurta takibi ultrasonla yapılıyor sanırım. Yumurtanın büyüklüğünü ve evrelerini inceliyorlar galiba.
Belki hormon testleri de yapıyorlardır.

Canım selam. Hakkında hayırlısı olsun, Allah dualarını geri çevirmesin, inşallah...
Eğer her gün çalıştıysanız zaten ovulasyon testine bile gerek yok. Yani kaçırma imkanın yok.
Ama ovulasyon oldu diye bırakmayın.Birkaç gün daha devam.
Tam koyudan sonra,silikleşmeye başladığına göre ovulasyon gerçekleşmiş gibi görünüyor...
Bundan sonrası beklemek ve dua etmek...
Eğer hamileysen sanırım beklenen regle 3-4 gün kala belirtiler de başlıyor.
Ben de öyle olmuştu. Regl gecince de iyice hissetmeye başlıyorsun artık değişik bir durum olduğunu.

Ayyy bblau inanmıyorum. Teee memleketten amcanız mı aradı? Yani o kadar şaşırdım ki anlatamam. Bizim başımıza öyle bir şey gelse, kayınvalidem ya da kendi annem hiç fark etmez, gereken cevabı veririm. Ben biraz cadıyımdır. Açarım telefonu sen niye ona söyledin ki filan derim. Aaa olmaz ama. İnsanı söylediğine pişman eder bu insanlar. Elalemin ne büyük dertleri olur, kimseye bir kelime söylemezler, aile içinden bir kelime sırları çıkmaz. Öyle ailelere çok özenmişimdir. Mesela çok yakın bir tanıdığım, şuan hamile kalamıyor, bir hastalığı varmış, kendisi bana güvendiği için söyledi, ben de kimselere söylemedim bu durumu, ama kızın ailesi bu durumu bilmesine rağmen öyle güzel kapatıyorlar, hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorlar, ailesi benim de bildiğimi bilmiyor, öyle güzel örtüyorlar ki meseleyi, bence yaralarını sarıyorlar. Takdir ettim. Başkası olsa kayınvalidesi bu durumu gelinini kötüleyerek anlatır belki. Ama aileden olmayan başkaları şuan hiçbir şey bilmiyor, bir de çok normal gibi gösteriyorlar durumu, öyle inanmak istiyorlar belki de, hastalığına rağmen bir gün hamile kalabileceğini düşünüyorlar demek ki. Ben de öyle düşünüyorum. Allah dilerse o hastalığa rağmen bağışlar. Buna kimse karışamaz ki. Başkalarına anlatınca büyüyor mesele, aaa bak hastaymış, çocuğu olmuyormuşa dönüyor mesele, kendi derdini unutup bunlarla uğraşıyorsun bir de. En iyisi kapının ardına çıkmaması bu gibi durumların. En küçük mesele bile çıkmamalı bence. Yani senin durumun da mesela, hiç görmediğin amcanıza kadar ulaşmasına ve senin açıklama yapmak zorunda kalmana gerek yoktu bence de. Benim kendi annem bile söylese ben sinir olurum, yani kayınvalideme özel bir tavır anneme özel bir iltimas göstermem böyle bir durumda. Kim yaparsa hoş değil bence. Ay ne çok konuştum okula geç kalıcam. Hepinizi öpüyorum. Dedikoduya sonra devam ederiz.

merhaba arkadaşlar..ya sizlere bişe sorcam bugün ovulasyon testi her zamankinden biraz daha koyu çıktı ama hala c cizgisi kadar koyu değil. ben bunu nasıl yorumlamalıyım

Rahatsızlığımı dile getirdim zaten canım. Haydi hamile diye arasan sonra açıklamak zorunda kalırsın belki ama, bittikten sonra bunu duyurmanın anlamı neydi, ben çekindim bunu eşimin amcasıyla konuşmak istemezdim, neden beni bu duruma düşürdün diye sordum tabi ki.
Cadılık bende de var olmaz mı
Eşim de eğer tekrar hamile kalırsam, kalp atımını duyana kadar ailesine söylememeye karar verdi.
Ben zaten annem kardeşim dışında, bir de sevdiğim bir dostuma söylemiştim. Ailem de kimseye duyurmadığı için, bizim tarafta bir sorun olmadı.
Sanırım kayınvalidem de amca gibi, çocuğumuzun olmadığını mı düşünüyordu artık, ya da böyle düşünenlerin olduğunu biliyordu da, birşeyleri mi ispatlamaya çalıştı bilmiyorum artık.
Altı üstü bir kimysalı trajediye çevirdiler.

Kızlar bu arada ovulasyon testini yineledim.
4 saat idrar tutarak ve sıvı almadan. Sabahleyin silik çıkmasına rağmen şu an C çizgisinden koyu.
Bununla birlikte şu çıkarımları yaptım:
* Sabah ilk idrar olmasa bile, sabah idrarıyla/sabah saatlerinde yapmamak lazım.
* Sıvı alımı ve idrar tutmayı boşa söylemiyorlar. Uymak lazım.
* Testi yaptıktan sonra 10 dk. beklemek gerek. En iyi sonuç idrar emilimi tamemen gerçekleştikten sonra oluyor.

Ve son çıkarımım:

Ağrılar gerçekten psikolojik, testte pozitifi görür görmez kasıklarım ağrımaya başladı.

merhaba arkadaşlar..ya sizlere bişe sorcam bugün ovulasyon testi her zamankinden biraz daha koyu çıktı ama hala c cizgisi kadar koyu değil. ben bunu nasıl yorumlamalıyım

Ovulasyona birkaç gün daha olabilir canım.
İdrar tutup, sıvı alımını kısıtladın mı? Ve sabah idrarıyla yapmadın dimi?
Sabah benim oldukça silik olmasına rağmen, şu an yaptığım C'den koyu...

dikat ediyoruum canım ya sıvı almıyorum, genelde öğlen 12 den sonra yapıyorum. akşam tekrar bi test daha yapim diyoruum. ne dersiniz.

dikat ediyoruum canım ya sıvı almıyorum, genelde öğlen 12 den sonra yapıyorum. akşam tekrar bi test daha yapim diyoruum. ne dersiniz.

Bence elinde yeterli miktar testin varsa akşam da yap canım. Daha sonra yorumlamalarda, yani adet yaklaşırken elde verinin olması iyi oluyor.
Ben de dün yapmayı unutmuşum, bugün yaptım pozitif çıktı ama, belki dün de pozitif çıkardı. Keşke dün de yapsaymışım diyorum şimdi.

ben 2 en fazla 3 saat tutuyordum bide saat:22,00 gibi yapıyordum sanırım buyüzden tam koyuyu yaklayamadım. bidahaki ay sıkıcam dişimi

buarada psikolojin konusunda çok güldüm

haklısın ya en iyisi tekrar yapmak.. bişe daha sorcam canım ya sperm vücutta ne kadar canlı kalabiliyo bilgin varmı

ben 2 en fazla 3 saat tutuyordum bide saat:22,00 gibi yapıyordum sanırım buyüzden tam koyuyu yaklayamadım. bidahaki ay sıkıcam dişimi

buarada psikolojin konusunda çok güldüm

Ben de 2 gündür hep gece yapıyordum hep silikdi.
Dün de unutmuşum yapmadım.
Şimdi ateşim bu sabah düştü, test de pozitif çıktı. O yüzden ovulasyon bugün mü, yarın mı tam emin değilim.
O kadar herşeyi kontrol edicem dedim yine eksik birşey bıraktım
En azından 2 güne indirdim ama tahminlerimi :44:

Psikolojimi sorma, hemen dış etkenlere kapılıveriyorum

haklısın ya en iyisi tekrar yapmak.. bişe daha sorcam canım ya sperm vücutta ne kadar canlı kalabiliyo bilgin varmı

72 saat yaşıyor diyorlar canım. Ama kişiden kişiye değişiyormuş. 1 haftaya kadar yaşayan var diyorlar.
Doktorların tavsiyesi gün aşırı ilişki. Yani ortalama 48 saat görüyorlar sperm ömrünü.
Ben de geçen ay, hiç bir test, ölçüm yapmadan sadece gün aşırı ilişkiyle hamile kaldım ama biyokimyasalmış düşükle sonuçlandı.
Gün aşırı ilişkiyle kaçırmak imkansız diyorlar ama, ovulasyon oldu bitti diye bırakmamak lazım.
Ben 2 ay öyle kaçırdım. Test pozitif verdi ama, ovulasyon geç olmuş, ben de çalışmayı bırakınca olmadı.

İyi günler kızlar, bu ara pek giremedim hepiniz iyisinizdir inşallah. Benim cephede bazı gelişmeler var. Doktorumla telefonda konuştum ve bu ay aşılamaya geçebileceğimizi söyledi. Normal ilaçlarımı aldım, yarın dr. a gideceğim ve duruma göre karar verecek. Bu ay da yapabilir önümüzdeki ayda olabilir bilmiyorum. Eğer bu ay olursa herhalde perşembe yada cuma yaparız. Eşimin sperm testini yaptırdık çok şükür dr. normal dedi. Aslında aşılamada yüzde çok fazla değil, normal ilişkiye göre % 3-5 civarı şansı arttırıyor ama yine de yapacağız herhalde. Ben yine sakinliğimi korumaya çalışıyorum ama normal deneme olmayınca insan biraz geriliyor. Bir ay olmayınca bu ay olmadı önümüzdeki aya bakalım diyorsun ama böyle tedavilerde psikoloji biraz daha değişebilir. Neyse bekleyip göreceğiz yarın son gelişmeleri yazarım yeniden. Benim için dua edin lütfen :26:

yani 48 saat yeterli ilişki için. teşşekürler canım ya. inşlh bi gün hepimiz hayyallerimize kavuşuruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…