- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #13.301
Bzen diyorum ki pazartesi test falan yaptırma bekle 15 gün regl gelmezse git doktora, ultasonla baksın. Ama sonra yine şeytan dürtüyor ya dış gebelikse, tüpün de giderse artık tamamen unut bu işi diyorum kendime. Offf ya gerçekten kına beni canım ben hak ediyorum bunu. Ne gerek vardı gece gündüz okumaya, bırak işte olacağı varsa olacak. Annelerimiz bizi nasıl doğurmuş, ne biliyorlarmış. İlk çağlardan beri kadınlar doğum yapıyor, doğal süreçte herşey olması gerektiği gibi oluyormuş. Bir de bize, konuştuğumuz konulara bak. Güleyim mi, ağlayayım mı bilmiyorum valla....
Bilmeme konusuna katılayım diyorum, birşeyleri bilmediğinde korkuların, endişelerin daha az oluyor. Daha saf bir mutluluk halinde yaşıyorsun. Ama şu da var ben evlendiğimde hiçbirşey bilmiyordum ve gittim 23.günümde birkaç belirti yaşıyorum diye kan testi yaptırdım. Ovulasyon olalı 6 gün olmuş büyük ihtimalle. Düşünsenize neyime güvenip o kadar heveslendim ki? Saf saf gidip test yaptırmışım ki 17.günlerde de pek birlikte olmamışız o ay. :92: Bilmemek de kötü. Ovulasyon nedir bilmiyormuşum ve adet bittikten sonra gün aşırı çalışalım demişim bir ay ve bazen 60 saat ara vermişiz, bazen daha fazla. Ve ben o ay düzenli çalıştığımızı düşünmüşüm o ay.Yani bilmemek de kötü, bilmek de çok iyi değil. Herşeyin ortası iyi galiba. Hep bu sonuca varıyorum zaten.
Folik asitin 3ünü birden alabilirsin bu arada, günde 3 kere de alabilirsin.
Ben üçünü bir arada alıyorum, unutuyorum diğer türlü.
Ben de öyle kullanıyorum canım. Bana bu ilacı ilk yazan doktor annemin arkadaşı bir aile hekimiydi. bir sohbet sırasında, daha doğrusu kızamıkçık aşısı olmaya gittiğimde (bu da gebelikten evvel önemli buarada) konuşurken folik asiti sordum o da bana yazdı. Günde 1 tane dedi. Bilmiyorum folbiolle mi karıştırdı, çünkü onun bir tableti mg açısından daha yüksek. Ben sonra prospektüsü okurken eksik aldığımı farkettim. Zaten ilaçlar da genellikle 1 aylıktır, e bu kutuda da 90 adet var. Bir terslik mi var diye sordum başka bir doktora o da x3 dedi.
Zaten kutunun üzerinde de yazan değerlere göre de 3 adet aldığında günlük gerekli miktarı tamamlamış oluyorsun.
Bilmeme konusuna katılayım diyorum, birşeyleri bilmediğinde korkuların, endişelerin daha az oluyor. Daha saf bir mutluluk halinde yaşıyorsun. Ama şu da var ben evlendiğimde hiçbirşey bilmiyordum ve gittim 23.günümde birkaç belirti yaşıyorum diye kan testi yaptırdım. Ovulasyon olalı 6 gün olmuş büyük ihtimalle. Düşünsenize neyime güvenip o kadar heveslendim ki? Saf saf gidip test yaptırmışım ki 17.günlerde de pek birlikte olmamışız o ay. :92: Bilmemek de kötü. Ovulasyon nedir bilmiyormuşum ve adet bittikten sonra gün aşırı çalışalım demişim bir ay ve bazen 60 saat ara vermişiz, bazen daha fazla. Ve ben o ay düzenli çalıştığımızı düşünmüşüm o ay.Yani bilmemek de kötü, bilmek de çok iyi değil. Herşeyin ortası iyi galiba. Hep bu sonuca varıyorum zaten.
Folik asitin 3ünü birden alabilirsin bu arada, günde 3 kere de alabilirsin.
Ben üçünü bir arada alıyorum, unutuyorum diğer türlü.
aa... bu çok iyiymiş ya... eminsin değil mi böyle alınabileceğinden. çünkü ben işyerinde hep unutuyorum akşam aklıma geliyo onda da korkudan 1 tane içiyorum.
Hamile kalmaya bir etkisi olmuyor ateş ölçmenin, demişsin. Hamile kalmaya etkisi dolaylı olarak var. Asıl amaç ovulasyon tarihini belirlemek. Ben de buna dikkat çekmeye çalıştım canım.
Ama kafa daha rahat oluyor
Benim de regl bittikten 3-4 gün sonra, yani ovulasyon olmadan idrar testi yaptığım, regle 10 gün kala kan testi yaptığım oldu. Ovulasyon zamanını bilmiyordum, ovulasyon geçtikten sonra korunmayı bırakmıştık, üstüne hamile kalamayınca üzüldüm bir de
O idrar kitlerini kesin sanıyordum ben mesela, bhcg'den filan haberim yoktu.
Testi yaptın, negatif mi tamam o zaman hamile değilim. Korunduğum zamanlarda birkaç şüphem olmuştu, yine tamamen alakasız zamanda yaptığım idrar testlerine gayet de güzel güvenmiştim
Hey Allahım, şimdiki halime inanamıyorum
Ayy halimize o kadar güldüm ki anlatamam. Koptum resmen.Kafan kesinlikle daha rahat oluyor. Ben balayındayken hesap yapmıştım. 9 ay sonra ne zaman denk geliyor diye. O kadar eminim, hemen hamile kalacağımdan. Bir ebeyle karşılaşmıştım birkaç hafta sonra. O da demişti ki hemen olmazsa stres yapma 1 yıl deneyin falan demişti. Ne diyor bu kadın, ben 9 ay sonra doğururum demiştim. Ne safmışım.
Slm kızlar. Bende pko var bu ovulasyon testlerı dogru sonuc verırmı acaba almayı dusunuyorumda.adetlermde cok duzensız yumurtlama olmuyosa kullanmam zaman kaybımı olur sızce
Tabi canım, ben de aynen öyle sanıyordum, hesaplıyordum filan. Bir arkadaş demişti, hemen olmuyor diye, bir arkadaşı deniyormuş 1 senedir olmamış filan. Aaaa diyodum niye ki
Yani olay kafamda netti, birinin istediğinde bebeği olmuyosa hiç olmuyordur
Diğer türlü, sağlık sorunu yoksa neden olmasındı ki, hemen hamile kalır insan işte
Ben de folik asit içiyordum ama sonra diyetisyene başlayıp sağlıklı beslenince bıraktım. Her gün salata mutlaka yiyiyorum, haftada 3-4 kere baklagil yiyorum, ayrıca genelde ceviz de listemde oluyor. Yani doğal olarak yeterli aldığımı düşündüm ama şu hamilelik ihtimali belirince yeniden içmeye başladım riske etmemek için.
Ben de her sabah Folbiol alıyorum bir tane. Doktorum onu vermişti. Yazın kullandım biraz. Baktım hamile kalamıyorum. Ara verdim. 19 Kasım'da ne olduysa, ilham mı geldi nedir, o günden beri her sabah alıyorum. İnşallah bir işe yarar. :97:
İnşallah canım. Bu arada aranızda kızamıkçık aşısı olan var mı?
ben yaptırmıştım, 1 yıl önce... ve bana kadın üstüne basa basa hamile değilsen yapıcam ve 2-3 ay kesinlikle hamile kalmıcaksın dedi...