Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Ben de aynı gelgitleri yaşadım canım, sonra da aynı endişelerle kırdım dizimi yaptım testimi.
Dış gebelik korkusu olmasa 2den fazla test yapmazdım herhalde...
Ama gerçekten takip gerektiren birşey canım biliyosun dış gebelik. Allah göstermesin.

Bence hamile kalana kadar bilmek iyi hamile kaldıktan sonra bilmemek Ama bunun bir formülü var mı onu bilmiyorum.

Şimdi yine ateşime baktım ve 37.0 çıktı ama 2 saat önceki dalgalanma gerçekten ilginçti. Lütfen bunu unutmayın kızlar regl gününde bir üşüme falan olursa ateşinize bakın bu genel bir belirti mi merak ettim.

Folik asitin 3ünü birden alabilirsin bu arada, günde 3 kere de alabilirsin.
Ben üçünü bir arada alıyorum, unutuyorum diğer türlü.

aa... bu çok iyiymiş ya... eminsin değil mi böyle alınabileceğinden. çünkü ben işyerinde hep unutuyorum akşam aklıma geliyo onda da korkudan 1 tane içiyorum.

teşekkürler, buarada kızamıkçık aşısına da vurgu yapman iyi oldu. o da çok önemli. ben yaklaşık 1 sene önce filan yaptırmıştım. ama şöyle de bir durum var; kızamıkçık aşısından sonra 2 ay kadar hamile kalmamak gerekiyormuş bu da çok önemli...

Ama kafa daha rahat oluyor
Benim de regl bittikten 3-4 gün sonra, yani ovulasyon olmadan idrar testi yaptığım, regle 10 gün kala kan testi yaptığım oldu. Ovulasyon zamanını bilmiyordum, ovulasyon geçtikten sonra korunmayı bırakmıştık, üstüne hamile kalamayınca üzüldüm bir de
O idrar kitlerini kesin sanıyordum ben mesela, bhcg'den filan haberim yoktu.
Testi yaptın, negatif mi tamam o zaman hamile değilim. Korunduğum zamanlarda birkaç şüphem olmuştu, yine tamamen alakasız zamanda yaptığım idrar testlerine gayet de güzel güvenmiştim
Hey Allahım, şimdiki halime inanamıyorum

Folik asitin 3ünü birden alabilirsin bu arada, günde 3 kere de alabilirsin.
Ben üçünü bir arada alıyorum, unutuyorum diğer türlü.

Ben de folik asit içiyordum ama sonra diyetisyene başlayıp sağlıklı beslenince bıraktım. Her gün salata mutlaka yiyiyorum, haftada 3-4 kere baklagil yiyorum, ayrıca genelde ceviz de listemde oluyor. Yani doğal olarak yeterli aldığımı düşündüm ama şu hamilelik ihtimali belirince yeniden içmeye başladım riske etmemek için.

aa... bu çok iyiymiş ya... eminsin değil mi böyle alınabileceğinden. çünkü ben işyerinde hep unutuyorum akşam aklıma geliyo onda da korkudan 1 tane içiyorum.

Evet bana doktor söyledi canım.Hatta yazılı olarak da vardı, bulabilirsem mailini silmediysem sana yollayayım.
Zaten mantık olarak da doğru. Aldığın calcium ve d vitamini eklentili bir tablet. Yeterli miktarı tamamlamak amaç.
Netten de bakayım ama dur.

Hamile kalmaya bir etkisi olmuyor ateş ölçmenin, demişsin. Hamile kalmaya etkisi dolaylı olarak var. Asıl amaç ovulasyon tarihini belirlemek. Ben de buna dikkat çekmeye çalıştım canım.

şimdi ben demek istediğimi baştan alayım.hani biz pratikte ovulasyondan önce ateş çok az düşer diye biliyoruz ya.bende dedimki birçok insan da ateş düşmüyor.(en azında bende).ve ovulasyonu bu yöntemde olduktan sonra öğrenmiş oluyoruz.bu durumda hamile kalmaya değil hamile KALMAMAYA etkisi olmuş oluyor.

Slm kızlar. Bende pko var bu ovulasyon testlerı dogru sonuc verırmı acaba almayı dusunuyorumda.adetlermde cok duzensız yumurtlama olmuyosa kullanmam zaman kaybımı olur sızce

Ayy halimize o kadar güldüm ki anlatamam. Koptum resmen. Kafan kesinlikle daha rahat oluyor. Ben balayındayken hesap yapmıştım. 9 ay sonra ne zaman denk geliyor diye. O kadar eminim, hemen hamile kalacağımdan. Bir ebeyle karşılaşmıştım birkaç hafta sonra. O da demişti ki hemen olmazsa stres yapma 1 yıl deneyin falan demişti. Ne diyor bu kadın, ben 9 ay sonra doğururum demiştim. Ne safmışım.

Şimdi baktım da bazı doktorlar gebelikten önce 1 adet de yeterli çünkü yenilen gıdalarda da var diyorlar.
Mide asidini arttırabiliyormuş.
Hepsini bir arada alırsan belki midede yanma vs. yapabilir....
Ben uzun zamandır 3ünü bir arada alıyorum ama...Doktorumun verdiği bilgiye dayanarakk.

Tabi canım, ben de aynen öyle sanıyordum, hesaplıyordum filan. Bir arkadaş demişti, hemen olmuyor diye, bir arkadaşı deniyormuş 1 senedir olmamış filan. Aaaa diyodum niye ki
Yani olay kafamda netti, birinin istediğinde bebeği olmuyosa hiç olmuyordur
Diğer türlü, sağlık sorunu yoksa neden olmasındı ki, hemen hamile kalır insan işte

Slm kızlar. Bende pko var bu ovulasyon testlerı dogru sonuc verırmı acaba almayı dusunuyorumda.adetlermde cok duzensız yumurtlama olmuyosa kullanmam zaman kaybımı olur sızce

Selam. Bence faydası olur. En azından adet düzensizse, teorik olarak hesaplayamadığın ovulasyonu bu kitlerle tespit edebilirsin.

Son iki cümlene imzamı atıyorum. Ben de aynen öyle sanıyordum. Sanmıyordum, emindim. Bu arada benim büyük konuştuğum herşey başıma gelir. Ve bunu bizzat derim "böyle böyle dediğim için oldu" diye. O kadar net şeyler yaşarım. Acaba o ebeye verdiğim tepki yüzünden mi hala hamile kalamadım acaba?

Besinlerle yeteri kadar alabiliyorsan günde 1 adet diyorlar hamile kalmadan önce zaten canım.
Ama ben çok iç açıcı beslenmiyorum bence, ondan sanırım benim için iyi oluyor.

Ben de her sabah Folbiol alıyorum bir tane. Doktorum onu vermişti. Yazın kullandım biraz. Baktım hamile kalamıyorum. Ara verdim. 19 Kasım'da ne olduysa, ilham mı geldi nedir, o günden beri her sabah alıyorum. İnşallah bir işe yarar. :97:

İnşallah canım. Bu arada aranızda kızamıkçık aşısı olan var mı?

Kızlar ben 2009da olmuştum bu aşıyı.
Bilgi mahiyetinde bilgileri koyuyorum aşağıya. Ben Eskişehir'de olmuştum, aile hekimliği uygulanan pilot bölgelerde yapılıyordu o zaman. İstabulda yoktu. Eskişehirde ise zorunluydu. Hatta üniversitelerde filan diploma alacaklara, aşıyı olma şartı koştuklarını duymuştum, doğru mu bilemiyorum.
Yalnız en önemli unsur, kesinlikle gebe olmadığınızdan emin bu aşıyı olmanız ve aşıdan sonra en az 4 hafta korunmanız, ki bana doktor 2 ay korun demişti. Ben her ihtimale karşı 3 ay korunmuştum ama zaten sonra yine ertelemiştim bebeği.
Aşı yapılmadan gebe olmadığınıza dair taahhütname imzalıyorsunuz.
Belki birkaç ay bebek düşünmeyen arkadaşlar varsa, bilgi olsun. Hatta ben buna bir başlık açayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…