Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Hayırlı Cuma’lar canım.
Çok sevindim düzeldiğine aranızın. Unutmuş olduğu çok belliydi zaten. Eğer unutmasa, sana şifreyi vermeden önce silerdi onları ya da başka bir adrese transfer ederdi. O adresten de haberin bile olmazdı… Ama için de rahat etmiş oldu, bir bakıma gündeme geldiği de iyi oldu. Aranızdaki bağı kuvvetlendirmiştir bu olay eminim, bir güven tazelemesi olmuştur
Allah inşallah bir de güzel müjde nasipe der size de bu ay katmerlenir mutluluğunuz.

Geçen ay benim de göğüslerimde o çeşit birşeyler olmuştu, kaşınma gibi...Kanalların genişlmesinden vs. olabilir diye yoruyorum...Kaç gün kaldı şimdi 6 mı?

Bu ay ben de FF'ten tablo tutmaya başladım bakalım
Kimyasaldan sonra ne olur ne biter kestiremediğimden (gün sayısı olarak) herşey elimin altında olsun dedim. Ateşim de aynen seninkisi gibi ilginçç...Sürekli yükseliyor, ovulasyondan sonra patlamasam yanardağ gibi bari
Ama bu ay ateş ölçünce bir şey farkettim, geçen ay ya ovulasyonda önce çok düşüktü benim ateşim ya da, ov.dan sonra o kadar artmadı. Çünkü şu an, geçen ay ovulasyon-regl arası olan seviyede gidiyor...İlginç...

exporter maşallah 4 gün gecikme çok güzel. Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin. Sağlıkla güzel haberler ver bize inşallah. İyi dayanıyorsun ya. Biz de bu sabah eşimle test yaptırsak mı diye düşündük. Sonra dedim ki ona "Test al dersem sana, alma sakın". Biraz tutayım kendimi ya. 6 gün var. Bari 1-2 gün kala filan yapayım. Erken başlayınca devamı gelmiyor. Hayırlısı artık.

bblaucum 6 günüm kaldı evet. İnşallah hayırlı haberler verebilirim size. Eşim de bugün test yapacak mısın diye sordu. Biliyor benim huyumu. Bugün evden çıkmak istemiyorum ki eczane filan uzak bize. İşe de gitmeyeceğim için eczanelerin yanından da geçmiyorum. Haftasonu da öyle geçerse en azından 29.güne kadar gelmiş olurum inşallah test yapmadan. Zor tutuyorum kendimi ama. Geçen ay 27.gün sabahı yapmaya başlamışım. Şimdi mide bulantım filan yok gibi. Bir ara hissettim ama çabuk geçti. Dinmeyen bir bel ağrım, geceleri bacak ağrım, ara ara yoklayan bir kasık ağrım ve sabahları özellikle kendini hissettiren göğüs ağrım var. Umarım hayırlı belirtilerdir bunlar. Eşimle aramızın düzelmesi gerekiyordu bir de o stresi çekemecektim valla. Geçen ay çok üzüldüğüm bir olay daha olmuştu ve kendimi tutamadan çok ağlamıştım. Sonra da adetim gününde gelmişti. Belki alakası bile yok ama aklımda soru işareti kaldı. Üzülmek istemiyorum bu ay. Olacaksa da olmuyor gibi geliyor bana, stres yüzünden yani. Geçmiş ya da ailemizin dışındaki herhangi bir kişi/olay yüzünden huzurumuzu bozmak istemiyorum. Eşimi çok seviyorum, onun da beni sevdiğine eminim. Geçmişi geçmişte bıraktık. Bir arkadaşım da "onlar hatıra canım, sen ömürlüksün" demişti bana. Çok şükür biz evliyiz ve mutluyuz. Geride kalanlar üzülsün di mi?

Sen nasılsın canım? Adetin bitti mi? Ateşini filan ölçecek misin bu ay? Ovulasyon testi ya da? Strese sokuyor diye yapmak istemiyordun ya o yüzden merak ettim.

evet canım benım degerım 400 lerdeydı normal artıyordu ama kese yok idi kımyasalmıs meğerrr

Sonuna kadar katılıyorum ya. İnşallah hamile kaldığımızda Allahın izniyle, soru işaretine mahal vermeyecek şekilde olsun beta hcglerimiz. Tabi sağlıklı bir şekilde

Belgiselciğim inşallah kesen görünür saglıklı bır gebelığın olur cok sevındırırsın ınsallah bızlerı.

merhaba kızlar;

bende bu ay çalışma yapacak adaylardanım. daha önce kimyasal gebelik yaşadım onun korkusu hala üzerimde.
adetime 3 4 gün kala mide bulantısı, göğüs ucu ağrılarım olunca idrar testi yaptım pozitif cıktı sonra doktora gıttık kan testi için 313 çıktı hcg değeri. daha adet günüm bile gelmemiş olduğu için çok umutlandık değer yüksek diye. ama sonra kahvrengi lekelenmeler başladı hatta iş yerindeydim yine burdan sordum yardım edin bana diye. doktora gidince zaten değerin düştüğünü gördük.
şimdi bi rakadaşın dediği gibi kan testi yapırmaya cesaret edemezmişim gibi geliyor ya yine kimyasalsa diye.
tam ezan okunurken cuma günü dua ediyorum allah hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Havalara uçmamız bize bir şey getirmiyor zaten Belgiselcim. Dikkat ettiysen zaten ne zaman havalara uçsak totoşumuzun üstüne bi güzel oturuveriyoruz. O yüzden soğukkanlı olabilmek her zaman daha iyi. Ama moralimizi bozmak da kötü biliyorsun. Ortada durabilmek de çok zor. Yani ya tam hevesleniyorsun, hayal kuruyorsun ya da olmayacak diye düşünüp kendini herşeyden uzak tutuyorsun. Gerçi bu dediklerim bizim için geçerli. Sen her zaman mantıklı düşünebilmeyi ve davranabilmeyi başaran birisin. İnanıyorum ki sakinlikle bekliyorsundur diğer sonucu. Dua edelim ki elimizden başka ne gelir şuan? Cuma vakti, duaların en kabul olduğu vakitler, Rabbim bizim dualarımızı kabul eder inşallah. Hani benim "bebeğim olsun da her yıl olsun doğururum" diyen akrabam gibi. Belki birimizin duası kabul olur da hepimiz bebiş sahibi oluruz. Allah sağlıklısını, hayırlısını nasip etsin. Pazartesiye kadar dua edelim, inşallah güzel sonuçlar alırız. Bebek, zaten bir mucize değil mi? Allah'ın bize nasip ettiği bir lütuf. Rabbim 8.16'yı görmeni nasip ettiyse, dilerse onun 3e 5e katlanmasını, sağlıkla doğmasını da nasip eder. Eğer hiç ihtimal vermeseydi bu ay Rabbim sana, dün 0.10u görürdün. Demek ki bir umut ışığı var. İnşallah gerisi gelir sağlıkla. Dualarımızdasın Belgiselcim.

Geçmiş olsun canım. Benim bu gün regl günüm ve dün kan testimde 8.16 çıktı. Büyük olasılıkla kimyasal olacak ama yine de bir umut bekliyoruz. Her ay kimyasal yaşayacaksın diye bir şey yok. Bu ay inşallah sağlıklı bir hamilelik yaşarsın. Allah hepimizin dualarını kabul etsin.

Bende dua ediyorum canım ama bu bebeği bana ver Allah'ım diye dua etmeye de korkuyorum. Biliyorsun kimyasal gebelik, bebek sağlıklı olmadığı zaman gerçekleşen bir şey, doğa zayıf olanı elimine ediyor. Israrla bebeği istiyorum demek bana çok mantıklı gelmiyor yani sağlıklı değilse olması gereken olacaktır. Ben bugün Allah'ım eğer bu bebek sağlıklı yada hayırlı değilse hamile olduğuma emin olmadan benden al ama eğer sağlıklı, hayırlı bir bebekse ona sağlık ver bize bağışla diye dua ettim. Bu şekilde dua etmek daha doğru geldi sanki ama umarım yanlış yapmamışımdır. Allah hayırlısını versin diyorum bu noktada denebilecek başka bir şey yok. Bende her zaman sizin için dua ediyorum canım, Allah bu mübarek günde dualarımızı kabul eder inşallah.

Çoks evindim canım, sen çok güçlü ve akıllı bir kızsın, huzurun yerinde, mutlusun, sağlıklısın. Geçmişe gömülenler üzülsün tabiki de
İnşallah bu belirtiler hayırlara vesiledir. Bir konuda daha çok haklısın. Diyorsun ya geçen ay üzülmüştüm ve belki de bebek ondan tutunamadı. Sen öyle deyince benim de aklıma geldi. Geçen ay, tam 21. günde o lekelenmenin geldiği gün ben de çok üzgündü.Daha doğrusu çok sinirliydim. Sinirden bağırdım, çağırdım, hırsımdan ağladım. Ağırlığına bakmadan onu bunu kaldırdım. Hatta 60-70 kg civarında bir eşyayı sürükledim! :26: Hemen birkaç dakika sonra baktığımda gelmişti o lekelenme, korkmuştum hatta acaba ağır kaldırmamla alakası var mı diye. Size de söylemiştim hatta ağır kaldırdım ondan mı geldi lekeler diye...Artık bilmiyorum, belki alakası var, belki yok, ama soru işareti olarak kaldı kafamda kimyasal acaba ondan mı oldu diye... O yüzden bu ay daha relaks gitmek istiyorum Allahın izniyle. Vara yoka takılmamaya çalışıcam en azından...
Bu ay ateş ölçüyorum ve ov.testi de yapıcam canım. Kimyasaldan sonra adet gecikmesi yaşarsam (gerçi doktor böyle bir bilgi yok dedi ama) herşey kontrolüm altında olsun istiyorum. Yani belirsizlikle oturmaktansa en azından yorum yapabileceğim veri olsun elimde. Artık eskisi gibi stres olmam sanırım, tecrübelerden sonra epey bir duruldum . Yani inşallah
Dur ben de koyayım ateş tablomu özendim

Son düzenleme:

Amin canım, inşallah. Çok çok geçmiş olsun...Ben de bu ay kimysal gebelik yaşadım ve reglim bugün bitti.
Korkularını anlayabiliyorum, kabullenmesi zor...
Seninki çok yüksek değerle başlamış hem de.
Benim daha düşük değerle başlamasına rağmen, adet gecikmem 10 gün oldu ve yükseleceğine umutlanmıştım. Nasip değilmiş. İnşallah denemeler bu aya devam...Eğer istersen, bu ayı belirtileri, vs.yi birlikte yorumlayarak geçiririz...

Allah bu mübarek günde dualarını kabul etsin Belgiselcim.
Ben de çok dua ediyorum sana, Allahım inşallah sağlıkla ve hayırlısıyla bebeğini sana bağışlasın.
SevdeBilge diyor ya, duada gözümüzü en yükseğe dikmek lazım diye. Öyle yapalım. Sağlıkla değerinin katlanmasını, herşeyin iyi gidip sağlıkla bebeğini kucağına almanı dileyelim. Rabbime güçlük yok.

ya biri bana şu ateş ölçme tekniğini tam olarak anlatabilir mi?

Ben anlatayım
Her sabah aynı saatlerde, uyanır uyanmaz yataktan kalkmadan ve fazla hareket etmeden, dijital termometreyle dil altından ateşini ölçüyor ve kaydediyorsun.
Ovulasyonu bu ateş takibine göre tahmin edip yorumlamaya çalışıyoruz.
Ovulasyonda ateş birkaç dizyem düşüyor ve sonra ovulasyondan önceki ortalamanın üzerine çıkıyor. Böyle regle kadar devam ediyor. Eğer hamileysen ateş düşmüyor. Ama eğer regl olacaksan o sabah ateşin ovulasyon öncesi ortalamasına düşüyor. O gün içerisinde yada ertesi gün regl geliyor.
Ben böyle düşük yapacağım günü tespit ettim ve beklediğim günde de oldu.

Son düzenleme:
arkadaşlar bende bir soru sormak istiyorum.acaba ilişkiden hemen sonra döllenmeyle ilgili bir belirti oluyormu acaba.mesela bel ağrısı falan gibi.

mylife35, mesajını gördüm de cevap yazmayı unutmuşum, kusura bakma. bblau da çok güzel anlatmış zaten. :13: Ben ateş ölçmeye başladığımda ve ovulasyon testi yapmaya başladığımda bununla ilgili topiklerin ilk 100-200 sayfasını okumuştum. Çok da güzel konulara değinmişler. Hatta şöyle bir şey oluyor. Aylar önce ateşini ölçmeye başlayan birinin mesajlarını okurken ilerleyen sayfalarda ki bu hemen olmuyor aylar geçmiş oluyor, o mesajlarında hamile kaldıklarını görüyorsun. Yani Allah nasip ederse birileri bizi seneye buralarda okursa, halimize çok güler herhalde. Ama umarım mutlu haberlerimizi verdiğimiz mesajları da okur da sonumuz muallakta kalmaz. Sonu güzel biten filmler gibi olur bizim tablolarımız da inşallah. Yani tavsiye ederim, boş vakitlerinde oku o topikleri. Çok eğlenceli ve bilgilendirici oluyor bence.

Bu arada Belgiselcim umutla beklemek ve dua etmekten kastım, ısrarla Allah'ım bu bebeği ne halukarda olursa olsun ver diye dua etmek değil, hakkımızda hayırsız olan bir şeyi ısrarla istemekten Allah'a sığınırım. Hani ayeti kerim var ya "Belki de sizin hoşlanmadığınız şey, hakkınızda hayırlı olur; hoşlandığınız şey ise sizin için bir şer olur. Allah bilir, siz bilmezsiniz." Bakara Suresinde geçen bir ayet olması lazım. Bilmediğimiz birşeyi ısrarla istemekten Allah muhafaza etsin. Biz inşallah hayırlısını, sağlıklısını, güzelini istiyoruz senin ve buradaki herkes için. Allah bilir sonuçta bu senin için hayırlı mı. Ve bu değeri sağlıkla katlamak, sağlıkla bir doğumun gerçekleşmesi hepsi Allah'ın elinde. Benim bir yakınıma doktor dedi ki çocuğunuz özürlü doğacak. Veriler bunu gösteriyordu. Beynindeki sıvı olması gerekenden fazlaymış bebeğin. Doğduğunda kafası çok büyük olabilirdi. Veriler bunu gösteriyordu. Sıvı olması gerekenden çok çok fazlaydı. Çok üzüldüler, endişe ettiler. Ama bebek o kadar sağlıklı doğdu ki. Beynindeki o sıvıda giderek azaldı. Maşallah hiçbir sorunu yok. Yani baştan kötü gibi gözükse bile Allah dilerse bir anda bütün problem gibi gözüken herşeyi yok eder. Sağlıkla da kavuşturur herkesi bebeğine. Senin şuan değerin düşük ama Allah nasip ederse o bir anda katlanır 3e 5e ve sağlıkla doğurursun bebeğini. Eldeki veriler bazen negatif gibi gösterse de durumu, herşeyde bir hayır vardır. Kötü giden birşeyi iyiye çevirmek de Rabbim'in elinde. O yüzden negatif düşünme, olumlu ol. Biz Allah'tan hayırlısını ve güzelini istiyoruz. Bu O'na zor değil, çok şükür. İnşallah lütfuyla bizlere rahmet eder de güzelliklerini bağışlar Rabbim. Bu Cuma vakti de dualarımız kabul olur inşallah.

inş.dualarınız.dualarımız kabul olur.ben ateş ölçme yönteminin hamile kalmaya çok etsi olduğunu düşünmüyorum.enazından benim için öyle oldu.aylarca ateşimi ölçtüm.ama öncesinde pek bir düşme falan olmadı.ovulasyondan da 2 gün sonra ateşim çıkıyor.dolayısıylada iş işten geçmiş oluyodu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…