- 19 Ağustos 2009
- 1.235
- 36
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #13.241
tebrikler belgisel cok sevindim adina:)
bende hala regl olmadim cizgiler hala kopkoyu ama kan testim negatifanlamadim gitti valla
Şu bHcg'si adet gününde 100 civarında çıkanlar erken ovulasyon oldukları için mi öyle oluyor acaba? 9. 10. günlerinde ovulasyon olanlar var. Onların mı adet gününde yüksek çıkıyor acaba? Yani bu test ne zaman yapılmalı? Ovulasyondan kaç gün geçtiği mi önemli, adet günün geçmesi mi önemli? Bu kısmını bir türlü çözemedim. İlk yaptırdığı kan testinde yüksek bHcgleri görenler ne zaman yaptırıyor testlerini merak ettim doğrusu. Şuan için önemli olan gerçi senin değerinin sağlıklı bir şekilde artıp artmaması. İnşallah hayırlısıyla ve sağlıkla artar da bu soru işaretlerinin bir önemi kalmaz.
Teşekkür ederim canım ama daha kesin bir şey yok, değerim 8.16 yani oldukça düşük. Pazartesi kimyasal mı normal mi belli olacak, o zamana kadar bekleyeceğim. Reglin geçti mi ve kan testini ne zaman yaptırdın?
Benim bildiğim kadarıyla bu herkeste farklı oluyor canım. Eğer beta hcg değer tablosuna bakarsan örneğin 4. haftada normal değerlerin 3 ile 426 arasında olduğunu göreceksin. Aradaki fark çok büyük ama demek ki ikisi de olabiliyor. Bence implantasyonun ne zaman olduğuna göre ve implantasyondan sonra hormon üretimine ve kana karışmasına göre değişiyor. Bugün doktorumu aradığımda regl gecikmesi olmadan testi kabul etmediğini söyledi yani onun için bir anlam ifade etmedi. En az 2 gün geçsin öyle bak dedi demek ki regli geçmeden test yaptırmak doğru değil ama tabi bazı insanlarda çok yüksek değerler çıkıyor. Tüplerinin uzunluğu bile embriyonun ne kadar zamanda rahme ulaştığını etkiliyormuş yani düşün ne kadar kişisel bir durum.
regle iki gun kala dayanamadim yaptirdim cunku acayip açım surekli yemek yemek istiyorum ve doymuyorum:)) ama sonucu gorunce bisey olmadigini anladim.anlamadigim niye israrla koyu cikiyo acaba hergun mu yumurtluyorumbugun regl olacak gibi karnim cok agridi ama olmadim bide cok akintim var. acaba bi hormonlara mi baktirsam??
Hmmm doğru söylüyorsun ya 3 ila 426 ne kadar da farklı. Allah'ın izniyle sağlıklı bir gebelik yaşarsam ilk beta Hcg'm soru işaretleriyle dolu olmasın istiyorum. Yorum yapmak o kadar zor ki. Düşük çıkıp zamanla artan ve bebeğini doğuran bir sürü anne var. Ben geçen ay 7.07 çıkınca araştırdım ve o şekilde başlayıp yükselen bir sürü kişi var. Ama şimdi bblau da yaşadı, ben de yaşadım, düşük değerler soru işaretleriyle dolu. İnşallah biz hamile kalırsak bHcglerimiz yüksek yüksek olsun inşallah.Senin için şu açıdan umutluyum, kızında da geç öğrenmişsin. O yüzden adetin geçtikten sonra belli olacak gibime geliyor. Allah'ım sağlıkla nasip etsin de biz bekleyelim bakalım. İnşallah güzel haberler verirsin bize.
Haklısın canım bende şöyle 500 falan görmek isterdim ama demek ki bizim de böyle beklememiz gerekiyormuş. Ama inan 200 leri görüp kimyasala dönenlerde var, 2'lerden gelip hamile olanlarda yani bu iş gerçekten beli olmuyor. Önemli olan sağlıklı artışı, eğer artarsa sorun yok demektir. Artmazsa da zaten biliyorsun ya kimyasal ya dış gebelik yada mol gebelik. Allah hiç birisini kimseye yaşatmasın.
2 gün kala çıkardı diye düşünüyorum ama belli de olmaz belki geç döllenme olabilir yani reglinin geçmesini bekle bence. Ya 2. kere yumurtluyorsun, ya LH hormonunda sorun var, ya da hamilesin ama çok geç döllenme oldu ve hormon daha kana karışmadı. Bir de testin bozuk olma ihtimali var tabi. Bence reglini bekle ve regl görürsen bir doktora danış bu konuyu.
Evet yine doğru söylüyorsun Belgiselcim.Ya ne dileyeceğimi şaşırdım. 7.07yi gördüm artmadı. 200leri görüp kimyasal olanlar da var dediğin gibi. Onu da görsek emin olamayacağız. Neyi görsek inanacağız anlamadım. Yani illa kalp atışını duyarsak mı hamile olduğumuza inanabiliriz? Allah'ım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinde bblau'nun dediği gibi doğursak zor inanacağız bu gidişle.
test bozuk degil eminim ondan bakalim umutlanmiyorum zaten saglikli olsunda beklemeye raziyim:)
O kadar çabuk pes etme canım. Olmazsa hamilelik hayali bile kurmayacağım sözünü hiç sevmedim. Bak ben 6 farklı doktora gittim bunlardan 5 tanesi bana hemen tüp bebek dedi. Hatta birisi normal yolla % 5 şans verdi tüp bebek ile en fazla % 20 şansın var dedi ama ben hiç umudumu kaybetmedim ve hala normal olacağına inanıyorum. Ne kadar zamandır deniyorsun, doktora gittin mi bilmiyorum ama bu konuda umudunu lütfen kaybetme. Elimizde zaten umudumuz ve inancımız var onu da korumamız lazım. İnşallah bu ay hamile kalırsın.
Bence ilk olarak keseyi görmek önemli sonrada kalp atışlarını. Ondan sonrası artık sağlıkla büyümesi için dua edeceğiz. Zaten dr. lar beta hcg ye bakarak hamilelik demiyorlar mutlaka ultrasonla keseyi görmek istiyorlar biliyorsun bir de boş kese diye bir şey var. Kalp atışı da çok önemli. Zor işler bunlar ya, belki de hiç bir şey bilmemek daha iyi. Düşünsene ben bir şey bilmeseydim şimdi hamileyim diye seviniyordum ama bilince aklına her ihtimal geliyor. Bazen bu kadar araştırdığım için kendime de kızıyorum :18:
Kızlar ateş tablom bu şekilde. Nihayet daha düzenli ilerlemeye başladı.Bugün düşer, yarın çıkar diye bekliyordum ama sabitlendi gibi.
exporter, senden haber var mı? Sadece idrar testi mi yapıyorsun? Kaçıncı günün bugün? Ne zaman kan testi yapacaksın? Merak ettim. Haber ver bize gelişmeleri olur mu?
Kızlar ateş tablom bu şekilde. Nihayet daha düzenli ilerlemeye başladı.Bugün düşer, yarın çıkar diye bekliyordum ama sabitlendi gibi.
exporter, senden haber var mı? Sadece idrar testi mi yapıyorsun? Kaçıncı günün bugün? Ne zaman kan testi yapacaksın? Merak ettim. Haber ver bize gelişmeleri olur mu?