Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Bu arada eve gelince idrar testi yaptım ve ucuz bir testti. Silik olarak 2. çizgiyi çıkarttı, yani hayalet çizgi değil, normalde bakılınca görülen ama silik bir çizgi. Demek ki pahalı testlere gerek yokmuş eğer varsa ucuz testlerde de görebiliyoruz. Böylece bunu da öğrenmiş oldum. Bir de 2. çizgiyi görmek çok hoşuma gitti, inşallah daha da koyu halini de görürüm :KK76:

Bak ben de sırf kendimi tatmin etmek için test yapacaktım o ikinci çizgiyi göreyim diye unuttum o arada :KK34:
Güzel olmaz mı ya süperdir o ikinci çizgi :KK76:
Ben ilk ovulasyon testinde bile o ikinci çizgiyi görünce mest olmuştum :KK52:

Kendini sınırlama be canım. Ben de hep kendi kendimi sıktım, sonra dedim ki umutlanacağım ya, bu duruma kadar gelmişim, zaten bundan sonra olumsuz birşey olursa her halükarda üzüleceğim. Umutlansam da umutlanmasam da...Saldım gitti kendimi.
Zaten mantıklı insanlarız, seçenekleri biliyoruz...O yüzden sen kendini ne kadar koyversen de, pembe bulutlarda gezmeyeceksin. Anın tadını çıkar. Hamile olabilecek olma ihtimalini sev. Onun da tadını çıkar.
Düşünsene birkaç aydır 0,1 görüyordun, şu an (senin tabirinle zayıf / %30) ihtimalin bile umudunu taşıyabileceğin gelir miydi aklına. Allaha sığınalım, O'nun mucizelerinden umudu kesmeyelim, O'nun kudretine inanalım. Ben zor işlerim için şöyle düşünüyorum hep, pozitif bilim, mantık belki şans vermeyebilir, her yol kapalı görülebilir, ama ben Allah'a güveniyorum, ondan mucize diliyorum. Sadece Allah'a sığınıyorum ve mucizelerinden ve duamı kabul edeceğinden en ufak şüphe duymuyorum. Bu hüsnü niyetle de dualarımın en hayırlı şekliyle kabul görüleceğine inanıyorum.

Sana tamamen katılıyorum canım bu noktadan sonra nasıl hissedersem hissedeyim sonuç kötü olursa üzüleceğim ama bu benim elimde değil zihinsel olarak analizleri seven ve sonuçlara varınca onları ciddiye alan bir yapım var. Bence kendime % 30 diyerek çok iyi bir şans verdim ama ancak bu kadar daha fazlasını şu anda mantığım kabul etmiyor.

Benim zaten elimde inancımdan başka bir şeyim yoktu canım. Bir de son gittiğim doktorum vardı normal yolla olacağını düşünen o kadar. Şimdi olursa da sadece inanç ve duanın gücüyle olacak. Allah hepimizin dularını kabul etsin ve bu ay inşallah arka arkaya birbirimize hamilelik haberimizi verelim.

uzun zamandır bebek hasreti çeken biri olarak bugün karar verdim medismart almaya yarın başlıcam kullanmaya deneyimlerimi yazarım size ben hsg çektirdim geçen ay herşey normal dendi 3-4 ay daha denemeye devam dedi dr sayenizde bu testleri öğrendim bakalım neler yaşıcam ?:KK3:paylaşırım

daha önceden bahsettiğim gibi ben bu ay galenik marka ovulasyon testi kullandım medismart bulamadım.benim reglim 26-27 günde bir oluyo ve ben 9.gün testi yapmaya başladım.12.güne kadar hep silik çizgiler vardı ama 12.gün nihayet çift çizgi gördüm gayet koyu çift çizgi.çalışmalar gayet yolunda gitti. bir buçuk yıl sonunda inşallah bu ay çift çizgiyi gebelik testindede görebilirim.Allah isteyen herkese en kısa zamanda hamişlik ve sağlıkla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin heyecanla bekliyorum şimdi 22 sinde belli olacak.bu defada heyecanla bekleyeceğim ama olmazsa artık hamilelik hayali bile kurmayacağım sanırım :2:

daha önceden bahsettiğim gibi ben bu ay galenik marka ovulasyon testi kullandım medismart bulamadım.benim reglim 26-27 günde bir oluyo ve ben 9.gün testi yapmaya başladım.12.güne kadar hep silik çizgiler vardı ama 12.gün nihayet çift çizgi gördüm gayet koyu çift çizgi.çalışmalar gayet yolunda gitti. bir buçuk yıl sonunda inşallah bu ay çift çizgiyi gebelik testindede görebilirim.Allah isteyen herkese en kısa zamanda hamişlik ve sağlıkla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin heyecanla bekliyorum şimdi 22 sinde belli olacak.bu defada heyecanla bekleyeceğim ama olmazsa artık hamilelik hayali bile kurmayacağım sanırım :2:

O kadar çabuk pes etme canım. Olmazsa hamilelik hayali bile kurmayacağım sözünü hiç sevmedim. Bak ben 6 farklı doktora gittim bunlardan 5 tanesi bana hemen tüp bebek dedi. Hatta birisi normal yolla % 5 şans verdi tüp bebek ile en fazla % 20 şansın var dedi ama ben hiç umudumu kaybetmedim ve hala normal olacağına inanıyorum. Ne kadar zamandır deniyorsun, doktora gittin mi bilmiyorum ama bu konuda umudunu lütfen kaybetme. Elimizde zaten umudumuz ve inancımız var onu da korumamız lazım. İnşallah bu ay hamile kalırsın.

Bütün mesajları okuyayım da ondan sonra cevap yazayım dedim ama duramadım. Son mesajları okumadan yazıyorum ki Belgisel bu çok güzel bir haber bu! :KK52: O %30 ihtimal bile ne kadar güzel ve evet ne kadar da ilginç, önce ben, sonra bblau ve şimdi de sen!!! bHcglerimiz bu kadar yakın nasıl olabilir ya? Hadi bizimkiler kimyasaldı. Senin kızında da geç öğrendiğine göre bu da öyle olabilir. Yani bana öyle gibi geliyor. Aramızdaki en yüksek değer de sende bu arada. Ben adetime 1 gün kala 7.07'yi görmüştüm. 8 her zaman 7den iyidir. :KK52: Ya sevinelim tabi. Güzel bir ihtimal var ortada. Allah'ım inşallah hayırlısıyla, sağlıkla tamamına erdirir. Dua edelim bunun için. Ben umutluyum. Yani devamı gelecek gibime geliyor ama Allah bilir tabi. Bu kadarı da tesadüf değil sanırım, kader birliği yaşıyoruz şunun şurasında ya. Bu kadar da olur mu dedirtiyor. :KK37:

minikyaramaz geçmiş olsun. İnşallah gelecek aylarda mutlu haberi verirsin bize. Hakkında hayırlısı olsun. :KK71:

mrb arkadaşlar bi şey sorcam bu ovulasyon testinde çift çizgiyi gördükten sonra hangi aralıklarla ilişki yaşanıyor

BELGİSELLLLL
Zırıl zırıl ağlattın beni mutluluktan
tüm tüylerim havadaa
Mübarek gün arkadaşım dua edelim bol bol
bizim olsun o
sağlıklı olsun
sağ salim eline al İNŞALLAH
offf
geçer mi günler ptesiye kadar !!!!!!!!!

Yol boyunca, işten eve gelesiye dua ettim Belgiselciğim için.Allahım inşallah bu bebek sağlıklı olsun diye.Bu bebek sağlıklı olsun, Rabbim onu annesine, babasına, ablasına bağışlasın. Ayyy hayali bile çok güzel Belgisel ya!!!
Bir de şeyi düşündüm, hani sana şans vermiyorlardı, %5 diyorlardı hormon yüksek olduğu için. Ama sen hamile kaldın. Sen diyordun, 5 bir değer ve o değerin üstü hamilelik diye. Yani sen hamilesin. Kimyasalsa sevinmeyeceğim hamile kalabildiğim için zaten bir kızım var dedin ama, şu durumda bence kimyasal bile olsa sevinmelisin, halen doğal yollarla hamile kalabiliyorsun. Ki bana kalırsa yükselecek inşallah, kızında olduğu gibi Allahın izniyle. Dualarım hep seninle.

Bütün mesajları okuyayım da ondan sonra cevap yazayım dedim ama duramadım. Son mesajları okumadan yazıyorum ki Belgisel bu çok güzel bir haber bu! :KK52: O %30 ihtimal bile ne kadar güzel ve evet ne kadar da ilginç, önce ben, sonra bblau ve şimdi de sen!!! bHcglerimiz bu kadar yakın nasıl olabilir ya? Hadi bizimkiler kimyasaldı. Senin kızında da geç öğrendiğine göre bu da öyle olabilir. Yani bana öyle gibi geliyor. Aramızdaki en yüksek değer de sende bu arada. Ben adetime 1 gün kala 7.07'yi görmüştüm. 8 her zaman 7den iyidir. :KK52: Ya sevinelim tabi. Güzel bir ihtimal var ortada. Allah'ım inşallah hayırlısıyla, sağlıkla tamamına erdirir. Dua edelim bunun için. Ben umutluyum. Yani devamı gelecek gibime geliyor ama Allah bilir tabi. Bu kadarı da tesadüf değil sanırım, kader birliği yaşıyoruz şunun şurasında ya. Bu kadar da olur mu dedirtiyor. :KK37:

minikyaramaz geçmiş olsun. İnşallah gelecek aylarda mutlu haberi verirsin bize. Hakkında hayırlısı olsun. :KK71:

Çok teşekkür ederim canım, gerçekten üst üste düşük değerlerle gebelik gördük, aramızda bir çeşit kadersel bağ mı var diye düşündüm bende. Sonu nasıl olacak bilmiyorum ama şu anda bu ihtimali yaşamak bile çok güzel. İnşallah devamı gelir de bir mucize yaşamış olurum, size pazartesi güzel haberler vermek istiyorum ama sonuçta Rabbim kararlayacak, şu anda elimden gelen sadece sabretmek ve dua etmek. Sen de dualarını eksik etme.

BELGİSELLLLL
Zırıl zırıl ağlattın beni mutluluktan
tüm tüylerim havadaa
Mübarek gün arkadaşım dua edelim bol bol
bizim olsun o
sağlıklı olsun
sağ salim eline al İNŞALLAH
offf
geçer mi günler ptesiye kadar !!!!!!!!!

Canım ya, sen de bir hamile kal inan bende mutluluktan ağlayacağım. İkimizde sorunlar yaşadığımız için senin beni çok iyi anladığını biliyorum. Ayrıca bak tıp olmaz dedi ama en azından ilk adım oldu, demek ki her zaman umut vardır, sonuçta Allah'ın dediği oluyor. Sen de umutlu ol ben senin de hamile kalacağına inanıyorum ve senin için de dua ediyorum :KK71:

Yol boyunca, işten eve gelesiye dua ettim Belgiselciğim için.Allahım inşallah bu bebek sağlıklı olsun diye.Bu bebek sağlıklı olsun, Rabbim onu annesine, babasına, ablasına bağışlasın. Ayyy hayali bile çok güzel Belgisel ya!!!
Bir de şeyi düşündüm, hani sana şans vermiyorlardı, %5 diyorlardı hormon yüksek olduğu için. Ama sen hamile kaldın. Sen diyordun, 5 bir değer ve o değerin üstü hamilelik diye. Yani sen hamilesin. Kimyasalsa sevinmeyeceğim hamile kalabildiğim için zaten bir kızım var dedin ama, şu durumda bence kimyasal bile olsa sevinmelisin, halen doğal yollarla hamile kalabiliyorsun. Ki bana kalırsa yükselecek inşallah, kızında olduğu gibi Allahın izniyle. Dualarım hep seninle.

Allah razı olsun canım ne diyeyim çok duygulandırdınız beni. Ağlıyorum inan şu anda, yani eşim bile sakince bekleyelim bakalım derken siz o kadar büyük destek veriyorsunuz ki anlatamam. Herhalde ben bugün duygusal bir katatoni haline girmiş ve uyuşmuştum. Şimdi senin, sevdebilgenin ve crafty'nin mesajlarını okuyunca ani bir duygusal boşalma yaşadım. Desteğiniz ve dualarınız için minnettarım gerçekten benim için çok değerli. Bende sizin için dua ediyorum ve Allah inşallah hepinizin iyi haberlerini arka arkaya almayı nasip etsin.

Allah razı olsun canım ne diyeyim çok duygulandırdınız beni. Ağlıyorum inan şu anda, yani eşim bile sakince bekleyelim bakalım derken siz o kadar büyük destek veriyorsunuz ki anlatamam. Herhalde ben bugün duygusal bir katatoni haline girmiş ve uyuşmuştum. Şimdi senin, sevdebilgenin ve crafty'nin mesajlarını okuyunca ani bir duygusal boşalma yaşadım. Desteğiniz ve dualarınız için minnettarım gerçekten benim için çok değerli. Bende sizin için dua ediyorum ve Allah inşallah hepinizin iyi haberlerini arka arkaya almayı nasip etsin.

ah ahh
bizi biz anlıyor hep
siz de iyi ki varsınız
hepimiz umarım bu kadar iyi ve kocaman yürekli bebekler büyütürüz

ah ahh
bizi biz anlıyor hep
siz de iyi ki varsınız
hepimiz umarım bu kadar iyi ve kocaman yürekli bebekler büyütürüz

İnşallah canım biz güçlü kadınlarız ve çocuklarımızı da güçlü olacak şekilde yetiştiririz buna eminim. Allah sağlıkla kucağımıza almayı bir nasip etsin. İnşallah isteyen herkese versin, kimsenin kucağı boş kalmasın. İsteyince ve olmayınca çok acıyor insanın canı, gerçekten ağır geliyor bazı şeyler. Ama yapacak bir şey de yok tevekkül edeceğiz ve inancımızı koruyacağız.

Çok teşekkür ederim canım, gerçekten üst üste düşük değerlerle gebelik gördük, aramızda bir çeşit kadersel bağ mı var diye düşündüm bende. Sonu nasıl olacak bilmiyorum ama şu anda bu ihtimali yaşamak bile çok güzel. İnşallah devamı gelir de bir mucize yaşamış olurum, size pazartesi güzel haberler vermek istiyorum ama sonuçta Rabbim kararlayacak, şu anda elimden gelen sadece sabretmek ve dua etmek. Sen de dualarını eksik etme.

Ne demek her zaman dualarımdasın. Burada tanıştığım, desteğini esirgemeyen, aynı duyguları paylaştığım, tanıdığım, tanımadığım bütün herkes için dua ediyorum ki seninle bblau'nun dualarımda özel bir yeri var. İnanıyorum ki muradımıza ereceğiz Allah'ın izniyle. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin. Sen sabırla ve dua ile bekliyorsun. Umudunu hiç yitirmedin. Allah'ım o kadar büyük ki, bunu karşılıksız bırakmayacaktır. Buna inanıyorum ve sağlıkla tamamına erdirsin şuanki durumunu. İnşallah değerin sağlıkla artar. Dualarımızdasın. :KK71: Güzel haberlerini bekliyoruz. :KK70:

Ne demek her zaman dualarımdasın. Burada tanıştığım, desteğini esirgemeyen, aynı duyguları paylaştığım, tanıdığım, tanımadığım bütün herkes için dua ediyorum ki seninle bblau'nun dualarımda özel bir yeri var. İnanıyorum ki muradımıza ereceğiz Allah'ın izniyle. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin. Sen sabırla ve dua ile bekliyorsun. Umudunu hiç yitirmedin. Allah'ım o kadar büyük ki, bunu karşılıksız bırakmayacaktır. Buna inanıyorum ve sağlıkla tamamına erdirsin şuanki durumunu. İnşallah değerin sağlıkla artar. Dualarımızdasın. :KK71: Güzel haberlerini bekliyoruz. :KK70:

İnşallah canım kendime verdiğim ihtimaller dahilinde pozitif düşünüyorum. Pazartesiye kadar zaman nasıl geçecek bilmiyorum ama pazartesi sonucu alır almaz size yazacağım. Bu benim için beklendik bir durum değil daha yeni yeni idrak ediyorum. Döllenmiş bir yumurta var ve tutunmaya çalışıyor diye kendime defalarca söyledim ama yine de inanmak zor geldi. Şu pazartesi bir an önce gelse de durum netleşse böyle beklemek çok zor :26:

İnşallah canım kendime verdiğim ihtimaller dahilinde pozitif düşünüyorum. Pazartesiye kadar zaman nasıl geçecek bilmiyorum ama pazartesi sonucu alır almaz size yazacağım. Bu benim için beklendik bir durum değil daha yeni yeni idrak ediyorum. Döllenmiş bir yumurta var ve tutunmaya çalışıyor diye kendime defalarca söyledim ama yine de inanmak zor geldi. Şu pazartesi bir an önce gelse de durum netleşse böyle beklemek çok zor :26:

Eminim çok zordur. Allah yardımcın olsun canım. Beklemekten ziyade sonucu güzel olsun da beklemeye razıyız biz. Sonu güzel olsun inşallah.

Bu arada kaçıncı günün bugün senin? En son ne zaman ovulasyon olmuştun. Bir başında olmuştun bu ay galiba, bir de sonlarında değil mi? Son ovulasyondan sonra kaç gün geçti?

Bu arada önemsemediğim belirtilerimi yazayım belki faydalanan olur. Öncelikle cumartesi günü yani ovulasyondan 7 gün sonra aynı regl olacak gibi sancım oldu. Özellikle karnımın alt kısımlarında ağrı ve yumurtalıklarda iğnelenme yaşadım ama önemsemedim. Sonra aynı gün hafif bir kahverengi leke geldi. Ancak ovulasyondan sonra dr. batında sıvı birikmiş ovulasyondan sonra olabilir demişti ve bu ay daha önce de lekelenme yaşadığım için yine o sıvı geldi sandım ve üzerinde durmadım. Bir kaç gündür yumurtalıklarımdan aşağıya doğru yanma, sıcaklık hissi oluyor. Ayrıca sol göğsüm çok hassaslaştı ve iğnelenmeler var. Bir de sürekli midem kazındı ve ilk kez bu hafta diyette çok zorlandım hatta kaçamaklar yaptım ki bu konuda çok iradeliyimdir. Bende bulantı, yorgunluk falan olmadı. Ayrıca regle yakın olmasına rağmen hafifde olsa akıntım var regl öncesi bende pek olmazdı. Bu sabah ateşim 37.0 çıktı daha önce ölçmediğim için bilmiyorum. Aklıma gelenler bunlar, gerçi daha beta hcg düşük ama yine de belirti vermiş. Ama ben belirtilere bakmadığım için hiç hamileliğe yormadım şimdi düşününce kendime de kızıyorum :KK22:

Eminim çok zordur. Allah yardımcın olsun canım. Beklemekten ziyade sonucu güzel olsun da beklemeye razıyız biz. Sonu güzel olsun inşallah.

Bu arada kaçıncı günün bugün senin? En son ne zaman ovulasyon olmuştun. Bir başında olmuştun bu ay galiba, bir de sonlarında değil mi? Son ovulasyondan sonra kaç gün geçti?

Ovulasyon 17. yada 18. günümde oldu, tam yeni yıla geldiğinden doktora kontrol için gidemedim ve tam zamanı bilmiyorum. Eğer 17. gün olduysa şu anda ovulasyondan sonra 13 gün geçti, eğer 18. gün olduysa 12 gün geçti. Bugün 30. günüm yani yarın yada öbür gün regl günüm olacaktı, şimdi olmaması için dua ediyorum. Demek ki kan testini ovulasyondan sonra 12 gün geçmeden yapmamak gerekiyor daha önce yapsaydım da çıkmayacakmış.

Ovulasyon 17. yada 18. günümde oldu, tam yeni yıla geldiğinden doktora kontrol için gidemedim ve tam zamanı bilmiyorum. Eğer 17. gün olduysa şu anda ovulasyondan sonra 13 gün geçti, eğer 18. gün olduysa 12 gün geçti. Bugün 30. günüm yani yarın yada öbür gün regl günüm olacaktı, şimdi olmaması için dua ediyorum. Demek ki kan testini ovulasyondan sonra 12 gün geçmeden yapmamak gerekiyor daha önce yapsaydım da çıkmayacakmış.

tebrikler belgisel cok sevindim adina:)
bende hala regl olmadim cizgiler hala kopkoyu ama kan testim negatif:KK43: anlamadim gitti valla

Şu bHcg'si adet gününde 100 civarında çıkanlar erken ovulasyon oldukları için mi öyle oluyor acaba? 9. 10. günlerinde ovulasyon olanlar var. Onların mı adet gününde yüksek çıkıyor acaba? Yani bu test ne zaman yapılmalı? Ovulasyondan kaç gün geçtiği mi önemli, adet günün geçmesi mi önemli? Bu kısmını bir türlü çözemedim. İlk yaptırdığı kan testinde yüksek bHcgleri görenler ne zaman yaptırıyor testlerini merak ettim doğrusu. Şuan için önemli olan gerçi senin değerinin sağlıklı bir şekilde artıp artmaması. İnşallah hayırlısıyla ve sağlıkla artar da bu soru işaretlerinin bir önemi kalmaz. :KK71:

X