Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Akşama telafi etmem gereken bir durum var. Onun doğum günü de yaklaşıyor. Bir sürpriz hazırlamam lazım bir de bütün maillerini sildiğim için bir açıklama yapmam gerekiyor. Gerekli, gereksiz ayırt etmeden bütün mailleri bir anda sildim. Eğer çalışmalarıyla ilgili mailleri varsa çok kötü olacak. :/ Ama napıyım o an çıldırdım. Neyse akşama ortamı düzeltmem gerek, en azından onun da bana o mailleri sakladığı/unuttuğu için bir özür borcu var. Halletmemiz gereken baya iş var. Ben şimdi dışarı çıkıp hem biraz hava alayım hem de onun doğum günü için birkaç sürpriz hazırlayayım. Umarım herşey daha güzel olur.

Çok teşekkür ederim kızlar. İyi ki varsınız.

Kızlar başımın ağrısı arttı benim acil ilaç almam lazım. Fazla umudum ve umutlanmak için nedenim de yok ama bu kadar uğraştıktan sonra % 1 bile ihtimal varsa riske etmek istemiyorum. İdrar testinin sonuç vereceğine inanmıyorum bu yüzden mecbur kan testi yaptıracağım, evime yakın bir yer var ve 1 saatte sonuç veriyor. Ben en iyisi gidip bir baktırayım sonra da ilacımı içer rahat rahat uyurum biraz. Zaten regle 1 yada 2 gün kaldı varsa kesin çıkar yoksa da canım sağolsun. Gerçi o kan testinde negatifi görmek çok canımı sıkıyor ama bu baş ağrısını çekmektense canımın sıkkın olmasını çekerim daha iyi. 1.5 saate kadar gelirim ve size de sonucu yazarım.

Ay ne kadar benziyoruz ya gerçekten Sanki benim cümlelerim Ama sen benim daha sevecen ve daha insancıl halimsin sanki
Ben de eşime çok kızdığım bir gün, alakalı alakasız arkadaşlarını silmiştim facebooktan
Sen yine de suçu çok fazla üzerine alma da ihale sana kalmasın

Hadi canım benim, inşallah güzel haberle gel de bir kutlama yapalım bu akşam
Ayyyyy heyecanlandım, içimde bi coşku var, pozitif mi malum oluyor acaba bana

kızlar biraz önce test yaptım tek çizgi çıktı.
aradan 5 dakika geçmedi kırmızılar geldi.

inş. kısmet şubat ayına.
artık şubat ayı bereketli olur inş.
14 şubat sevgililer günü-15 şubat tanışma yıldönümümüz-24 şubat benim doğum günüm ...

inş. bebiş haberini de bu bol kutlamalı ayda alırım.

Belgiselden haber yok mu kızlar hala?
Sevdebilgecim sen nasılsın, daha iyi misin?

Geldim canım ve sonucu aldım.

Apranax'ımı ve suyumu hazırlamış sakince sonucumu bekledim. Saat gelince sordum kız çıktı dedi ve kağıdı verdi. Sakince kağıdı açtım ve 0.100 görmeyi beklerken 8.16 ' yı gördüm. Önce gözlerimde bir sorun var sandım dikkatli baktım değer değişmedi. Sonra kıza bunda bir hata olabilir mi dedim kız çok çok düşük bir ihtimal dedi. Bir süre ne düşüneceğimi bilemedim, sevinsem mi üzülsem mi kararsız kaldım. Sonra eve gelirken reglime 1-2 gün kala bu değerin çok düşük olduğunu ve % 70 ihtimalle kimyasalla biteceğini ancak kızımda da çok geç öğrendiğimi düşünürsek belki yapımla ilgili bir şeydir diye % 30 olumlu olabileceğini düşündüm.

Arkasından doktorumu aradım, doktorum regl geçmeden test olmaz dedi ve eğer regl görmezsem pazartesi tekrarlamamı istedi. Tamamen haklı olduğunu bildiğim için hiç bir şey demedim, ilacı sordum minoset iç dedi. Tabi bu arada benim baş ağrım yaşadığım şoktan olsa gerek çoktan geçmişti.

Şimdi sakinim ve hem senin hem sevdebilgenin yaşadığı kimyasal deneyimleri de bana ders oldu. Şu an için döllenmenin olduğunu biliyoruz ama zaten yumurta rezevlerim az olduğu ve kalanların da muhtemelen kaliteli yumurtalar olmadını da bildiğim için kimyasal olasılığı bende çok daha fazla. Demek ki hamile kalabiliyormuşum gibi bir tesellim de yok çünkü bunu zaten biliyorum bir kızım var. Kendimi bu değerle hamile kabul etmiyorum ama hamile olmam için umut olduğunu düşünüyorum. Şimdilik sakince bekleyeceğim ve pazartesi sonucu göreceğim en azından böyle düşünüyorum ama sakinliğimi nasıl koruyacağım onu bende bilmiyorum :26:

Kendini üzme canım, bu iş gerçekten kısmet işi. Zamanı gelince mutlaka olur. Baksana şubat ayı senin için uğurlu bir aymış, belki de şubatta olacak

üzülmüyorum.kürtajdan sonra tam olarak ilk denemem oldu.
geçen ay korunmayı bıraktığımızda ovulasyon günümüz geçmişti zaten!
sevindiğim nokta pko lu ve kürtaj olduğum halde adetlerimin düzenli olması.
inş. şubat bol kutlamalı bir ayım olur.
inş. sende bu ay hamile haberini verirsin.

moral verdiğin i.in teşekkürler.

Aşağıda konuyu okuyanlar kısmında Belgisel’i görünce yüreğim bir lüp etti, sürekli sayfayı refresh yaparak bekledim yazmanı.
İlk 2 satırı okuyunca yine yüreğim hopladı, bu sefer lüp lüp lüp!
İçime mi doğmuş nedir sen yokken, Belgisel'in de benim gibi çıkarsa ne olur acaba diye düşündüm...
Aklıma gelen de başımıza da geldi...
Öncelikle ben biyokimyasal gebeliğin yumurta kalitesiyle alakalı olduğunu bilmiyordum canım. Bu tamamen senin yorumun mu yoksa bilimsel bir dayanağın var mı?
Ama sen yokken eğer değer düşük ama, gebelik sınırı kabul edilen değerin üstünde çıkarsa ne olur diye düşündüğümde, aklıma gelen, senin daha önce de bir geç döllenme olayını yaşadığın için yine bunun çok olası olduğuydu.
Elbette bu durumda yapılacak şey belli, ne olacağı gerçekten çok belirsiz, şu anda bir şey söylemek de imkansız. Ama senin durumun benimkinden farklı. Senin regline daha var. Ben ise baktırdığımda regl tarihimin üstünden 2 gün gecikmişti ve değer daha düşüktü. Yani senin değerin benimkine nazaran en az x4 şu durumda ki, ilk katlama zaten x5 gibi oluyor, o yüzden senin değerin benim ilk eğerime minimum x10 fark atmış durumda.
Elbette kesin geç döllenme diyemeyiz, ama kesin biyokimyasal da diyemeyiz. Takip gerekli biliyorsun canım, ama kızının da böyle olduğunu göz önüne alarak ben çok umutluyum Allahın izniyle.

Yumurta rezervi azalınca geriye kalanlar nispeten daha düşük kalitede yumurtalar canım. İlerleyen yaşlarda anne olanlarda down sendromu riskinin yada çeşitli kromozomsal anomalilerin olmasının nedeni de bu zaten yani bu bilimsel bir konu. Zaten kimyasal gebeliğin en büyük nedeni embriyonun sağlıklı olmaması ki bunun bir nedeni de yumurtanın kalitesi olabiliyor. En azından benim durumunda kimyasalda aklıma bu geliyor.

Gerçekten de önce sevdebilge sonra sen şimdi ben çok ilginç. Ben son derece sakinim 2 gün sonra baktırmayacağım gereksiz bir şey olur, pazartesi bir daha baktıracağım ve şu aşamada kendimi hamile kabul etmiyorum, sadece hamile kalma şansım var ki bu bile benim için heyecan verici bir şey. Sana kimysal yaşadığın süreçte ne yazdıysam kendime de aynı şeyleri söylüyorum. Allah o canı verecekse değerler anlamsızdır yok vermeyecekse de istersen değer çok yüksek çıksın yine vermez. Bekleyeceğiniz göreceğiz sonuçta Allah'ın dediği olacak. Ama sakinliğimi ne kadar koruyacağım bak onu bilmiyorum inşallah bir yerde sigortam atmaz benim

Canım hayırlısı olsun, Allahın izniyle önümüzdeki aylarda olur. Moralini sakın bozma...

Evet canım, ben de şimdi geriye dönüp baktığımda gün aşırı baktırmam pek de mantıklı değilmiş diyorum...Ama işte yaşadıkça tecrübe ediyorsun bazı şeyleri...O anın heyecanı, gerginliği içerisinde anlamsız oluyor bazı yaptıkların...Bana aslında kendi doktorum haricindeki başka bir doktor, 1 hafta sonra baktır 2 günde bir baktırma artık demişti de, kendi doktorum baktır deyince uydum ona.
Dediğin gibi sanki bir tekrar perdesi oldu bu.....Sadece özneler değişiyor...İlginç oldu böyle sıradan, her birimiz peşpeşe...
Ama şunu gördüm ki, eğer katlayacaksa zaten regli birkaç gün geçtiğinde, elle tutulur değerlere gelmiş oluyor, benimkisi gibi sürünerek ilerlemiyor tutunacaksa....
Allah eğer o canı verecekse, değerler anlamsız dediğin gibi canım. İnşallah hayırlısı ama ben umutluyum, yükselecek ve tutunacak gibi geliyor

Dua et canım benim için gerçekten şu anda en çok duaya ihtiyacım var. Artık 36 yaşıma girmek üzereyim ve son gittiğim doktorum hariç gittiğim 5 doktorun hepsi hemen tüp bebek bu hormon biraz daha yükselirse onda bile şansın olmaz dedi. Yani önümde uzun yıllar ya da şanslar yok eğer öyle olsaydı ne yapalım bu kimyasal oldu sonraki sağlıklı olur cümlesini daha rahat kurardım ama şimdi bu kolay değil. Bu yüzden yapabileceğim tek şey beklemek ve dua etmek. Olmazsa da yıkılmam çalışmaya devam derim ama olsa inan benim için gerçekten mucize olacak.

İnşallah canım, inan her duamda varsın, inşallah Allah sana bu bebeği sağlıklı olarak nasip etsin.
İnşallah sen de bebeğin de sağlıklı olarak atlatın bugünleri.
Umutlu bakalım, pozitif olalım. İnşallah dualarımızla da yükselsin değerlerin.

Teşekkür ederim canım, artık pazartesiyi bekleyeceğiz. Aslında bana kalsa cumartesi bakardım ama doktorum regli 2-3 gün geçsin öyle bak dedi bu da pazartesi günü oluyor. O zamana kadar sabırla bekleyeceğim ve stres yapmayacağım. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

Tabi regli geçmesi daha doğru. Ama lütfen pozitif düşün canım. Dua edeceğiz, sabredeceğiz.
İnşallah da sonu iyi olacak. Aklına olumsuz örnekleri getirme.

Tabi regli geçmesi daha doğru. Ama lütfen pozitif düşün canım. Dua edeceğiz, sabredeceğiz.
İnşallah da sonu iyi olacak. Aklına olumsuz örnekleri getirme.

Kendime % 30 pozitif düşünme hakkı verdim canım bu bile benim için çok heyecan verisi bir şey Artık olmazsa da yapacak birşey yok. Ama olursa gerçekten inancın gücünü görmüş olacağız diyorum.

Bu arada eve gelince idrar testi yaptım ve ucuz bir testti. Silik olarak 2. çizgiyi çıkarttı, yani hayalet çizgi değil, normalde bakılınca görülen ama silik bir çizgi. Demek ki pahalı testlere gerek yokmuş eğer varsa ucuz testlerde de görebiliyoruz. Böylece bunu da öğrenmiş oldum. Bir de 2. çizgiyi görmek çok hoşuma gitti, inşallah daha da koyu halini de görürüm

Kendini sınırlama be canım. Ben de hep kendi kendimi sıktım, sonra dedim ki umutlanacağım ya, bu duruma kadar gelmişim, zaten bundan sonra olumsuz birşey olursa her halükarda üzüleceğim. Umutlansam da umutlanmasam da...Saldım gitti kendimi.
Zaten mantıklı insanlarız, seçenekleri biliyoruz...O yüzden sen kendini ne kadar koyversen de, pembe bulutlarda gezmeyeceksin. Anın tadını çıkar. Hamile olabilecek olma ihtimalini sev. Onun da tadını çıkar.
Düşünsene birkaç aydır 0,1 görüyordun, şu an (senin tabirinle zayıf / %30) ihtimalin bile umudunu taşıyabileceğin gelir miydi aklına. Allaha sığınalım, O'nun mucizelerinden umudu kesmeyelim, O'nun kudretine inanalım. Ben zor işlerim için şöyle düşünüyorum hep, pozitif bilim, mantık belki şans vermeyebilir, her yol kapalı görülebilir, ama ben Allah'a güveniyorum, ondan mucize diliyorum. Sadece Allah'a sığınıyorum ve mucizelerinden ve duamı kabul edeceğinden en ufak şüphe duymuyorum. Bu hüsnü niyetle de dualarımın en hayırlı şekliyle kabul görüleceğine inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…