- 1 Eylül 2010
- 11.645
- 22.260
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #12.821
Ben erken fark ettiğiniz için ciddi bir risk taşımadığını düşünüyorum. Dış gebelikte sorun embriyo tüplerde büyüdükçe olurmuş, zaten o zamanda kanama başlar ve mecburen tüp alınırmış. Senin daha çok erken aşamada erken gebelikse bile dr. tüp almaya gerek olmadan tedavi edecektir. Kimyasal zaten sağlığın için bir tehlike değil. Bu yüzden inşallah bir sonrakinde hormon artar diye dua ediyorum. Ayrıca şimdi araştırma yaptım 2 günde bir 2 kat kural değilmiş, istisnalarda olabiliyormuş. Özellikle ilk günlerde daha düşük artışlardan sonra yükselme yada yüksek artışlardan sonra yoluna girmesi gibi. Regl olmadığın sürece ben umudumu koruyacağım. Ama regl olursan da kimyasal bile olsa hamile kaldığını gördük ve bu bile çok önemli. Dr. lar bile daha önce hamilelik varsa duruma farklı bakıyor. Bak benim bir sürü hormon sorunum var ama daha önce doğum yaptığım için son gittiğim dr. yine olabileceğini düşünüyor. Yani bir kere bile hamile kalman çok şeyi değiştiriyor. Ama yine de dediğim gibi sen regl görmedikçe yada dr. düşük kararı vermedikçe ben umudumu koruyacağım. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.
Bence doktorunda umutsuz değil canım böyle bir sürü vakka görmüştür. Eğer umutsuz olsa hemen düşürelim derdi. Ayrıca bende şimdi dış gebeliği araştırdım erken fark edilirse tüpü almaya gerek kalmadan sorunu çözüyorlarmış ki sen çok erken fark ettin. Kimyasal olursa zaten sağlığına bir zararı olmaz. Çok mu iyimserim bilmiyorum ama ben hala bir şekilde yoluna gireceğine inanıyorum.
Senin değerinle onunki arasındaki tek fark senin bir sonrakini bilmememiz canım. Senin ilk katlamada 5 katına çıktı, ikincisinde % 40 arttı. Bu kişininse ilkinde 3 kat artmış ikincisinde % 50 artmış. Senin ona göre daha yüksek bile sayılabilir artışın. Ama 3. cude 2 kat ve sonrakinde 5 kat artmış. Yani seninde 3. cüde sürpriz olabilir. Bence doktorun umut olmasa söylerdi ama beklemek istediğine göre bir umut var. Şirkettekileri falan boşver, hepimiz insanız hepimizin başına her şey gelebilir. Kimsenin birşey demek hakkı yok, üzüldün ve ağladın o kadar....
Kızlar size bir sorum olacak
Ovulasyon testi kullandım 31 aralıkta yumurtladım.en son ilişki de 1 ocakta oldu.Dün bi kaç kere peçeteye gelen kahverengi lekelenmeler oldu.Sizce yerleşme kanaması için çok mu erken?
İyi olmana sevindim canım. Hakkında en hayırlısı ne ise olsun. Rabbim sağlıkla devamının gelmesine izin verirse gelir zaten. Dış gebelik beni de korkutuyor ama forumda cancer rumuzlu birisini okudum. Sanırım o da dış gebelik geçirmiş ama sonra hamile kalmış ve çocuğu var şuan. Yani başımıza en kötü şey bile gelmiş olsa Rabbim dilerse herşey olur. Biz en güzelini, en hayırlısını dileyelim. Rabbim bize, eşimize sağlık versin. Sonra da sağlıklı evlatlar nasip etsin. Dua ile bekleyelim. İnşallah güzel şeyler görürüz.
canım dış gebelikte değerler inanılmaz artarmış, benim doktorum öle demişti yani değerlerin yüksek olmasıda anormallikmiş. banada doktorum önemli olan dış gebelik olmasın dedi hatta benimki kanama başladığı halde yükselti ya acayip panik oldu adamcağız
Tahminim benim doktorum da dış gebelikten pek şüphelenmiyor.
Kimyasal üzerinde duruyor gibime geldi.
Ama benim kafama takılan da, bu kadar gecikme olması kimyasalda bu kadar gecikirmi ya
Kızlar bir fikriniz yok muuuuu
Ben erken fark ettiğiniz için ciddi bir risk taşımadığını düşünüyorum. Dış gebelikte sorun embriyo tüplerde büyüdükçe olurmuş, zaten o zamanda kanama başlar ve mecburen tüp alınırmış. Senin daha çok erken aşamada erken gebelikse bile dr. tüp almaya gerek olmadan tedavi edecektir. Kimyasal zaten sağlığın için bir tehlike değil. Bu yüzden inşallah bir sonrakinde hormon artar diye dua ediyorum. Ayrıca şimdi araştırma yaptım 2 günde bir 2 kat kural değilmiş, istisnalarda olabiliyormuş. Özellikle ilk günlerde daha düşük artışlardan sonra yükselme yada yüksek artışlardan sonra yoluna girmesi gibi. Regl olmadığın sürece ben umudumu koruyacağım. Ama regl olursan da kimyasal bile olsa hamile kaldığını gördük ve bu bile çok önemli. Dr. lar bile daha önce hamilelik varsa duruma farklı bakıyor. Bak benim bir sürü hormon sorunum var ama daha önce doğum yaptığım için son gittiğim dr. yine olabileceğini düşünüyor. Yani bir kere bile hamile kalman çok şeyi değiştiriyor. Ama yine de dediğim gibi sen regl görmedikçe yada dr. düşük kararı vermedikçe ben umudumu koruyacağım. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.
Acaba laboratuvar mı hata yaptı benim aklıma bu da geliyor. Ne bileyim daha önce başıma geldiği için şüphe ediyorum.
İnşallah canım. Benim kadar evhamlı birinin de bu kadar sakin olması Allahtan herhalde.
Bekleyip göreceğiz. Hayırlısı inşallah.
Regl gününü bekleyemeyip, günler kala teste koşan kızlar! Sözüm size
Allah isterse nasıl da belirsiz bir şekilde bekletiyor, bakın görün de ibret alın, oturun oturduğunuz yere şükedip bekleyin.
Ben bundan sonra öyle yapacağım valla. Artık ovulasyonla, ateşle, zartla zurla kastığım günler olmayacak. Hayatımı sadece bunu düşünerek yaşamayacağım.
bblau merhaba
Bana doktorum her zaman iki katı artış olmayabilir özellikle de ilk başlarda %40-50 civarında da artış başlarda normal kabul edilebilir dedi.Ayrıca kimyasal gebeliğimde de beni dış gebelik diye korkutmuşlar günlerimi kabusa çevirmişlerdi.Umarım sağlıklı bir gebelik geçiriyorsundur.
Bunu bilmiyordum canım. Doktorum demek ondan takip istiyor hala. Ben de diyorum neden hemen düşürmüyor...Kendiliğinden düşer belki, bekleyelim dedi ben hemen müdahale edelim deyince kızdı hatta.
Canım sen neden hemen müdahale istiyorsun ki. Biraz bekle. Negatif düşünme belki Belgisel'in gösterdiği örnekteki gibi artar belki. Doktorunun bir bildiği vardır, tüp bebek uzmanıysa, nelerle karşılaşıyordur kim bilir. Birçok doktor adet söktürücü verip yolluyor herkesi. Forumda 1.9 çıkan kişiye de doktoru ilaç vermiş adet olsun diye o da içmemiş, iyi ki içmemiş, değeri artmış. Nasip neyse göreceğiz. Adet gelmediği için ve ateşin düşmediği için artabilir gibime geliyor benim. İnşallah hayırlısı.
tahminim benim doktorum da dış gebelikten pek şüphelenmiyor.
Kimyasal üzerinde duruyor gibime geldi.
Ama benim kafama takılan da, bu kadar gecikme olması kimyasalda bu kadar gecikirmi ya
bblau senın ıcın en hayırlısı oalcaktır uzulmek yok taammmııııııııııı
İlk görüştüğüm doktor bana da 5,69ken adet söktürücü verecekti, ben kulak asmamıştım.
Benim hemen müdahale isteme sebebim dış gebelik korkum. Panik oldum galiba.
gecikir cnım en az 10 gün gecikirmiş, benim günümden 1 gün sonra geldi kanamalar hatta doktor sen kendini ne kadar iyi tanıyorsun nasılda hemen süphelendin dedi adete 6 gün kala hamile raporum vardı aman boşverin be kızlar verende allah alanda allah biz sadece aciz kullarız o ne derse o
Nasıl bu kadar emin oluyorlar ki? Burada bile bir sürü örnek var. Hiç mi okumuyorlar bunlar? Nasıl doktorlar anlamadım ki. Senin doktorun bekleyelim demiş demek ki bir bildiği var. O doktor 5 iken nasıl adet söktürücü vermeyi akıl edebiliyor? Dış gebeliği düşünme canım ya, rahat ol bence. Kötü şeyleri düşüne düşüne onları çağırıyoruz gibime geliyor. Ben de diyorum kendim uygulayamıyorum ama yapmamız gereken pozitif düşünmek her zaman. Belgisel mi diyordu bir zamanlar, pozitif enerjiyle ilgili şeyler? Eşyaların bile enerjisi var, negatif enerji yayanları yakınımızda tutmamalıyız diye. Negatif düşünceleri de uzaklaştıralım kendimizden.
Bu arada adet sancım gibi bir ağrı var bugün. Benim bütün ağrılarım karıştı bu ay. Her gün değişik birşeyler hissediyorum. Dün de geceleyin ağrım vardı. Belki ovu. ağrısı odur. Hayırlısı Allah'tan artık. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Gerisi O'na kalmış.