- 29 Ekim 2010
- 2.527
- 44
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #12.841
Allah hepimize hayırlılarını versin inşallah canım. Veren de O, alan da O.
Kimi doktorlar otomatik vitese takmış öyle gidiyorlar. 2 gün gecikme var, değer 5,69. Gebelik yok, yut ilacı, mantık bu.Testi tekrar et bile demeden.
Benim doktorum, kimysalsa bile kendi kendine düşsün, neden vücudu ilaç yükleyelim mantığında.
Beklemekten yana.
Ama doktor vs. fasafiso. İnsanın önce kendisi bilinçli olacak. Yoksa maskara olursun bazı doktorların elinde. Örneğin dünkü doktor. Hipokrat yemini etmiş bir insan, bu kadar sorumsuz olamaz.
Ne sorsam doktoruna sor diyor. Yahu ben acilen sana gelmişim. Madem böyle yapıcan baştan muayeneye alma. Yüzüme bile bakmadı, ben sormasam bişey diyeceği de yoktu. Israrıma binaen lütfetti, ultrasonla baktı.
canım e bay dan hangisini aldın?ben de gitti gidiyordan almak üzereydim senin mesajını görünce sormak istedim. gerçi o türkiye şubesi ama olsun.orası daha uygun olabilir.
Kesinlikle doğru söylüyorsun. Biz birşeyler okuyup araştırmasak, doktora güveneceğiz, yut dediği ilacı içeceğiz. O bizden iyi biliyor diye. Onlarınki terbiyesizlik tabi orası ayrı. Nasıl tıp okudularsa artık... Allah insaflı kişilerle karşılaştırsın. Ben de dün mesela doktorumu aradım. Progesteron ilacına başlayacaktım ve daha ovulasyon olmamıştım, normalde geçen aylarda ovu.gerçekleşiyor ve ben ilacı öyle içmeye başlıyorum. Bu ay ters bir durum olunca korktum, progesteron ovulasyondan önce içilirse birşey olur mu diye. Bana mantık olarak birşey olmaz gibi geldi ama yine de sorayım dedim. İlk defa telefona kendisi çıktı, çok şükür ve durumumu anlattım. Daha ovu.gerçekleşmedi bugün ilaca başlayayım mı diye. İlgisiz ve umursamaz bir ses tonuyla içebilirsin dedi. Yani içsen de olur, içmesen de olur, bana niye soruyorsun ki havasındaydı. Ayh şu kadından bir kurtulamadım. 2 doktor üzerinde duruyorum şuan. İkisi de erkek ama napıyım bayan bulamadım koca şehirde. Yaza kadar gitmem gerekirse ikisinden birine gideceğim. Bu ay bakalım ne olacak. Onu bekliyorum. Allah insaflı kişilerle karşılaştırsın. Bence doktorun yaklaşımı çok önemli ve senin doktorun maşallah içime sindi benim. Bekleyelim demesi bile önemli. Aferim ona.
sen yine beklemiş teste pek itibar etme canım.
testler bekledikçe koyulaşıyor.
Arkadaşlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Bugün farklı bir fikir almak için başka bir doktorla da görüştüm. Doktor Bey de, görünen köyün kılavuz istemediği gibi, şu an herhangi bir yorum yapmak için erken olduğunu, ultrasonda dış gebelik varsa dahi görüntülenemeyeceğini bildirdi. Panik yapmamamı telkin etti.
İstersen 2 günde bir değil de, kanama ve ağrı şikayetin olmazsa, bir hafta sonra yaptır bchg tahlilini dedi.
Kendi doktorum ise yine 2 gün sonra tekrarla demişti.
Eğer böyle sürünerek artmaya devam ederse eritiriz, ama belki de küt diye düşer dedi.
Sizce ne yapayım. Hangisini dinleyeyim bu doktorların. Yarın yaptırayım mı test, yoksa bekleyeyim mi bir hafta.
Artık benim için manen çok eziyetli olmaya başladı bu kan tahlili işi, yoksa yaptır sen her ihtimale karşı dediğinizi duyar gibiyim.
Benim ne diyeceğimi biliyorsun canım 2 gün sonra tekrar ettir.Eğer dış gebelik riski olmasa kesinlikle bende bir hafta bekle derdim ama dış gebelik ihtimali olunca bundan sonraki test ve hatta ondan sonraki testte kesinleşir ve bir hafta geçmeden gerekli şeyler yapılır. Çok yıpratıcı biliyorum ama doğru takip etmek için sen yine de yaptır bence.
2 gün içinde dış gebelik durumunun belli olacağını sanmıyorum canım. Dış gebeliktede yine belli bir değere gelmeden ultrasonda görünmüyor.
Ama ben dış gebelik olacağını da pek düşünmüyorum artık. Biraz inceledim de dış gebelik geçiren arkadaşların yazdıklarını benim bhcg değerlerime benzer değerlerle geçiren pek yok. Genellikle çok yüksek.Nihayetinde gebelik ürünü oluşup tutunuyor onlarda. Sadece katlamaları normal değil ama ilk başlangıcı normal gebelikten pek farklı değil.
Ben kimysal üzerinde duruyorum. Karnım ve belim hafiften ağrımaya da başladı, kanama bugün yarın başlar herhalde...Yani bence....
Tabi ben yine de tekrarlayacağım artık, eşim de yarın mutlaka yaptıralım diyor.
Onun da düşüncesi acaba bir de başka yere mi yaptırsak.
slm arkadaslar nasilsiniz???? 3 gun once ovulasyon testinde cift cizgiyi buldum ama bugun goguslerim agrimaya basladi adet yakini goguslerim hep agrir galiba hamile kalamadim
Ovulasyon testinde pozitif görmek kesin hamilelik değildir canım. Bazı kişiler pozitif görmesine rağmen hamile olmayabiliyor ya da test bozuk olduğu için sürekli pozitif verebiliyor. Ayrıca göğüslerde ağrıda kesin regl belirtisi değildir hamilelikte de olur. Yani ne ovulasyon testine bakarak hamileyim ne de göğüs ağrısına bakarak regl göreceğim denmez bence. En iyisi beklemen ve gününü 2-3 geçince idrar testi ile bakman ve pozitif verirse kan testi yaptırman. Çok zor biliyorum ama sabırlı olmak gerekiyor, ne fazla umutlan ne de karamsar ol. Reglinin geçmesini bekle.
aslinda benim demek istedigim ovulasyonda yumurtladigim gorunuyoya ben degerlendirdim egerki hamilelik gerceklesseydi yumurtlamadan sonra goguslerim agrimazdi cunku benim her adetten 1 hafta 10 gun oncesinden muhakkak goguslerim agrimaya baslar.....hamileligi gostersin diye kullanmamistim sanirim yanlis anladin cnm
Bence de tekrarla canım karnının ağrısı reglden dolayı da olabilir tutunmadan dolayı da olabilir, sadece buna bakarak karar verme. Tekrarlayacaksan mecbur aynı yerde tekrarlayacaksın, biliyorsun loboratuarlar arasında farklar olabiliyor. Bence yarın netleşecek eğer iyi bir artış olursa sorun yok demektir. Ama yine çok az bir artış olur yada inmeye başlarsa kimyasal olduğu kesinleşir. Bir hafta bu stres ve beklemeyle yaşayacağına ben olsam tekrarlardım en azından durumu bilirsin.
kizlar yeni ogrendigim biseyi aktarayim dedim. benim 28.gunum ovulasyon testinin koyulugu gun gectikce artiyo.bende sordum niye boyle oluyo diye simdi bhcg dedikleri fsh ve lh imis o yuzden arttigi icin koyu gosteriyomus test ve yuksek olasilikla hamileymisim:)))))))))))))))))))) eger regl olcak olsam lh sifir olurmus ve testte cikmazmis:))))))
kizlar yeni ogrendigim biseyi aktarayim dedim. benim 28.gunum ovulasyon testinin koyulugu gun gectikce artiyo.bende sordum niye boyle oluyo diye simdi bhcg dedikleri fsh ve lh imis o yuzden arttigi icin koyu gosteriyomus test ve yuksek olasilikla hamileymisim:)))))))))))))))))))) eger regl olcak olsam lh sifir olurmus ve testte cikmazmis:))))))
doktoruma(allahtan yakin arkadasim her sacma soruma bile cvp veriyo:))) elimde bissuru testle gidip anlattim oda oyle dedi.onun yalancisiyim:)Beta hcg nin lh ve fsh dan oluştuğunu hiç sanmıyorum canım. Beta hcg hamile kalınca salgılanan bir hormon, fsh ve lh ise sürekli siklus döngüsünde belli oranlarda salgılanan üreme hormonları. Beta hcg kadında her zaman olmaz ama diğer iki hormon farklı seviyelerde her zaman olur. Benim hormon sorunlarım olduğu için bu konuları çok araştırdım. Ama LH ile beta hcg arasında bir bağlantı olduğunu biliyorum. Bir de şöyle bir şey olabilir yumurtlama sonrası oluşan korpus luteumdan progesteron hormonu salgılanması LH hormonu ile sağlanır. Hamile olunca progesteronun arttığını düşünürsek ve progesteronu da LH hormonu sağlıyorsa LH daki yükselme progesteron yükselmesine işaret edebilir. Bu da hamilelik için çok iyi bir işaret. Ama her zaman yüksek progesteron hamilelik anlamına da gelmiyor. Benim geçen ay progresteronum 40 çıktı yani çok yüksekti ama hamile değildim. Ovulasyon testinde pozitif çıkması güzel bir işaret ama yine de gebelik testinde pozitif görene kadar kendini çok inandırma. Çok umutlanınca ve olmayınca insan çok üzülüyor kendimden biliyorum, en iyisi sakince beklemek. İnşallah hamilesindir.