Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

ben o testi her ay yapiyordum ama elime bir sey gelip gelmedigine degil rahim agzinin yumusak olup olmadigina baktim hep. Zaten doktorlarda yumurtlama donemini tespit icin parmakla akinti kontrolunde ayni seyi soyluyorlar, parmaginizi sokun ve akintidan bir parca alip bakin, yumusakligina bakin diyorlar. Doktorlarda hamilelik için olmasa bile yumurtlama dönemi için parmakla kontrolü önerdiği için bana sağlıksız gelmedi ama hijyene dikkat etmek gerekli tabi. Inşallah hamilesindir, sonucu alınca bize de yaz canım.

yazmazmıyım canım 5 günüm kaldı dün test yaptım birşey çıkmadı dün çok kasık ağrım vardı adet olacak gibi sabah oldum galiba dedim ama birşey çıkmadı ben 3 ay önce duymuştum bu testi her ay yaptım taş gibi sert geliyordu parmağıma ama bugün yaptım farklıydı hadi hayırlısı bakalım

yazmazmıyım canım 5 günüm kaldı dün test yaptım birşey çıkmadı dün çok kasık ağrım vardı adet olacak gibi sabah oldum galiba dedim ama birşey çıkmadı ben 3 ay önce duymuştum bu testi her ay yaptım taş gibi sert geliyordu parmağıma ama bugün yaptım farklıydı hadi hayırlısı bakalım

Hadi hayırlısı, eğer bu ay farklı hissettiysen bu iyi bir işaret bence. Daha idrar testleri için erken ama istersen erken gebelik testi alabilirsin onlar regle 5 gün kala gösterdiğini iddia ediyor. Gerçi ben her durumda beklemeni ve günün geçince test yapmanı öneririm çünkü hassas test bile olsa göstermeyebilir ama sabredemeyeceksen normal testle değil erken gebelik testiyle bakabilirsin.

Kızlar gunaydın.
Aksam size yazamadim.
Guzel haberlerim yok, degerim katlamamis. Sadece 34,5.
Laboratuardaki adam, dis gebelik de olabilir deyince solugu gittigim hastanenin acilinde aldik.
Nobetci kadin dogumcu gordu. Ama ilgisiz gerizekalinin tekiydi.
Henuz birsey demek icin erken dedi, ben sıkıştırınca ultrasonla bakalım dedi, bakti simdilik suphelenecek birsey yok dedi. Ne sorsam sen doktorunu ara diye cevap verdi.
Yuzume bile bakmadan konustu, ben sormadan birsey demedi.
Artik bebekten filan gectim, dis gebelik olmasa bari diyorum...
Dun aksam bunca sey yasanirken sanki kendi hayatima disaridan bakiyor gibiydim, heykel gibi, anestezi altinda gibi, uyusuk gibi sanki. Ne uzuldum, ne agladim, ne korktum...
Simdi anestezinin etkisi kalkiyor sanki. Yavas yavas canim yanmaya basliyor.

Kızlar gunaydın.
Aksam size yazamadim.
Laboratuardaki adam, dis gebelik de olabilir deyince solugu gittigim hastanenin acilinde aldik.
Henuz birsey demek icin erken dedi, ben sıkıştırınca ultrasonla bakalım dedi, bakti simdilik suphelenecek birsey yok dedi. Ne sorsam sen doktorunu ara diye cevap verdi.
Dun aksam bunca sey yasanirken sanki kendi hayatima disaridan bakiyor gibiydim, heykel gibi, anestezi altinda gibi, uyusuk gibi sanki. Ne uzuldum, ne agladim, ne korktum...

Bu saate kadar haber gelmeyince kötü bir şey olabileceğini düşünmüştüm canım. Lütfen hemen iyi bir doktora git bugün. Ayrıca testi bir daha tekrar etmeni de öneriyorum bazen bu testlerde hata olabiliyor, biliyorsun benim fsh testimde laboratuvar hatası olmuştu ve yeniden yapmıştım. Seni üzmek istemiyorum ama 2 katına çıkmaması bir yerde bir sorun olduğunu gösteriyor olabilir. Offfff ya canım acayip sıkıldı, ağlayacağım şimdi :KK43:

Kızlar gunaydın.
Aksam size yazamadim.

canım şimdi hala kanaman olmadğına göre hala iyi düşünebiliriz, hatta herşeyi geç hamile kalabiliyorsun bu çok güzel bir şey bir dünya test doktorla uğraşmayacaksınız. ben kendi olayımda en çok buna sevinmiştim.

Toparla canım kendini iyi düşün lütfen üzülme bak biz burda çok üzülüyoruz

bblau'cuğum bak bu forumda ne buldum. Birisinin beta hcg değerleri;

kızlar beta değerlerim 5-16-25 hiç mi uumut yok;;?
bugün 63 olmuşş ama kimse fikir vermiyo
kızlar 63 tü ya betam bugün 399 olmuşşşşş

Demek ki bu bazen 2 kat artmayıp sonradan toparlayabiliyor, yani örneği var. Hemen moralimizi bozmayalım.

Bu saate kadar haber gelmeyince kötü bir şey olabileceğini düşünmüştüm canım. Lütfen hemen iyi bir doktora git bugün. Ayrıca testi bir daha tekrar etmeni de öneriyorum bazen bu testlerde hata olabiliyor, biliyorsun benim fsh testimde laboratuvar hatası olmuştu ve yeniden yapmıştım. Seni üzmek istemiyorum ama 2 katına çıkmaması bir yerde bir sorun olduğunu gösteriyor olabilir. Offfff ya canım acayip sıkıldı, ağlayacağım şimdi :KK43:

Şimdi kendi doktorumla konuştum, o beni rahatlattı biraz. Şimdi çok erken dedi, testi tekrarlayacağız, böyle sürünerek artmaya devam ederse, eriterek düşürürüz dedi. Bir ilaç adı yada bir yöntem adı söyledi. Dış gebelikse eğer öyle eritecekmiş.
Belki de kimyasaldır, değerin düşer ve kendiliğinden biter dedi.
Artık değerin yükselmesi gibi bi umudum derdim de yok aslında, sağlığımı kurtarmanın peşindeyim, umarım dış gebelik vs. değildir. Zaten herşeye hazırlıklıydım, daha ileri bir safhada olmuş olmama rağmen çok çok iyiyim. Gebeliğin bitmesiyle ilgili bir üzüntüm yok.
Şirketten kimseye söylemeyecektim aslında ama, annemle tel.da konuşurken dayanamadım gözümden yaşlar süzüldü, sonra da hıçkırarak ağlamaya başladım. Yorgunluktan, gerginlikten. Dün eve geldiğimde gece 1 buçuktu. Dinlenemedim. Ona üzülüyorum, görmelerini istemezdim beni ağlarken, bu durumu da bilmelerini istemezdim şirketten arkadaşlarımın. Birine durumu açıkladım, umarım onda kalır, bir de etrafla uğraşmak istemiyorum.

bblau'cuğum bak bu forumda ne buldum. Birisinin beta hcg değerleri;

kızlar beta değerlerim 5-16-25 hiç mi uumut yok;;?
bugün 63 olmuşş ama kimse fikir vermiyo
kızlar 63 tü ya betam bugün 399 olmuşşşşş

Demek ki bu bazen 2 kat artmayıp sonradan toparlayabiliyor, yani örneği var. Hemen moralimizi bozmayalım.

Canım benim ya, sen benden de umutlusun. Allah bilir elbet ama, onun değerlerinde istikrar var, katlama var. Bende o yok 5-25-34
Gerçi doktorum, yine de belli zaman takip etmeden hemen düşürmüyor. Herhalde tüp bebekte böyle bir sürü vaka görmüştür, sağlama alıp hemen harcamak istemiyor...
Ama yukarıdaki örnek bana göre daha iyi sanki?

Şimdi kendi doktorumla konuştum, o beni rahatlattı biraz. Şimdi çok erken dedi, testi tekrarlayacağız, böyle sürünerek artmaya devam ederse, eriterek düşürürüz dedi. Bir ilaç adı yada bir yöntem adı söyledi. Dış gebelikse eğer öyle eritecekmiş.
Artık değerin yükselmesi gibi bi umudum derdim de yok aslında, sağlığımı kurtarmanın peşindeyim, umarım dış gebelik vs. değildir. Zaten herşeye hazırlıklıydım, daha ileri bir safhada olmuş olmama rağmen çok çok iyiyim. Gebeliğin bitmesiyle ilgili bir üzüntüm yok.
Şirketten kimseye söylemeyecektim aslında ama, annemle tel.da konuşurken dayanamadım gözümden yaşlar süzüldü, sonra da hıçkırarak ağlamaya başladım. Yorgunluktan, gerginlikten. Dün eve geldiğimde gece 1 buçuktu. Dinlenemedim. Ona üzülüyorum, görmelerini istemezdim beni ağlarken, bu durumu da bilmelerini istemezdim şirketten arkadaşlarımın. Birine durumu açıkladım, umarım onda kalır, bir de etrafla uğraşmak istemiyorum.

canım benim Allah sağlık versin.
Herşeyin HAYIRLISI olsun
üzülme demek kolay ama üzüleceksin biliyorum
inşallah boşa üzülürsün, bebeğin seninledir :KK43:

canım şimdi hala kanaman olmadğına göre hala iyi düşünebiliriz, hatta herşeyi geç hamile kalabiliyorsun bu çok güzel bir şey bir dünya test doktorla uğraşmayacaksınız. ben kendi olayımda en çok buna sevinmiştim.

Toparla canım kendini iyi düşün lütfen üzülme bak biz burda çok üzülüyoruz

Ben iyiyim canım, inan bebek düşüyor diye üzülmüyorum.
Zaten bir bebek olamamıştı,malum.
Korkum dış gebelik olur da tüplerden birine zarar gelir, hamile kalma şansım yarıya inerse. Allah vermesin.
Gerçi kendime şaşıyorum ona rağmen yine çok sakinim, iyiyim.

Ben iyiyim canım, inan bebek düşüyor diye üzülmüyorum.
Zaten bir bebek olamamıştı,malum.
Korkum dış gebelik olur da tüplerden birine zarar gelir, hamile kalma şansım yarıya inerse. Allah vermesin.
Gerçi kendime şaşıyorum ona rağmen yine çok sakinim, iyiyim.

bblau senın ıcın en hayırlısı oalcaktır uzulmek yok taammmııııııııııı:KK71:

bblaucum ben de saat 22:30a kadar ses çıkmayınca çıkmıştım netten, sabah ilk işim pc'yi açmak oldu. Doktorunun dediği gibi bence yorumlamak için erken. Belgisel'in gösterdiği örnek gibi de olabilir. Kimyasal da olabilir. Bekleyerek göreceğiz ama çok zor bir süreç. Allah sabır versin canım. İnşallah kötü şeyler olmayacak. Dış gebelik falan aklına getirme hemen. Doktorunun dediği gibi bekleyip göreceğiz. Testi yarın mı yapmanı söyledi, bugün tekrar yaptıracak mısın? Lütfen ağlama. Üzülme. 3.ayın bu daha ve hamile kalabildiğini gördün. exporter'in dediği gibi bunu görebilmek bile güzel. Sağlıklısı, en güzeli, en hayırlısı gelecek bir gün inşallah. O zamana kadar sabır imtihanından geçiyoruz sanırım. Lütfen üzme, yıpratma kendini. :KK59:

canım benim Allah sağlık versin.
Herşeyin HAYIRLISI olsun
üzülme demek kolay ama üzüleceksin biliyorum
inşallah boşa üzülürsün, bebeğin seninledir :KK43:

Yine de iyiyim canım, Allah bugünümüzü aratmasın. Herşeyin hayırlısı olsun.
Hakkımızda en iyisi ne ise, Allah onu verir inşallah.

Canım benim ya, sen benden de umutlusun. Allah bilir elbet ama, onun değerlerinde istikrar var, katlama var. Bende o yok 5-25-34
Gerçi doktorum, yine de belli zaman takip etmeden hemen düşürmüyor. Herhalde tüp bebekte böyle bir sürü vaka görmüştür, sağlama alıp hemen harcamak istemiyor...
Ama yukarıdaki örnek bana göre daha iyi sanki?

Bence doktorunda umutsuz değil canım böyle bir sürü vakka görmüştür. Eğer umutsuz olsa hemen düşürelim derdi. Ayrıca bende şimdi dış gebeliği araştırdım erken fark edilirse tüpü almaya gerek kalmadan sorunu çözüyorlarmış ki sen çok erken fark ettin. Kimyasal olursa zaten sağlığına bir zararı olmaz. Çok mu iyimserim bilmiyorum ama ben hala bir şekilde yoluna gireceğine inanıyorum.

Senin değerinle onunki arasındaki tek fark senin bir sonrakini bilmememiz canım. Senin ilk katlamada 5 katına çıktı, ikincisinde % 40 arttı. Bu kişininse ilkinde 3 kat artmış ikincisinde % 50 artmış. Senin ona göre daha yüksek bile sayılabilir artışın. Ama 3. cude 2 kat ve sonrakinde 5 kat artmış. Yani seninde 3. cüde sürpriz olabilir. Bence doktorun umut olmasa söylerdi ama beklemek istediğine göre bir umut var. Şirkettekileri falan boşver, hepimiz insanız hepimizin başına her şey gelebilir. Kimsenin birşey demek hakkı yok, üzüldün ve ağladın o kadar....

Bence doktorunda umutsuz değil canım böyle bir sürü vakka görmüştür. Eğer umutsuz olsa hemen düşürelim derdi. Ayrıca bende şimdi dış gebeliği araştırdım erken fark edilirse tüpü almaya gerek kalmadan sorunu çözüyorlarmış ki sen çok erken fark ettin. Kimyasal olursa zaten sağlığına bir zararı olmaz. Çok mu iyimserim bilmiyorum ama ben hala bir şekilde yoluna gireceğine inanıyorum.

Senin değerinle onunki arasındaki tek fark senin bir sonrakini bilmememiz canım. Senin ilk katlamada 5 katına çıktı, ikincisinde % 40 arttı. Bu kişininse ilkinde 3 kat artmış ikincisinde % 50 artmış. Senin ona göre daha yüksek bile sayılabilir artışın. Ama 3. cude 2 kat ve sonrakinde 5 kat artmış. Yani seninde 3. cüde sürpriz olabilir. Bence doktorun umut olmasa söylerdi ama beklemek istediğine göre bir umut var. Şirkettekileri falan boşver, hepimiz insanız hepimizin başına her şey gelebilir. Kimsenin birşey demek hakkı yok, üzüldün ve ağladın o kadar....

Bence fazla iyimserlik falan değil. Aramızda her zaman sakince mantık yürütebilen sendin Belgiselcim ve söylediklerin bana da şuan çok mantıklı geliyor. Öyle de olabilir. Kötüsünden bakarsak erken fark edildi. Yani pozitif düşünmek için çok neden var. Ki zaten bblaucm senin iyi olduğunu duymak beni sevindirdi. Şimdi bir sonraki teste kadar sakinlikle beklemelisin. Kötü şeyler getirme aklına. Kendine bir şey olacağından da korkma, Allah'ın izniyle kötü şeyler olmayacak. Pozitif düşünelim. Dua edelim. Rabbim neylerse güzel eyler.

bblaucum ben de saat 22:30a kadar ses çıkmayınca çıkmıştım netten, sabah ilk işim pc'yi açmak oldu. Doktorunun dediği gibi bence yorumlamak için erken. Belgisel'in gösterdiği örnek gibi de olabilir. Kimyasal da olabilir. Bekleyerek göreceğiz ama çok zor bir süreç. Allah sabır versin canım. İnşallah kötü şeyler olmayacak. Dış gebelik falan aklına getirme hemen. Doktorunun dediği gibi bekleyip göreceğiz. Testi yarın mı yapmanı söyledi, bugün tekrar yaptıracak mısın? Lütfen ağlama. Üzülme. 3.ayın bu daha ve hamile kalabildiğini gördün. exporter'in dediği gibi bunu görebilmek bile güzel. Sağlıklısı, en güzeli, en hayırlısı gelecek bir gün inşallah. O zamana kadar sabır imtihanından geçiyoruz sanırım. Lütfen üzme, yıpratma kendini. :KK59:

Günaydın canım, iyiyim aslında, ağlamıyorum, annemle konuşurken duygulandım sadece...Geçen aylarda regl olduğumda, hamile olmadığımı öğrendiğimde bile daha kötüydüm. Ve Allah izin verir şu durumu atlatırsam, bir dhaki aylarda da hamile kalmadım diye asla stres sıkıntı yapmam. Bir musibet bin nasihatten iyiymiş.
Aslında olaya mantık boyutunda bakıyorum. Yani sağlığım yerinde olsun. Kötü birşey olmasın....
Gebelik illa devam etsin, sürsün gibi bir bakış açısı içinde değilim...Hayırlısıyla atlatmak istiyorum. İnşallah....

Günaydın canım, iyiyim aslında, ağlamıyorum, annemle konuşurken duygulandım sadece...Geçen aylarda regl olduğumda, hamile olmadığımı öğrendiğimde bile daha kötüydüm. Ve Allah izin verir şu durumu atlatırsam, bir dhaki aylarda da hamile kalmadım diye asla stres sıkıntı yapmam. Bir musibet bin nasihatten iyiymiş.
Aslında olaya mantık boyutunda bakıyorum. Yani sağlığım yerinde olsun. Kötü birşey olmasın....
Gebelik illa devam etsin, sürsün gibi bir bakış açısı içinde değilim...Hayırlısıyla atlatmak istiyorum. İnşallah....

canım dış gebelikte değerler inanılmaz artarmış, benim doktorum öle demişti yani değerlerin yüksek olmasıda anormallikmiş. banada doktorum önemli olan dış gebelik olmasın dedi hatta benimki kanama başladığı halde yükselti ya acayip panik oldu adamcağız

Ben erken fark ettiğiniz için ciddi bir risk taşımadığını düşünüyorum. Dış gebelikte sorun embriyo tüplerde büyüdükçe olurmuş, zaten o zamanda kanama başlar ve mecburen tüp alınırmış. Senin daha çok erken aşamada erken gebelikse bile dr. tüp almaya gerek olmadan tedavi edecektir. Kimyasal zaten sağlığın için bir tehlike değil. Bu yüzden inşallah bir sonrakinde hormon artar diye dua ediyorum. Ayrıca şimdi araştırma yaptım 2 günde bir 2 kat kural değilmiş, istisnalarda olabiliyormuş. Özellikle ilk günlerde daha düşük artışlardan sonra yükselme yada yüksek artışlardan sonra yoluna girmesi gibi. Regl olmadığın sürece ben umudumu koruyacağım. Ama regl olursan da kimyasal bile olsa hamile kaldığını gördük ve bu bile çok önemli. Dr. lar bile daha önce hamilelik varsa duruma farklı bakıyor. Bak benim bir sürü hormon sorunum var ama daha önce doğum yaptığım için son gittiğim dr. yine olabileceğini düşünüyor. Yani bir kere bile hamile kalman çok şeyi değiştiriyor. Ama yine de dediğim gibi sen regl görmedikçe yada dr. düşük kararı vermedikçe ben umudumu koruyacağım. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

bblau merhaba
Bana doktorum her zaman iki katı artış olmayabilir özellikle de ilk başlarda %40-50 civarında da artış başlarda normal kabul edilebilir dedi.Ayrıca kimyasal gebeliğimde de beni dış gebelik diye korkutmuşlar günlerimi kabusa çevirmişlerdi.Umarım sağlıklı bir gebelik geçiriyorsundur.

İyi olmana sevindim canım. Hakkında en hayırlısı ne ise olsun. Rabbim sağlıkla devamının gelmesine izin verirse gelir zaten. Dış gebelik beni de korkutuyor ama forumda cancer rumuzlu birisini okudum. Sanırım o da dış gebelik geçirmiş ama sonra hamile kalmış ve çocuğu var şuan. Yani başımıza en kötü şey bile gelmiş olsa Rabbim dilerse herşey olur. Biz en güzelini, en hayırlısını dileyelim. Rabbim bize, eşimize sağlık versin. Sonra da sağlıklı evlatlar nasip etsin. Dua ile bekleyelim. İnşallah güzel şeyler görürüz.

X