Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Geçen ay hiç tereddüt etmemiştim. Tablom çok güzel gidiyordu. Adet olacağımı da tablodan anlamıştım. Bu ay çok ilginç. Gece yatarken baktım. 36.2 idi. 3 saat sonra uyandım baktım 36.5. Hah dedim tamam yükseliyor. Sonra sabah her zamanki saatte baktım 36.1. Yorumlayamıyorum neden böyle oluyor diye. Yabancı bir sitede 15.ovu gerçekleşen 21.günü ateşi yükselen birisine rastladım. Onun makalesini okuyorum şimdi. Progesteronla ilgili birşey olabilirmiş. "Postprogesteron"gibi birşeyler diyor. Geç artan progesteron seviyesi yani. Bilemiyorum ki onunla mı ilgili. Umarım kötü birşey yoktur. Bugün Progestan içmeye başladım. 2 ay içtim. Doktorum 3 ay kullan demişti. 17.gün başlayıp 10 gün içiyorum. Bu ay da içeyim de sonra doktorumun dediğine keşke uysaydım dememek için içeyim bu ay da diyorum. Sonra zaten kendiliğinden oluyor mu diye yaza kadar doktora gitmeyeceğim, bari bu son dediklerini yapayım diyorum. O yüzden progesteron testini ilaç yanıltabilir diye düşünüyorum. Bugünden itibaren ateşim yükselebilir ilaç yüzünden. Ama geçen ay ilaç içmeden yükselmişti. Bu endişelendirdi beni.

Ben de onu merak ediyorum. Kasık ağrılarımla birlikte akıntım olduysa ateşim niye yükselmedi bu benim kafamı karıştırdı. Umarım kötü birşey yoktur. İyi düşünmeye çalışıyorum ama bir yanım korkuyor.

Normal hamilelik belirtisidir belki. İnşallah sağlıkla gelişir bebişin. Akşam inşallah güzel haberlerini bekliyoruz. Sonucu öğrenir öğrenmez yaz.

Hamileliğin ilk günlerde bu ağrılar olabiliyor canım bence kötü bir şey yok, ateşin düşmemiş o da önemli. Bugün bence herşey tamamen netleşecek ondan sonra rahatlayacaksın.

İnşallah canım. İnşallah güzel bir yükselme olur bugün. Bugün kendimi kötü hissediyorum. Hasta gibiyim, vücudum kırılıyor, uykum var…

İnşallah canım. İnşallah güzel bir yükselme olur bugün. Bugün kendimi kötü hissediyorum. Hasta gibiyim, vücudum kırılıyor, uykum var…

Bunlar normal hamilelik belirtileri canım, hormonların hızla değişiyor, tabi vücudunda bazı değişimler olacak. Hatta bence bu belirtiler çok iyi gebeliğin devam ettiğini gösteriyor, asıl çok iyi olursan, hiç bir sıkıntın olmazsa şüphelen.

Benim yaşadığımı yaşayan bir kadın, araştırma yapmış ve bir kitap, iki web sitesinden yukarıdaki cevaplara ulaşmış. Akıntısına ve bazı belirtilerine rağmen ateşi yükselmemiş. Ovu.nun gerçekleştiğini tahmin ediyormuş ama uzun bi süre ateşi düşük devam etmiş. Yukarıdaki mesajı tam Türkçeye çevirmeye vaktim yok, dersteyim ama şunu anladım doğurganlığı, verimliliği yani fertility'yi etkilemeyen bir durummuş. Yavaş yavaş yükselebilirmiş. Cervical mucus yani akıntı gibi belirtilerle birlikte böyle bir ateş de yumurtlamanın işareti olabilirmiş. Rahatladım biraz.

Öyle midir Belgiselcim ya, sen böyle deyince seviniyorum ama karnım ağrıyınca da korkuyorum nedense

Bir yabancı sitenin sıkça sorulan sorular kısmında bununla örtüşen bir yazı okudum ben de.
Sorun yok bence de canım.

Öyle midir Belgiselcim ya, sen böyle deyince seviniyorum ama karnım ağrıyınca da korkuyorum nedense

Mantıksal olarak düşünürsek bebek daha yeni yeni tam tutunuyor canım bunun ağrı yapması çok normal. Zaten bu yüzden regl belirtileri ile gebelik belirtileri aynı diyoruz ya ikisinde de böyle ağrılar oluyor. Bence rahat ol, eğer bir şey olacak olsa çoktan regl olurdun gibi geliyor bana. Meleğin annesine sıkı sıkı tutundukça senin ağrıların oluyor. Kanama yada lekelenme olmadıkça bence korkacak bir şey yok.

Tam senin durumunu açıklamış canım, senin de ateşin kademeli artacak bence ovulasyon oldu rahat ol.

Doğru söylüyorsun canım. Artık kimyasal gebelik de düşünmüyorum çünkü bu kadar gecikme olmazdı. Yükselecek inşallah...Herhalde tutunma oluyor, o yüzden ağrılar başladı. Değerim de katlanırsa, ispatı olacak bu akşam...

Ya kızlar ben eve şimdi geldim ve ovu.testi yaptım. Şükür ki bozuk çıkmadı ama anında kontrol çizgisiyle aynı koyulukta bir çizgi çıktı. Yani pozitif diyebilirim. E benim akıntım ve de kasık ağrım 13-14.günler yoğundu. Şimdi ne kasık ağrım var ne de uzayan akıntım. Ama test pozitif! Ateşim de daha yükselmedi. İki grup oluştu şimdi. "Akını ve kasık ağrısı grubu" "ovulasyon testi ve ateş grubu" sizce hangi gruba güvenmeliyim? Yani neden ikisi tutarlı değil? Birisi yalan söylüyor. Çıksın kimse o! Test niye pozitif çıksın durup dururken di mi? Yanlış hatırlamıyorsam 15.gün yani 2 gün önce ovu.testimin resmini koymuştum buraya ve negatifti. Ovu.geçti diye düşünmüştük. Çünkü kasık ağrılarım ve akıntım vardı. Şimdi bu teste şu şekilde güveniyorum, bozuk çıkmazsa doğruyu gösteriyor, bozuk çıktığında tamamen kıpkırmızı oluyor, yorum yapmanız imkansız oluyor. Bozuk çıkmazsa silik ya da koyu çizgiyi doğru bir şekilde görebiliyorsanız yorumlamanız mümkün oluyor. Geçen ay ovu.günümde bozuk çıkmadığı için yanılmamıştım. E şimdi teste göre ben yarın filan mı ovu. olucam? E ama akıntım yok!:44: Allah'tan bunlara güvenip çalışmamı yarım bırakmıyorum. 30-40 saat arayla çalışmaya devam ediyoruz. Sorun çalışmakta değilde ovulasyon günümü tahmin edebilmekte. Neden bu kadar belirtiler birbirini tutmuyor sizce? Şimdi bunu araştırmam gerek.:86:

Canım şimdi bu akıntının da birkaç şekli var. Daha doğrusu birkaç basamakta yorumlanıyormuş.
Aşağıdaki yazılara bir gözatsana, acaba geçtiğimiz günlerdeki akıntın 3. kalemde verilen tip olabilir mi?
Belki 4 de bugün yarın gelecektir? Bi incelesene.

Teşekkür ederim bblaucum, önemli bir bilgi bu. Daha önce okumamıştım. Şimdi şöyle tanımlayabilirim, 3.gruptaki 14.ve15.günlerdekine benziyor. Yani biraz beyaz, bej renkte olan, krem denilebilir mi kıvamına onu bilmiyorum, bana uzayan akıntı gibi gelmişti. Ama 16.gün yani dünki akıntı hatta yazmıştım bir mesajımda "daha az daha şeffaf" diye. Bu 4.gruba giriyor. Miktar olarak azaldığı için ben sonuna doğru şeffaflaştı, azaldı, bitiyor demiştim. 14.ve15.günlerdeki akıntım daha çok olduğu için onların daha yumurtlamaya yakın diye düşünmüştüm. Eğer şeffaf olanın yumurtlamaya daha yakın bir zamanda geldiğini düşünürsek dün geldi o akıntım. Bugün yok diyebilirim. Yani hissetmedim de görmedim de. Ovulasyon tamamlanmadan önce kesiliyor mu acaba o akıntı? Çünkü o şeffaf akıntı dün geldi, ovulasyon testi bugün pozitif verdi. Muhtemelen yarın filan ovu.gerçekleşecek o zaman. Bilmiyorum ki şimdi benim belirtilerim tutarlı mı? Sanki normal olmayan birşeyler var gibi. 12.gün akşam kasık ağrısı başladı. 13.14.günler arttı. Şimdi yok ki. Günde 1-2 defa batma şeklinde hissediyorum şuan. Kafam iyice karıştı benim. Ama bu gönderdiğin yazıda akıntım 16.gün şeffaf olanın gelmesi 17-18.günlerde ovulasyonun gerçekleşeceğini gösteriyor diyebiliriz. Geriye anlamsız kalan bir tek kasık ağrım kalıyor. Onu niye günler öncesinden hissettim bilmiyorum.:26: Sağol bblaucum bu arada ilgin için. Çok teşekkürler.

Şimdi yazdıklarını okuyunca uyuşmayan bir kasık ağrısı kaldı diye düşündüm ben de, sen de yazmışsın zaten. Acaba kasık ağrısı yumurta maksimum büyüklüğe erişmeye yakın da başlamış olabilir mi? Tüplerin kasılıp gevşemesinden filan? Benim de var hala kasık ağrım. Hatta zaman zaman kasık kısmında ama kas ağrısı gibi, sanki ayaklarımı uzun süre açmışım da zorlamışım kasık kısmını gibi. Belki ovulasyondan önce/sonra da oluyordur bu ağrılar. Yada üşütmüş filan olabilirsin, ovulasyondan bağımsız ağrımış olabilir??

Aslında bunu şimdi düşündüm. Kasıklarım başka sebepten mi ağrıdı diye. Ama ben birkaç aydır ovulasyon vs. bunları öğrendiğimden kendimi takip ediyorum. Hep 32 günün ortalarında hissettiğim ağrı bu. Yani ne ilk defa yaşadığım, ne de arasıra yaşadığım bir ağrı değil. Her ay adet sancısına benzer, ama ondan farklı olarak kasılma şeklinde, biraz batma gibi bir ağrı. O yüzden ovulasyon sancısı diye düşündüm. Ha belki de senin dediğin gibi yumurta maksimum seviyeye ulaştığında falan çekiyorumdur bu ağrıyı, bilemiyorum. Ama bu ay ilk defa çalışma esnasında çok ağrıdı. Kerpetenle sıkıyorlarmış gibi ağrıdı. Sanki birisi sıkıp sıkıp bırakıyor yumurtalıklarımı öyle bir ağrı idi. Sebebini hiç bilmiyorum ama kafamı oldukça karıştırdı bunlar. En azından sadece kasık ağrısı biraz zamansız gözüküyor. Ateşimin yükselmemesi, akıntım ve de ovulasyon testi zorlayarak da olsa bir araya gelip yorumlanabilir hale geldi. Hayırlısı artık. Benim korktuğum ovu. gerçekleşmemesi filandı. Ondan çok korkmuştum. Ama en azından öyle bir problemim yok sanırım, Allaha şükür.

Ovulasyon testi pozitif verdiğine göre öyle bir sorun olamaz Allahın izniyle SevdeBilgecim.Ateşin de muhtemelen yükselişe geçecek. İnsan vücudunda herşey teoride yazıldığı gibi gerçekleşmiyor, bazen tolerans aralıklarını biz yakalayamıyoruz, bazen ekstrem durumlar gerçekleşiyor, bazen değişken onlarca parametreyi yorumlamakta zorlanıyoruz. Bazı insanın vücudunda, bazı gereklilikler meydana gelmeden de bazı şeyler olup yoluna giriyor. Bazen hiç olmayan şey o periyotta oluyor, ya da hep olan şey olmuyor...
Biliyorsun ovulasyonda lekelenme görenler var. Bana hiç olmamıştı, bu ay oldu.
Belki bir daha hiç olmaz...Yabancı sitelerden birinde okumuştum, her periyot birbirinden farklı gelişebiliyor diye.
Bir de neyin üstüne düşersek, yorumu o kadar zor oluyor çünkü sürekli bişeyler hissediyoruz.Ben mesela ovulasyon hakkında bilgi edinmeden önce kasıklarım hiç ağrımazdı. Ne zaman öğrendim ağrımaya başladı E öncesinden ovulasyon olmuyo muydu bende

Kesinlikle haklısın. Bunu aslında defalarca okudum. Her kadın farklıdır, her kadının her periyodu da farklıdır. Kimseninki kimseye günü gününe benzemez. Benim geçen ay ateşim çok düzgündü. Yorumu kolaydı. Bu ay böyle olacak belki de. Havalar soğuk, belki üşüttüm, belki vücut sıcaklığım geçen ayki gibi değil, bunlar çok normal şeyler belki de. Ben illa bir yorum getirmeye çalışacağım diye kendimi boşu boşuna üzdüm. Üzüldüğüm konu da acaba ovulasyon olmayacak mı diye. Allah'ın izniyle inşallah sağlıklı bir şekilde gerçekleşir ovulasyon, fertilizasyon, implantasyon. Ne varsa işte. Sağlıklı olanını, hayırlı ve güzel olanını nasip etsin de Rabbim, bazı şeylerin yorumu eksik kalsın di mi? Ovu.testini görünce moralim yerine geldi. Sabah ateşin kademeli artabileceğini filan okudum ama beni pek kesmedi. Öyle de olabilir. Ateşim hemen yükselmeyebilir, bunu da öğrendiğim iyi oldu. Ama sonuçta insanın içine bir şüphe girdi mi çıkmıyor. Hayırlısıyla şu ilk aşamayı atlatıp bekleme ve belirti arama aşamasına sağlıkla bir gelebilirsem rahatlayacağım.

Geçen ay testlerimin fotoğraflarını çekmiştim ilk on dakikada ve onlar duruyordu. Bugünki ovulasyon testiyle geçen ay 15.günki test aynı. Geçen ay 15.gün o koyuluğu görünce 16.gün ovu. olmuştu. Buna göre yarın ovulasyon olabilir yani benim 18.günümde. 32 günde 1 adet görenlerin normalde 18.gün ovu. gerçekleşir yazıyor çoğu sitede. Belki bu ay siklusuma göre daha sağlıklıdır yumurtam. Daha erken yumurtlandığında yumurta daha dayanıksız olabilir diye okumuştum forumda birisi yazmıştı. 18.gün ovu. gerçekleşirse hayırlısıyla, belki daha hayırlıdır benim için. Umut fakirin ekmeği işte. Bundan bile bir yorum çıkartmaya çalışıyorum. 2 dakika önce ne dedim, şimdi nnapıyorum? Kafayı sıyırmadan bir anne olabilsem hayırlısıyla.

Allah iyiliğini versin Güldürdün beni.
Allahın izniyle inşallah olacaksın canım, Allah hepimize sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin.
Eğer geç yumurta sağlıklıysa, benimki çelik gibidir o zaman
Benim de yorum çıkarasım geldi

Son düzenleme:

Benim de sen aklıma geldin ama "kendi kendine yorum yaptığın yetmiyor gibi, başkasını da emin olmadığın bilgiden dolayı ümitlendirme" dedim kendime. Söz dinledim ve uslu kız oldum. Tabi sen dilediğin yorumu yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…