Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

merhabaalr kızlar kulaklarım çınladı geldim :KK1:
sevdebilgecim benim tablomda ovulasyon mikroskobunda pozitifi gördüğüm günden 2 yada 3 gün sonra ateşim yükseldi sebebi ise pozitifi gördüğüm gün değil 2 gün sonra yumurtamın çatlamış olması.. ateşimin ortalamanın üzerine çıkması bunu gösteriyor.. mikroskobun kullanma kılavuzunda bile yazıyor pozitifi gördükten 36-48 saat içinde ovulasyon gerçekleşir(yumurta çatlar)
siz siz olun pozitiften sonraki ilk 5 günü sıkı değerlendiğin ne zamn çatlayacağı belli değil çünkü.

ısıklı kız cokdsogru soyluyorsun ben hep 14 . gnden sonra ve çift cızgıde cıft cızgıden bı gun sonra calıstım
ve test yaptım ovulasyon bıtmıısse daha calısmadım
hatayı burda yaptım galıba son ıkı ayda da

Son düzenleme:
slm kızlar.
ben bu ovul. işini çözemedim bir türlkü.
ovulasyon günüm geçtikten sonra yaptığım testlerde hep 2. çizgiyi belirgin ama 1. sinden silik görüyorum.
aralığın 29 ve 30 unda 2. çizgi oldukça koyuydu.
akıntımda vardı.şuanda sadece kasığıma iğne gibi bir batma söz konusu.
gögüslerimde bir belirti yok.gayet normal!
işin içinden çıkamıyorum.
bana yardımmmmm!

uzun zamandır bebek hasreti çeken biri olarak bugün karar verdim medismart almaya yarın başlıcam kullanmaya deneyimlerimi yazarım size ben hsg çektirdim geçen ay herşey normal dendi 3-4 ay daha denemeye devam dedi dr sayenizde bu testleri öğrendim bakalım neler yaşıcam ?:KK3:paylaşırım

Evet canım haklısın. Ben yarın yine yaptırayım.
Sizce ne kadar zamanda normale girer bu değerler.
SAT'a göre olması gereken haftaya hiç bir zaman yetişemeyecek herhalde değil mi?

O hiç belli olmaz canım bir bakarsın bir kaç gün sonra normal değerlere çıkmış. 2 günde bir 2 kat artıyor ama gebeliğin başında sende de olduğu gibi bir anda çok fazla da yükselebiliyor bu hormon.

slm kızlar.
ovulasyon günüm geçtikten sonra yaptığım testlerde hep 2. çizgiyi belirgin ama 1. sinden silik görüyorum.
bana yardımmmmm!

benimde ayni senin gibi oluyo bugun 27.gunum ve yine kopkoyu. umutlanmak istemiyorum ama elimde degil.doktorum pazartesi kan verirsen cikar diyo dayanamiyorum.
gribim bide ilac almiyorum hayır ogrensem hemen antibiyotik falan basliycam iyilescem.
normalde benimde adet oncesi davul gibi olurdum hic oyle degilim bide cok sivilcem oldu??

merhabaalr kızlar kulaklarım çınladı geldim :KK1:
sevdebilgecim benim tablomda ovulasyon mikroskobunda pozitifi gördüğüm günden 2 yada 3 gün sonra ateşim yükseldi sebebi ise pozitifi gördüğüm gün değil 2 gün sonra yumurtamın çatlamış olması.. ateşimin ortalamanın üzerine çıkması bunu gösteriyor.. mikroskobun kullanma kılavuzunda bile yazıyor pozitifi gördükten 36-48 saat içinde ovulasyon gerçekleşir(yumurta çatlar)
siz siz olun pozitiften sonraki ilk 5 günü sıkı değerlendiğin ne zamn çatlayacağı belli değil çünkü.

lightlife adetine yakin ovulasyon testi yaptin mi hic ?? pozitif cikti mi?? bide kizlar pozitif gorup hamile olmayan var miydi duydugunuz??

lightlife adetine yakin ovulasyon testi yaptin mi hic ?? pozitif cikti mi?? bide kizlar pozitif gorup hamile olmayan var miydi duydugunuz??

Pozitif görüp hamile olmayanlardan birisi benim, ama benim hormon sorunlarım olduğu için o etkilemiş olabilir. Bir de forumda birisini daha görmüştüm pozitif olup hamile olmayan. Eğer hormonel bir sorunun yoksa gebelik işareti olabilir ama yine de çok heveslenmemek gerekli sonra hayal kırıklığı olabilir. İnşallah hamilesindir.

slm kızlar.
bana yardımmmmm!

Canım LH ovulasyondan sonra da sanırım sıfırlanmıyor, belli bir seviyede duruyor. O yüzden bazen silik de olsa kontrol çizgisi beliriyor.
Bizim dikkate almamız gereken kontrol çizigisi kadar koyu olduğü günler...

Canım LH ovulasyondan sonra da sanırım sıfırlanmıyor, belli bir seviyede duruyor. O yüzden bazen silik de olsa kontrol çizgisi beliriyor.

Bblau'cuğum idrar testi yapacakmısın bu ara. Hani diyorum o iki çizgiyi görmek için bir test yapsan da bu kadar zamandır gördüğün negatiflerin acısını çıkartsan. Ben hamile kalınca kesin yapacağım hem de bir kaç tane :KK53:

Pozitif görüp hamile olmayanlardan birisi benim, ama benim hormon sorunlarım olduğu için o etkilemiş olabilir. Bir de forumda birisini daha görmüştüm pozitif olup hamile olmayan. Eğer hormonel bir sorunun yoksa gebelik işareti olabilir ama yine de çok heveslenmemek gerekli sonra hayal kırıklığı olabilir. İnşallah hamilesindir.

belgiselcim hormonlarimda bi sorun yok diye biliyorum yumurtlama zamaninda koyu cikti sancim da oldu anladim yumurtladigimi sonraki gunler silik cikti simdi yumurtlama gununden bile koyu cikmaya basladi ufff pazartesiyi beklemek cok zor:) insallah blau gibi guzel haberler aliriz hepimiz

Bblau'cuğum idrar testi yapacakmısın bu ara. Hani diyorum o iki çizgiyi görmek için bir test yapsan da bu kadar zamandır gördüğün negatiflerin acısını çıkartsan. Ben hamile kalınca kesin yapacağım hem de bir kaç tane :KK53:

Al bendende o kadar hatat çerçeve yapıp bebeğimin odasına bile asmayı düşünüyorum bak anneciğim sen böyle ortaya çıktın diye hatta pazar günü yaptığım ovulasyon testini bile atmadım :KK60::KK60::KK60:

belgiselcim hormonlarimda bi sorun yok diye biliyorum yumurtlama zamaninda koyu cikti sancim da oldu anladim yumurtladigimi sonraki gunler silik cikti simdi yumurtlama gununden bile koyu cikmaya basladi ufff pazartesiyi beklemek cok zor:) insallah blau gibi guzel haberler aliriz hepimiz

benimde öyle hatta ovulasyon zamanımdan bile daha koyu çıktı, bekliyoruz ama umarım seviniriz:KK68::KK68:

İnşallah hamilesindir canım. Eğer hormon sorunun yoksa ovulasyon testinde pozitif çıkması iyi bir işaret. Ama yine de kendini fazla inandırma sonra negatif çıkarsa çok kötü oluyor. İlk denemelerimde hamile olduğuma çok inanıyordum ve regl görünce günlerce ağladığımı bilirim. O yüzden artık rahat davranıyor ve umutlanmıyorum, böylece fazla üzülmemiş oluyorum.

benimde ayni senin gibi oluyo bugun 27.gunum ve yine kopkoyu. umutlanmak istemiyorum ama elimde degil.doktorum pazartesi kan verirsen cikar diyo dayanamiyorum.
gribim bide ilac almiyorum hayır ogrensem hemen antibiyotik falan basliycam iyilescem.
normalde benimde adet oncesi davul gibi olurdum hic oyle degilim bide cok sivilcem oldu??

offf bilmiyorum yaaa....!
bi gebelik geçirdim bebeğimi kalp durması sonucu düşürdüm ve kürtaj oldum.
o zamanlar aynı adet belirtisi gibi belirtilerim vardı.
ama kürtajdan sonra hiç adet belirtisi yaşamıyordum.
ne kasık ağrısı ne de gögüs şişliği...!
yaklaşık 3 ay olacak kürtajıma ama bu ay kasık ağrım çok şiddetli.
belki de üşüttüm.çünkü bebeğim sol tarafımdaydı ve sol tarafımda ağrı ve iğne batması gibi bişey var.
iştahım hiç yok!
uykuya eğilimim oldukça fazla.ilk gebeliğimde de böyleydim.
belki de hava değişimi malum ist. un durumu!
bende hormun bozukluğu ve pko var.
reglime de daha 11 gün var....!
kendimi ümitlendirmiyorum.Rabb'im en kısa ve en hayırlı zamanda sağlıklı ve hayırlı bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder.

yani 2. çizginin çıkmasının artık bir önemi yok!
15 ocağı bekleyeceğim...!

Al bendende o kadar hatat çerçeve yapıp bebeğimin odasına bile asmayı düşünüyorum bak anneciğim sen böyle ortaya çıktın diye hatta pazar günü yaptığım ovulasyon testini bile atmadım :KK60::KK60::KK60:

nasılsın canım?
geçen ay senden çok umutluyduk.
inş. bu ay umutlarımız boşa çıkmaz ve hamiş haberlerimizi peşpeşe veririz.
bblau başı çekti ayağını sürttü bizde devamını getiririz inş.

Canım benim inan aynı şeyi düşündüm. Yapıcam tabi. Sadece kendimi tatmin etmek için görücem o çift çizgiyi Allahın izniyle :KK1:

Belgisel var canım. Ovulasyon testinde pozitif gordu ama yanlışmış.
Ama bende beta hcg arttıkça ovulasyonda da test çizgisi koyulaştı. Ben de ilk ovulasyon testiyle gebelik şüphesine düştüm diyebilirim.

X