Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Bende ne olmuştu inan hatırlamıyorum canım, hamile olduğumu öğrendim sonra hayatıma devam ettim. Dediğim gibi şu andaki bilincimde değildim bu işlerin ne kadar zor olduğunu bilmiyordum bana gayet doğal bir şey gibi gelmişti. Ama hormonel değişimler kadınları farklı etkileyebiliyor. Bir de seni tanıdığım kadarıyla titiz bir insansın ve şimdiden olabilecek aksilikleri düşünmeye başlamışsındır, bu da stres oluşturur. Ayrıca bu kadar uğraştıktan sonra rahatlamak da kolay olmasa gerek. Ama bunları doğal kabul et, hamilelik çok değişik bir dönem ve duygu iniş çıkışların çok olacak, şimdi dinginsin bir kaç saat sonra coşkulu olabilirsin. Hele bir kalp atışını duy ondan sonra daha iyi olacaksın bence.

Aslında olumsuzluk düşünmüyorum canım, aksine çok olumluyum. İçimden olabilecek sıkıntıları hesaplamak gelmiyor. Nedense inanıyorum herşeyin iyi gideceğine...Ama böyle bi durgunluk, dinginlik var. Bu kadar istedikten, uğraştıktan, kafama taktıktan, araştırıp ettikten sonra tuhaf değil mi bu kadar normal karşılamam ona şaşırıyorum.

Aslında olumsuzluk düşünmüyorum canım, aksine çok olumluyum. İçimden olabilecek sıkıntıları hesaplamak gelmiyor. Nedense inanıyorum herşeyin iyi gideceğine...Ama böyle bi durgunluk, dinginlik var. Bu kadar istedikten, uğraştıktan, kafama taktıktan, araştırıp ettikten sonra tuhaf değil mi bu kadar normal karşılamam ona şaşırıyorum.

zafer sarhoşusun şu an bence :KK19::KK19:

Kesinleşmeyen ne var canım, sağlıklı bir artışın olmuş bende 22 çıktı 2 gün sonra yaptırdım 21 e düştü 4 gün sonra doktora gittim tam adet günümdü 100 çıkmıştı ama sonuçra adet günüm kanamam geldi ve bitti.

sende güzel bir artış var bu çok önemli o yüzden lütfen kötü düşünme

Evet artış var ve en önemlisi regl gelmedi. ateşim düşmüyor Rabbime şükürler olsun :KK16:
Yok kötü düşünmüyorum, iyi düşünüyorum, herşey iyi olacak Allahın izniyle :KK16:

Günaydınnnn. bblau nasılsın? Ben de seni heyecandan uyuyamamıştır, kıpır kıpırdır filan sandım. Sakin olman daha hayırlıdır belki ne dersin? Allah'ın bize verdiği koruma iç güdüsüyle eğer heyecan, telaş yaşarsak bebişe birşey olur diye korkuyoruzdur belki. Herkes yaşadığına göre bence normal şeyler bunlar. Sakinsen bile bunun tadını çıkar. :KK34: Doktor konusunu ne yaptın? Kime gideceksin?

Canım,
Allah meleğini korusun. Sana sağlıkla bağışlasın
9 ayı sağ salim, sağlıklı, huzurla ve hayırla geçirmeyi nasip etsin.

Ne güzel canım, sakin olman hem senin için hem bebek için çok daha iyi, asıl heyecan yapman hormonlarını olumsuz etkileyebilirdi. Bir de bu kadar uğraştıktan sonra ohhh be oldu tepkisi ile rahatlamakta normal bence :KK34:

adszewq.jpg

Kızlar ateşim yükselmedi gitti yaaa. Anlamadım ne oldu bu ay. Akıntım azaldı. 14.ve 15.günlerde daha fazla uzayan akıntım vardı. Bu sabah biraz var. Kasık ağrım 12.gün akşam başlamıştı ve 13-14.günler devam etmişti. Şimdi yok gibi, çok az, ara sıra hissediyorum. Kasık ağrıma ve akıntıma göre ovu. oldu bitti diye düşünebilirim. Ama ateşim yükselmedi! Bana 13.günki düşüş ovu.gibi gelmişti. Ama ateşimin yükselmesi lazımdı o zamandan beri. Bu ay yumurtlamayacak mıyım yoksa?:KK14: Ovu.testi de dünki gibi bu arada. Silik yani. Ya oldu bitti, ya da olacak daha ya da olmayacak bu ay.:KK14:

Günaydınnnn. bblau nasılsın? Ben de seni heyecandan uyuyamamıştır, kıpır kıpırdır filan sandım. Sakin olman daha hayırlıdır belki ne dersin? Allah'ın bize verdiği koruma iç güdüsüyle eğer heyecan, telaş yaşarsak bebişe birşey olur diye korkuyoruzdur belki. Herkes yaşadığına göre bence normal şeyler bunlar. Sakinsen bile bunun tadını çıkar. :KK34: Doktor konusunu ne yaptın? Kime gideceksin?

Günaydın canım, iyiyim sen nasılsın? Ya aslında ara ara heyecanlanmıyor değilim ama durgunlaşıyorum da sonra. Eşim de durup durup arıyor ateşin düşmedi, regl olmadın dimi diye :KK1:
Tadını çıkarmaya çalışıyorum...
Doktoruma herhalde devam edeceğim şimdilik. Yani hızlı konuşuyor ama işinin ehli ve sevecen.:KK1:
Diğer (üstelik bu forumda da pek övülen bir doktordu) nöbetçi gibi, yok gebelik deyip atmadı.
Herşeyde bir hayır varmış, muayeneye gitmeden iyiki bir güç beni durdurmuş aramadan gitme diye, o doktora.Yoksa hemen beklemeden gidiyordum, nöbetçi de olsa k.dogumcu baksın diye. Gitseydim belki de ilaçla düşürecekti bebeğimi. Sana ilaç verelim regl sökülsün dedi çünkü tel.da.Hiç demedi ki 2 gün sonra testi yineleyelim. Asistan hemşiresi bile dedi halbuki. Yok gebelik deyip kestirip attı rahatça. Benim doktorum en azından tüp bebek uzmanı olduğu için galiba ekstrem durumlara alışık, hemen testi bugun veya yarın yineleyip beni arıyosun dedi :KK16: Küçük şeyler belki ama, benim için önemli...
Bir de diyetisyen bulucam hemen kendime...

Son düzenleme:
adszewq.jpg

Kızlar ateşim yükselmedi gitti yaaa. Anlamadım ne oldu bu ay. Akıntım azaldı. 14.ve 15.günlerde daha fazla uzayan akıntım vardı. Bu sabah biraz var. Kasık ağrım 12.gün akşam başlamıştı ve 13-14.günler devam etmişti. Şimdi yok gibi, çok az, ara sıra hissediyorum. Kasık ağrıma ve akıntıma göre ovu. oldu bitti diye düşünebilirim. Ama ateşim yükselmedi! Bana 13.günki düşüş ovu.gibi gelmişti. Ama ateşimin yükselmesi lazımdı o zamandan beri. Bu ay yumurtlamayacak mıyım yoksa?:KK14: Ovu.testi de dünki gibi bu arada. Silik yani. Ya oldu bitti, ya da olacak daha ya da olmayacak bu ay.:KK14:

13. gün yumurtlamış olabilirsin canım, bazen yumurtlayınca ateş 2-3 dizyemde artabiliyor bildiğim kadarıyla. Kasık ağrıların ve akıntın bence yumurtlamanın işareti. Sen zaten bugünlerde çalıştın ve kaçırmış olma ihtimalin yok. Bazen yumurtlama olmayabiliyor ama o zamanda akıntı yada ağrı olacağını sanmam, senin bedenin yumurtlama tepkisini verdi. Ateşinin düşük gitmesi başka bir nedenle de olabilir, bane yumurtladın gibi geliyor.

adszewq.jpg

13. gün olmuş ve ateşin daha kademeli yükselecek de olabilir canım.
Ya da belki geç yumurtlama olacak...Neden yumurtlama olmasın ki. Böyle düşünüp de stres yapma. Gün aşırı çalışmaya devam edin. Sanırım kış aylarında pek belirgin olmuyor ateş artışları.

bblaucum seni böyle görmek beni daha da mutlu ediyor. Allah tamamına erdirsin inşallah. Doktorundan da memnunsan değiştirmemen iyi olur. Diyetisyene bu kadar sevine sevine gideceğini hiç tahmin etmiş miydin? Normalde kaçarız onlardan. Şimdi zevkle gideceğini tahmin ediyorum. İnşallah sağlıklı bir gebelik geçirirsin. Sağlıkla da kucağına alırsın inşallah.

Belgiselcim bana da ovu. oldu gibi geliyor ya da öyle inanmak istiyorum. Bu ay olmayacağına inanmak istemiyorum. Dediğin gibi kasık ağrısı, akıntı olmazdı herhalde değil mi? Bir de okuduğuma göre akıntının en yoğun olduğu dönemde ovu. gerçekleşiyormuş ki o sıvı spermleri yumurtaya daha kolay iletsin diye. Umarım çalışmalarımız işe yaramıştır. Ne olur ne olmaz devam ederiz ama merak ediyorum o kadar belirti niyeydi diye. Ateşim geçen ay ortalamanın hemen üzerine çıkmıştı. İlk 15 gün görmediğim ateşi görmüştüm. Bu ay yüksek devam etti düşük gidiyor. Çok ilginç. Hayırdır inşallah.:26:

bblaucum seni böyle görmek beni daha da mutlu ediyor. Allah tamamına erdirsin inşallah. Doktorundan da memnunsan değiştirmemen iyi olur. Diyetisyene bu kadar sevine sevine gideceğini hiç tahmin etmiş miydin? Normalde kaçarız onlardan. Şimdi zevkle gideceğini tahmin ediyorum. İnşallah sağlıklı bir gebelik geçirirsin. Sağlıkla da kucağına alırsın inşallah.

Belgiselcim bana da ovu. oldu gibi geliyor ya da öyle inanmak istiyorum. Bu ay olmayacağına inanmak istemiyorum. Dediğin gibi kasık ağrısı, akıntı olmazdı herhalde değil mi? Bir de okuduğuma göre akıntının en yoğun olduğu dönemde ovu. gerçekleşiyormuş ki o sıvı spermleri yumurtaya daha kolay iletsin diye. Umarım çalışmalarımız işe yaramıştır. Ne olur ne olmaz devam ederiz ama merak ediyorum o kadar belirti niyeydi diye. Ateşim geçen ay ortalamanın hemen üzerine çıkmıştı. İlk 15 gün görmediğim ateşi görmüştüm. Bu ay yüksek devam etti düşük gidiyor. Çok ilginç. Hayırdır inşallah.:26:

Ateş tekniği de bazen yanılıyor canım. 2 ay önce regl gördüğümde bile ateşim 36.7 nin altına inmemişti ve şaşırmıştım. 2 ay önce de yumurtladığıma emin olmama rağmen ateşim yumurtlama günü hemen artmadı bir sonraki gün yükselme oldu yani tel başına gösterge değil. bblau'nun dediği gibi kademeli olarak da artabilir. Yumurtlamasan akıntın ve ağrın olmazdı diye düşünüyorum. Hele kasık ağrısı direk yumurtlama işareti benim geçen ay 3 yumurtam çatlamıştı ve kasık ağrısından duramamıştım. Bence yumurtladın rahat ol.

Umarım ovu. sağlıklı bir şekilde gerçekleşmiş ve spermlerle buluşmuştur. :KK52: Siz beni frenlemeseniz ben hemen olumsuz düşüncelere kapılıp en kötüsünü düşünüyorum. Sakin olmam gerektiğini ve stres yapmamam gerektiğini 100bin defa söylüyorum kendime ama bunu söyler söylemez olumsuz bir şey sezinlesem hemen başlıyorum eyvah eyvah demeye. Ne olacak benim bu halim! :KK19:

Canım,
Allah meleğini korusun. Sana sağlıkla bağışlasın
9 ayı sağ salim, sağlıklı, huzurla ve hayırla geçirmeyi nasip etsin.

Canımmm çok teşekkür ederim, amin inşallah...Allah tamamına erdirir de onu da paylaşırım inşallah burda.

Ne güzel canım, sakin olman hem senin için hem bebek için çok daha iyi, asıl heyecan yapman hormonlarını olumsuz etkileyebilirdi. Bir de bu kadar uğraştıktan sonra ohhh be oldu tepkisi ile rahatlamakta normal bence :KK34:

İnşallah Allah hayal kırıklığına uğratmaz artış devam eder...

Doğrusu diyetisyene koşarak gideceğim aklıma gelmezdi. İnşallah sağlıklı bir gebelik geçiririm, fazla da kilo almam hehehehe :KK1:
Bu arada, benim de bu ay ateşim (tabi regle az kala ara ara ölçtüm ama) hep 36,4 civarındaydı, regl olmam gereken gün ve ertesi gün arttı canım. Ateş kademeli de artabilir, bu kadar da artabilir.
Hamilelerin ateş tablolarına bak, öyle dehşet belirgin artışlar yok.
Ben de bu ay ateşim öyle gidince yumurtlamadım herhalde diye geçirmiştim içimden. Ama diğer hamilelerinkine de bak hep regl üstü artmış.
Akıntı ise önemli, çünkü spermleri 72 saate yakın canlı tutan o akıntı, yumurtaya ulaşmalarına yardım eden hareketlerini kolaylaştıran yine o akıntı.
Akıntı bence iyi bir işaret ve sen onu gördün.

Doğrusu diyetisyene koşarak gideceğim aklıma gelmezdi. İnşallah sağlıklı bir gebelik geçiririm, fazla da kilo almam hehehehe :KK1:
Bu arada, benim de bu ay ateşim (tabi regle az kala ara ara ölçtüm ama) hep 36,4 civarındaydı, regl olmam gereken gün ve ertesi gün arttı canım. Ateş kademeli de artabilir, bu kadar da artabilir.
Hamilelerin ateş tablolarına bak, öyle dehşet belirgin artışlar yok.
Ben de bu ay ateşim öyle gidince yumurtlamadım herhalde diye geçirmiştim içimden. Ama diğer hamilelerinkine de bak hep regl üstü artmış.
Akıntı ise önemli, çünkü spermleri 72 saate yakın canlı tutan o akıntı, yumurtaya ulaşmalarına yardım eden hareketlerini kolaylaştıran yine o akıntı.
Akıntı bence iyi bir işaret ve sen onu gördün.

Ben de şimdi onları inceliyordum. lightlife yeni hamilelerimizden birisi onun da tablosu ilginç geldi bana.
23.gün... 36,0..... 13 Aralık
24.gün... 36,1..... 14 Aralık
25.gün... 36,3..... 15 Aralık ovulasyon mikroskobu pozitif
26.gün... 36,2..... 16 Aralık
27.gün... 36,3..... 17 Aralık
28.gün... 36,2..... 18 Aralık
29.gün... 36,6..... 19 Aralık

25.gün ovu. olmuş ve ateş hemen artmamış. Belki de dediğin gibi kış aylarında ateş yanıltabiliyor. En azından adet gününe doğru belki değişmeler olur. Sakince beklemek her zaman en hayırlısı. Zaten bütün merak ettiklerimin ardından bu cevaba ulaşıyorum. "Sakince bekle". Ah bir de yapabilsem. :KK9:

Bu arada akıntım geçen ay bu kadar belirgin değildi. Hatta emin bile değildim akıntım var mıydı yok muydu. Bu ay o kadar eminim ki. İlk defa bu kadar emin oldum akıntımdan. Bugün de daha şeffaf ve biraz daha az olmak üzere devam ediyor. 3 gündür devam ediyor diyebilirim akıntım. Demek ki bu aralar ovu. oldu diyebiliriz. Umarım sağlıklı bir yumoştur da sağlıklı bir spermle buluşurlar.:KK16: Sonra da sağlıkla gelişirler. Bu arada bu gece çok güzel bir rüya gördüm. Eğer hamile kalırsam bu ay. İlk işaret bu rüya diyebilirim. O derece güzeldi. :KK69::KK16: Hayırlısı Allah'tan...

Umarım ovu. sağlıklı bir şekilde gerçekleşmiş ve spermlerle buluşmuştur. :KK52: Siz beni frenlemeseniz ben hemen olumsuz düşüncelere kapılıp en kötüsünü düşünüyorum. Sakin olmam gerektiğini ve stres yapmamam gerektiğini 100bin defa söylüyorum kendime ama bunu söyler söylemez olumsuz bir şey sezinlesem hemen başlıyorum eyvah eyvah demeye. Ne olacak benim bu halim! :KK19:

Biliyorsun stres olumsuz etkiliyor canım. Bunu bilmemize rağmen nedense bazen kendimizi frenleyemiyoruz.
Onlarca kişi okuduk burada hiç ummadığım ay hamile kaldım, tüp bebek için ilaç tedavisine başlayacaktım, regl olmayı beklerken hamile kaldım diyen.
Biliyorsun, eğer bebek bana tutunursa, bir aksilik çıkmazsa ben de bunlardan biri olacağım.
Hiç umudum yoktu, beklentim de yoktu, nasılsa hormon takibine başlayacağım bir daha ki ay bu ay olmazsa da napalım dedim, kafama takmadım, oldu. Stres yapmamaya gayret et, senin zaten yumurtanın döllenmesinde sorun yok, Allahın izniyle hamile kalıyorsun, geçen ayki beta hcg.lerden belli. Bu ay ben inanıyorum, dua ediyorum, tutacak inşallah, bana arkadaş geleceksin, hatta bizim topicten bir sürü hamile çıkacak, başka topiclerde başka şeyleri takacağız kafamıza :KK1:
:emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar:

Biliyorsun stres olumsuz etkiliyor canım. Bunu bilmemize rağmen nedense bazen kendimizi frenleyemiyoruz.
Onlarca kişi okuduk burada hiç ummadığım ay hamile kaldım, tüp bebek için ilaç tedavisine başlayacaktım, regl olmayı beklerken hamile kaldım diyen.
Biliyorsun, eğer bebek bana tutunursa, bir aksilik çıkmazsa ben de bunlardan biri olacağım.
Hiç umudum yoktu, beklentim de yoktu, nasılsa hormon takibine başlayacağım bir daha ki ay bu ay olmazsa da napalım dedim, kafama takmadım, oldu. Stres yapmamaya gayret et, senin zaten yumurtanın döllenmesinde sorun yok, Allahın izniyle hamile kalıyorsun, geçen ayki beta hcg.lerden belli. Bu ay ben inanıyorum, dua ediyorum, tutacak inşallah, bana arkadaş geleceksin, hatta bizim topicten bir sürü hamile çıkacak, başka topiclerde başka şeyleri takacağız kafamıza :KK1:
:emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar:

Ayyy inşallah bblaucum ya ne güzel söyledin. İnşallahhhh bu yıl hepimizin kucağı minik minik tatlı bebişlerle dolar! "Rahat ol, telaş yapma" diye 100 defa yazsam bir kağıda her gün. Ödev olsun bu bana. İşe yarar mı acaba?:KK53:

X