Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Ben geçen aylarda regle 10 gün kala bile test yaptım, bekleyemedim de. Eylülde, siklusun yarısında korunmayı bırakmıştım. Ne ovulasyon zamanı diye birşey biliyorum ne birşey. Korunmadık ya, gidip hemen test yaptım Hemen çıkacak yani, ama içim içimi yiyordu beklemek öyle zor geliyordu.
Rabbim dedi ki, beklemek öyle olmaz bak böyle olur Şimdi paşa paşa bekliyorum

Allah hayırlara çıkarsın canım. Ben rüyalara inanıyorum, bazen malum olabiliyor sevdiklerimize veya kendimize. Ben bu ay 2 kişiden beni rüyalarında gördüklerini duydum. Biri eski ev arkadaşım, bebeğim olduğunu görmüş. Kızmış. Diğeri de Eskişehir’deki komşumuz, o da oğlum olduğunu ve sünnet düğünü yaptığımızı görmüş. En son da kardeşim görmüş rüyasında bebek ve doğum
İnşallah senin rüyan da hayırlara çıkar

Son düzenleme:

Telaş etmemek zor ama, maalesef de bu işin en önemli püf noktası.
Allahın izniyle kavuşacağız bebeklerimize, buna inanalım ve rahat olalım.

Ayyy canım benimmm inşallah. Yakınlarının rüyası da çok güzel ya inşallah sağlıkla o günleri görürsünüz. Ben de çok inanıyorum rüyalara ve geçen ay da güzel rüyalar görmüştüm. Kimyasal da olsa birşeylerin başladığı vakitlere geliyor. İlk belirtiler onlar aslında. Yani geçen ay benim öyle olmuştu. Rüyadan sonra belirtilerim başlamıştı. Nasip bakalım. Umut fakirin ekmeği. Umutla bekleyeceğiz ve göreceğiz. İnşallah hayırlısını ve en güzelini görürüz.

İnşallah canım benim, Allah umutlarımızı hayırlısıyla gerçeğe dönüştürsün

Kizlar doktorumu aradim. Guzel dedi, takip etmeye devam ediyoruz, testi yineliyorsun 2 gun sonra. Acaba diyorum carsamba yapacagima cuma mi yapsam? Hem ilerleme daha buyuk olur hem de diyorum, kollarim delik desik oldu azcik kendime gelirim? Yoksa sizce çarşamba yaptırayımmı yine ben? İki günde bir bakılması önemlidir belki dimi?

canım ıkı gunde bir yaptır cunku ıkı gunde ıkı katına cıkıyor ya doktorun takıbının saglıklı olması acısından onemlidir

2 günde bir yaptırmak zorundasın canım, 3 günde doktor yorum yapmakta zorlanabilir. Örneğin 4 gün sonra 100 değerini görürsen bu sağlıklı mı değil mi anlayamaz. Şöyle düşün yarın 50, cuma 100 çok iyi ama yarın 90 cuma 100 bir sorun var demektir. Bu nedenle sen tam zamanında yaptır.

Evet canım haklısın. Ben yarın yine yaptırayım.
Sizce ne kadar zamanda normale girer bu değerler.
SAT'a göre olması gereken haftaya hiç bir zaman yetişemeyecek herhalde değil mi?

Bence de 2 günde 1 yaptır ki doktorunun yorumu kolay olsun. light life da senin gibi 25.gün ovu. olmuş. sanırım 38.gününde 32 çıkmış beta Hcgsi. Sayıları yanlış hatırlıyor olabilirim. Ona bir sor istersen nasıl artmış beta Hcgsi. Onun senden ileride gidiyor ama senin durumuna benziyor.

Sanırım durumlarımız aynı canım. Benim 37. günde 25,36. Bugün 38. günüm herhalde çıkmıştır 32lere şu anda...Bir sorayım bakalım.

Sanırım durumlarımız aynı canım. Benim 37. günde 25,36. Bugün 38. günüm herhalde çıkmıştır 32lere şu anda...Bir sorayım bakalım.

Onun tablosundan alıntılıyorum;

38.gün... 36,7..... 28 Aralık kan testi 37,52
39.gün... 36,7..... 29 Aralık
40.gün... 36,7..... 30 Aralık kan testi 127

Maşallah ikinize de nazar değmesin. Beta Hcgleriniz sağlıkla artar da bebişlerinize kavuşursunuz inşallah.

İnşallah canım. O benden 2 gün önde sanırım... Hangi topicte yazmış canım bunu?

merhabaalr kızlar kulaklarım çınladı geldim
sevdebilgecim benim tablomda ovulasyon mikroskobunda pozitifi gördüğüm günden 2 yada 3 gün sonra ateşim yükseldi sebebi ise pozitifi gördüğüm gün değil 2 gün sonra yumurtamın çatlamış olması.. ateşimin ortalamanın üzerine çıkması bunu gösteriyor.. mikroskobun kullanma kılavuzunda bile yazıyor pozitifi gördükten 36-48 saat içinde ovulasyon gerçekleşir(yumurta çatlar)
siz siz olun pozitiften sonraki ilk 5 günü sıkı değerlendiğin ne zamn çatlayacağı belli değil çünkü.

Hoşgeldin canım. Evet benim de görüştüğüm doktorlardan biri testte pozitifi gördükten sonra 72 saate kadar çıkabilir yumurtanın çatlaması demişti. Bence de hemen 12-24 saatte ov. oldu diye bırakmamak lazım. Gerçi benimki bu ay herhalde tesadüfen tuttu ama, bilemiyorum, ne ovulasyon testi yaptım ne de ateş takibi. Ateşe bakmaya regle az kala başladım. (Ovulasyon oldu kabul ederek, ne zaman regl olucam onu tespit etmek istiyordum, ama şükürler olsun ateş hiç düşmedi )
Sen ne zaman kontrole gideceksin canım?
Şu an kaçıncı gündesin, kese görünür belki artık senin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…