Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Evet canım akşam ovulasyon testiyle de bakacağım. Gecikme olursa da hem tekrar idrar testi yapacağım hem de kan testi yaparım...
Bilemiyorum belki idrara çıkmamıştır ama pek umudum yok benim, olumsuz hissediyorum.
Sağlık olsun elbette. Kafam rahat, regl olursam hormon tahlillerimi yaptıracağım, daha sonra da eşimin değerlerine bakılır....Elbette şu an mutluluktan şakımıyorum ama hemen toparladım kendimi. Geçen aya göre iyiyim. En azından başka yapacağım şeyler var elimde diyorum. Şu tahlilleri bi görelim hele diyorum....
Ama herhangi bir regl belirtim de yok...Bulantım hafiflemekle birlikte kasıklarım ve belim ağrıyor. Ateş basmaya başladı. Ben normalde klima haricinde de ısıtıcı kullanırdım ayaklarımın altında ekstradan iş yerinde, ama bugün sürekli camların açılmasını istiyorum arkadaşlardan...Suartım kıpkırmızıymış, gelen giden soruyor. Acaba sıkıntımı yaptım kendime, test filan derken...
Bakalım geçen ay 33. günün akşamına regl olmuştum. Akşam 8 gibi....Bi bakalım akşama kadar bişey oluyor mu. Ama bugün regl olacağımı sanmıyorum, ateş düşmüş olurdu...

Canım benim ya. Sizin gibi yol arkadaşlarım olduğu için çok şanslıyım :2:
Bana moral oldunuz. Cidden çok duygulandım, yalnız değilim, beni anlayan birileri var. Bu kendimi çok iyi hissetmeme sebep oluyor. Süpersiniz siz. Allah inşallah gönüllerinize göre versin....

Evet canım...Elbette pozitif çıksın çok istiyorum. Kesinlikle tercihim pozitif çıksın da, kilomu bebekten sonra veririm yönünde. Ama elimde tesellim var. Yapacak şeylerim var. Boş oturmayacağım, regl olursam bana verilen bir ayı değerlendireceğim bu sefer. Kilo vermeye devam edeceğim, testlerimi yaptırıp kafamı rahatlayacağım, yada sorun varsa çaresine bakacağım...
Uğraşacak şeylerin olması beni teselli ediyor.
Bir de acaba yogaya filan mı başlasam diyorum eğer hamile değilsem. Zihnimi kontrol altında tutmak için? Nasıl fikir?

Seni o kadar iyi anlıyorum ki arkadaşım inan farklı insanlarız ama aynı duyguları yaşıyoruz. Şu andaki üzüntünü ve umudunu çok iyi biliyorum. Bir tarafın yok yine olmadı diyor bir tarafın belki de erken baktım çıkmadı diyor. Bunu her ay bende yaşıyorum canım. Ama bu aydan sonra tek bir fark olacak olursa olur olmazsa kısmet ne zamansa o zaman. Lütfen kendini üzme olan bize oluyor. Benim eşim o kadar rahat ki, ne zaman olursa diyor. Ama ben aylardır gerildikçe gerildim. Rahat olmaya çalış ve akşam bir de ovaslüasyon testine bak. Artık geri kalanı Allah'a bırakacağız, lütfen üzme kendini

Süper bir fikir bende bir ara düşünmüştüm ama kısmet olmadı. Bir de bir arkadaşım reiki diye bir şeyden söz etmişti ve ısrarla öğren demişti, masterının yazılarını falan vermişti ama bir türlü kısmet olmadı ona da gidemedim. Aslında haklısın bu ayda olmazsa bende böyle bir şeyler yapayım.

sıze bısı sormak ıstıyorum.ben 10 aralıkta reglı oldum 20 ve 24 de bırlıkte olduk yumurtlama belırtılerım cok fazlaydı emın olmak ıcın ovulasyon testı yaptım kopkoyu 2 cızgıyı yakaladım bugun ayın 30 ovulasyon testı yaptım ne cıkcak dıye yıne 2 cızgı cıktı bende erken gebelık testı yaptım 2 tane ondada 2. Cızgıyı sılıkte olsa gordum.kesın sonucmudur eee ovulasyon testı nıye 2 cızgı cıktı kopkoyu yınemı yumurtluyorum yoksa.goguslerım davul gıbı ve sol kasıgıma kramp ve agrı gırıyor anı harekette reglıme 6 gun var

Reikiyi düşünüyordum ben de. Gidenlerin çok rahatladığını duymuştum. Benim bir hocam da reiki uzmanıydı. Ona gitmeyi düşünmüştüm ama sonra iş güç derken unuttum. Yogayı bir ara denemiştim ama bana çok boş geldi. Tabi yapanlar bana kızmasın, ama ben bir anlam veremedim. Yani ne faydasını gördüm, ne de mantıklı buldum. Onun yerine başka şeyler yapmaya yöneldim. Tabi sen nasıl istiyorsan, seni ne mutlu edecekse onu yap bblaucum. Ama biraz bekle. Belki bunların hepsini yapamayacak kadar hassas bir dönemde olabilirsin. Platese gidersin artık.

Benim eşim de çok rahat. Biraz önce telefonda yine dayanamadın test yaptın dimi deyip gülüyor. Kafasına takmıyor. Hatta kızıyorum sen üzülmüyor musun negatif çıkınca diye, elbette üzülüyorum ama stres yapmıyorum senin gibi diyor. Hemen heveslenmiyor, belirtilere değil kantitatif değerlere itibar ediyor.Ne diyeyim, onlar doğursaydı keşke
Ya da bize belli etmiyorlar, içlerinde yaşıyorlar...Bayanlar duygularını daha fazla açık ediyor, paylaşarak rahatlama yoluna gidiyorlar.
Bir arkadaşım var, eşlerimiz aynı firmada çalışıyorlar, olaylara düz baktıkları için -mesleklerine atıfta bulunarak- "makina kafalar" diyor.
Ama gerçekten zaman zaman keşke "makina kafa" olsaydım ben de diyorum
Bu ay, evet şu an çok neşeli keyifliyim diyemem ama, moralim bozuk değil. Hem de kendimi avutarak değil, herşeye hazırlıklı olarak yüksek tutuyorum moralimi.

Ovaslüasyon testiyle ilgili kesin konusamam ama eğer erken gebelik testinde silik de olsa çizgi çıkıyorsa büyük olasılıkla doğrudur. Eğer fortel kullandıysan ben o testte hiç silik çizgi bile görmedim. Ama daha 21. günün yani kan testi yaptırsan bile değer düşük çıkar, bu sefer de sağlıklı olacak mı, kimyasal mı, normal mi diye kendini üzersin. Bence regl gününe kadar bekle ve öyle kan testi yaptır. İnşallah hamilesindir.

Hiç sorma canım benim eşim de çok rahat ve aynı şekilde olaylara çok düz mantıkla bakan bir insan. Ben ağlarken bile kendini neden bu kadar üzüyorsun diye sormuştu, şeytan sık boğazını dedi o anda ama tuttum kendimi Ama artık bende rahatım, oluruna bıraktım ve tevekkül ediyorum. Artık ağlamayacağım ve kendimi üzmeyeceğim. Herşey kısmet daha ötesi yok.

Aman yok, spor salonuna devam ettiğim sene birkaç ders platese katıldım kamyon çarpmışa döndüm. Hamile platesi de olsa adamı mahveder o
Doğrusu yoga hakkında da bir bilgim yok, benim için bağdaş kurup "hoooonnnnnn"lamaktan başka bişey ifade etmiyor
Elbette yapanlar kızmasın. Genel kanı rahatlattığı yönündedir ya ondan dedim. Reiki de olabilir

kızlar salı ve çarşamba günü ovul. testinde 2. çizgim oldukça koyuydu.
o günlerde eşimle çalıştık.
bugün yine yaptım ikinci çizgim silikti.
bu ne demek oluyor şimdi?

Demek ki erkeklerin genel yapısı bu. Binde bir çıkıyor evhamlı, pimpirikli erkek.
Bazen benim de boğazlayıveresim geliyor, ne rahat adamsın diye
Ben de bundan sonra daha rahat olacağım. Oluruna bırakacağım ya da en azından deneyeceğim.
Aslında bu ay da rahattım ben, beklentim yoktu hatırlarsan. Hala da rahatım aslında. Eğer bu kadar belirtim geçen aylarda olsaydı bi milyon tane kan testi yapmıştım şimdiye.:103:

geçmiş olsun cnm olsun sağlıklı edılmişkı tutunamamış işallah sende tez zzamanda hamile kalırsn..bende 2 kez kımyasal gebelık yaşadım değerım 360 lara kdr cıkmıştı gecen sene bi ara..sonrada bayadr korunuorm zaten soğumuştumiiilacı bırakalıda 4. ayım.bgnde enn koyu hali çıktı..çalışma var..cunku haftasonu olmaz memlekete gdıoz yılbaşı malum...ıkı gunle tutacak mı bakalım

Geçen ay, bugünkü gibi siklusumun 33. gününde bu saatlerde regl olmuştum.Saatini nereden biliyorsun derseniz, GS-BJK derbisini izlemek için arkadaşımıza davetliydik. Maç 19:00daydı. Eve gitmeden markete uğradık cips, kola vs. almaya, markete girerken daha hissettim reglin geldiğini. Eve çıktığımızda baktım, gerçekten gelmiş. Maç başlamak üzere, bismillah eve daha yeni adım atmışız eve dönelim desem olmaz. Aniden beynimden vurulmuşa dönmemi de kimse anlayamadı. Şeklim değişti, kıpkırmızı oldum...Tansiyonum çıktı biraz uzanabilir miyim diye izin istedim, ayakta duramıyor gözyaşlarıma engel olamıyordum çünkü. Sağolsunlar yer gösterdiler. Biraz yattım karanlık odada, ağladım, hem de ilk kez gittiğim evde! Eşim geldi teselli etti...Kimseye çaktırmamaya çalışıyoruz. Ev sahipleri gelip gelip birşeye ihtiyacım olup olmadığını soruyorlar....
Allahım ne gündü...
Hasılı kelam kızlar. Şu dakikalar itibarıyla reglim gecikti.
Aslında 33 günü geçmeden gecikmiş de demek istemiyorum
Son 16 ayda
3 kez 31 günde
5 kez 32 günde
4 kez 33 günde
1 kez 29 günde regl olmuşum.
Ve 3 kez de 35 ve üzerinde gecikme yaşanmış.(Biri babamın vefat ettiği ay olmak üzere.)

Bu gecikmeler korunduğumuz aylarda...
**Senede 2 kere gecikme normal kabul ediliyormuş.

Bu durumda beklemek gerekiyor sanırım...Bana dua edin arkadaşlar...Hakkımızda hayırlısı olsun.

Canım benim geçen ay yaşadığına gerçekten üzüldüm ve ne kadar benzer şeyler yaşadığımızı düşündüm. Hepimiz bebek istiyoruz, olmadığında üzülüyoruz. Nerede olursak olalım, herşey yolunda olsa bile, etrafımızda bizi mutlu edecek bir sürü şey olsa bile bizim o anda yaşadığımızı bir tek biz bilebiliriz sanıyoruz ama hepimiz aynı üzüntüyü yaşıyoruz. Kimi günlerce bunu sürdürüyor, kimisi birkaç saat, benim bu ay olduğum gibi kiminin de birkaç dakika sürüyor. Ama sonuçta o hayallerin bir de püüffff diye uçuvermesi, bir ay daha ertelenmesi çok zor bir olay. Kaldırılması çok zor bir olay. Ben çok şükür bu ay kolay atlattım. O kadar ümitlenmeme rağmen birkaç dakika içinde toparladım kendimi ve ağlamak yok, üzülmek yok, bir gün gelecek hamile kalacaksın, buna inan, ve bekle dedim kendime. İnşallah sen bu ay güzel haberi bize vereceksin öyle hissediyorum. Bu gecikme, belirtiler, ateşin, inşallah güzel birşeylerin habercisidir. Dualarım seninle. Birkaç gün bekle ve kan testi yaptır bence. Rabbim izin verir de ben bir gecikme yaşarsam o güne kadar test yapmak istemiyorum artık. Çok yoruldum çünkü. Geciktikten sonra kan testiyle kesin sonucu öğrenmek istiyorum. 2 aydır idrar testlerinde pozitifi görmeme rağmen günümde adet oldum. Günüm 1 gün gecikmedi. Demek ki adetimin gecmesini beklesem herşey tamam olacak. Günüm geçmeden yaptığım bütün testler benim sadece fazladan hayal kırıklığı yaşamama sebep oldu. Neyse... Şimdi bblau'dan güzel haber alma zamanı... İnşallah yeni yılın ilk bebiş haberini sen verirsin canım. Sonra da biz inşallah...

Teşekkür ederim canım. Hepimiz için hayırlısı inşallah. Rabbim en hayırlı zamanda yüzümüzü güldürsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…