Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Geçen ay, bugünkü gibi siklusumun 33. gününde bu saatlerde regl olmuştum.Saatini nereden biliyorsun derseniz, GS-BJK derbisini izlemek için arkadaşımıza davetliydik. Maç 19:00daydı. Eve gitmeden markete uğradık cips, kola vs. almaya, markete girerken daha hissettim reglin geldiğini. Eve çıktığımızda baktım, gerçekten gelmiş. Maç başlamak üzere, bismillah eve daha yeni adım atmışız eve dönelim desem olmaz. Aniden beynimden vurulmuşa dönmemi de kimse anlayamadı. Şeklim değişti, kıpkırmızı oldum...Tansiyonum çıktı biraz uzanabilir miyim diye izin istedim, ayakta duramıyor gözyaşlarıma engel olamıyordum çünkü. Sağolsunlar yer gösterdiler. Biraz yattım karanlık odada, ağladım, hem de ilk kez gittiğim evde! Eşim geldi teselli etti...Kimseye çaktırmamaya çalışıyoruz. Ev sahipleri gelip gelip birşeye ihtiyacım olup olmadığını soruyorlar....
Allahım ne gündü...
Hasılı kelam kızlar. Şu dakikalar itibarıyla reglim gecikti.
Aslında 33 günü geçmeden gecikmiş de demek istemiyorum
Son 16 ayda
3 kez 31 günde
5 kez 32 günde
4 kez 33 günde
1 kez 29 günde regl olmuşum.
Ve 3 kez de 35 ve üzerinde gecikme yaşanmış.(Biri babamın vefat ettiği ay olmak üzere.)

Bu gecikmeler korunduğumuz aylarda...
**Senede 2 kere gecikme normal kabul ediliyormuş.

Bu durumda beklemek gerekiyor sanırım...Bana dua edin arkadaşlar...Hakkımızda hayırlısı olsun.

En uzun siklus dönemin 35 olmuş canım, doktorlar en uzun siklusun baz alınması gerektiğini söylüyorlar gecikme demek için ama yine de ortalamaya bakınca bence yarından sonrası senin için önemli. Yani yarında regl görmezsen umutlar artacak.

herkese merhabalar uzun zamandır kadınlar kulübünü takip ediyorum ama daha yeni üye oldum.
ovulasyon testiyle ilgili kafama takılanlar var nette biraz araştırdım ama tatmin edici bi cvp bulamadım.
bu ay ovulasyon testini kullanmaya başladım 12.günden itibaren ilk günlerde testte hiç ikinci çizgi çıkmadı daha sonra çizgi vardı ama çok çok koyu değildi neyse dedim kullanmaya devam ettim bugün adetimin 24.günü yine yaptım ovulasyon testini ve yine silik çıktı anlamadım sürekli silik çizgi çıkmasını.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

selam arkadaslar ben de 3 aydır ovulsyon testı ıle yumurtlama takıbı yapıyorum
benım yumurtlamam hep 17-18 gunlerımde pozitif cıkıyor
bu ay da boyle oldu fakat
adetımın 21. ve 22 gunu deneme amaclı ovulasyon testı yaptım
ılk defa bu ay 21 ve 22. gunlerde de pozitif gösteri bu ne anlama gelıyor
yardımlarınıza çok ıhıtaycım var
sevgıler
medıcalsecreter

herkese merhabalar uzun zamandır kadınlar kulübünü takip ediyorum ama daha yeni üye oldum.
ovulasyon testiyle ilgili kafama takılanlar var nette biraz araştırdım ama tatmin edici bi cvp bulamadım.
bu ay ovulasyon testini kullanmaya başladım 12.günden itibaren ilk günlerde testte hiç ikinci çizgi çıkmadı daha sonra çizgi vardı ama çok çok koyu değildi neyse dedim kullanmaya devam ettim bugün adetimin 24.günü yine yaptım ovulasyon testini ve yine silik çıktı anlamadım sürekli silik çizgi çıkmasını.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bir ihtimal erken yumurtlamış olabilirsin. Ovulasyon testleri 24-36 saat öncesinden pozitif verir ama bazen daha erken de olabiliyor. 13. gün yumurtlamışsan 12. gün baktığın için kaçırmış olabilirsin. İkinci ihtimal kadınlar her ay yumurtlamayabiliyor bu ay yumurtlama olmamış olabilir. Son olarak da testin kötü bir marka olabilir. Aklıma bunlar geliyor.

selam arkadaslar ben de 3 aydır ovulsyon testı ıle yumurtlama takıbı yapıyorum
benım yumurtlamam hep 17-18 gunlerımde pozitif cıkıyor
bu ay da boyle oldu fakat
adetımın 21. ve 22 gunu deneme amaclı ovulasyon testı yaptım
ılk defa bu ay 21 ve 22. gunlerde de pozitif gösteri bu ne anlama gelıyor
yardımlarınıza çok ıhıtaycım var
sevgıler
medıcalsecreter

Bu ay iki kere yumurtluyor olabilirsin ki benim başıma geldi, bunu göz önüne alarak bugünü ve yarını da değerlendirin bence. Ayrıca hormonel bir sorunun yoksa hamile de olabilirsin, bu testler gebeliği de gösterebiliyor. İnşallah hamilesindir.

Bu ay iki kere yumurtluyor olabilirsin ki benim başıma geldi, bunu göz önüne alarak bugünü ve yarını da değerlendirin bence. Ayrıca hormonel bir sorunun yoksa hamile de olabilirsin, bu testler gebeliği de gösterebiliyor. İnşallah hamilesindir.

inşallah hamıleyımdır belgısel cok tesekkurler yorumun için:KK52::KK71:

En uzun siklus dönemin 35 olmuş canım, doktorlar en uzun siklusun baz alınması gerektiğini söylüyorlar gecikme demek için ama yine de ortalamaya bakınca bence yarından sonrası senin için önemli. Yani yarında regl görmezsen umutlar artacak.

Günaydın kızlar...Bir seneyi daha geride bırakıyoruz...Öncelikle 2011'in herkese sağlık başta olmak üzere, mutluluk, yeni heyecanlar ve gerçeğe dönen umutlar,hayaller getirmesini diliyorum...

Evet en uzun siklusu göz önünde tutarak fazla umutlanmamaya çalışıyorum canım. Ama bir sene içerisinde 2 kereyi aşmayan gecikmeler normal kabul ediliyor. Ben de o gecikmelerin çeşitli psikolojik sebeplerden kaynaklandığını düşünüyorum. Yine de elbette bir kez başa gelen yine gelebilir...

Bu sabah ateşim yine 36,8di. Düşmedi yani. Bu, bugün de regl olmayacağımı gösteriyor galiba. Bugün 34. gündeyim.

Biraz önce ofisteki arkadaşlarla konuşuyorduk, bir senenin analizi hakkında,aklıma geldi. Ben bu seneye bir kayıpla başladım. Senenin başında babamın kanser olduğunu ve 3 ay ömür biçtiklerini öğrendim ve bir ay sonra kaybettim. Eğer hamileysem, yine aynı dönemde, hatta ve hatta belki aynı günlerde müjdeli haber alacağım. Hayattan bir kayıp, ve hayata bir kazanç...:KK5:
Gerçekten çok duyguluyum...
Umarım Allah umutlarımı zayi etmez...Babamın yüreğimde açtığı yaraya basabileceğim bir evlat verir...

Bu arada psikolojik olarak rahatım. Gecikme yaşıyorum diye ekstradan bir umut taşıyorum elbette ama her zamankinden fazla kaptırmış değilim. Her türlü olumsuzluğa hazırım.
Rahat olduğumun bir göstergesi de, ovulasyon testiyle bakacaktım hatırlarsanız ama unutmuşum dün gece. Evde gebelik testim de var ama sabah idrarıyla bakmak da aklıma gelmedi. Sadece ateşimi ölçtüm...Aslında onu da unutuyordum da, komidinin üzerinde ateşölçer elime geldi :KK1:
Her şeye hazırlıklıyım ama, umut etmek bile güzel...
Korunmayı bırakalı, 3 kez regl gördüm ve hiç gecikme olmadı...
Gecikme bile manalı benim için...Aslında kan testi yapıp bu seneye mutlu girmek var ama, hala cesaret edemiyorum.
Daha bekleyeceğim sanırım.
En azından hafta sonunu...

Herkesin yeni yılını kutlarım :KK71:

Yeni yılda sağlıklı, huzurlu, mutlu olalım. Bir de hayırlı evlatlarımız olsun İnşallah :emir_bebek:

Günaydın kızlar...Bir seneyi daha geride bırakıyoruz...Öncelikle 2011'in herkese sağlık başta olmak üzere, mutluluk, yeni heyecanlar ve gerçeğe dönen umutlar,hayaller getirmesini diliyorum...

Evet en uzun siklusu göz önünde tutarak fazla umutlanmamaya çalışıyorum canım. Ama bir sene içerisinde 2 kereyi aşmayan gecikmeler normal kabul ediliyor. Ben de o gecikmelerin çeşitli psikolojik sebeplerden kaynaklandığını düşünüyorum. Yine de elbette bir kez başa gelen yine gelebilir...

Bu sabah ateşim yine 36,8di. Düşmedi yani. Bu, bugün de regl olmayacağımı gösteriyor galiba. Bugün 34. gündeyim.

Biraz önce ofisteki arkadaşlarla konuşuyorduk, bir senenin analizi hakkında,aklıma geldi. Ben bu seneye bir kayıpla başladım. Senenin başında babamın kanser olduğunu ve 3 ay ömür biçtiklerini öğrendim ve bir ay sonra kaybettim. Eğer hamileysem, yine aynı dönemde, hatta ve hatta belki aynı günlerde müjdeli haber alacağım. Hayattan bir kayıp, ve hayata bir kazanç...:KK5:
Gerçekten çok duyguluyum...
Umarım Allah umutlarımı zayi etmez...Babamın yüreğimde açtığı yaraya basabileceğim bir evlat verir...

Hala regl görmemiş olman çok güzel canım, benim de umutlarım arttı şimdi. Acaba bir kan testi mi yaptırsan diyorum. Sonuçta gecikme gecikmedir......

Aslında aklıma gelmiyor değil ama...Bilmiyorum ki:26:

Eğer olumsuz bir sonuç çıkarsa yeni yılı iyi geçirmeyebilirsin canım beni de bu düşündürüyor. Eğer hamileysen çok mutlu olursun ama değilsen bu gecen kötü geçer. Zor bir karar, eğer olumsuz çıkarsa kafama takmayacağım ve yeni yıl gecesini güzel geçireceğim diyorsan yaptır ama üzülürüm diyorsan boşver en azından bu gece geçsin. Ben çok merak ediyorum ama sonuçta senin üzülmeni de istemiyorum. Bende kararsız kaldım bak şimdi :KK5:

Eğer olumsuz bir sonuç çıkarsa yeni yılı iyi geçirmeyebilirsin canım beni de bu düşündürüyor. Eğer hamileysen çok mutlu olursun ama değilsen bu gecen kötü geçer. Zor bir karar, eğer olumsuz çıkarsa kafama takmayacağım ve yeni yıl gecesini güzel geçireceğim diyorsan yaptır ama üzülürüm diyorsan boşver en azından bu gece geçsin. Ben çok merak ediyorum ama sonuçta senin üzülmeni de istemiyorum. Bende kararsız kaldım bak şimdi :KK5:

Bir yanım da diyor ki zaten >20IU/ml olsa idrar testinde çıkardı. O yüzden yaptırsan da tatmin edici sonuç alamayacaksın, bekle...
Bugün yarım gün çalışacağım aslında, kan tahlili yaptıracak vaktim var. Kendime de gelirim akşama kadar herhalde ama, zaten 500ler,1000ler çıkmayacak....Olsa dün çıkmaz mıydı?

Kızlar günaydın. Nasılsınız? Yılın son günü ve bir yılı daha geride bıraktık. Geçen sene bugün nişanlı bile değildim, eşimle yeni tanışmıştık ve evlilik hayali kuruyorduk. Bir yıl içinde evlendim ve şuan bebek hayalleri kuruyorum. Hayat insana neler gösteriyor. Rabbim yeni yılda hepimize güzellikler ihsan etsin. Hepimize umduğumuz gibi sağlıklı, mutlu, huzurlu bebişler versin. bblau halen kırmızıları görmemiş olmana çok sevindim. Heyecanla açtım sayfayı ve gerçekten çok umutluyum senin adına. İnşallah yeni yılın ilk bebiş haberini senden alırız. Bugün çok mutluyum. İçimde anlamsız bir mutluluk, bir umut, bir sevgi kelebeği var. :KK16: Çok şükür Rabbimize bize sağlık verdiği için, bizi seven eşler verdiği için, evlat sahibi olma umudunu verdiği için. İnşallah en yakın zamanda hayırlı evlatlar da verecek hepimize Rabbim, buna inanıyorum. Hepinize sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllarrrrr!
d090.gif

e018.gif

Bir yanım da diyor ki zaten >20IU/ml olsa idrar testinde çıkardı. O yüzden yaptırsan da tatmin edici sonuç alamayacaksın, bekle...
Bugün yarım gün çalışacağım aslında, kan tahlili yaptıracak vaktim var. Kendime de gelirim akşama kadar herhalde ama, zaten 500ler,1000ler çıkmayacak....Olsa dün çıkmaz mıydı?

500 cikmaz ama 100 lü rakamlar çıkabilir. Bu hormonun kandan idrara karışması zaman alıyor. Eğer idrarda 20 varsa o testler pozitif çıkartıyor ama idrarda 20 olması kanda da 20 olduğunu göstermez, kanda daha fazla olabilir canim. Bu güne kadar yaptığım araştırmaların sonunda kan ve idrardaki oranların farklı olabildiğini gördüm. Eğer akşama kadar kendime gelirim diyorsan yaptır o zaman. Ama iyi düşün eğer yoksa yeni yıl gecende kendini ve eşini üzmeyeceksen yaptır, yoksa boşver. Ben gece girip bakacağım, eğer yaptırırsan sonucu bize de yaz.

Kızlar günaydın. Nasılsınız? Yılın son günü ve bir yılı daha geride bıraktık. Geçen sene bugün nişanlı bile değildim, eşimle yeni tanışmıştık ve evlilik hayali kuruyorduk. Bir yıl içinde evlendim ve şuan bebek hayalleri kuruyorum. Hayat insana neler gösteriyor. Rabbim yeni yılda hepimize güzellikler ihsan etsin. Hepimize umduğumuz gibi sağlıklı, mutlu, huzurlu bebişler versin. bblau halen kırmızıları görmemiş olmana çok sevindim. Heyecanla açtım sayfayı ve gerçekten çok umutluyum senin adına. İnşallah yeni yılın ilk bebiş haberini senden alırız. Bugün çok mutluyum. İçimde anlamsız bir mutluluk, bir umut, bir sevgi kelebeği var. :KK16: Çok şükür Rabbimize bize sağlık verdiği için, bizi seven eşler verdiği için, evlat sahibi olma umudunu verdiği için. İnşallah en yakın zamanda hayırlı evlatlar da verecek hepimize Rabbim, buna inanıyorum. Hepinize sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllarrrrr!
d090.gif

e018.gif

Ne güzel yazmışssın canım. Bende bugün çok mutluyum ve herşey için şükrediyorum. Sağlıklıyım, mutluyum, Allah'a şükür keyfim yerinde. Gönül yeni yıla hamile girmek isterdi ama zamanı gelince o da olacak. Allah bu sene bize sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah.

500 cikmaz ama 100 lü rakamlar çıkabilir. Bu hormonun kandan idrara karışması zaman alıyor. Eğer idrarda 20 varsa o testler pozitif çıkartıyor ama idrarda 20 olması kanda da 20 olduğunu göstermez, kanda daha fazla olabilir canim. Bu güne kadar yaptığım araştırmaların sonunda kan ve idrardaki oranların farklı olabildiğini gördüm. Eğer akşama kadar kendime gelirim diyorsan yaptır o zaman. Ama iyi düşün eğer yoksa yeni yıl gecende kendini ve eşini üzmeyeceksen yaptır, yoksa boşver. Ben gece girip bakacağım, eğer yaptırırsan sonucu bize de yaz.

Evet canım doğru...İnsanın kendine yorum yapması gerektiği zaman kafası çalışmıyor inan :26:
İdrara geçmemiş de olabilir sen de haklısın...Ben bunu niye düşünmedim!!
Aslında düşünüyorum, negatif de olsa ilk şoku atlattıktan sonra, pek de sıkıntı etmem kendime gibi geliyor. Gaza geliyorum,yaptır diyorum tahlili.:KK30:
Bir anda fikrim değişiyor sonra :KK31: Bekle diyorum:KK31:
O kadar anlık değişiyor ki fikrim...
Şöyle yapayım, biraz sonra bizim şirkette bir yeni yıl çekilişi olacak. Bazı hediyeler var. Eğer çekilişten benim ismim çıkarsa gideceğim yapacağım tahlil, yok çıkmazsa, pazartesiyi bekleyeceğim :KK9:
Oh evet buldum çözümü :KK1:
İşaret bekliyorum :KK52: İyice sıyırdım :KK51:

d090.gif

e018.gif

Değil mi canım insan neler neler yaşıyor bir sene içinde...Gün doğmadan neler doğuyor. Geçen sene bu zamanlar hayatımın en zor günleriydi. Yeni eve taşınıyorduk, ev almıştık mutluluğunu yaşayamadan babacığımın hastalığını öğrenmiştim. Bir sene geçti ve de belki bir canlı büyütüyorum içimde. Öyle bile değilse umudum da mı yok, var...Herşey oluyor bitiyor,geçiyor, zamanın akışını durduramıyoruz...
Umarım bu yıl hepimize çok daha büyük güzellikler getirir...

X