Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Kızlar selam

bblau hadi yap testini bende bugün evdeyim deminden beri sizi okuyorum. Benim takıldığım başka topik var biz gebelik testlerini canlı yayında yapıyoruz positif enerji dualar şenlikler eşliğinde. Bir çok pozitif sonuç aldık canım.

Birşey sorcam kızla ben bir adet ovulasyon testi kaldı bugünde adetimin 18. Günü döngüm 29 30 gün testi yapsam hamile olup olmadığım çıkar mı?

Kızlar selam

bblau hadi yap testini bende bugün evdeyim deminden beri sizi okuyorum. Benim takıldığım başka topik var biz gebelik testlerini canlı yayında yapıyoruz positif enerji dualar şenlikler eşliğinde. Bir çok pozitif sonuç aldık canım.

Birşey sorcam kızla ben bir adet ovulasyon testi kaldı bugünde adetimin 18. Günü döngüm 29 30 gün testi yapsam hamile olup olmadığım çıkar mı?

Madem tek testin var bugün daha çok erken bence regle 1 hafta kala falan yap, hala yumurtlama döneminde kabul ediliyorsun. Bir de ovalüasyon testinde tam pozitifi görmen önemli, yani ikinci çizgi ilki kadar koyu hatta koyu olacak, yoksa her zaman lh hormonu olduğu için 2. çizgi çıkıyor. Ayrıca bir hormon sorunun varsa o ovalüasyon testi yanıltabilir çünkü bende öyle olmuştu.

Yaa kızlar beni lafa tuttunuz. Askıda çamaşırlarım var, katlanması gereken. Makinede de yeni çamaşırlar var asılması gereken. Bense burda lafa daldım işleri unuttum. Daha hazırlanıp okula gidicem. Ama olmaz ki böyle aaa! :KK37: Ben çamaşırları asıyım. Arada foruma bakayım. bblau'dan güzel haberler var mı diye. :KK55: Hadi kalın sağlıcakla.:79:

Yaa kızlar beni lafa tuttunuz. Askıda çamaşırlarım var, katlanması gereken. Makinede de yeni çamaşırlar var asılması gereken. Bense burda lafa daldım işleri unuttum. Daha hazırlanıp okula gidicem. Ama olmaz ki böyle aaa! :KK37: Ben çamaşırları asıyım. Arada foruma bakayım. bblau'dan güzel haberler var mı diye. :KK55: Hadi kalın sağlıcakla.:79:

Kolay gelsin canım, ben bugün tatilim ve evdeyim. Bir taraftan foruma bakarken bir taraftan da yemeği pişirdim, bulaşıkları makinaya koydum. Biraz iş yapıyorum sonra gelip buraya bakıyorum :KK66:

madem tek testin var bugün daha çok erken bence regle 1 hafta kala falan yap, hala yumurtlama döneminde kabul ediliyorsun. Bir de ovalüasyon testinde tam pozitifi görmen önemli, yani ikinci çizgi ilki kadar koyu hatta koyu olacak, yoksa her zaman lh hormonu olduğu için 2. çizgi çıkıyor. Ayrıca bir hormon sorunun varsa o ovalüasyon testi yanıltabilir çünkü bende öyle olmuştu.

canım ben 9. Günden itibaren yaptım testi ama çünkü akıntım gelmişti o günden sonrada hiç koyu çıkmadı sade 9. Gün hormonlarımda sıkıntı yok ağustos ayında da hamile kaldım ama maalesef kimyasal oldu. Bu aydan ümitliyim çünkü gün aşırı çalışma yaptık hemen yataktan kalkmadım ayaklarımı havaya kaldırdım falan filan :KK1:

Kendim test yapacak kadar heyecanlıyım şu anda. Sonuç pozitif çıkarsa yarın kan testi ile teyit edersin ama negatif çıkarsa da biliyorsun ki regli bir hafta geçmeden hormon kana karışmayabiliyor canım. Bu testi erken yapmanın tek nedeni çıkma ihtimali var ve yeni yıla girerken harika bir haberle girmek için bu ihtimali değerlendirmek. Bu nedenle her durumunda rahat olmaya çalış.

Testi yaptım canım. Maalesef negatif. Artık gecikme uzarsa yaparım sanırım.
Biraz hayal kırıklığı yok değil ama, geçen aya göre çok çok iyiyim.

Ne ara yaptın? Kaç dakika bekledin? Atmadın di mi testi? 10-15 dakika geçti mi üzerinden? Belgisel'in dediği gibi henüz idrara geçmemiş olabilir. İdrar testlerini yorumlamasından da nefret ediyorum ya neyse. Bekleyelim bakalım. Ateşin güzel gidiyor. İnşallah düşmez ve adetin de gecikirse sonu güzel olur inşallah. Umutla beklemeye devam edelim biz. :KK70:

Ne ara yaptın? Kaç dakika bekledin? Atmadın di mi testi? 10-15 dakika geçti mi üzerinden? Belgisel'in dediği gibi henüz idrara geçmemiş olabilir. İdrar testlerini yorumlamasından da nefret ediyorum ya neyse. Bekleyelim bakalım. Ateşin güzel gidiyor. İnşallah düşmez ve adetin de gecikirse sonu güzel olur inşallah. Umutla beklemeye devam edelim biz. :KK70:

Daha 15 dakika olmadı, atmadım duruyor. Ama hayalet çizgi bile yok. Bomboş.
İdrara geçmemiş olabilir, ama forumdan takip ettiğim kadarıyla adet gününde çıkıyormuş genelde.
Bakalım bekleyeceğiz, hayırlısı Allahtan ne diyelim.
Ama kendimi iyi şartlamışım, iyiyim şu an :KK31:

Daha 15 dakika olmadı, atmadım duruyor. Ama hayalet çizgi bile yok. Bomboş.
İdrara geçmemiş olabilir, ama forumdan takip ettiğim kadarıyla adet gününde çıkıyormuş genelde.
Bakalım bekleyeceğiz, hayırlısı Allahtan ne diyelim.
Ama kendimi iyi şartlamışım, iyiyim şu an :KK31:

Tabi ki iyi olacaksın Allah'ın izniyle. Üzülmemiz için bir sebep yok şuan. İnşallah ateşin böyle güzel devam ederse mutlu haberi yeni yılın ilk günlerinde alırız inşallah. :KK70: Bu arada senin ara kanaman olmuştu ya kaç gün geçti üzerinden? Belirtilerin de kuvvetli. Sabah ilk idrarla yapmadığın için çıkmamış olabilir. Bekleyelim ve görelim. İnşallah en güzelini en hayırlısını görürüz. :KK70:

Tabi ki iyi olacaksın Allah'ın izniyle. Üzülmemiz için bir sebep yok şuan. İnşallah ateşin böyle güzel devam ederse mutlu haberi yeni yılın ilk günlerinde alırız inşallah. :KK70: Bu arada senin ara kanaman olmuştu ya kaç gün geçti üzerinden? Belirtilerin de kuvvetli. Sabah ilk idrarla yapmadığın için çıkmamış olabilir. Bekleyelim ve görelim. İnşallah en güzelini en hayırlısını görürüz. :KK70:

İnşallah canım. Hakkımızda en hayırlısı ne ise o olsun.
Ara kanama ayın 18'inde oldu. Üstünden 12 gün geçmiş oluyor yani.

İnşallah canım. Hakkımızda en hayırlısı ne ise o olsun.
Ara kanama ayın 18'inde oldu. Üstünden 12 gün geçmiş oluyor yani.

Hmm eğer yerleşme kanamasıysa o Belgisel biliyordu sanırım kaç gün sonra kanda ondan kaç gün sonra da idrarda çıkar diye. Ona göre nasıl bir hesap yapabiliriz acaba? Sabah ilk idrar olmadığı için çıkmamış olabilir gibime geliyor. Çünkü ben de 31.günümde test yaptığımda sabah ilk idrarda bile, fotoğrafını koymuştum çok silik çıkmıştı. Öğleden sonra filan yapsaydım çıkmayabilirdi. Bekleyelim bakalım. Bu şekilde yorum yapmak zor olacak. Benim okula gitmem lazım. Oradan girerim inşallah. Görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın hepiniz. :KK70:

Hmm eğer yerleşme kanamasıysa o Belgisel biliyordu sanırım kaç gün sonra kanda ondan kaç gün sonra da idrarda çıkar diye. Ona göre nasıl bir hesap yapabiliriz acaba? Sabah ilk idrar olmadığı için çıkmamış olabilir gibime geliyor. Çünkü ben de 31.günümde test yaptığımda sabah ilk idrarda bile, fotoğrafını koymuştum çok silik çıkmıştı. Öğleden sonra filan yapsaydım çıkmayabilirdi. Bekleyelim bakalım. Bu şekilde yorum yapmak zor olacak. Benim okula gitmem lazım. Oradan girerim inşallah. Görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın hepiniz. :KK70:

Görüşürüz canım iyi dersler.
Hayırlısı diyorum artık. Nasılsa herşey birkaç güne belli olur....İstediğimiz kadar hesap kitap yapalım, sonuç değişmeyecek...

Şöyle bir yazı okudum şimdi nette:

İdrar testleri:
Kanda ß-HCG belli bir eşik seviyesine ulaştığında idrara çıkmaya başlar ve gebeliğin ilerlemesiyle idrardaki seviye artar. İdrarla yapılan gebelik testlerinin esası bu ß-HCG'nin varlığının ya da yokluğunun saptanmasına dayanır. Çeşitli testlerin hassasiyeti arasındaki farklılıklar idrardaki seviyeyi tanıyıp tanıyamamalarına bağlıdır.
Eczanelerde ya da evlerde hazır test kitleri yardımıyla uygulanan idrarda gebelik testlerinin güvenilirliği üretici firma tarafından her ne kadar %99 olarak belirtilse de yapılan çalışmalar özellikle adet gecikmesinin 10 günden daha az olduğu durumlarda hata oranının %50'lerde olabileceğini göstermektedir ("Hata" genellikle testin hassasiyetinin düşük olması nedeniyle varolan bir gebeliği saptayamaması şeklinde olmaktadır. Ancak tam tersi de mümkündür).
Laboratuarda uygulanan idrarda gebelik testleri ise adet gecikmesinin beşinci gününden itibaren güvenilir sonuç verebilmektedir. Bu testler daha düşük hormon seviyelerini tanıyabilen ve bu yüzden de hazır test kitlerine göre daha hassas olan testlerdir.

Son düzenleme:

herkesin döllenmesi aynı olmuyor belki geç döllenme vardır.
moralini bozmaman iyi.
ateş ölçme,ovulasyon testi,keçi boynuzu hepsi bahane!
tedbir bizden takdir Allah tan.
biz elimizden geleni yapalım ve tevekkül Allah diyelim.
Rabb'im en kısa ve en hayırlı zamanda bebişlerimizi verir inş. bize.

herkesin döllenmesi aynı olmuyor belki geç döllenme vardır.
moralini bozmaman iyi.
ateş ölçme,ovulasyon testi,keçi boynuzu hepsi bahane!
tedbir bizden takdir Allah tan.
biz elimizden geleni yapalım ve tevekkül Allah diyelim.
Rabb'im en kısa ve en hayırlı zamanda bebişlerimizi verir inş. bize.

Olabilir canım belki geç döllenmedir. Rabbim hayırlsını versin. Daha zaten regl günündeyim gecikmem olmadı. Gecikme olursa, kanda baktırıcam.

Kendini sakın üzme canım sonuçta negatifte olabilir ama henüz hormon kana karışmamışta olabilir. Biliyorsun benim ilk hamileliğimde ancak bir hafta sonra testte çıkmıştı. Şimdi yapılacak en mantıklı şey beklemek eğer 3-4 gün gecikirse bir daha test yapmak. Ara kanama olalı 12 gün oldu diyorsun genelde 12 günde çıkması lazım ama herkeste bu hormon aynı şekilde artmıyor ve idrara karışmıyor. Regl günü negatif gören ve bir kaç gün sonra pozitif gören burada bir çok kişi var. Eğer bu ayda olmadıysa zaten hormon testlerini yaptıracaksın ve doktorunla devam edeceksin. Eğer varsa da bir kaç güne kadar çıkar. Sakın kendini üzme canım, biliyorsun aynı şeyleri bende kaç aydır yaşıyorum ama inan bu ay keyfim çok yerinde. Şükredecek şey şeyimiz var ve yeni yıla mutlu girelim :KK71:

Kendini sakın üzme canım sonuçta negatifte olabilir ama henüz hormon kana karışmamışta olabilir. Biliyorsun benim ilk hamileliğimde ancak bir hafta sonra testte çıkmıştı. Şimdi yapılacak en mantıklı şey beklemek eğer 3-4 gün gecikirse bir daha test yapmak. Ara kanama olalı 12 gün oldu diyorsun genelde 12 günde çıkması lazım ama herkeste bu hormon aynı şekilde artmıyor ve idrara karışmıyor. Regl günü negatif gören ve bir kaç gün sonra pozitif gören burada bir çok kişi var. Eğer bu ayda olmadıysa zaten hormon testlerini yaptıracaksın ve doktorunla devam edeceksin. Eğer varsa da bir kaç güne kadar çıkar. Sakın kendini üzme canım, biliyorsun aynı şeyleri bende kaç aydır yaşıyorum ama inan bu ay keyfim çok yerinde. Şükredecek şey şeyimiz var ve yeni yıla mutlu girelim :KK71:

Aslında eğer ara kanama implantasyonsa testte silik de olsa çıkmalıydı çizgi diye düşünüyorum. Daha idrara çıkmış olmayabilir. Ama hatırlarsan SevdeBilgenin 7 olmasına rağmen silik çıkmıştı.
Demek ki değer o kadar da değil.
Çok süper değil keyfim ama en azından geçen aya göre çok çok iyi durumdayım.
Eğer regl olursam hormon testlerimi yaptıracağım. Sonrası Allah kerim.

Aslında eğer ara kanama implantasyonsa testte silik de olsa çıkmalıydı çizgi diye düşünüyorum. Daha idrara çıkmış olmayabilir. Ama hatırlarsan SevdeBilgenin 7 olmasına rağmen silik çıkmıştı.

Haklısın 12 gün uzun bir zaman ama bu hormonun kana geçmesi ve idrara geçmesi aynı şey değil canım. İdrara daha geç geçebiliyor, hatta burada okumuştum kadının kan testinde 1000 civarı bir değer çıkmış ama idrar testi hala negatif veriyormuş. Yani hormonun idrara karışma süresi herkeste farklı. Ayrıca kanaman olduğu gün bebek yerleşti diye bir kural da yok. Bildiğim kadarıyla implantasyon 3-7 gün sonra başlıyor ve ortalama 10. gün tamamlanıyor. Senin kanaman implantasyonun başında olabilir bu durumda implantasyonun tamamlanmasının üzerinden 12 gün değil çok daha kısa zamanda geçmiş olabilir. Sen de biliyorsun bu iş hiç belli olmuyor, en kesini regli 3-4 gün geçince kan testi yaptırmak. Şimdilik bekleyeceğiz bir de akşam bir ovaslüasyon testine bakarsın bakalım onda ne çıkacak.

bblaucum benim bütün testlerim sabah ilk idrarla yapılmıştı. Senin eğer pozitifse bu yüzden çıkmamıştır gibime geliyor. Ama tabi bilemeyiz pozitif mi negatif mi, bekleyerek görebiliriz. Her iki duruma da kendimizi alıştıralım ki sen zaten o durumdasın anladığım kadarıyla. Ateşin güzel gidiyor, mide bulantın vs. belirtilerin var. Olumlu düşünmek için sebeplerin var. Adetin bugün gelmedi. Birkaç gün daha geçerse kan testi yaptırırsın. Adetin gelirse de gelecek aya kendini hazırlarsın. İnşallah hayırlısı olur her ne olursa olsun. Rabbimizden yeni yılda bize hayırlı evlatlar vermesini dileyelim. :KK71:

Senin için siteden bu konuda biraz bilgi topladım canım. Fazla ümitlenme sonra hayal kırıklığı olmasın ama bu durumu yaşayan ve sonra pozitifi gören çok kişi var. Bir kaç kişinin yazısını aldım sadece ,aşağıda okuyabilirsin.

"Benim adet günüm 5 gün geçmişti 3 defa idrar tahlili yaptırdım 3 ündede negatif çıktı sonra 12. günde kan tahlili yaptırdım bebeğim 5hafta 5 günlüktü"

"umutsuzluğa kapılma daha adetine 4 gün var zaten idrarda olsa bile çıkmazki.
Üstelik ben 4 haftalık hamileydim 13 günüm geçmişti idrar yaptım 3 er gün arayla yine çıkmadı bence adetinin geçikmesini bekle ve kesinlikle stres yapma
Ben hangi ay beklemediysem o ay hamile kaldığımı öğrendim takmıcaksın olucağı varsa oluyor"

"Adetim 5 Gun Geçmilti Idrar Testi Yaptim Negatif
Sonra 1 Hafta Daha Bekledim Kanda Belli Oldu Canim"

"canım benim de adetimden 4-5 gün geçmesine rağmen idrarda çıkmadı. ama içimde şüphe kalmasın diye kan testi yaptırdım ve onda hemen çıktı. kan testinden 3-4 gün sonra tekrar idrar testi yaptım onda da ikinci çizgi belli belirsiz çıkmıştı. yani idrar testine pek güvenme bence. kan testi en iyisi ve kesin sonuc alırsın yerimseniben"

"idrar testini bence artık kimse kullanmasın beinm ilk hamileliğimde ultrasonda görünesie kadar idrar tahlili yaptım hepsi negatifdi çok saçma bi tahlil sinir bozucu.şimdi ikinciyi istiyorum ve kan tahlilinden başka bi tahlil tanımam.hayırlısı olsun."

"Adetiniz geçmeden idrar testi YÜKSEK OLASILIKLA yanıt vermez. ılla da idrar testi diyorsanız FORTEL ERKEN GEBELıK TESTı diye bişi var, onu kullanın, çünkü o çok hassas. Ama kan testi en garantisi. Ben idrarda negatifi gördükten 2 gün sonra kan testi yaptırmıştım ve pozitif çıkmıştı. Hem de fortel kullanmıştım ona rağmen!!"

X