- 29 Ekim 2010
- 2.527
- 44
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #12.201
Ben bu soruna ancak bu ay hamile değilsem cevap verebileceğim canım. Tahmini ov.dan sonra benim hep düşük seyretti bu ay, öyle tahmin ediyorum. 36,5 gibi. Bu sabah hala 36,5 tu, erken regl olmayacağım diye bir tahmin yürüttüm yani 31. günde. Ama ben sadece arada arada ölçtüğümden genel seyir hakkında net bilgim yok.
Ama ekimde full ölçüm yapmıştım. Ov. öncesi 36,5, sonrası hep 37 üstüydü. bu ay da düşük mesela.Sende tam tersi olmuş.
Forumda eski yazdığım yazıları inceledim demin. Ateş ölçtüğüm ay yazmışım, ateş tablomu koymuşum. O zamanlar yorumlamayı bu kadar bilemediğim için yumurtlamayı yorumlamayı bilememişim. O ay siklusum 33 gün sürmüş. Beta hcg tahlilim regle 2-3 kala 2,8 çıkmış. Yani kimyasal gebelikten de şüphelendiğim ay bu. Ateşim 14. gün 0,2 dizyem düşmüş ve 15. gün tekrar 0,2 dizyem yükselmiş. Ovulasyon testi de 15. Gün pozitif vermiş. Test çizgisi kontrol çizgisinden koyu olmuş.
O ara sormuşum iyi bilen arkadaşlara, neden çok yükselmedi diye, yumurtlamadan 2 gün sonra filan yükselebilir demişler. O ara grip olmuşum ama, gripten sonra gerçekten ateşim 37,2ler seviyesinde seyretmiş.
Oysa ben reglden 14 gün geriye gidip hep ovulasyonun 19.gün olduğunu düşünmüştüm.
Ona göre de çalışma ayarlamıştım…..
Şimdi yorumlayabiliyorum bu bilgilerle….Boşuna kayıp bir ay daha.
kızlar bugün yine test yaptım yine 2 çizgi.
dünde bugün de belirgin 2. çizgim.
bu ne oluyor şimdi?
Ovulasyon gününü bilmenin önemini bu başlıktan okuduklarımla daha iyi anladım ben de. "Ovu.dan önceki 5 gün+ ovu.günü + geç ovu.ihtimaline karşı ertesi gün" Bu günlerin en verimli günler olduğunu öğrendikten sonra çalışma yaptığımız günleri işaretlediğim takvime baktım ben de. Birisinde 2 gün zor denk geliyor. Güya gün aşırı çalışmıştık o ay. Ama saat olarak arada 60 saate çıkan farklar vardı. Bir gün sabahsa 2 gün sonra gece mesela. Bu şekilde de ovu.haftasında tamam spermler 72 saate kadar yaşayabiliyor ama herkeste kesin 72 saat kalıyor diye bir kaide yok ki. Bunu bilmiyordum mesela. Ovu.gerçekleştiğinde 12-24 saat arasında bir süre var ve o saatlerde spermle karşılaşmazsa yumurta o ay boşa gidiyor. E 60 saat ara verirsen çalışmaya ne kadar verimli olabilir ki? İhtimal ne kadar yüksek olabilir? Bunu öğrenince evliliğimizin 6,5 ayından geriye doğru dürüst 1 ya da 2 ay kalıyor, umut bağlayabileceğim, doğru dürüst çalıştık ama olmadı diyebileceğim.Bilmediğim o kadar çok şey varmış. Ateş konusunda da mevsimden vs. etkilenebileceği için böyle farklılıklar olabileceğini öğrendim. Belgisel'in dediği gibi daha neler öğreneceğiz kim bilir? Bu arada bblau benim 31.gün ateşim düşmüştü ve 32.günün akşamına adet olmuştum. Sen de 32 günde adet oluyorsun ve 31.gün ateşin düşmedi. Yarın sabah ateşini hemen yaz buraya. Çok merak ediyorum. Umarım düşmez ve kırmızılar gelmez de bize müjdeli haberi verirsin.
Ben de 14.ve 15.günlerde en koyu halini görmüştüm. Ateşime ve akıntıma bakarsak da 16.gün ovu.gerçekleşti. En koyu halini gördükten sonra 24 saat içinde ovu. gerçekleşebilir demek. 2 gün ardarda çıkması normal. Bugün yarın ovu.gerçekleşebilir. Bence çalışmaya devam edin.
ovulasyon gerçekleştikten sonra çizgi konumu nasıl oluyor?yani 2.çizgi artık çıkmıyor mu?
ya bi de kasık ağrım var.biraz önce de başdönmesi felan...!
bi de 13. ve 14. günüm(yani bugün) çok koyu çıktı.12. günde 2. çizgim hiç yoktu.
silik çizgi çıkmadan hemen koyu çizgi çıktı.bu da normal mi?
keşke ateşimi de ölçseydim.
akıntımda hala yumurta akı kıvamıda!
Ovulasyon gerçekleştikten sonra LH seviyesi düşüyor, negatif görmen normal canım.
yani ovul.dan sonra tek çizgi göreceğim.
sonrasında test yapmama felan gerek kalmayacak değil mi?
biraz önceki yazımda da belirttiğim gibi ben hiç silik çizgi felan görmeden koyu çizgiyi gördüm.
anormallik felan söz konusu değildir değil mi?:26::26::26:
Sanmıyorum canım. Tam zamana denk getirmişsin demek ki testi.
Pozitifi yakaladıktan sonra testi tekrarlamana gerek yok.
Bir dahaki ay ateş takibi ile de destekle istersen.
adetim bittikten sonra hep yaptım testi.hiçbirinde 2. çizgi çıkmamıştı.
takii düne kadar.
yani testi artık yapmamalı mıyım?
bi daha ki aya kalmam inş.bi daha ki ay bebişlerimiz göbüşlerimizde olur inş.
adetim bittikten sonra hep yaptım testi.hiçbirinde 2. çizgi çıkmamıştı.
takii düne kadar.
yani testi artık yapmamalı mıyım?
bi daha ki aya kalmam inş.bi daha ki ay bebişlerimiz göbüşlerimizde olur inş.
İnşallah canım, allah gönlüne göre versin.Ama kendini strese sokma.
Stres en büyük engel gebe kalmada.
Ovulasyon testinde pozitifi gördükten sonra başka yapmana gerek yok. Bir siklusta bir kez yumurtlanıyor. Bugün ve yarın da çalışın, ama test yapmanın anlamı kalmamış artık...
stres yapmıyorum.
biraz aceleciyim galiba.
çünkü 2 buçuk ay önce düşükle sonuçlanan bir gebeliğim olmuştu.
bebişim ilk denememizde annecisinin göbüşüne gelmişti.
şimdi de aynı şekilde olmasını istiyorum galiba.
geçen ay ovul. günümden sonra çalışmalara başlamıştık.
asıl çalışma bu ay içinde.bi de iltihap var galiba endometrit denilen.
inş. ikinci bebişimde ilki gibi hemen annecisinin göbüşüne gelir ve bu sefer sağlıklı ve hayırlı bir şekilde kucağıma alırım.
artık ya kırmızıları görmek için ya da çift çizgiyi görmek için bekleyeceğim yani....
İnşallah canım....Bu ay benim 3. denemem....İnşallah ben de çok istiyorum ama kendimi de kötüye hazırlamaya çalışıyorum. Regl olursam da geçen aylar gibi dağılmayacağım.
Hepimizin hakkında hayırlısı. Benim için yarın büyük gün. Bugün siklusun son günüydü. Yarından itibaren her dakika umut, her dakika gecikme lehine geçen bir dakika daha...
Karnım ve kasıklarımda ağrılar var. Hafiften de akıntım var...
Umarım regl değildir de, sağlıklı bir bebeğe gebeyimdir....
inş. Rabb'im sağlıklı ve hayırlı bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza almamızı nasip eder.,
inş. hamişsindir.
Rabb'im kimseyi evlat sevgisiyle sınamasın.ana babasına hayırlı ve sağlıklı çocuklar nasip etsin.
SevdeBilge, başka bir topicte birşey okudum. Bizim durumumuza uyuyor sanırım. Beta hcg eğer gebelik yoksa, adet yaklaştığında bir miktar yükselme gösteriyormuş. Kimyasal gebelik sandığımız şey bu durum olmasın?
Ben de 14.ve 15.günlerde en koyu halini görmüştüm. Ateşime ve akıntıma bakarsak da 16.gün ovu.gerçekleşti. En koyu halini gördükten sonra 24 saat içinde ovu. gerçekleşebilir demek. 2 gün ardarda çıkması normal. Bugün yarın ovu.gerçekleşebilir. Bence çalışmaya devam edin.